2024-09-11 906 浏览
【荃灣區】【幸福麵館】同上司春哥喺荃灣搵嘢食,見呢間「幸福麵館」裝修幾新淨,又幾多人,就入去試吓。佢入面都幾多麵嘅選擇,又可以好似車仔麵咁叫餸,不過我哋都有「選擇困難症」,所以就咁叫咗佢哋預設嘅組合嘅麵食。我同佢各叫一碗,再互相 share 啲餸嚟食。佢試咗 $58 嘅「牛牛麵」,啲餸又真係好多牛,有澳洲牛筋丸、潮州牛肉餅、牛腩、牛肋條、秘製金錢肚、滷水牛筋、冬菇,春哥揀咗淮山麵做麵底,湯底就揀微辣嘅沙嗲汁,我食咗啲都唔錯,淮山麵幾好食。佢加 $6 飲「凍檸茶」少少冰,正正常常咁。我就試 $58 嘅「魚魚麵」,有手工魚滑、魚肉春卷、手工魚扎、魚腐、 陳皮魚蛋、冬菇、時菜,配菠菜蝦子麵同唔辣嘅豬骨清湯,感覺幾清幾簡單,啱我,加 $3 嘅「熱檸茶」都合理。我哋試埋 $26 嘅「經典煎釀三寶」,有茄子、紅腸、青椒,夾埋 $151 幾好。。。(地址:荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖)@happiness_tsuenwan#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlove

(地址:荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖)

@happiness_tsuenwan

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #幸福麵館 #牛牛麵 #魚魚麵 #經典煎釀三寶 #1am1504 #1ambackup
2024-09-08
2024-11-18 0 浏览
星期日去開荃灣廣場行街,大概2點依間車仔麵d人流都無停過,睇黎都好多街坊幫襯🤔店舖寫咗牆身話新鮮豬骨湯底熬製8小時‼️湯底可以加六款醬汁因為少見辣魷魚汁,所以我哋兩碗都揀魷魚汁,辣度有得選擇,食得辣可以試下招牌噴火辣椒醬🔥 個湯底幾香魷魚味,我叫中辣似BB辣🌶️不過另外有辣菜脯同辣粉可以調味🔶八寶心滿意足 $64極上牛筋丸,柱侯牛腩(牛肋條),長洲大魚蛋,滷水豬紅,咖喱魷魚(辣),長洲大魚蛋,冰糖蘿蔔,陳皮魚蛋,精選時菜配油麵最特別用牛肋條取代傳統車仔麵牛腩,而牛丸都係採用澳洲牛,所以兩樣都好重牛味👍🏻👍🏻🔶自選三餸車仔麵 $50滷水冬菇+滷水豬手+潮州墨魚餅 配粗麵三個餸之中潮州墨魚餅少見之餘🦑口感彈牙,有墨魚味👍🏻👍🏻
星期日去開荃灣廣場行街,
大概2點依間車仔麵d人流都無停過,
睇黎都好多街坊幫襯🤔
店舖寫咗牆身話新鮮豬骨湯底熬製8小時‼️
湯底可以加六款醬汁
因為少見辣魷魚汁,所以我哋兩碗都揀魷魚汁,
辣度有得選擇,食得辣可以試下招牌噴火辣椒醬🔥
個湯底幾香魷魚味,我叫中辣似BB辣🌶️
不過另外有辣菜脯同辣粉可以調味

