今日黎到朋友介紹位於旺角的「尚八日式燒肉店 🥩」提供多款高質肉類,滿足到食肉獸之餘仲可以滿足埋海鮮🦞控,而且正價時段價位都係三百零蚊,十分抵食 座位好寛敞舒適,抽風做得吾錯,食完吾會有陣燒肉味,而且用料新鮮,餐廳播著日文流行歌曲,好似置身日本🇯🇵居酒屋咁。燒肉放題:一坐低,即奉上海鮮 + 鮮肉拼盤+刺身拼盤 🤩 是有三文魚🍣,北寄貝、八爪魚🐙整體夠凍,都算新鮮。仲可以任食前菜、新鮮爽脆沙律🥗、冷盤同埋漬物,仲有淮山好特別。點餐是用qr code 掃一掃,方便快捷。其實仲有好多嘢食,例如各種湯飯麵、米紙卷、沙律、壽司、羊架、內臟。但主力攻牛肉,回本位!海鮮方面:有新鮮爽大海蝦、清酒🍶煮蜆、酒煮花螺,仲有魷魚🦑。個人推介❤️:果味牛肋骨係最好食,甜甜地既果味薄牛,燒五成熟最好食,帶果甜。香草牛油帆立貝:帆立貝好嫩口,洗得好乾淨,加上適量香草🌿牛油,好香,食多幾隻都得生牛肉刺身:餐廳要對自己入貨既牛肉好有信心先做到,要吾怕人地食到肚痛,蛋漿溢出與血紅滑嫩牛肉混合,入口順滑帶蛋香,好味😋燒菠蘿🍍:吾燒都好清甜,燒左完全加速佢熟既程度咁,甜到飛起,一轉叫六件先夠喉。香草🌿羊架:份量十足、肉脂分明,

點餐是用qr code 掃一掃,方便快捷。

個人推介❤️:

香草🌿羊架:份量十足、肉脂分明,無咩騷味,整理得好好👍🏽羊油香溢。

總結:
食物質素高
朋友聚會好地方👯‍♂️
2021-10-21 1808 浏览
諗住坐耐少少 所以揀c類。2個人黎食,係門口揀餐,我地揀左A5 和牛 人均$4** (未計加一)。首先坐低佢會黎一個 A5 拼盤 刺身(三文魚 油甘魚 八爪魚) 之後可以QR code落單但好搞笑 A5牛無得散叫 即係只有拼盤 到落單 落4片牛舌 只黎一片 偷單問題非常嚴重keep 住再加單 都遲遲未黎 要叫人催先黎 本身卡位有人離座 我問經理可唔可以調一調位因為我地坐靠入面 個爐既調火位係另一張檯既出面 難道要下下跨檯較火?經理話 :我地留比booking 之後就走左去我心諗 (其實我都係book左既)總括而言 食物質素還好 但比咁既價錢(係燒肉放題 黎講 偏貴) 服務就比唔到。加上偷單問題嚴重。如果有更多C類燒肉餐廳選擇 我都唔會再光顧呢間。
諗住坐耐少少
之後可以QR code落單
但好搞笑 A5牛無得散叫 即係只有拼盤
到落單 落4片牛舌 只黎一片 偷單問題非常嚴重
keep 住再加單 都遲遲未黎 要叫人催先黎
本身卡位有人離座 我問經理可唔可以調一調位
經理話 :我地留比booking 之後就走左去
我心諗 (其實我都係book左既)
服務就比唔到。
加上偷單問題嚴重。
如果有更多C類燒肉餐廳選擇 我都唔會再光顧呢間。
2021-10-21
2021-10-20 1411 浏览
服務無彈性朋友臨時OT 未知黎唔黎到,要入座前答實幾多位。明白要掃安心出行,但態度本唔太友善由訂枱開始就不停提你。訂枱時問幾多錢又唔講清楚淨係答3百幾4百幾同6百幾,去到先知4百幾和牛要一set咁叫,無得散叫。著恤衫帶位員工 入座前朋友問下佢4百幾同6百幾有咩分別即刻顯得極不耐煩。老實講4百幾蚊食放題d和牛一定要一set咁叫無得遂樣叫真係勁浪費囉,成set所謂和牛都無味,又韌,已經燒得5成熟,得1款牛三角叫好少少。試埋其他普通牛只可用難食形容。入座後上一set 刺身,有怪味,有個2個朋友食到芒果味三文魚刺身,咩玩法。試埋其他海鮮類,蜆,螺,扇貝等,真係搞唔點 。加埋1呢餐$504,成餐最好食係枝甜筒同雪條。5,6百蚊同類放題我地都食過好多間, 呢間真係1舊水都要諗諗先。
加埋1呢餐$504,成餐最好食係枝甜筒同雪條。

