餐厅: 帝樂德國餐廳 (Fashion Walk)
资讯:

2025-01-01 394 浏览
好啦 又系細佬👦🏻陪史努比🤪提親細佬👦🏻都特別開心因為其實佢淨系放長假先肯陪下呢個家姐食飯😂今日帶佢去銅鑼灣食德國菜!呢間嘅weekend brunch都算抵食人均$208起可以食到semi-buffet!但史努比更加推薦嗌豬手!咁嘅話$244/person 有全隻德國豬手仲有semi-buffet😚由12:00-15:00 最抵當然系12:00去!而家一於等史努比介紹下有咩好食🤣👍🏿脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角(2位用) $488呢個價錢已經包晒兩個人嘅semi-buffet一份原隻豬手同埋兩杯嘢飲🤪講咗豬手先老老豆豆聞落唔算好香但食落都幾唔錯😆塊皮炸到超級脆 脆口得嚟又唔會太硬Keep到少少煙靭嘅𡁻口不過唔知點解 食落有少少煙燻味 細佬👦🏻唔太鍾意但豬手嘅肉質好嫩最抵讚嘅系唔會太鹹 調味啱啱好!所以overall都唔錯~加上薯角都好食薄薄嘅炸皮微微香脆薯仔軟綿 調味亦唔算太鹹 酸椰菜就not our cup of tea lol🤣味道: 7.5/10性價比: 7.5/10自助區嘅嘢食選擇都唔少~雖然就一定唔及酒店咁豐富 但過下口癮都唔錯不過史努比冇試好多就唔逐一評分冇emoji嗰啲系
好啦 又系細佬👦🏻陪史努比🤪
提親細佬👦🏻都特別開心
因為其實佢淨系放長假先肯陪下呢個家姐食飯😂
今日帶佢去銅鑼灣食德國菜!
呢間嘅weekend brunch都算抵食
人均$208起可以食到semi-buffet!
但史努比更加推薦嗌豬手!
由12:00-15:00 最抵當然系12:00去!
而家一於等史努比介紹下有咩好食🤣

塊皮炸到超級脆 脆口得嚟又唔會太硬
Keep到少少煙靭嘅𡁻口
不過唔知點解 食落有少少煙燻味 細佬👦🏻唔太鍾意
但豬手嘅肉質好嫩
最抵讚嘅系唔會太鹹 調味啱啱好!
所以overall都唔錯~
加上薯角都好食
薄薄嘅炸皮微微香脆
薯仔軟綿 調味亦唔算太鹹
酸椰菜就not our cup of tea lol🤣
味道: 7.5/10
性價比: 7.5/10
脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角

自助區嘅嘢食選擇都唔少~
雖然就一定唔及酒店咁豐富 但過下口癮都唔錯
史努比覺得蝦系最好食嘅🤣
冇任何雪味 少少彈牙 同時帶啲甜味
👌🏿凍青口
正正常常 唔腥
但冇特別味道🤣可能點啲sauce會好食啲~
👌🏿凍螺
螺夠彈牙 只系入面有啲多沙😂

👌🏿Parma ham
偏鹹 同埋稍為乾身 建議配蜜瓜食
👍🏿番茄芝士沙律
番茄幾juicy mozzarella cheese軟綿唔錯
配適量嘅羅勒醬 幾開胃😳
👍🏿豆苗&車厘茄
本身唔諗住講 但估唔到食落有甜味
史努比幾鍾意🤣🤣
另外仲有幾款沙律 凍牛肉片 nuts crackers提子乾嗰啲都有~

