餐厅: 小越廚
资讯:

荃灣一向小店林立,今日去咗呢間餐廳:小越廚!菜單上充滿大量泰國菜式,全部菜式我都鍾意食,所以叫咗二人餐 - 包三樣嘢食、兩杯飲品🥤大滿足!二人餐 $228🦪A.泰式蠔仔煎蛋 🍳🩷份量真係超級多啊,勁多蠔仔喺入面,呢個蠔仔煎蛋屬於比較濕潤嗰種,質地有啲似台式蚵仔煎,入口食到蛋香同醬料嘅香味,除咗唔腥之外,亦令充滿鹹香味,呢個蛋如果攞嚟撈飯都唔錯!🐔B. 泰式海南雞飯推薦!呢個海南雞飯幾好食,雞🐓肉作為主角非常滑溜,配咗一個同平時海南雞飯唔同嘅醬汁,呢個醬汁混合泰式辣醬,提升咗整個雞嘅風味,鮮嫩清爽嘅雞肉搭配濃郁醬汁,超美味!另外都配咗黃薑飯,味道都可以!🧡泰式粉絲扇貝扇貝大大隻,扇貝上面有勁多粉絲喎,粉絲經過香炒,更加惹味,配咗一個泰式辣汁,都係混合一齊更加好味!🍹飲品❤️鹹檸檬可樂🧡龍眼冰:龍眼冰入面都幾多龍眼肉,重甜,所以感覺甜蜜!✨小店有時候都需要等位,需要少少耐性,呢個價錢食到咁多嘢,份量仲要多,所以都唔需要挑剔,以上最好食嘅係海南雞,大家可以試吓!(*´∀`)~♥

二人餐 $228

🦪A.泰式蠔仔煎蛋 🍳

🐔B. 泰式海南雞飯

推薦!

另外都配咗黃薑飯,味道都可以!

🧡泰式粉絲扇貝

🍹飲品

❤️鹹檸檬可樂
🧡龍眼冰:龍眼冰入面都幾多龍眼肉,重甜,所以感覺甜蜜!

2024-09-06 2413 浏览
荃灣廣場附近一帶,食肆林立,很多特色菜可選擇。其中的「小越廚」,就提供泰國、越南口味的菜色。餐廳舖面不大,裝修富熱帶風情,天花用了竹帽形的燈飾,甚為別緻。餐牌上推介的二人餐,豐富又實惠:有沙律、小食拼盤、主食和飲品,更可以用優惠價錢追加小食。「泰式青木瓜沙律」口感青新,爽脆的青木瓜絲、甘筍絲,還有沙律菜及菠蘿,辣辣的,非常開胃。「小食拼盤」(蒜香雞翼、泰式香辣魚餅、河內芋頭海鮮春卷)三款都是新鮮即製,香脆可口,加上泰式辣醬,更加惹味。「泰式海南雞飯」份量不少,去骨海南雞,啖啖肉,鮮味十足,嫩滑口感。雞油飯更是滋味無窮。「香茅豬扒撈檬」大大塊豬扒,炸得酥脆,香噴噴。檬粉配上特色醬汁,酸甜可口,撈檬特別爽滑。飲品:豆漿、泰式奶茶追加小食:「泰式燒豬頸肉」豬頸肉半肥瘦,外皮燒香,肉質多汁彈牙,味道甘香,配合泰式辣醬,份外滋味。「咖央多士」厚切牛油咖央多士,雖然有點“邪惡”,但好味難抗拒。這裏的菜式既有特色,又美味,而價錢相當吸引,值得推薦。

「泰式青木瓜沙律」
「小食拼盤」(蒜香雞翼、泰式香辣魚餅、河內芋頭海鮮春卷)
三款都是新鮮即製,香脆可口,加上泰式辣醬,更加惹味。
「泰式海南雞飯」
「香茅豬扒撈檬」
飲品:豆漿、泰式奶茶
追加小食:
「泰式燒豬頸肉」
「咖央多士」
厚切牛油咖央多士,雖然有點“邪惡”,但好味難抗拒。
這裏的菜式既有特色,又美味,而價錢相當吸引,值得推薦。