• 雪條
10月消費券一出就當然係出街飲飲食食嘅機會,話就話有3000蚊墊底姐,但都一定要揾啲抵食又抵食嘅出黎同大家分享。今次就黎到旺角出名嘅平價和牛燒肉尚八。當晚小弟一行二人就五點鐘準時入黎食早鳥時段,我哋都係叫左388味連加一嘅和牛放題。今次我哋冇好彩坐到卡位,只可以同其他人一齊坐,但係張台都幾闊落,唔會有壓迫感,亦都夠位放order左嘅食物同埋都乾淨企理。但有個唔好嘅地方係較大細火嘅制係走廊旁邊,如果坐得入要較火喉就比較麻煩。一坐低店員就放低左一碟和牛頭盤(太心急唔記得影),入面跟左6種肉,當中印象最深刻係牛三角同埋和牛冧,兩款都好有油香,其他4種肉都表現得好合乎水準。而且啲肉冇話黎左幾轉之後肉質明顯變差同埋厚薄適中,所以食得都幾滿意。但有個問題係唔知點解冇得單獨叫一款和牛,只係可以一set 咁叫。至於飲品櫃就有可樂七喜烏龍茶蜂蜜綠茶同各式包裝果汁。不足嘅係冇提供zero 系列嘅嘢飲,有嘅話呢餐會感覺上健康啲啲。講下海鮮類,海蝦扇貝都好鮮甜juice ,值得係咁叫,其他就正正常常。前菜熟食入面牛舌好軟熟,雞軟骨炸得好脆,蟹籽沙律幾爽口,其他冇試就唔評論。其他肉類感覺都有啲差距,入面嘅羊架係

其他肉類感覺都有啲差距,入面嘅羊架係性價比之最,好大舊之餘冇騷味仲要好多汁。豬同雞就唔洗點講,一如既往嘅高質,不過如果要主食佢哋的話就不如去食佢個午市108放題,所以今次就冇主攻佢哋。如果要講到比較差嘅肉就係入面嘅舌舌(唔係小食嗰種),厚切牛舌嘅味題係可能切得比較邊,整體都比較硬同咬唔開,叫細塊嘅就冇呢個問題。

最後甜品就係正常甜筒或者韓國雪條,每人只得一份,整體而言388唔算貴,值得一試
2021-09-28 1516 浏览
星期六去開心🥳食和牛放題 嚟到尚八 之前都係食開平牛 今次叫和牛食 點知質素唔差 仲要一路保持到🤭第一碟嚟到 咁嘅樣 仲有問爐用牛油俾你搽網 第二碟第三碟嚟到 燈光底下 都係咁靚 係得和牛胸腹同牛冧差d因為主攻牛所以只影牛 睇得出佢牛肉真係唔差和牛三角入口有溶化嘅感覺 係牛油嘅味🤤外腿都唔差 不過就無三角咁油膩 幾款牛唔需要煎得太熟 咁食落就鬆鬆軟軟 熱熱辣辣 入口溶化嘅感覺 食物服務環境
星期六去開心🥳食和牛放題