🔸熱葷
史努比一向唔食腸仔 但細佬👦🏻鍾意
佢話紅色嗰款芝士腸好食!
脆皮 咬開仲有汁😚

賣相同提子包好相似 味道都有啲🤣
但史努比覺得食落口感更鬆化
帶少少牛油曲奇嘅質感 同埋又帶麵包質感
甜甜地有啲提子乾食下 唔錯嘅~🤪

另外仲有cheesecake 朱古力杏仁蛋糕 拿破崙 啫喱 同埋水果(西瓜 哈密瓜 蜜瓜 菠蘿)
細佬話蛋糕同啫喱都唔錯 拿破崙就爭咁啲🤏🏿

🔸熱美式
🔸凍檸茶
飲品方面史努比揀咗至愛嘅hot americano
而細佬👦🏻就揀咗凍檸茶 兩樣都唔錯😚

*另設加一服務費*

Overall都唔錯 食物質素對得住價錢嘅~
人均二百幾咁多嘢食算系咁🤣
細佬👦🏻都話滿意
加上服務亦唔錯 整體用餐體驗都ok!
史努比覺得可以一試🤪

抵食: 7.5/10

(受邀拍攝📸)
@snoopy._.eating
脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角
之前嚟食過 lunch 嘅 semi-buffet 覺得唔錯 , 今日夜晚再黎試吓 !! 本來想試吓佢哋嘅德國豬手🤤🤤點知出咗冬天期間限定 menu , 我哋就即刻轉軚試咗芝士火鍋啦 😆😆傳統瑞士芝士火鍋 ($338)配料有德國金裝豬肉腸 , 西班牙肉丸 , 炸薯角 , 青蘋果 , 提子同麵包 ~ 份量好多 , 2 個人食都有啲飽飽地 ~ 條德國腸好大好粗啊 😲😲 提子好甜 !! 配埋芝士 , 鹹甜鹹甜 , 好味 ~ 另外麵包都係重點 , 脆脆嘅麵包 , 一浸落去 , 索曬 d 芝士 , 熱辣辣 , 正 !! 焗德式蘋果批配吉士醬 , 香草雪糕 ($120)食完芝士火鍋都飽飽地 , 我哋就嗌咗一個甜品作結 😌😌呢個甜品超大份啦 , 夠 2 至 3 個人食 ! 德式蘋果批第一次試 , 好厚身 , 好大份 , 入邊係酸酸地 , 感覺比一般嘅蘋果批較酸 , 玉桂味好濃 , 外皮好脆 , 入邊軟腍腍 , 有好多蘋果同提子乾配埋吉士醬同埋雪糕 , 一凍一熱 , 好食 😋😋Jasmine's Garden ($68)超級香呀 !! 面頭有好多唔同嘅花 , 真係好似一個 garden ! 好美美 ❤️
傳統瑞士芝士火鍋 ($338)

焗德式蘋果批配吉士醬 , 香草雪糕 ($120)
Jasmine's Garden ($68)
超級香呀 !! 面頭有好多唔同嘅花 , 真係好似一個 garden ! 好美美 ❤️❤️ 用咗茉莉花茶同蝶豆花茶做茶底 , 加咗玫瑰糖漿 , 新鮮嘅薑同四季桔 , 仲有好多食用花 !! 好香 , 飲落暖笠笠 , 好舒服 !! 👍👍

聖誕期間 , 呢度佈置得好靚 , 好似去咗外國小餐館咁 , 有濃濃嘅聖誕氣氛 ~ 正 !
  • Jasmine's Garden
男朋友話今日要同我來一轉港島美食之旅,第三站係銅鑼灣嘅德國餐廳“帝樂”,今次佢有私心,想我陪佢食佢鐘意嘅豬手😮‍💨⭐️Grapevine入面有gin, peach liquor, grape syrup, lime juice,杯飲品酒味唔重,桃味、提子味、青檸味配合得啱啱好,好啱我口味😋⭐️Berry Party有mixed berry syrup, cranberry juice, lime juice,雖然3樣酸嘅野放埋一齊,但係男朋友話個配搭幾好喎⭐️凱撒沙律配煙三文魚、牛油果及香草欖油醬 除左有煙三文魚、牛油果,佢嘅菜底應該係苦白菜,仲有d車厘茄、脆麵包粒、芝士碎,配埋香草欖油醬,望落顏色好靚,食落又好味、又健康😋 ⭐匈牙利牛肉濃湯羅宋湯底,入面有薯仔、蕃茄、洋蔥、牛尾,好味🤤⭐️脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角令我對豬手改觀🤣佢嘅鹹香味啱啱好,個皮烤得香脆,d肉又唔會好硬,食落又唔會覺得好肥膩,每枱都有放一壺芥末醬,好夾,加埋酸椰菜一齊食,又係另一番風味,伴碟嘅薯角香脆,正😍