香茅豬扒撈檬

小食拼盤

泰式青木瓜沙律

咖央多士

香茅豬扒撈檬
小食拼盤
泰式青木瓜沙律
咖央多士
荃灣不嬲都好多泰國或者越南嘅餐廳,今日咁啱經過見到,呢間餐廳嘅二人餐非常平,咁就入去試吓啦。入到去雖然時間仲好早,但係坐滿好多人,如果想食嘢記住早啲嚟等位啦。我哋首先叫咗個火山排骨,一上枱真係好震撼,因為真係好大,而且排骨搭到好高,好適合打卡。佢食落酸酸辣辣,不過唔會太辣,越食越開胃。另外我哋仲叫咗個生蝦刺身,估唔到咁平嘅價錢有咁多隻,而且沙蝦好大隻,食落好新鮮,唔使點酸辣汁都已經好好食。呢個青咖喱雞扒飯又係好大碟,佢嘅咖喱汁辣辣地,撈飯一流。而且雞扒都好嫩滑,襯埋青咖喱真係好好食。呢間餐廳又平又抵食,覺得咁多人幫襯啦,一食完已經即刻推介左住荃灣嘅朋友嚟食啦。

• 蠔仔煎蛋
  • 生蝦刺身
呢間位於荃灣廣場後面嘅小店已經屹立多年,係一間融合泰國同越南菜式嘅小店,今次再嚟食佢嘅二人套餐,$228 就可以自選3個item我地揀左曼谷街頭虎蝦燜粉絲煲、泰式燒豬頸肉、泰式飛天通菜。款款都份量十足,叫餸食飯啱曬!特別欣賞虎蝦燜粉絲煲,爆膏大頭蝦好新鮮,蝦肉結實彈牙,沾上秘製醬汁味道更濃郁,粉絲又夠入味😋 豬頸肉燒得又香又軟腍,當做小食都係一流👍🏻 通菜火喉十足,即炒即上桌🔥 套餐另加飲品只需$9,我哋叫咗鹹檸檬七喜同青檸梳打,爽!呢間小店只得一個樓面一個廚房,所以上菜比較慢,但員工都好有禮貌,同埋好野是值得等待的😀 而家小店難做,一定要多多支持!
二人套餐

曼谷街頭大蝦燜粉絲煲
豬頸肉燒得又香又軟腍,當做小食都係一流👍🏻
泰式燒豬頸肉
通菜火喉十足,即炒即上桌🔥
飛天通菜
套餐另加飲品只需$9,我哋叫咗鹹檸檬七喜同青檸梳打,爽!

2025-01-08
二人套餐
曼谷街頭大蝦燜粉絲煲
飛天通菜
  • 泰式飛天通菜
2025-01-22 0 浏览
🍲 荃灣平到離曬大譜嘅泰國越南菜🍲今日發現一間超抵食嘅泰國越南菜餐廳,真係平到離曬大譜!呢間餐廳位於荃灣享和街堅離地,278蚊就有四個小菜同三杯嘢飲,食物質素仲要好好,份量超大,真係唔得唔推介!🍗 半隻海南雞:雞肉嫩滑,配上特製醬料,味道真係一流。🍢 順化串燒豬肉串半打:豬肉串燒得香脆可口,配上特製醬汁,簡直係美味享受。🦐 越南蔗蝦:外脆內嫩,蝦肉彈牙,蔗香味濃郁,真係越食越有味。🍛 泰式無骨豬手飯:豬手肉質鮮嫩,配上香濃嘅泰式醬汁同米飯,好滿足。🥤 飲品:1. 龍眼冰:清甜可口,龍眼嘅香甜味濃,絕對解渴。2. 鹹檸梳打:清新爽口,鹹檸嘅味道同梳打完美結合。呢間餐廳真係CP值超高,食物好味份量又大,員工服務態度亦都好好,真係值得一試。小越廚 @lesaigoncuisinehk📍 地址:荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖
🍲 荃灣平到離曬大譜嘅泰國越南菜🍲

🍗 半隻海南雞:雞肉嫩滑,配上特製醬料,味道真係一流。

🥤 飲品:
1. 龍眼冰:清甜可口,龍眼嘅香甜味濃,絕對解渴。
2. 鹹檸梳打:清新爽口,鹹檸嘅味道同梳打完美結合。

小越廚 @lesaigoncuisinehk
📍 地址:荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖

