2023-06-17
難得平日夜晚唔煮飯,無咩心水夜晚食咩,咁岩行過呢間Bite by Bite,見到個menu都唔錯就入咗去。間餐廳前身係中「He She Eat」,入到去啲格局都同前身大同小異。其實晚餐menu選擇唔多,最後我同另一半就嗌咗:1)黑松露牛肝菌香蒜意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)西班牙有機春雞黑松露燴飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢間嘅食物質素黎講我認為係唔錯,黑松露牛肝菌香蒜意粉嘅味道適中,唔會太咸或者黑松露味太勁搞到好似食石油氣咁😂 而個燴飯亦都係會令你胃口大增,只係個春雞有少少over cook,但用黎烹調春雞嘅香料我個人幾喜歡。因為係平日出去食飯,所以都無再嗌啲咩黎食,晒黎埋單$200,食家like 佢地ig, wechat or 小紅書都會有個芒果奶凍送返比你。但呢間餐廳有兩點我覺得可以改善一下,就係上菜時間同埋份量,基本上由落單到第一道餸上枱,都等咗差唔多25分鐘,之後到食完個意粉先再岩岩好上個燴飯,即係個燴飯等咗成差唔多35分鐘,由唔肚餓等到肚餓🥹🥹另一點就係佢地嘅份量真係好少,燴飯係可以食3-4啖就食完,如果一個正常男仔應該要食兩個先夠。而環境同埋職員服務態度都好好,所以大
而環境同埋職員服務態度都好好,所以大家感興趣就去幫襯下啦。🤌