🔶八寶心滿意足 $64
配油麵

最特別用牛肋條取代傳統車仔麵牛腩,
而牛丸都係採用澳洲牛,所以兩樣都好重牛味👍🏻👍🏻

🔶自選三餸車仔麵 $50
滷水冬菇+滷水豬手+潮州墨魚餅 配粗麵

三個餸之中潮州墨魚餅少見之餘🦑
口感彈牙,有墨魚味👍🏻👍🏻
  • 牛肋條
  • 牛丸
  • 潮州墨魚餅
荃灣傳統車仔麵店❤️幸福麵館ʕ๑’ㅅ’๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡荃灣見到呢間平民小店🫶🏻幸福麵館!主打傳統車仔麵🍜都幾愛街坊歡迎 見到都好多人食!本身佢哋嘅車仔麵嘅湯底係以每日新鮮熬製的豬骨湯為基礎🐽飲得出無添加額外味精🫶🏻店舖仲標榜湯底係用心熬煮長達8小時✨想濃味啲湯底仲可以加配醬汁〰️選擇好多!▪️微辣魷魚醬▪️秘製沙嗲醬▪️咖喱醬▪️招牌噴火辣椒醬▪️滷水汁▪️瑞士汁▪️柱侯醬汁今次我地叫左2碗車仔麵🍜▪️幸福自選5餸車仔麵✔️娃娃菜✔️冰糖蘿蔔✔️日式蟹棒✔️白菜豬肉餃 ✔️陳皮魚蛋推介叫佢地嘅冰糖蘿蔔 好清甜冇渣🤍白菜豬肉餃係手工制餃子🥟皮薄餡滿🫶🏻都值得一試!▪️幸福自選4餸車仔麵✔️金菇菜✔️蒜香豬紅✔️瑞士大雞翼 ✔️魚肉春卷豬紅蒜香味十足 份量比得好多👅而瑞士大雞翼就超級入味🤎食車仔麵仲可以加大量枱面嘅辣菜脯 超級惹味🌶️ ▪️飲品🥤(鴨屎檸檬茶&凍奶茶)鴨屎檸檬茶飲落好香茶味 有鴨屎香獨特香味又唔會太苦澀推薦鍾意飲鴨屎檸檬茶嘅可以試下而其他飲品都正常 但好鍾意餐廳嘅飲品係冇落糖 可以自己喺枱面加糖漿 咁就可以自己控制甜度🫶🏻⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
荃灣傳統車仔麵店❤️幸福麵館
荃灣見到呢間平民小店🫶🏻幸福麵館!
主打傳統車仔麵🍜都幾愛街坊歡迎 見到都好多人食!

本身佢哋嘅車仔麵嘅湯底係以每日新鮮熬製的豬骨湯為基礎🐽
飲得出無添加額外味精🫶🏻
店舖仲標榜湯底係用心熬煮長達8小時✨

想濃味啲湯底仲可以加配醬汁〰️選擇好多!

今次我地叫左2碗車仔麵🍜
▪️幸福自選5餸車仔麵
推介叫佢地嘅冰糖蘿蔔 好清甜冇渣🤍
白菜豬肉餃係手工制餃子🥟皮薄餡滿🫶🏻都值得一試!