⭐️Grapevine

⭐️Berry Party

⭐️凱撒沙律配煙三文魚、牛油果及香草欖油醬

⭐匈牙利牛肉濃湯
羅宋湯底,入面有薯仔、蕃茄、洋蔥、牛尾,好味🤤

⭐️脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角

2024-09-14
  • Grapevine
  • 凱撒沙律
  • 匈牙利牛肉濃湯
  • Berry Party
平時食唔少西餐🍴,今次就試下呢間德國菜🇩🇪 裝修比較傳統,以暖色調為主,行田園同深色木系🪵風格,有幾多畫左畫既旗幟🚩同埋角造型既燈💡 仲有outside 可以坐,可以喺霓虹燈下面嘆杯啤酒🍻都幾chill🤩 佢地既野食選擇好多,除左傳統既豬手🐷同腸🥓,仲會唔同既新野,都幾好食😋又唔會太濃味~ 如果想試多啲野仲可以叫兩人餐tim, 豬手🐷細份啲就可以試多啲野,又可以好抵咁free flow🍺🍷🍾兩個鐘tim👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)熟成油甘魚他他配香草油醋汁 🐟🌿 - $148 (好味指數:😍😍😍😍🤩)前菜首先試下佢地既夏天特別菜式,感覺唔錯👍🏻 熟成魚🐟係指當廚師👨🏻‍🍳將魚🐟去除內臟、去鱗同埋用溫和既鹽水清洗,再用毛巾包起黎以大約攝氏 4-6 度保存~ 魚肌肉細胞裡面既酶會開始分解肉入面既蛋白質、脂肪同糖原,轉變成氨基酸、脂肪酸、糖同埋賦予鮮味既谷氨酸~ 所以熟成過既油甘魚🐟脂肪充分軟化,魚筋化開,肉質軟嫩綿密,魚味濃郁香醇,配埋酸酸甜甜既番茄粒🍅、清香爽甜既洋蔥🧅同埋清新既香草油醋汁🌿就更加清爽脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角 🔥🐷🥬🥔 - $280 (好味指數:😍😍😍😍)隻豬手🐷夠

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
熟成油甘魚他他配香草油醋汁

脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角

隻豬手🐷夠大隻,等你影完相📷之後店員會幫你將豬手🐷切開可以慳啲功夫👍🏻 啲皮雖然厚但唔會硬,咬落香脆,感受裡面有滿滿既骨膠原,脂肪位煮到軟爛,亦有扎實幼滑、鹹香惹味既瘦肉,同時夾埋清新酸爽既酸菜絲食幾好,又可以中和下肉既油膩同鹹味~ 另外配左炸到金黃金黃香脆,裡面綿密香口既薯角🥔,食完真係飽😂
德國金裝豬牛肉脆皮腸配酸椰菜

德國金裝豬牛肉脆皮腸配酸椰菜 🇩🇪🐷🐮🥓🥬🥔 - $150 (好味指數:😍😍😍😍)
條腸幾飽滿,出面既皮夠脆,裡面口感爽滑,肉味同油香濃郁,粉感唔重,惹味香口~ 旁邊配左清新酸爽既酸菜絲,夾埋一齊食可以解膩,另外仲有啲薯仔粒🥔,綿密香口~

Guava Cooler - $70 (好味指數:😍😍😍😍)
野飲就試左呢杯夏日cocktail,主要由番石榴汁、紅莓汁🍓、青檸汁🍋‍🟩同Vodka調配而成,有清新香濃既番石榴味,亦有切左片既番石榴喺入面,令到成杯野都refreshing啲,配埋酸酸地既紅莓汁🍓同增加香味既青檸汁🍋‍🟩,同vodka都幾夾,清爽易入口~ 如果唔想飲酒可以叫mocktail版本走vodka

Berry Fever - $65 (好味指數:😍😍😍😍)
另一杯夏日特飲就試mocktail, 主要由紅莓汁🍓、士多啤梨汁🍓、提子汁🍇、青檸汁🍋‍🟩調配而成,有幾芳香自然既莓味🍓🍇,酸酸甜甜咁,仲有士多啤梨粒🍓、藍莓🫐同桃片🍑,感覺幾清新,如果cocktail就係Gin~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
熟成油甘魚他他配香草油醋汁
脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角
德國金裝豬牛肉脆皮腸配酸椰菜
4天前 0 浏览
德國之旅三周年,決定食返餐德國嘢慶祝。餐廳裝修有feel, 似傳統德國餐廳,布sofa、木枱木櫈、掛畫。Server好好,天寒地凍,一入嚟即刻有杯暖水。 ✦ 羽衣甘蘭柚子芒果藜麥沙律賣相精緻、顏色豐富。大蝦鮮甜、芒果同柚子、藜麥有咬口。羽衣甘蘭切碎、冇平時強烈嘅草青味。美味開胃。 ✦ 薯仔雞肉湯熱辣辣。質地薄身,但味道香濃,啖啖都飲得到雞肉同薯仔嘅香氣。 ✦ 脆皮燒豬肘Server先原隻上俾我哋影相,再拎去起骨切成細份,方便享用。豬手份量充足,外脆內嫩。皮薄、燒得好crispy。肉厚,啖啖juicy。配菜都好用心,有酸椰菜及脆薯角。 ✦ mulled wine/ spiceMulled wine味道傳統,好香肉桂味,相對酒精味較濃。個人推薦Spice, 少辣嘅ginger wine 配搭好香甜嘅honey, 好暖胃。餐廳仲有賀年糕點賣,試完咁好食嘅菜式,積極考慮試試佢。

