2022-01-07
尖沙咀美食: 嵯峨野 Sagano (日本菜)食佢老味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑-生日去個靚staycation慶祝下,終於唔係食buffet,係食佢地餐廳既set menu😁本身冇乜expectation,意外地覺得好好食!❤️-🔥三款季節前菜: 🌕🌕🌕🌗🌑我寫唔出呢三款前菜叫咩😂,唔算話好好食或者好開胃,所以都算為左唔好嘥野🔥刺身 - 鯛魚、呑拿魚及三文魚: 🌕🌕🌕🌕🌗因為我唔食鯛魚同呑拿魚,餐廳又好好人咁肯同我換三文魚,啲刺身好新鮮,好有三文魚味,真係好好食!🥰🔥日本煮黑毛豬肉片及雜菜: 🌕🌕🌕🌕🌑呢個唔錯,雖然個賣相係一堆菜咁,份量係少左啲,但下面係有幾豬肉片,煮得啱啱好,有肉味,再配佢個湯real not bad👅🔥鹽燒雞肉:🌕🌕🌕🌕🌗呢個雞肉應該係全餐最好食,燒到啱啱好,個皮好脆,啲肉仲要好好好嫩!not bad not bad😋🔥火炙帶子酸食:🌕🌕🌕🌕🌑帶子唔錯,整體比起前菜更加開胃🤣,但佢已經係尾二道菜上:0),個湯就其實無咩味,無咩特別。🔥大蝦天婦羅飯:🌕🌕🌕🌑🌑啲天婦羅唔知點解淋淋地,有啲直情淋哂,所以炸粉同裏面嘅嘢食係分開咗嘅,但味道尚算可以,飯就正常珍珠米。-整體來講:
尖沙咀美食: 嵯峨野 Sagano (日本菜)
食佢老味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
🔥三款季節前菜: 🌕🌕🌕🌗🌑
🔥刺身 - 鯛魚、呑拿魚及三文魚: 🌕🌕🌕🌕🌗
🔥日本煮黑毛豬肉片及雜菜: 🌕🌕🌕🌕🌑
🔥鹽燒雞肉:🌕🌕🌕🌕🌗
🔥火炙帶子酸食:🌕🌕🌕🌕🌑
🔥大蝦天婦羅飯:🌕🌕🌕🌑🌑
整體來講: 個人覺得特登入去食都ok,Package包嘅話就更好啦!