▪️幸福自選4餸車仔麵
✔️金菇菜✔️蒜香豬紅
✔️瑞士大雞翼 ✔️魚肉春卷
豬紅蒜香味十足 份量比得好多👅
而瑞士大雞翼就超級入味🤎

食車仔麵仲可以加大量枱面嘅辣菜脯 超級惹味🌶️

▪️飲品🥤(鴨屎檸檬茶&凍奶茶)
鴨屎檸檬茶飲落好香茶味
有鴨屎香獨特香味又唔會太苦澀
推薦鍾意飲鴨屎檸檬茶嘅可以試下

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
📍 幸福麵館
荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖
2024-11-01 259 浏览
荃灣西想食好嘢,就一定唔可以坐過呢間車仔麵㖭👅!店員姨姨好熱情,而且舖頭嘅份量好足,無論係餸定麵都好大份😆!舖頭嘅牛肋條同埋滷水豬手都好出名。.🍜幸福自選3餸車仔麵套餐($48)河粉配埋舖頭惹味餸菜,有夠晒入味嘅蒜香豬紅🐷、配埋河粉超級鮮味嘅紫菜🍙、同埋墨魚味香濃又彈牙嘅潮州墨魚餅🦑。湯底就揀咗比較清新嘅牛腩汁,因為加埋舖頭嘅辣菜脯落湯底,真係絕配😎。仲可以用優惠價加配凍檸水。.🔥幸福自選3餸車仔麵套餐($52)另一碗河粉就試咗舖頭嘅其他餸菜,有好有特色嘅魚肉春卷🐟、又淋又入味嘅秘製牛筋🐄,同埋處理得乾淨又香口嘅秘製滷水豬大腸🐷。而沙嗲湯底超級濃郁,真係有粒粒花生同埋醬汁,真材實料。餐飲都有得選擇加配汽水🥤。.🌱腐乳通菜($18)超級推薦呢度嘅腐乳醬😋!我喺自己有調教過,比起平時更加香濃,而且味道好有層次感👍🏻,配埋通菜超級香口。
🍜幸福自選3餸車仔麵套餐($48)

🔥幸福自選3餸車仔麵套餐($52)

🌱腐乳通菜($18)
2024-10-22
午餐
2024-10-27 209 浏览
煎釀三寶好出色特別係尖椒釀魚肉嗰面煎到帶點脆而煙韌不過尖椒有啲辣∠( ᐛ 」∠)_茄子都正朋友平時唔食煎釀三寶都話好食!辣油正但真係好辣(或者我weak) XD湯底建議加汁就咁豬骨湯會清左啲蘿蔔清甜冇渣大地魚鮮蝦雲吞彈牙手打咖喱魚蛋都彈牙
煎釀三寶好出色
特別係尖椒
釀魚肉嗰面煎到帶點脆而煙韌
不過尖椒有啲辣∠( ᐛ 」∠)_
茄子都正
朋友平時唔食煎釀三寶都話好食!

辣油正但真係好辣(或者我weak) XD

手打咖喱魚蛋都彈牙
煎釀三寶
煎釀三寶
2024-10-06 378 浏览
放假經常出現當然係荃灣區啦,美食集中地之一!但講到車仔麵其實唔係好多間,今日就去左位於享成街幸福麵館 八寶心滿意足 極上牛筋丸、柱侯牛腩(牛肋條)、長洲大魚蛋、滷水豬紅、咖喱魷魚(辣)、長洲大魚蛋、冰糖蘿蔔、陳皮魚蛋、精選時菜 米線 +沙嗲汁 自選三拼雞翼、豬腸、雲吞 河粉 +秘製魷魚汁 (辣)凍飲+$6 凍檸茶 糖漿放在桌上,甜度自己加幾好八寶一碗有齊八款餸夠多樣化,每款一件整體用料丸類魚蛋都係有嚴選過,雞翼大大隻,最好味係羅白清甜無渣,湯頭屬偏甜,河粉就比較碎d~
放假經常出現當然係荃灣區啦,美食集中地之一!

但講到車仔麵其實唔係好多間,今日就去左位於享成街幸福麵館

米線 +沙嗲汁

自選三拼

雞翼、豬腸、雲吞 河粉

+秘製魷魚汁 (辣)

凍飲+$6

凍檸茶 糖漿放在桌上,甜度自己加幾好

八寶一碗有齊八款餸夠多樣化,每款一件
2024-09-28
1K
2024-09-29 263 浏览
踏入黃金周咁多人,真係要避走港島油尖旺一帶,好地地留喺荃灣區都好啲靜靜地食碗麵,更何況呢度有間大碗夾抵食嘅車仔麵店好似呢碗八寶麵,好意頭得嚟又真係多料有齊極上牛筋丸、柱侯牛腩、長洲大魚蛋、滷水豬紅、咖喱魷魚、冰糖蘿蔔、陳皮魚蛋同生菜牛肉牛丸勁有肉香,魚蛋非常之彈牙魷魚夠晒滑溜,牛腩湯汁好香濃河粉質素幾好,唔會浸到泡晒全豬宴都一樣得,豬豬麵有豬大腸、豬手、貢丸、腩肉、豬皮、豬紅同生菜,秘製豬手爽口又勁香口豬皮好大塊好腍,豬紅唔會有膱味仲幾香咖喱湯汁有得揀小辣,麵底仲可以揀菠菜蝦子麵份量好多𠻹,勁抵玩跟麵加$3就有凍飲,毋須怕甜,檯面有糖漿自己加檸茶色水睇落都好夠茶好夠檸,奶茶都算幾有茶味