2025-01-21 0 浏览
好友約我去位於荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖的《小越廚》用膳,環境舒適,裝潢富有南洋風格,坐得舒服。我點左個 泰式豬扒煎蛋飯 $44,小食係 泰式魚餅(4件)$20,飲品係罐裝7喜;好友點左個 泰式海南雞飯 $44,小食係 順化炭燒豬肉串 $20,飲品都係罐裝7喜。泰式豬扒煎蛋飯賣相不錯,豬扒外脆肉嫩,煎蛋靚靚紅心和邊邊有少少焦香,好味又好食;泰式魚餅好香口好味道;泰式海南雞飯的雞肉嫩滑,油飯好食;順化炭燒豬肉串好有咬口,外皮香脆肉味濃。

• 順化炭燒豬肉串
  • 泰式魚餅
  • 泰式豬扒煎蛋飯
2025-01-14 164 浏览
荃灣美食多,仲有好多特色小店喺享和街發現咗一間越式和泰式餐廳叫「小越廚」,食物好味之外,性價比相當高。餐廳裝修唔係走高級路線,有種地道和溫暖嘅感覺。今次叫咗個三人套餐,食物選擇頗多,所以一定啱食。泰式蠔仔煎蛋蠔餅不是炸到好脆嗰種,而係用上頗多雞蛋,所以比較軟身,適合怕熱氣嘅我,蠔仔份量頗多,又大隻,洗得夠乾淨一啲沙都冇,抵讚。越式火車頭檬粉用上好幾款唔同嘅牛,包括生滾牛肉,牛腩和牛丸,生滾牛肉帶點微紅,熟成度恰到好處,牛腩都好腍,湯底夠濃郁,所以食完連啲湯都飲晒。泰式燒豬頸肉估唔到塊豬頸肉咁大塊,外層微脆,內裏肉質幼嫩,點上佢哋自製嘅泰式醬汁,真係食唔停口。越式蔗蝦外層鬆脆,蝦膠肉質夠彈牙,蝦味都幾濃郁,還帶點蔗嘅清甜味。
荃灣美食多,仲有好多特色小店

泰式蠔仔煎蛋

越式火車頭檬粉

越式蔗蝦
外層鬆脆,蝦膠肉質夠彈牙,蝦味都幾濃郁,還帶點蔗嘅清甜味。

2025-01-14 111 浏览
平時經過呢間餐廳見到好多人出出入入今日最尾一張枱俾我坐埋 好彩唔洗等位可以試下呢間良心平民餐廳小越廚 叫咗個2人餐 可以揀3個餸我點解咁特別講明佢係良心餐廳?因為佢同我講唔夠通菜 俾我揀多一款餸呀── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──ʚ #泰式海南雞 (半隻) ɞ 大大隻雞 就算雞胸位都唔會好鞋口我覺得個汁辣辣地幾好食 (我到底有幾鍾意辣)ʚ #金不換辣椒膏炒蜆 ɞ 啲蜆都幾新鮮 份量夠多 辣辣哋咁係我至愛 但娘親就覺得辣得制ʚ #泰式飛天通菜 ɞ 呢碟菜講真唔講真係唔會覺得佢係唔夠一碟咁大碟好香好惹味 仲有小小蒜片 增加口感ʚ #泰式粉絲扇貝 ɞ 4隻大大隻扇貝 隻隻都好肥美加埋粉絲索哂啲味好好食── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──

