2天前 0 浏览
今次去紅磡一間串燒小店叫川味香,餐廳空間不大,另掛上霓虹燈蒲燒秋刀魚🐟 $38魚皮微微焦化,產生誘人的焦香,而秋刀魚肉質鮮嫩,撒上蒜蓉,更加惹味😛麻辣田鷄串🐸 $28田雞肉帶有鮮味,加上麻辣鮮香,風味獨特,口感豐富的小吃,彈牙可口😚燒原條鲜魷魚🦑$38魷魚肉質富有彈性,燒烤後,外層略帶焦香,內層仍然保持彈牙,口感鮮甜,帶有微微的焦香😚燒韭菜 $15韭菜的鹹辣甜味加上韭菜鮮味配合,十分美味🎇川味香🎈德民街29號德民大廈地下J1號舖
今次去紅磡一間串燒小店叫川味香,餐廳空間不大,另掛上霓虹燈

蒲燒秋刀魚🐟 $38

麻辣田鷄串🐸 $28

燒原條鲜魷魚🦑$38

燒韭菜 $15
韭菜的鹹辣甜味加上韭菜鮮味配合,十分美味

🎇川味香
🎈德民街29號德民大廈地下J1號舖

5天前 0 浏览
串燒|川味香|紅磡
🫶🏻燒韭菜
新鮮的韭菜在炭火上烤至微焦,散發出濃郁的香氣。搭配上特製的調味,口感更加豐富。
🫶🏻雞腎非常受歡迎的小吃。雞腎經過精心醃製後,烤得外焦內。
🫶🏻 魚蛋外皮彈牙,內餡鮮嫩。🫶🏻 菠蘿 甜美的波蘿在炭火的烘烤下,表面微焦,酸酸甜甜,十分開胃。

—————————-
Overall 💗💗💗💗
#串燒#川味香#紅磡#紅磡串燒
串燒|川味香|紅磡
🫶🏻燒韭菜

🫶🏻雞腎
非常受歡迎的小吃。雞腎經過精心醃製後,烤得外焦內。

🫶🏻 魚蛋
外皮彈牙,內餡鮮嫩。

🫶🏻 菠蘿
甜美的波蘿在炭火的烘烤下,表面微焦,酸酸甜甜,十分開胃。

—————————-
Overall 💗💗💗💗

#串燒#川味香#紅磡#紅磡串燒
5天前 0 浏览
一向鍾意食串燒既我,有朋友話紅磡有間又抵又好食仲收好晏既串燒店,甘岩有日附近收工梗係要去試一試🤓🤓 鋪頭用左好多霓虹燈做裝飾,非常搶眼,簡直係夜繽紛😉 燒菠蘿🍍: 係我每次食串燒必點既清單之一😂😂 當燒到焦香之後,咬落去熱熱地勁juice勁多汁,好似飲緊菠蘿汁甘 🤤🤤 韭菜:份量好多,上面散咗好多孜然粉,勁香🤤🤤 但係又唔會搶左本身蔬菜既鮮味,會令人不停想再食😂😂 牛板鍵、豬頸肉、日本一口和牛粒,金菇肥牛卷:每舊都勁多孜然粉,超香又好食👍🏻👍🏻 金菇肥牛卷一串有3舊,夠曬份量;日本一口和牛粒一啖一粒,肉質緊緻脆香雞皮:外皮燒到脆卜卜,每塊皮都食到辣味原條火箭魷魚筒: 肉質彈牙,加埋個孜然粉同埋辣粉配搭一流,燒得岩岩好又唔會太乾,而且仲有保留到小小肉汁係度👍🏻 蒜蓉原條茄子🍆: 上枱既時候勁香,茄子上面鋪滿左蒜蓉,一絲絲既茄子肉,口感唔錯特式肥牛炒烏冬:生菜肥牛加埋雞蛋🥚一齊炒既烏冬,夠曬獲氣 😌 要填肚既就岩曬另外,餐廳都提供左一人套餐、二人套餐、海鮮二人餐同四人套餐比客人選擇,岩曬有選擇困難症既人😂😂😂 📍紅磡德民街29號德民大廈地下J1號鋪