靜靜地食碗麵,更何況呢度有間大碗夾抵食嘅車仔麵店

八寶心滿意足

好似呢碗八寶麵,好意頭得嚟又真係多料

牛肉牛丸勁有肉香,魚蛋非常之彈牙

魷魚夠晒滑溜,牛腩湯汁好香濃

河粉質素幾好,唔會浸到泡晒

豬豬麵

豬皮好大塊好腍,豬紅唔會有膱味仲幾香

咖喱湯汁有得揀小辣,麵底仲可以揀菠菜蝦子麵

份量好多𠻹,勁抵玩

凍奶茶(少冰)

跟麵加$3就有凍飲,毋須怕甜,檯面有糖漿自己加

凍檸茶(少冰)

檸茶色水睇落都好夠茶好夠檸,奶茶都算幾有茶味
2024-09-29
豬豬麵
凍奶茶(少冰)
凍檸茶(少冰)
✍🏻我地都係飲自選三餸麵:.【🍜大魚蛋+墨魚頭+魚滑米線(配:秘製魷魚辣汁)】🐠🐠.✨+$2 長洲大魚蛋2粒都大大粒🍡彈性十足 魚蛋冇乜魚腥味🤍.✨+$4 鮮味墨魚頭真係「鮮味」🤣🤣食落係冇咩調味嘅墨魚嚟,咬落好實淨,要咬耐少少🤏🏽🦑.✨手打魚滑質地好滑順,去腥味做得幾好,我幾鍾意魚滑.-//米線份量多,煮得啱啱好 麵質少少彈牙,好掛汁😚湯底濃郁,食落應該係小辣(?) ,係我鍾意嘅辣度🌶️🌶️.【🍜金菇+牛丸+腩肉油麵 配:秘製魷魚辣汁x牛腩汁】.✨金菇菜:冇乜特別,幾脆口🤍.✨+$4 極上牛筋丸牛丸肉質軟嫩(相比其他牛丸🐮,核心有好多肉汁🤤幾特別~.✨+$2 秘製滷水腩肉腩肉好入味,充滿滷水味🐷腩肉醇厚,油脂適中👌🏻.【✨菜脯】係任食嘅小食❣️就係鹹鹹辣辣✨各+$6: zero可樂
✍🏻我地都係飲自選三餸麵:
【🍜大魚蛋+墨魚頭+魚滑米線(配:秘製魷魚辣汁)】🐠🐠
✨+$2 長洲大魚蛋
2粒都大大粒🍡彈性十足 魚蛋冇乜魚腥味🤍
✨+$4 鮮味墨魚頭
✨手打魚滑
質地好滑順,去腥味做得幾好,我幾鍾意魚滑
【🍜金菇+牛丸+腩肉油麵 配:秘製魷魚辣汁x牛腩汁】
✨金菇菜:冇乜特別,幾脆口🤍
✨+$4 極上牛筋丸
牛丸肉質軟嫩(相比其他牛丸🐮,核心有好多肉汁🤤幾特別~
✨+$2 秘製滷水腩肉
腩肉好入味,充滿滷水味🐷腩肉醇厚,油脂適中👌🏻
【✨菜脯】係任食嘅小食❣️就係鹹鹹辣辣
✨各+$6: zero可樂
車仔麵係香港特式食品之一,而我亦都係由細食到大,路經荃灣,見到這間幸福麵館,再上OpenRice 搜尋,見到評價不錯,於是決定在這開餐. 店內雖然沒有華麗嘅裝修,但感覺舒適,簡簡單單. 下單基本上係用二維碼自己落,但見到有老人家入來,店員都好主動話你睇啱食咩我再幫你落,這一點做得幾好 ,夠貼心,加分👍🏻.餐牌有個叫開心歡樂豪華二人套餐,百零蚊有兩碗五餸麵、一款小食、一款菜及兩杯飲品,感覺幾抵下,就叫佢.