第一碟嚟到 咁嘅樣 仲有問爐用牛油俾你搽網

第二碟

第三碟嚟到 燈光底下 都係咁靚 係得和牛胸腹同牛冧差d

因為主攻牛所以只影牛 睇得出佢牛肉真係唔差
和牛三角入口有溶化嘅感覺 係牛油嘅味🤤

食物

2021-09-12 2556 浏览
朋友生日請我地去食和牛放題,呢個飯局真係無得頂啊。首先我地選擇左早鳥優惠,388+1,價錢都仲可以接受,主要係A5和牛,都算抵架啦。我地一來到就先上刺身同一盤和牛比我地食住先,五使等,又几好講真,滴和牛算比較嫩了,千祈五好燒太熟,會韌。另外我地呢個套餐包埋海鮮放題,我地發覺蒜蓉燒扇貝真係好好食,個蒜蓉醬好似屋企自己整既甘
朋友生日請我地去食和牛放題,呢個飯局真係無得頂啊

我地一來到就先上刺身同一盤和牛比我地食住先,五使等,又几好

2021-09-11 1690 浏览
內在環境好優雅,有別於一般迫挾放題/燒肉燒肉嘅夾夠長(咁樣隻手就唔會放咗喺個爐嘅正上方,燒到熱晒,另外佢個夾都好容易就夾到,唔使點樣用力,唔會愈燒愈攰。一枱一盤(我地 4人,中午食)牛肉品質算係中上,有唔同嘅部位。但食食吓其實都好難記得邊啲部位好食佢嘅蜆、青口同扇貝都好高質,另外佢嘅蒜蓉係好好食嘅蒜蓉,扇貝有某幾隻仲要係特別大隻,我哋都叫咗幾輪。除此之外我哋都有瘋狂叫菠蘿燒,因為可以解膩嘢飲嗰度都有啲大路嘢例如綠茶、烏龍茶、韓國樂天嘅一啲產品另外每一台佢都有4款漿汁點,包括檸檬汁,蒜蓉汁,豉油汁同埋燒汁整體來講佢上菜速度唔算特別快,所以大家要留意(可以一次叫多少少),另外甜品只可以叫一輪,有幾款雪糕,同埋一啲奶凍。另外仲有就係我哋第一個爐呢佢個火勁細,燒到剩返半個鐘嘅時候我哋忍唔住叫佢轉爐,去第二枱個火就大好多啦。
內在環境好優雅,有別於一般迫挾放題/燒肉
燒肉嘅夾夠長

一枱一盤(我地 4人,中午食)

嘢飲嗰度都有啲大路嘢例如綠茶、烏龍茶、韓國樂天嘅一啲產品

2021-09-11 1293 浏览
星期一就訂咗今日(Sep 10, 2021)同姨娚女食生日飯. 佢叫我要俾訂金, 明白O既; 因為成十個人, 如果突然唔出現, 店家都要承擔一啲風險. 而且自疫情以來, 做生意(尤其飲食業)都已經艱難咗一段時間. 真係唔介意先俾訂金, 因為一定會出席.店員在我電話訂枱時同我講, 如果你十個人都有安心出行; 我會留間十人房俾你. 當然覺得高興, 因為我哋都可以盡慶啲. 定咗19:30, 我19:15到達; 門口知客話先帶我入房, 我話未齊人; 等一陣先 (因為係限時兩個鐘, 一般有限時間O既都係入座開始計時). 到我係到訂坐時間話攞房, 佢哋竟然只係俾張十人長枱我; 但我明明係訂房?! 我想起要攞房前有九位入座, 對方係俾安排要坐而家店員要我哋坐O既長枱, 但係對方突然話要坐房, 知客就將我哋間房俾咗其他人而無同我講過.到我要求入座, 佢俾唔到房我; 一句對唔住或者承認自己搞錯咗將我哋間房俾咗人都唔講, 反而係堅持話無同我講過會俾房我哋! 呢啲咁O既服務態度真係太差.結果我係要求退訂, 而且同屋企人以後都唔會幫襯!