脆香雞皮:外皮燒到脆卜卜,每塊皮都食到辣味

📍紅磡德民街29號德民大廈地下J1號鋪
2024-11-04 0 浏览
之前試過透過外賣平台訂購紅磡川味香,宵夜時段亦有供應之餘可以跨區送餐,但串燒始終還是堂食即燒即食風味最佳,燒菠蘿 ($25/串) 雖然平凡但仍是串燒必食,燒過後甜度更高亦更香甜多汁。扇貝 ($35/隻; $65/兩隻) 舖滿蒜蓉十分惹味,還有鮑魚、海蝦等海鮮,以及倉魚、青花魚、馬友魚、秋刀魚等多款魚類。豬大腸 ($30/串) 清理乾淨不帶羶臭,另外還看到有一人套餐、二人套餐、四人套餐及海鮮二人套餐,選擇困難症必點。
2024-11-03 0 浏览
✨️黃埔串燒夠惹味✨️呢排唔知係咪天氣開始涼返嘅關係,鍾意左係咁食串燒🤪今次嚟度黃埔就試下朋友介紹嘅呢間川味香,睇下係咪真係又夠味又夠香先 🌟蒜蓉扇貝帶子 $38隻 $70/2隻🌟帶子每隻都有手掌咁大,帶子燒得都幾香,帶子上面鋪滿左蒜蓉,食落更加惹味香濃。帶子口感適中,容易撕開,絕對唔會燒得太耐而導致縮水 🌟燒韮菜 $15串🌟韮菜都好大份,上面曬滿左孜然粉,非常香濃,而又唔會搶左蔬菜嘅鮮味,令人想食完一條再一條 🌟燒菠蘿 $25串🌟燒菠蘿係我私心必點串燒之一,燒得有焦香味嘅菠蘿咬落去好爽好多汁,超juicy,好似飲緊菠蘿汁咁正,而且容易咬容易食 🌟雞肉腸 $22兩條🌟雞肉腸燒得岩岩好,感覺有點似bbq燒出嚟咁正,外皮香脆
✨️黃埔串燒夠惹味✨️

🌟蒜蓉扇貝帶子 $38隻 $70/2隻🌟

🌟燒韮菜 $15串🌟

🌟燒菠蘿 $25串🌟

🌟雞肉腸 $22兩條🌟
雞肉腸燒得岩岩好,感覺有點似bbq燒出嚟咁正,外皮香脆

2024-10-28
宵夜
2024-10-29 38 浏览
#川味香📍#紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖---------------- 紅磡舊區隱世串燒小店,串燒店好近地鐵站,地點方便。餐牌上選擇繁多,肉類海鮮蔬菜都齊全。價錢幾平,好多人買外賣返去食~燒烤用四川風味麻辣粉孜然粉,香噴噴,等候時會聞到濃烈燒烤香味~✨雞軟骨脹卜卜好香脆,外酥內嫩~味道不錯,配上辣椒粉,調味調得好好~✨大海蝦大大隻蝦賣相吸引,外皮燒得酥脆,搭配店家特製嘅醬料,好鹹香~燒得好juicy多汁。而且蝦肉都彈牙!!✨豬頸肉豬頸肉燒得焦脆,豬頸肉肥瘦適中,肉質爽口彈牙,可以食到豬嘅香油味~✨墨魚咀墨魚咀有嚼勁,配上調味好惹味!!
#川味香
📍#紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖
----------------
紅磡舊區隱世串燒小店,
串燒店好近地鐵站,地點方便。
餐牌上選擇繁多,肉類海鮮蔬菜都齊全。
價錢幾平,好多人買外賣返去食~
燒烤用四川風味麻辣粉孜然粉,香噴噴,
等候時會聞到濃烈燒烤香味~

✨雞軟骨
脹卜卜好香脆,外酥內嫩~
味道不錯,配上辣椒粉,
調味調得好好~

✨大海蝦
大大隻蝦賣相吸引,外皮燒得酥脆,
搭配店家特製嘅醬料,好鹹香~
燒得好juicy多汁。
而且蝦肉都彈牙!!

✨豬頸肉
豬頸肉燒得焦脆,
豬頸肉肥瘦適中,肉質爽口彈牙,
可以食到豬嘅香油味~

✨墨魚咀
墨魚咀有嚼勁,配上調味好惹味!!