麵方面可叫淮山麵,平時車仔麵好少有淮山麵可以叫,即使有得叫好多時都要加錢,這𥚃就不用. 麵嘅質感好似拉麵店咁,可以選硬啲定軟啲,第一碗餸方面選了金沙魚腐、漢堡扒、魚肉春卷、潮州蝦肉餅及潮州墨魚餅,湯底有豬骨清湯、秘製魷魚汁(辣)、瑞士汁、咖喱汁(辣)、牛腩汁、沙嗲汁可以選,我選了豬骨清湯,因為見到牆上面貼住’新鮮豬骨湯底熬製8小時‘,所以試吓佢😆.第二碗選了車仔幼、冰糖蘿蔔、魚皮角、陳皮魚蛋、紫菜、魚肉春卷,湯底就選了秘製魷魚汁(辣).車仔麵一上枱,真係有啲嚇親,好大碗呀😱,餸同麵嘅份量真係好多,魚肉春卷有成三條,陳皮魚蛋、紫菜、冰糖蘿蔔等份量也不少·如果唔係好大食嘅,兩個人食一碗都已經
車仔麵一上枱,真係有啲嚇親,好大碗呀😱,餸同麵嘅份量真係好多,魚肉春卷有成三條,陳皮魚蛋、紫菜、冰糖蘿蔔等份量也不少·如果唔係好大食嘅,兩個人食一碗都已經夠飽. 冰糖蘿蔔清甜無渣入味淋身,推介👍🏻.魚皮角有啲似燕餃,一口一嚿,皮薄、內裡塞滿餡. 潮州墨魚及蝦餅彈牙. 魚腐外香内滑,有咬口、帶濃郁魚味,’索‘埋啲湯食,不錯.豬骨湯底做到奶白色,唔會好濃好鹹.秘製魷魚汁都真係辣辣哋,喜歡食辣嘅朋友仔可以加辣菜脯一齊食,都真係幾惹味.小食方面,炸椒鹽燒賣,第一次咁樣食燒賣,外脆,𥚃面的魚蓉軟身,加埋椒鹽嘅香口惹味,幾夾幾特別.菜方面,腩汁油麥菜,平時在街叫炒菜都好似比較少有油麥菜可以選,菜新鮮脆嫩,正常發揮.
整體來講,不論餸、湯底、麵等都幾多選擇,而且啲款式都好新穎,有別於傳統車仔麵嘅範圍. 味道及服務方面都不錯,值得支持小店.

2024-09-22 189 浏览
🍜放假訓醒已經係中午嚕🥳快快手落去食個晏就去逛街💯🍜八寶心滿意足🌈樣樣都想食又唔想揀😍呢碗真係超抵食呀✅入面包羅萬有😄有招牌勁爆汁嘅牛丸🍡夠曬林嘅牛腩🐃咖喱味好惹味😍辣辣地嘅魷魚🐙好大粒嘅長洲大魚蛋🍢索晒d湯汁嘅豬皮🐽回憶味道嘅豬紅🐷入曬味旡蘿蔔🥕新鮮時菜🥦咬開粒牛丸入面有好多肉汁超正😍麵款有好多款可以揀架🥰而我就鍾情配油麵🍜正呀喂🥳估唔到食車仔麵嘅地方杯奶茶都咁好好飲☕️正呀喂🥳▫️極上牛筋丸▫️柱侯牛腩(牛肋條)▫️長洲大魚蛋▫️滷水豬紅▫️咖喱魷魚(辣)▫️長洲大魚蛋▫️冰糖蘿蔔▫️陳皮魚蛋▫️精選時菜🐮牛牛麵配淮山麵🌈係呀🥳呢碗係牛同埋牛🐃過足癮呀🥰粒澳洲牛筋丸勑多汁🐂潮州牛肉餅🐃牛筋條🐂秘製金錢肚🐃滷水牛筋🐂冰糖蘿蔔🥕正到暈🥳▫️牛筋丸勑多汁▫️潮州牛肉餅▫️牛筋條▫️秘製金錢肚▫️滷水牛筋▫️冰糖蘿蔔
🍜放假訓醒已經係中午嚕🥳快快手落去食個晏就去逛街💯