平時經過呢間餐廳見到好多人出出入入
今日最尾一張枱俾我坐埋 好彩唔洗等位
可以試下呢間良心平民餐廳小越廚
叫咗個2人餐 可以揀3個餸
我點解咁特別講明佢係良心餐廳?
因為佢同我講唔夠通菜 俾我揀多一款餸呀
── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
ʚ #泰式海南雞 (半隻) ɞ
大大隻雞 就算雞胸位都唔會好鞋口
我覺得個汁辣辣地幾好食 (我到底有幾鍾意辣)
ʚ #金不換辣椒膏炒蜆 ɞ
4隻大大隻扇貝 隻隻都好肥美
加埋粉絲索哂啲味好好食
── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
2025-01-11 124 浏览
💯小越廚💯 📍地址: 荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖小越廚的二•三人套餐真的是超值!$228的價格讓我感到非常滿意!每一樣菜都讓我驚喜不已:✨去骨泰式海南雞✨這份雞肉份量十足,肉質滑嫩,搭配的醬汁更是美味,讓我忍不住想要多吃幾口!✨泰式粉絲扇貝✨扇貝洗得特別乾淨,粉絲與扇貝的搭配簡直是絕配,吃起來鮮味十足,讓我回味無窮!✨順化炭燒豬肉串✨有六串🤤🤤熱辣辣的豬肉串一上桌,香氣撲鼻,肉質鮮嫩多汁,讓我每一口都感受到滿滿的幸福感!✨泰式奶茶✨ +$4 顏色誘人,味道更是濃郁,讓我在用餐的同時享受一份香甜。✨熱泰式奶茶✨ +$4 熱熱的泰式奶茶,溫暖又舒心,真的是完美的搭配!另外加了✨蟹膏湯金邊粉✨ $62 有青口好正🤤這碗湯底味道非常夠,豆卜吸滿了鮮美的汁液,每一口都是享受,讓我感受到滿滿的海鮮風味!整體來說,小越廚的菜品不僅新鮮美味,服務也非常周到,是一家值得推薦的好地方!期待下次再來品嚐更多美味!😋✨#香港好去處 #香港旅行 #香港打卡 #香港小店 #香港製造 #香港生活 #香港🇭🇰 #香港品牌 #香港店 #香港景點 #香港電影 #香港街拍 #香港美食指南 #香港美食推介 #香
💯小越廚💯
📍地址: 荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖

小越廚的二•三人套餐真的是超值!
$228的價格讓我感到非常滿意!
每一樣菜都讓我驚喜不已:

✨去骨泰式海南雞✨

✨泰式粉絲扇貝✨

✨順化炭燒豬肉串✨

✨泰式奶茶✨ +$4
顏色誘人,味道更是濃郁,讓我在用餐的同時享受一份香甜。

✨熱泰式奶茶✨ +$4
熱熱的泰式奶茶,溫暖又舒心,真的是完美的搭配!

另外加了
✨蟹膏湯金邊粉✨ $62

#香港好去處 #香港旅行 #香港打卡 #香港小店 #香港製造 #香港生活 #香港🇭🇰 #香港品牌 #香港店 #香港景點 #香港電影 #香港街拍 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食分享 #香港美食推薦 #香港美食攻略 #香港美食天堂

💯 Little Vietnam Kitchen💯
📍 Address: Shop D, G/F, Metropolitan Building, 49 Hsiang Wo Street, Tsuen Wan

The two- to three-person set menu at Little Vietnam Kitchen is truly a great value! At $228, I felt very satisfied! Every dish surprised me:

✨Boneless Thai Hainan Chicken✨
This chicken portion is generous, and the meat is tender and juicy. The accompanying sauce is delicious, making me want to have a few more bites!

✨Thai Glass Noodles with Scallops✨
The scallops are specially cleaned, and the pairing with the glass noodles is simply perfect. The flavor is so fresh that it leaves me wanting more!

✨Hue-style Grilled Pork Skewers✨
There are six skewers 🤤🤤, and as soon as they arrive hot and sizzling, the aroma fills the air. The meat is tender and juicy, and every bite gives me a sense of happiness!

✨Thai Iced Milk Tea✨ +$4
The color is enticing, and the flavor is rich, allowing me to enjoy a sweet treat while dining.

✨Hot Thai Milk Tea✨ +$4
The hot Thai milk tea is warm and comforting, truly a perfect match!

Additionally, I ordered
✨Crab Roe Soup with Vermicelli✨ $62
The mussels are so good 🤤, and the soup base is flavorful. The tofu absorbs all the delicious juices, making every spoonful a delightful experience filled with seafood flavor!

Overall, the dishes at Little Vietnam Kitchen are not only fresh and tasty. All above remarks stem from a trial dining experience at the restaurant, reflecting the author's genuine feelings. This serves as a disclaimer, all comments for informational purposes only, and may not reflect all patrons' experiences. 😋✨
蟹膏湯金邊粉
順化炭燒豬肉串
泰式奶茶
  • 烤肉串
2025-01-07 110 浏览
晏晝下午茶食 2碗湯粉 1個香茅豬扒 香茅變吉列 另一個海南雞 肉質少梅 2個湯底都勁油 好似打邊爐冇整走啲油咁 又冇乜特別味 完全唔知食緊乜 一食成口油2杯凍飲 隻杯(藍色嗰款) 裏面都係爆曬 有裂痕 肉眼可見藏晒啲污糟嘢入去 見到都核突 啲杯又唔係貴 好心換咗啲杯佢啦仲有個環境勁污糟 勁油 個餐牌啲油仲油過塊面話好食嘅人 真係唔知平時食開乜 真心係咪靠害用qr code落單 個系統好多野冇得揀 啲野飲冇得揀少甜少冰咁 真係有L病 總括用餐體驗十分差 唔建議