2024-10-22 62 浏览
知道紅磡同土瓜灣區舊區重建將會有好多舊舖拆掉或者關閉,最近多咗去嗰邊食飯,今次一個人選擇去買串燒返屋企睇住電視慢慢食,由川味香到返屋企嘅時間唔算好耐,返到屋企打開外賣仍然熱辣辣,而且仲有好濃嘅辣味▪️炸大腸,:當日嗌過嘅串燒最出色嘅一款,辣粉滲入左每個豬腸入邊嘅核心,咬落去相當惹味,而且大腸炸得外脆內軟,絕對超乎我嘅味覺美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟▪️雞皮:同樣非常出色,外賣回家仍然脆卜卜,每塊皮都食到香脆同埋辣味美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟▪️雞軟骨:相比其他串燒,雞軟骨認為比較多肥肉,所以唔算10分香脆美味指數:🌟🌟🌟🌟▪️司華力腸:腸好大條好粗,但係食到腸嘅中心仍然係熱辣辣,所以非常滿意美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟

美味指數:🌟🌟🌟🌟
外卖自取
  • 炸大腸
2024-09-10 257 浏览
今日夜晚行過紅磡間串燒小店,比佢陣陣孜然味吸引住就入咗去賣外賣🥡加餸。餐牌上嘅選擇繁多,款款都好吸引,後叫咗隻8吋大虎蝦🦐、五花腩肉串、燒薄切牛舌🐂、和牛粒、羊肉串🐏、雞軟骨、青椒同半打廣島蠔🦪。大虎蝦賣相吸引,且入口彈牙。五花腩肉質爽口且入口juicy。虎皮青椒啱晒鐘意食辣🌶️嘅朋友,香辣惹味。廣島蠔炸得香脆可口,配上沙律醬味道絕佳。和牛粒脂肪分佈平均,油花細密,味道爽口。下次食宵夜會再嚟😋꧁☬小編食左咩☬꧂✅ 8吋大虎蝦✅ 五花腩肉串✅ 燒薄切牛舌✅燒日本一口和牛粒✅阿拉伯羊肉串✅燒雞軟骨✅虎皮青椒✅吉列廣島蠔

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅燒雞軟骨
✅虎皮青椒
✅吉列廣島蠔
2024-09-09 256 浏览
As a devoted enthusiast of skewers, I found this restaurant to be a delightful combination of ambiance and delectable cuisine. The dry pufferfish, particularly, paired excellently with beer, offering a sweet and fragrant introduction to the meal. Every meat dish was exceptional, with the crispy and savory pork neck standing out as a personal favorite. The chives skewer also met my expectations. Invite your friends for a flavorful dining experience.-食過好多唔同嘅串燒,呢間真係不錯!我個人最鍾意係佢嘅肉類,有章魚咀,雞軟骨,豬頸肉,脆口多汁,
食過好多唔同嘅串燒,呢間真係不錯!我個人最鍾意係佢嘅肉類,有章魚咀,雞軟骨,豬頸肉,脆口多汁,仲有更加多嘅選擇。其中令我幾驚訝嘅係佢有個魚腐,口感都真係幾過癮。我本身真係好鍾意食雞泡魚乾,鹹鹹地甜甜地口感好豐富。叫朋友一齊去食串燒飲啤酒係幾好嘅選擇!
🌟 Overall: 7.8/10
💰 Price: $$
🍴 Revisit: Yes
2024-08-08 330 浏览
德民街出名多嘢食行過呢間川味串燒店香噴噴,而且好多人買外賣,我都入去嗌咗幾款嚟試吓~ 餐廳空間好細,位置唔多,但霓虹燈嘅裝修都突顯左小店風味🔅錫紙花甲粉有辣有唔辣~ 今次試咗呢款唔辣,但有少少牛油香味~基本上材料都幾足,好多蜆肉,同金菇~粉絲夠口感而且吸收晒湯底嘅味道🔅司華力腸我哋加咗蜜糖嚟燒,甜得黎更添脆皮口感🔅金菇肥牛卷串燒必點項目,孜然粉味重~ 一串3塊大滿足🔅燒菠蘿推薦~ 燒得好juicy多汁~特別啱晒食左辣或者解油膩
德民街出名多嘢食