🍜八寶心滿意足

▫️極上牛筋丸
▫️柱侯牛腩(牛肋條)
▫️長洲大魚蛋
▫️滷水豬紅
▫️咖喱魷魚(辣)
▫️長洲大魚蛋

▫️秘製金錢肚
▫️滷水牛筋
▫️冰糖蘿蔔
2024-09-17 177 浏览
食米線最怕有味精嘅湯底,食完會好口渴。呢間主打無味精豬骨湯,想食濃味啲仲可以加唔同嘅汁,湯底好出色👍.🍜滷水豬手.豬紅.菜心苗.鮮蝦雲吞豬手大大隻,炆到好淋,豬皮夠爽👍雲吞好大粒,蝦彈牙🦐湯底加左魷魚辣汁🦑都幾夠辣,仲可以加秘製菜甫,又爽又辣😆🍜牛筋.牛腩.韭菜豬肉餃.豬腸牛腩帶住筋同油花,較腍同有牛嘅濃郁😍牛筋好爽口😆韭菜豬肉水餃好足料🥟皮薄👍🥬腐乳通菜📍幸福麵館 (荃灣)荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖

🍜滷水豬手.豬紅.菜心苗.鮮蝦雲吞
豬手大大隻,炆到好淋,豬皮夠爽👍
雲吞好大粒,蝦彈牙🦐
湯底加左魷魚辣汁🦑都幾夠辣,仲可以加秘製菜甫,又爽又辣😆

🍜牛筋.牛腩.韭菜豬肉餃.豬腸
牛腩帶住筋同油花,較腍同有牛嘅濃郁😍
牛筋好爽口😆
韭菜豬肉水餃好足料🥟皮薄👍

🥬腐乳通菜

📍幸福麵館 (荃灣)
荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖
一直都知荃灣多好嘢食,所以每次去荃灣都不會去搵食咩,基本上都是睇到邊間想食就食邊間。咁啱見到呢間個店名,就諗住試吓到底有幾幸福🤣八寶心意滿足 $58推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝八寶分別牛筋丸、牛腩、豬皮、豬紅、咖喱魷魚,大魚蛋、蘿蔔和時菜,全部都好入味,尤其個咖喱魷魚,咖喱味超香,食落爽口彈牙牛筋丸食落彈牙之外,仲會爆汁;蘿蔔食落冇渣,好適合咩都想試嘅人加$6轉左刀削麵,食落唔會太淋,有口感4餸車仔麵 $52推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚分別叫咗魚片頭、香茄貢丸、蟹棒和白菜豬肉餃,雖然魚片頭和蟹棒都好普通,但呢度都唔會馬虎而個白菜豬肉餃拍得住出面嘅餃子鋪,好吃✨整體來講,價錢合理,環境唔會夾迫,可以一戰