✦ 羽衣甘蘭柚子芒果藜麥沙律

✦ 薯仔雞肉湯

✦ 脆皮燒豬肘

✦ mulled wine/ spice

餐廳仲有賀年糕點賣,試完咁好食嘅菜式,積極考慮試試佢。

4天前 0 浏览
終於凍凍哋有點寒意❄️我哋去咗食芝士火鍋🫕帝樂德國餐廳,裝修好有地道德國餐廳嘅風格,用了木製家具及牆壁裝飾💂🏻‍♀️🫎呢度唔只有德國菜,見到有瑞士芝士火鍋🫕傳統瑞士芝士火鍋 $388配德國金裝豬肉腸、西班牙肉丸、炸薯角、青蘋果,葡萄及麵包瑞士芝士火鍋濃郁而香滑,當麵包粒蘸入熱騰騰嘅芝士中,完全索晒芝士🧀嘅味道,每一口都充滿了幸福感。其它配料同樣令人驚喜,德國金裝豬肉腸好彈牙且香口,搭配上火鍋嘅芝士,口感更為豐富。西班牙肉丸啖啖肉,加上芝士,令味道提升。而炸薯角嘅香脆,則為整體嘅用餐體驗增添了一份滿足感。另外,青蘋果同提子嘅搭配令整個火鍋更顯清新,酸甜嘅口感喺濃郁嘅芝士中形成了完美嘅平衡,讓人不覺得油膩。🍝 意大利寬條麵配紅酒燴牛面脥 $180紅酒燴牛面脥炆得好淋,意大利寬條麵沾滿蕃茄醬同香料,味道不錯飲品方面,點咗冬季特飲:🍷Mulled Wine $58紅酒加上Gin酒及其它香料、果皮等嘅熱飲加熱咗嘅紅酒,香味散發晒出嚟份外誘人,風味獨特🍸 Spice $58薑酒,加上薑、茉莉花茶及蜜糖飲落好舒服,飲完暖笠笠總括嚟講,環境氣氛,再加上味覺同視覺上嘅享受,係一個很好嘅體驗,如果你都想喺冬天

終於凍凍哋有點寒意❄️
我哋去咗食芝士火鍋🫕

呢度唔只有德國菜,見到有瑞士芝士火鍋

🫕傳統瑞士芝士火鍋 $388
配德國金裝豬肉腸、西班牙肉丸、炸薯角、青蘋果,葡萄及麵包

🍝 意大利寬條麵配紅酒燴牛面脥 $180

飲品方面,點咗冬季特飲:

🍷Mulled Wine $58
紅酒加上Gin酒及其它香料、果皮等嘅熱飲
加熱咗嘅紅酒,香味散發晒出嚟
份外誘人,風味獨特

🍸 Spice $58
薑酒,加上薑、茉莉花茶及蜜糖
飲落好舒服,飲完暖笠笠

總括嚟講,環境氣氛,再加上味覺同視覺上嘅享受,係一個很好嘅體驗,如果你都想喺冬天裡找尋一份溫暖,不妨試試這款火鍋❤️
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌞 德國菜嘅半自助BRUNCH @ 🌟 帝樂 - 德國餐廳 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食:扒美國安格斯肉眼牛扒 HKD 268扒大蝦挪威三文魚柳 HKD 260鮮奶咖啡 + HKD 10朱古力咖啡 + HKD 10.👀 德國菜竟然有半自助BRUNCH食,一個價錢包曬自助區同主菜。任揀凍肉盤、熱盤、海鮮、湯、沙律、薄餅同甜品!.🥘 今次揀左「扒美國安格斯肉眼牛扒」同「扒大蝦挪威三文魚柳」。牛扒足足八安士,配炸薯角真係非常肥美。而大蝦同三文魚則配番茜新薯,再以蒜蓉牛油汁調味,好健康又好味,好豐富!.🍹 加配咖啡,夠濃郁,悠閒地享受週末。.😋 食德國嘢一定會黎呢度,德國風情嘅裝修擺設,仲要每逢週末都有半自助餐供應,絕對值得試下!.📍 銅鑼灣京士頓街8號Fashion Walk新豪大廈地下A及C號舖.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食:
扒美國安格斯肉眼牛扒 HKD 268
扒大蝦挪威三文魚柳 HKD 260
鮮奶咖啡 + HKD 10
朱古力咖啡 + HKD 10

扒大蝦挪威三文魚柳
扒美國安格斯肉眼牛扒

🍹 加配咖啡,夠濃郁,悠閒地享受週末。

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
扒大蝦挪威三文魚柳
扒美國安格斯肉眼牛扒
紅酒燴牛尾配珍珠洋蔥、蕃薯條、蒜芯、甘荀苗一食就感覺到,牛尾經過長時間既燉煮,肉質軟嫩超入味,一啲都痴骨,入口即溶,紅酒香氣濃郁又不唔會太搶口,加埋配菜與蕃薯條既酥脆,層次感大增。紐倫堡豬肉腸配酸椰菜外皮夠薄,肉質夠鮮嫩,搭配酸椰菜既酸味,又開胃又平衡左豬肉既油膩感。德式麵麭圈牛仔肝醬醬汁濃郁與麵麭的彈性相得益彰,麵麭仲熱,係新鮮焗出黎。飲品 Spice: stone ginger wine, fresh calamamsi, fresh ginger, jasmine tea, honey生薑酒既辛辣與新鮮檸檬香氣撲鼻,搭配茉莉花茶清香同蜂蜜甜味,清新的口感又暖胃,好適合冬天飲。自家製既各式年糕仲有早鳥八折優惠
紅酒燴牛尾配珍珠洋蔥、蕃薯條、蒜芯、甘荀苗

紐倫堡豬肉腸配酸椰菜

德式麵麭圈牛仔肝醬
醬汁濃郁與麵麭的彈性相得益彰,麵麭仲熱,係新鮮焗出黎。

飲品

自家製既各式年糕仲有早鳥八折優惠

• 紐倫堡豬肉腸配酸椰菜
2025-01-11 0 浏览
今日嚟銅鑼灣 到景樂集團旗下餐廳「帝樂」已開業13年既德國菜店內極富傳統德國風味,木系裝潢為主獨有露天庭院及現場音樂演奏🎶German Signature Set For 2 $325Salad沙律• Soup湯•Main Course 主菜•牛油果蕃茄羊奶芝士沙律紫綠中帶點合桃與意式油醋結合 酸甜開胃南瓜栗子忌廉湯口感Creamy,驚喜裡面粒粒栗子🌰添口感配手工南瓜香草包,非常鬆軟脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角豬手size 超級大隻,兩至三個人都夠食外皮烤得香脆,裏面不會烤得太乾,依然保留著肉汁,充滿骨膠原好滋味黑森林蛋糕$98有自己嘅餅房,做出傳統口感綿密蛋糕夾住櫻桃酒忌廉同碟邊點綴冧酒櫻桃莓酒果醬,以1/4件上碟足2人食,而不膩coffee | Lemon 另外餐廳今年與安記合作臨近新年,訂番2底年糕送禮(注要冇防腐劑)係1月10日前購劵可享2底8折
今日嚟銅鑼灣 到景樂集團旗下餐廳
「帝樂」已開業13年既德國菜

店內極富傳統德國風味,木系裝潢為主
獨有露天庭院及現場音樂演奏🎶

牛油果蕃茄羊奶芝士沙律
紫綠中帶點合桃與意式油醋結合 酸甜開胃

南瓜栗子忌廉湯

脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角
豬手size 超級大隻,兩至三個人都夠食

黑森林蛋糕$98
有自己嘅餅房,做出傳統口感綿密蛋糕
coffee | Lemon

另外餐廳今年與安記合作
2025-01-07
午餐
  • 德國咸豬手
  • 德國豬手
2025-01-10 0 浏览
今年吃到了超脆皮德國豬肘,啲皮脆到不得了,但係肉又係超嫩又滑,唔會有多餘嘅油,重點只係等左大約15分鐘就有,性價比高。另外仲嗌左羽衣甘藍柚子大蝦沙律,驚喜地份量係多嘅,有5隻蝦同好多菜,兩個大食人啱啱好夠。另外第三個餸就係蕃茄奶油帶子扁意粉,蕃茄味夠酸,好開胃,唔駛另外加辣椒仔都好食,帶子煎到6.7成熟,有口感又保持到個大細同 juicy。如果多幾粒就好埋單HKD 7xx