🔅錫紙花甲粉

🔅司華力腸
我哋加咗蜜糖嚟燒,甜得黎更添脆皮口感

🔅金菇肥牛卷
串燒必點項目,孜然粉味重~ 一串3塊大滿足

🔅燒菠蘿
推薦~ 燒得好juicy多汁~特別啱晒食左辣或者解油膩
🎀紅磡。抵食惹味串燒🍢🎀🪄店名* #川味香🔮地址* 紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$337 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_紅磡剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_串燒➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵餐廳好近地鐵站 步行3分鐘就到達 餐廳以小店形式經營 空間唔算太大 大約可以坐到6-7張台 燒烤位置以半開放形式 等緊既時候會聞到濃烈燒烤香味~🍽️食物質素🍽️選擇頗多 有唔同類型既串燒選擇 價錢幾平 系即點即燒 上菜熱辣辣 有齊雞牛羊豬海鮮等~👀評分💖💖💖💖🪄燒頂級厚切牛舌心$38牛舌心果然係超厚切 質感比較軟淋 牛味濃 味道不錯~👀評分💖💖💖💖🪄燒日本一口和牛粒$34和牛粒嘅尺寸比較細 容易入口 油脂爆發!👀評分💖💖💖💖🪄燒肥牛金菇串*2 $56面頭包住嘅肥牛片好薄身 而且金菇超巨量 食落去好有口感👀評分💖💖💖💖🪄韭菜 $15韭菜嘅份量都幾多 幾抵食👀評分💖💖💖💖🪄蒜蓉茄子$38上到嚟好香噴噴 茄子面頭鋪滿咗大量嘅蒜蓉 而且茄子肉一絲絲 質感不錯👀評分💖💖💖💖🪄司華力腸$30平時最鍾意就
🎀紅磡。抵食惹味串燒🍢🎀

🪄店名* #川味香
🔮地址* 紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$337 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄燒頂級厚切牛舌心$38
牛舌心果然係超厚切 質感比較軟淋 牛味濃 味道不錯~

🪄燒日本一口和牛粒$34
和牛粒嘅尺寸比較細 容易入口 油脂爆發!

🪄燒肥牛金菇串*2 $56

🪄海鮮炒飯$78
呢個價錢嚟講都好抵食 佢勁大碗 大約可以食到三至四人份量

🪄可樂*4 $48
食串燒當然唔少得飲可樂 解渴👍

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌

2024-07-14 227 浏览
無辣不歡嘅我最鍾意周街搵麻辣串串食 呢個有好幾間分店質素保證❣️蒜蓉原條茄子 $38搽上蒜蓉燒好入味好香 茄子吸收油份更香更多層次🍆❣️鹽燒鯖花魚 $40/條燒出嚟嘅魚塊鎖住魚肉水份 雖而魚皮上雖然擦過鹽但唔會好咸身 吱小小檸檬汁令魚香更突出 想食魚嘅呢個可以考慮吓🐟❣️特色小饅頭 $18/3塊原隻饅頭切成三塊 脆香可口外脆內軟 平時食饅頭都習慣點煉奶甜食 今次鹹食好過癮好特別❣️鴨胸肉(2串) $30一份有兩串真係好抵 鴨胸肉啲油脂燒完之後迫晒出嚟立立令 上枱就聞到煙肉香好吸引❣️脆香魚腐 $15呢個係見到隔籬枱嗌咗好多串所以試吓 香腐燒到脆卜卜非常惹味🍢❣️日本一口和牛粒 $34一口一粒嘅和牛粒啖啖牛香 肉質緊緻 灑上孜然粉配酒啱晒🐂❣️特級肥牛炒烏冬 $68生菜肥牛仲有雞蛋一齊炒嘅烏冬 夠晒鑊氣 填肚之選❣️日本三德利啤酒(金裝) $48/杯(買一送一)咁多串燒梗係要啤啤佢 麥芽深厚豐富口感🍺食啲咁重口味嘅真係勁match

蒜蓉原條茄子

❣️日本一口和牛粒 $34
一口一粒嘅和牛粒啖啖牛香 肉質緊緻 灑上孜然粉配酒啱晒🐂

❣️特級肥牛炒烏冬 $68
生菜肥牛仲有雞蛋一齊炒嘅烏冬 夠晒鑊氣 填肚之選

日本三德利啤酒(金裝)