八寶心意滿足 $58
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝

加$6轉左刀削麵,食落唔會太淋,有口感

4餸車仔麵 $52
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

而個白菜豬肉餃拍得住出面嘅餃子鋪,好吃

✨整體來講,價錢合理,環境唔會夾迫,可以一戰

2024-08-31 205 浏览
呢間位於荃灣享成街嘅幸福麵館,主打車仔麵,入面嘅裝修簡潔,枱面係粉紅色。🍜幸福自選3餸車仔麵 $42 三餸車仔麵麵底:揀左米線,口感好彈牙!配料揀左:🔹金菇菜份量都幾多🔹牛腩(牛肋條)+$4 口感吾想好淋,但不靱,味道似五香牛腩甘,都幾入味🔹咖喱魷魚(辣)+$4 新鮮又充滿咖哩的香辣味,辣度屬微辣🌶️,口感爽脆彈牙 湯底:豬骨清湯加辣菜脯新鲜豬骨湯底熬製8小時,入口鮮甜不咸,清清地。辣菜脯必加,令成碗麵生色不少。🍹烏龍茶$8

🍜幸福自選3餸車仔麵 $42
三餸車仔麵麵底:揀左米線,口感好彈牙!

配料揀左:
🔹金菇菜份量都幾多

湯底:豬骨清湯加辣菜脯

🍹烏龍茶$8
2024-08-25 233 浏览
第一次嚟呢間車仔麵館🍜原來係間寶藏小店服務好 食物好 選擇多 價錢抵 豬豬麵 $55豬大腸、豬手、貢丸、腩肉、豬皮、豬紅、時菜有幾個預設配餸嘅款式 全部都好豐富 仲要好抵食 就算係八寶麵都係$58🤩叫咗呢個豬豬麵🐷每樣配料都至少兩嚿 豬手腩肉軟腍入味 肉質唔會太霉 豬腸豬紅都處理得好乾淨 貢丸彈牙 豬皮爽口 面底揀咗菠菜蟹籽麵 幾特別🙌🏻另外叫咗個自選四餸冰糖蘿蔔,冬菇,潮州手工魚扎,雲吞蘿蔔好淋好甜 冬菇好大粒又多汁特別推介魚扎 係細個去傳統潮州麵店食到嗰啲雲吞細細粒,但係皮好薄 食到鮮蝦😚

第一次嚟呢間車仔麵館🍜原來係間寶藏小店
服務好 食物好 選擇多 價錢抵

豬豬麵 $55
豬大腸、豬手、貢丸、腩肉、豬皮、豬紅、時菜

叫咗呢個豬豬麵🐷每樣配料都至少兩嚿
面底揀咗菠菜蟹籽麵 幾特別🙌🏻

另外叫咗個自選四餸
冰糖蘿蔔,冬菇,潮州手工魚扎,雲吞
蘿蔔好淋好甜 冬菇好大粒又多汁
特別推介魚扎 係細個去傳統潮州麵店食到嗰啲
雲吞細細粒,但係皮好薄 食到鮮蝦😚
2024-08-24 215 浏览
原先諗住食其他麵店,但係點知冇開🥲🥲😂誤打誤撞嚟咗呢間雖然店舖唔係好大,但係環境都乾淨企理選擇困難症見到有八寶麵啲餸全部啱食就果斷揀咗呢個😍😍😍碗麵嚟到啲餸勁多勁大碗🍲🍲🍲🍲牛腩都俾咗四舊 蘿蔔好甜冇渣 仲要有得加辣菜脯同埋乾蔥蒜✨下次嚟荃灣都可以再食🤤🤤🤤🤤就算係男仔 或者其他餓底人士都應該夠飽🤣🤣🤣🤣叫咗凍飲都係加$6 糖漿係擺喺枱上邊可以自己加嘅都好方便企理😆😆😆
原先諗住食其他麵店,但係點知冇開🥲🥲😂
誤打誤撞嚟咗呢間
雖然店舖唔係好大,但係環境都乾淨企理
選擇困難症見到有八寶麵啲餸全部啱食就果斷揀咗呢個😍😍😍
碗麵嚟到啲餸勁多勁大碗🍲🍲🍲🍲