仲有個環境勁污糟 勁油 個餐牌啲油仲油過塊面

話好食嘅人 真係唔知平時食開乜 真心係咪靠害

總括用餐體驗十分差 唔建議

2025-01-07
2025-01-01 117 浏览
店名:小越廚地點:荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖今日黎開荃灣拍拖拖,行到荃灣廣場附近,見到小越廚有個二,三人套餐幾吸引,決定入去試下佢。佢二人餐$228,三人餐$258,我地就叫左個三人套餐試下,佢可以A系列選一個,B 系列選三個。1.越式法包法包係既即時製作,故要等候需時,但等候是係值得,越式法包外脆內軟,含有肝醬,肉鬆,豬頸肉,越式扎肉,蘿蔔絲,青瓜,芫茜等,配料好多,每啖入口都好滿足2.泰式生蝦刺身(10隻)刺身大隻量多,爽口彈牙,有芫茜蘿蔔絲做配菜,再配上自家製泰式醬料,非常惹味,酸酸甜甜令人開胃😋😋3.泰式粉絲扇貝扇貝大隻,肉質彈牙,配上大量粉絲索味,加上蒜蓉調味,好好食👍👍4.特濃冬陰功海鮮金邊粉不愧為特濃😆,湯底好正,食到有椰香,檸檬酸嘅香味,更加有大量香料(香茅,芫茜等),海鮮好多,有青口,魷魚,大蝦,非常豐富,湯底配上金邊粉好好食總價$258
店名:小越廚
地點:荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖

1.越式法包

2.泰式生蝦刺身(10隻)

3.泰式粉絲扇貝

4.特濃冬陰功海鮮金邊粉

總價$258
  • 越式法包
  • 泰式生蝦刺身
  • 泰式粉絲扇貝
  • 特濃冬陰功海鮮金邊粉
2025-01-01 150 浏览
東南亞菜一向都係我首選喺荃灣呢間小越廚已經食過幾次,每次食完都覺得唔錯,而且經常都有好多人排隊幫襯,除咗店員招呼好之外當然食物都有咁上下質素同水準。我哋今次叫咗個三人套餐選擇咗火山排骨炭燒豬頸肉肉碎生菜包越南火車頭河粉另外叫咗兩杯龍眼冰一款飯後甜品椰汁芒果糯米飯三人套餐分量其實都幾多,食完之後超飽超飽,眼見好多人叫火山排骨,味道做得確實係唔錯,個汁好好食,排骨肉質都好嫩口,豬頸肉都係我哋好鍾意食嘅,一塊塊好香口,必叫菜式之一,火車頭河粉有牛三寶生菜包肉碎有啲辣,但味道十分唔錯,芒果糯米飯分量亦都唔少,芒果好香甜,黎到都要試下,龍眼冰好清甜好解渴,大大杯勁好飲,下次黎到都要再飲,餐廳近荃灣廣場,位置都幾好搵,店員服務都好好,餐廳價錢性價比好高,所以下次黎荃灣都會選擇
東南亞菜一向都係我首選

越式火車頭河粉
龍眼冰
椰汁香芒糯米飯
2025-01-01 124 浏览
除夕夜選擇去呢間小越廚食泰菜,真係一個超高性價比嘅選擇!呢個二人餐其實三個人食都完全夠份量。真是值得推薦俾大家!😋✨首先喺A款選擇咗去骨泰式海南雞(半隻),雞肉非常嫩滑,配上香濃嘅醬汁,簡直係口感一流! 🐔🥢再喺B款選咗兩道菜,包括泰式飛天通菜同泰式燒豬頸肉。泰式飛天通菜新鮮爽口,充滿獨特嘅香氣,真係令人食指大動。而泰式燒豬頸肉肉質鮮嫩,帶有淡淡嘅燒烤香味,非常美味。🥬🐷飲品方面,我哋叫咗鹹檸梳打同鹹檸七喜,清爽解渴,非常配合呢個豐富嘅泰菜餐。🥤🍋值得推薦俾所有鍾意泰國菜嘅朋友們!😋✨外賣仲有9折