❣️日本三德利啤酒(金裝) $48/杯(買一送一)
2024-06-24
鴨胸肉(2串)
脆香魚腐
日本一口和牛粒
特級肥牛炒烏冬
日本三德利啤酒(金裝)
2024-07-09 208 浏览
紅磡宵夜精選好去處 紅磡人宵夜嘅熱門地方 最正係有串燒 燒海鮮 仲有酸菜魚 真係越夜越精彩😍 店舖用咗好多霓虹燈光佈置 非常親切搶眼 👍🥰 ✨雞腎串$28/2串✨燒雞翼$38/2串✨豬頸肉$28/串✨安格斯牛仔骨$58叫咗呢幾款串燒 可以講話係百食不厭 有燒烤嘅香味 有孜然粉嘅野味 每樣都醃得好入味😋雞翼燒到外皮酥脆 內肉鮮嫩 😋豬頸肉燒到微焦 有炭燒香氣😋牛仔骨好好多塊 肉質鮮嫩 正👍 ✨酸菜魚配白飯$88酸菜魚都好足料 有好多魚片 有酸菜 娃娃菜 嗍咗湯汁 味道好正 送飯一流 🎈川味香 (紅磡)紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖
紅磡宵夜精選好去處

雞翼燒到外皮酥脆 內肉鮮嫩 😋
豬頸肉燒到微焦 有炭燒香氣😋
牛仔骨好好多塊 肉質鮮嫩 正👍

✨酸菜魚配白飯$88

🎈川味香 (紅磡)
紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖
外卖自取
  • 燒豬頸肉
  • 雞中翼
2024-07-05 152 浏览
而家收得夜既食店好似愈梨愈少,凌晨想出街食宵夜都唔係話咁易🤣好彩我公司附近仲有間食宵夜既好地方,入面d串燒仲要好啱我口味😍等我分享下先🤣今晚我地食左:⬇️⬇️✨法式焦糖鵝肝多士✨ $70/4塊鵝肝多士平時出面食一件都要幾十蚊,估唔到呢度$70蚊有4塊😍❗️鵝肝油潤肥厚又軟嫩,仲帶有微微焦糖甜香,入口甘香到不得了!配埋香脆厚多士呢種反差既口感,真係超有層次❗️✨豬頸肉✨ $28肥瘦適中既豬頸肉肉質爽口有彈性,油香十足超香口❣️✨阿拉伯羊肉串✨ $30肥膏唔多既羊肉串燒到啱啱好,唔羶唔柴肉超嫩,加埋濃郁既孜然味,食落真係好惹味!🛑川味香📍紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖港鐵黃埔站A出口,步行約2分鐘

今晚我地食左:⬇️⬇️

✨法式焦糖鵝肝多士✨ $70/4塊

✨豬頸肉✨ $28

肥瘦適中既豬頸肉肉質爽口有彈性,油香十足超香口❣️

✨阿拉伯羊肉串✨ $30

🛑川味香

港鐵黃埔站A出口,步行約2分鐘
2024-06-16 131 浏览
川味香 (紅磡)紅磡抵食惹味川式串燒又到星期五晚,今晚嗜辣的朋友想吃串燒,我們就到川味香吃串燒!1. 豬頸肉 - 肉質肥嫩多汁,經慢煮後口感軟嫩。2. 牛舌 - 口感嫩滑,外層燒得微脆,完美融合了牛肉的濃郁。3. 日本一口和牛 - 肉質細膩鮮嫩,入口即融。4. 雞腎串 - 腎臟質地彈牙,搭配孜然粉香料,別有風味。5. 免治雞肉棒 - 肉質柔嫩,入口即化,咬落還有一粒粒的雞肉。6. 司華力腸 - 咬下去帶有彈性,燒得香脆惹味。7. 吉列廣島蠔 - 酥脆的外皮包裹著鮮嫩多汁的蠔肉,外皮不會厚,很鬆脆。8. 錫紙花甲粉 - 花甲肉質鮮嫩,內有粉絲、娃娃菜和金菇。蔬菜吸收了醬汁,非常辛辣,又十分惹味。9. 焦糖燒香蕉 - 香甜可口,燒得剛剛好,焦糖醬汁與香蕉恰到好處,讓人吃不停口。非常惹味的一餐!
川味香 (紅磡)
紅磡抵食惹味川式串燒

1. 豬頸肉 - 肉質肥嫩多汁,經慢煮後口感軟嫩。
3. 日本一口和牛 - 肉質細膩鮮嫩,入口即融。
4. 雞腎串 - 腎臟質地彈牙,搭配孜然粉香料,別有風味。

6. 司華力腸 - 咬下去帶有彈性,燒得香脆惹味。

非常惹味的一餐!

• 錫紙花甲粉
  • 燒豬頸肉