結果我係要求退訂, 而且同屋企人以後都唔會幫襯!
2021-09-10
庆祝纪念
生日
2021-08-23 2376 浏览
餐廳燒肉放題提供早鳥時段,比其他時間較為便宜,時間為17:00-19:00,成人💰388另收加一服務費,一於試下A4和牛燒肉放題。員工會先送上一碟A4和牛唔同部位和一碟人均數量免費刺身,有三文魚,帶子,赤蝦。除了食牛,仲有其他食物選擇,如普通牛,豬,雞,炸物,海鮮等。餐廳以QR落單,幾方便,而免費飲品種類唔算多,甜品方面每人限一個雪糕。A4和牛唔同部位🔸員工會根據食客人數提供每種部位肉類數量,之後可以再追加想食既和牛部位。🔸A4和牛油脂多,牛味唔算濃,好容易有油膩感刺身拼盤🔸刺身新鮮帶甜🙂餐廳環境舒適衛生,服務態度不錯🙂上菜速度快🙂通風效能還好

A4和牛唔同部位
🔸A4和牛油脂多,牛味唔算濃,好容易有油膩感

刺身拼盤
🔸刺身新鮮帶甜

🙂餐廳環境舒適衛生,服務態度不錯
🙂上菜速度快
🙂通風效能還好
2021-07-30
tldr:鐘意食冇味既牛 你就黎啦🥲Blue Monday,同男朋友叫左$338放題,真係好失望,monday就更blue了。先揚後抑,裝修同埋啲service都唔錯,收碟都收得幾快,播啲歌幾好聽。仲有個雞軟骨好好食,但其他真係唔好指望了。啲牛肉四種汁,完全食唔出分別,因為完全冇味。如果你啲牛本身有肉味都ok,但冇呢回事,咬落去又韌又冇味,其實真係幾核突,唔知食緊咩🤢btw, 啲喺度比人點既燒汁係海南雞豉油味😂😂其他雞肉海鮮既調味好啲啲,但都有好多都好奇怪,同一個價錢真係食返牛角,三倍享受。
tldr:鐘意食冇味既牛 你就黎啦🥲

2021-08-18 1936 浏览
由於我一向都唔係肉嘅狂熱fans,加上之前食過嘅和牛都令我感覺太膩,所以食呢餐和牛放題前我唔算特別期待,但可能正因為咁,反而又幾有驚喜啵!ʕ ᵔᴥᵔ ʔA4和牛燒肉放題 $458/人 另收加一呢個120分鐘嘅A4和牛放題,仲可以任食其他種類既肉類(牛、豬、雞)同海鮮。除此之外,仲有刺身、熟食同小食等其他類型食物任供選擇。每位客人仲有一份甜品quota添!話就話食和牛,但好欣賞餐廳都冇馬虎處理其他食物,整體食物質素都好高!首先主角和牛本身除左一口牛可能因為太厚有啲韌之外,其他部分嘅油脂分佈整體都好平均,所以食落既唔會太膩之餘又可以食到肉味香濃嘅牛肉~每啖都令人好有滿足感(*´∀`*)不過食放題對我黎講真係唔太抵🤫比起肉,我反而更鐘意食其他小食,例如豆腐同菠蘿我都encore左兩次(•͈◇•͈⑅)如果大家黎到真係不妨試多啲佢其他食物,因為基本上我覺得都都好味🤩作為一個好中意食菜嘅人嘅講,真係好感激店家兼顧埋唔同口味嘅客人!🥺值得一讚嘅係店員嘅服務好好,除左上菜速度好快之後,佢地仲好細心!隔離枱嘅刺身因為擺得好近爐邊,啲冰好快就融左,店員察覺到之後話已經唔新鮮,主動提出要幫佢地收走。有時候好細微

A4和牛燒肉放題 $458/人 另收加一

值得一讚嘅係店員嘅服務好好,除左上菜速度好快之後,佢地仲好細心!隔離枱嘅刺身因為擺得好近爐邊,啲冰好快就融左,店員察覺到之後話已經唔新鮮,主動提出要幫佢地收走。有時候好細微嘅地方,其實已經好加分!