埋單HKD 7xx

• 脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角
帝樂位於銅鑼灣,地點方便,隔離就係fashion walk, sogo ,可以食完 shopping 😝上星期約咗朋友食weekend brunch🥳 首先可以自選主菜 ,價錢仲包括自助沙律吧、凍肉盤、凍海鮮、 熱盤、德式烤薄餅、 甜品同湯,超級豐富😻「脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角」 🍖 適合兩位分享,燒豬肘金黃色外皮脆卜卜。搭配的酸椰菜清爽可口,可以解膩。炸薯角外脆內軟,正!整體來說,帝樂的脆皮燒豬肘色香味俱全,自助bar食物都非常高質,是個與朋友聚餐的好選擇,值得一試。下次如果有機會同一大班朋友開party ,仲可以選擇外賣自取🤣 另外,帝樂都有啤酒節限定餐牌及Beer Pass 啤酒通行証,大家都可以試吓。新年將至,帝樂亦都有賀年糕點禮卷銷售,有興趣千其唔好錯過🥳

2025-01-09 0 浏览
餐廳有濃濃嘅西部風情,牆上掛滿咗動物標本模型,好似置身於一個西部小鎮嘅酒館,氣氛輕鬆又有趣。當日熱情嘅經理親自介紹菜單,服務滿分!一下叫多啲人再嚟,一定會試下佢招牌「脆皮燒豬肘」!香濃南瓜湯湯底濃稠,南瓜嘅香甜味非常突出,表面灑咗少許忌廉同香草碎,增添咗一層奶香同香氣。烤安格斯西冷牛扒配炸薯角西冷上枱嘅時候香氣四溢,牛扒煎得外層微焦,而內裡仲保持嫩粉紅嘅中等熟度,鮮嫩多汁。炸薯角外脆內鬆,份量十足。烤美國牛仔骨配炸薯條肉質軟嫩,帶有輕微嘅炭香,咬落去啖啖肉味。黑椒汁濃郁但唔會過重,啱啱好帶出牛肉嘅香味。餐廳自家推出左非常特別嘅「櫻花蝦瑤柱蘿蔔糕」,非常值得一試!口感細滑嘅蘿蔔糕、鮮味嘅瑤柱同香脆嘅櫻花蝦完美結合,層次感非常豐富!現時仲有早鳥八折優惠,CP值超高!

香濃南瓜湯

烤安格斯西冷牛扒配炸薯角

烤美國牛仔骨配炸薯條

2025-01-09 0 浏览
中午食完肉肉,還是覺得未滿足。晚餐決定再下一城,繼續食肉獸之行。🥙羽衣甘蘭,柚子,芒果,藜麥沙律:賣相相當吸睛顏色豐富,色彩繽紛,成個沙律配搭好match ,大蝦鮮甜,羽衣甘藍、藜麥健康。柚子同芒果非常開胃。🫘紐倫堡豬肉腸配酸椰菜:紐倫堡香腸是紐倫堡最有名的小食,只有拇指粗,由豬肉、肉豆蔻、姜、檸檬、香茅以及芥末製成。外脆內軟,肉汁好juice,唔會好咸。🍖脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角:以份量十足的豬手上陣, 外皮炸至十分香脆, 色澤閃爍, 肉質嫩滑, 咸度恰度好處~好惹味。配酸椰菜絲, 酸酸哋十分開胃, 還有充滿濃郁薯香味的炸薯角, 超Yummy😍。🍺小麥啤酒:小麥香濃,入口醇厚。🍹Jasmine's Garden:分別有茉莉、蝴蝶花、玫瑰糖漿,鮮姜,鮮卡拉曼西,混合花加少量酒調配而成,口感豐富,酸甜可口,解膩開胃。環境:裝修風格以傳統德國式風格為主,氛圍柔和,感覺溫暖。設有多個多人卡座可供聚會。服務相當貼心,食物品質把控嚴格。⚠️⚠️Ps:今年餐廳仲推出左多款賀年糕點供大家外帶回家。用料矜貴、款色新穎、養生健康。我就買左兩款試試。一款系傳統型:櫻花蝦瑤柱蘿蔔糕。另外一個創意款:蘆薈楊枝甘