值得推薦俾所有鍾意泰國菜嘅朋友們!😋✨
外賣仲有9折
2024-12-31
呢幾日假期入荃灣搵朋友聚會🎈地膽帶我黎試呢間越南野🤩入去本身坐緊圓枱仔,落完單職員清好卡位之後同我地講可以調過去坐! 幾細心der! 讚讚👍🏻我地兩個女仔食唔曬一個set就決定散嗌幾野樣野食🙈叫左幾樣係晚餐特別推介既小食💙泰式鮮蝦餅(5件)賣相唔錯細細件不過有少少辣但係好惹味🤤值得一試💙泰式燒豬頸肉個炸蒜配豬頸肉好出色,即使唔點醬就禁食都好好味! 仲要啲肉好淋一啲都唔un✨ 不愧係店家推薦! 🙌🏻💙咖央多士覺得個咖央比其他餐廳食到既再黏啲特別啲! 烤到好脆既包夾住吋厚既牛油🤤個人黎講超級鐘意🤩💙椰汁芒果糯米飯比想像中多芒果🙈仲要塊塊都鋪滿椰汁🤤而且芒果好甜,啱曬鐘意食芒果糯米飯既人!💙熱滴滴咖啡平時食越南嘢都會飲越南咖啡但未試過呢個滴滴壺🙈店員介紹個底係煉奶✨飲嘅時候如果想冇咁甜就唔好攪太勁嗰底,大概攪勻咗一半但都唔太甜,就算攤耐左都唔苦澀! 💙熱泰式奶茶勁鐘意飲泰奶既我!一見到就叫左,黎到就聞到好濃既奶茶味,而且入口好順滑,仲要唔太甜,非常推薦!荃灣越南小店賣相唔錯之餘,價錢唔算貴! 性價比十分高!睇相賣相唔錯價錢唔算貴! 性價比幾
呢幾日假期入荃灣搵朋友聚會🎈地膽帶我黎試呢間越南野🤩

💙泰式鮮蝦餅(5件)
賣相唔錯細細件不過有少少辣但係好惹味🤤值得一試

💙泰式燒豬頸肉

💙咖央多士

💙椰汁芒果糯米飯

💙熱滴滴咖啡

💙熱泰式奶茶

2024-12-28 144 浏览
超抵食二人餐 $228可以揀3揀野‼️‼️‼️‼️仲有火山排骨可以揀🌋另外2樣揀左香葉肉碎生菜包同燒豬頸肉仲驚唔夠食加左個撈檬 $12另外加2杯野飲🤤 龍眼冰同咸檸七都係$9杯呢到每樣野個份量都極多🤣失哂預算,最後要食唔賣要拎走火山排骨有3大舊有好多肉,好嫰滑個汁唔太辣🤤 酸酸辣辣唔會膩岩哂唔食得辣既朋友香葉肉碎生菜包生菜好fresh,加左好多原塊金不換味道層次更加提升燒豬頸肉好厚身好大塊燶邊😍😍😍😍仲好juicy個醬汁好惹味,有d脆脆增加口感咸檸七好大方❤️ 比足一粒咸檸足夠咸味🧂出色龍眼冰有多粒龍眼好鮮甜😋😋😋😋
超抵食二人餐 $228
可以揀3揀野‼️‼️‼️‼️

仲有火山排骨可以揀🌋
另外2樣揀左香葉肉碎生菜包同燒豬頸肉
仲驚唔夠食加左個撈檬 $12

另外加2杯野飲🤤 龍眼冰同咸檸七都係$9杯

呢到每樣野個份量都極多🤣
失哂預算,最後要食唔賣要拎走

火山排骨有3大舊
有好多肉,好嫰滑
個汁唔太辣🤤 酸酸辣辣唔會膩
岩哂唔食得辣既朋友

香葉肉碎生菜包
生菜好fresh,加左好多原塊金不換
味道層次更加提升

燒豬頸肉
好厚身好大塊
燶邊😍😍😍😍仲好juicy
個醬汁好惹味,有d脆脆增加口感

咸檸七好大方❤️ 比足一粒咸檸
足夠咸味🧂出色