我諗食肉獸去到一定會食得好開心!⌒°(❛ᴗ❛)°⌒放題嚟講,食物實在太多,冇辦法一一細講,推介大家有機會可以親自去感受一下😝
2021-08-14 2195 浏览
近期瘋狂地吃肉 把減肥事業拋於腦後 昨天剛吃完 今天又一個人去旺角吃日本燒肉午市共有4款放題供選擇 收費不算貴 請留意 牛肉不是任吃的 我要了128那款 包括3款牛各2片 牛舌 蝦 青口各2件 其餘的就採用自助點餐 掃二維碼用手機下單 大部份是任吃 小部分是要另外付費 列明得很清楚 飲品是自己去雪櫃取 全都是罐裝或紙包裝 除了常見的 有些是韓國品牌 無限次數任取任飲首先上的是只限一次的牛肉和海鮮 最好吃是厚切牛胸腹 其餘的也不過不失任吃的項目我選了很多不同品種 吉列炸蠔很好 蟹籽沙律很清新 最差是胡麻凍菠菜 太老了 日本味付海蜇 太鹹及醬料很稠 其他D很普通 我沒有吃雞肉 豬肉中是柚子厚切黑豚肉最好味 一口芝士和煎餃子不夠熱午市放題來說也算不貴 唯一我不太喜歡的是音樂太大聲 很吵耳 如果和朋友聊天會很辛苦臨走時再細看餐牌 原來有A5和牛放題 但不清楚是否也是只限一次 晚市雖然較貴 但與我無關 因爲我晚餐是吃很少的 絕不會去吃放題呢
午市共有4款放題供選擇 收費不算貴 請留意 牛肉不是任吃的

2021-08-13
2021-08-08 1908 浏览
一直都钟意食和牛,甘岩有消费券,就去左呢间好评都比较好既和牛放题店。我地成班人点左星期日中午A5和牛放题,因为假日要加30蚊,价钱比预期高少少。首先入去见到环境五错,座位都好舒服。我地未点野就有头盘和牛同刺身,味道很好,推荐和牛前肩同胸腹之后点既和牛拼盘同头盘差五多,质素都算可以还有自家制的渍和牛,都好好味。食到一定程度会觉得腻,可以整翻个海鲜,最推荐系蒜蓉烧凡立贝,一睇就觉得滴扇贝好新鲜,烤起来好正最解腻系泡菜,青瓜同枝豆之前见到有评论话服务员态度五好,我都惊惊地,但系去到发觉又五系啊,都已经好好了,起码我地误点刺身要比钱都会提醒一下我地。总体来说系OK架!
首先入去见到环境五错,座位都好舒服。
我地未点野就有头盘和牛同刺身,味道很好,推荐和牛前肩同胸腹

之后点既和牛拼盘同头盘差五多,质素都算可以
还有自家制的渍和牛,都好好味。

最解腻系泡菜,青瓜同枝豆

总体来说系OK架!
2021-08-08
2021-07-30 2076 浏览
由於實在太耐冇食燒肉啦,所以今日就同朋友喺lunch hour嚟咗呢間旺角嘅「尚八日式燒肉店」。佢哋lunch set非常抵食,只需要每位$108。不過牛肉就有限定份量,無得任食,而其他豬肉同蔬菜就可以無限追加😋😋唔好以為平就一定係cheap嘢,佢哋嘅牛肉都好高質㗎。肉質鮮嫩,又係唔會太靭。豬肉就比較普通,如果大家想食嘅話會建議叫薄切,厚切嗰款比較難燒,同埋入口會靭☹️如果唔想等太耐,可以叫住啲熟食先。我個人推介吉列炸蠔貼埋越南米紙春卷👍🏻👍🏻

2021-07-07
2021-07-23 1846 浏览
個爐得一半有火力,另一半完全唔熱。個泡飯完全比啲汁搶晒啲味。唔知餐廳特別要求紙包飲品改配方?蘋果綠完全唔係蘋果綠既味道。熟食味道就好似食緊有口感既謎之料理,閉眼完全唔知食緊啲乜。個人及其餘2位朋友都覺得不值得一試。如果係$2XX既正價餐牌可能還值得一試。完成一整餐$108後,我哋三位一致認為係暫時食過最差的一間任食店舖,但再考慮返個價錢,可能係我哋因為佢個名標籤咗做一個中上水平既餐廳,但實際好似有啲有名無實既感覺。😢😢