🥙羽衣甘蘭,柚子,芒果,藜麥沙律:

🫘紐倫堡豬肉腸配酸椰菜:

🍖脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角:

🍺小麥啤酒:
小麥香濃,入口醇厚。

🍹Jasmine's Garden:

⚠️⚠️Ps:今年餐廳仲推出左多款賀年糕點供大家外帶回家。用料矜貴、款色新穎、養生健康。我就買左兩款試試。一款系傳統型:櫻花蝦瑤柱蘿蔔糕。另外一個創意款:蘆薈楊枝甘露糕(凍食)
2025-01-09 11 浏览
星期六同家姐去行工展會,行之前先去醫肚先~帝樂以前有好多間,但而家得返銅鑼灣依間,其他分店已經執咗🥲其實去過Brunch好抵食🇩🇪Weekend Brunch🇩🇪星期六、日、公眾假期提供12:00-15:00唔揀主菜每位$208🥗沙律Bar除咗沙律菜🥬,仲有幾款mix好沙律,烤菇彩椒🐖凍肉盤有風乾火腿🦐凍海鮮有凍蝦、翡翠螺、青口🫕南瓜湯🍞麵包🍖熱盤有德國腸,魚,炸物等🍕薄餅係薄底夠香脆🍉生果甜品有黑森林蛋糕🍰啫喱等☕️包一杯即磨咖啡或茶基本上其實食沙律、凍海鮮同熱盤,都已經飽咗大半😆當然留肚食埋甜品食物質數好,比得上酒店,但價錢平好多,而家喺酒店食lunch buffet真係好貴~今次我地就揀左主菜脆皮燒豬踭配酸椰菜及薯角$488(2位用),只係俾比幾十蚊就招牌燒豬踭食,個皮脆卜卜,又滿滿骨膠原,唯一外面D肉有少少乾,配埋酸椰菜絲解油膩,同香脆薯角🥔餐廳環境舒適,侍應服務好好,二百零蚊可以坐三個鐘悠悠閑閑食,款式幾多,一定食得飽,我覺得性價比真係高。人均消費$268
星期六同家姐去行工展會,行之前先去醫肚先~
帝樂以前有好多間,但而家得返銅鑼灣依間,其他分店已經執咗🥲
其實去過Brunch好抵食
🇩🇪Weekend Brunch🇩🇪
星期六、日、公眾假期提供
12:00-15:00
唔揀主菜每位$208
🥗沙律Bar除咗沙律菜🥬,仲有幾款mix好沙律,烤菇彩椒
🐖凍肉盤有風乾火腿
🦐凍海鮮有凍蝦、翡翠螺、青口
🫕南瓜湯
🍞麵包
🍖熱盤有德國腸,魚,炸物等
🍕薄餅係薄底夠香脆
🍉生果甜品有黑森林蛋糕🍰啫喱等
☕️包一杯即磨咖啡或茶

今次我地就揀左主菜

人均消費$268

2025-01-08 0 浏览
傳統德國餐廳愈來愈少,今次黎依間老字號,以前都食過幾次,食物質素都保持水準👍🏻🔵白酒煮蜆意粉新鮮的蜆肉鮮嫩多汁,吸滿了白酒的香氣與鮮味,意粉掛滿濃郁的醬汁😍🔵Beer Pretzel 配牛仔肝醬去德國餐廳一定要試下Pretzel, 外脆內軟,牛肝醬味濃郁👍🏻🔵傳統瑞士芝士火鍋叫咗冬日限定傳統瑞士芝士火鍋,芝士味濃郁,拼盤都有好多食材,麵包微微烘過,點落去芝士火鍋度唔會因為時間太長而變淋👍🏻仲有青蘋果&葡萄解膩😍🔵Mulled Wine & Spice 熱紅酒加上肉桂香,帶點甜味,好暖身;另一款用上Stone's Ginger Wine ,青柑中和薑辛辣口感,加上蜂蜜好滋潤,兩杯都好適合冬日飲用🫶🏻

🔵白酒煮蜆意粉

🔵Beer Pretzel 配牛仔肝醬