2022-07-22 33 浏览
呢間廢茶位於葵涌廣場2樓嘅店舖,係一間多款式外賣飲品店,而佢嘅款式都算好多選擇🤔!.黑糖珍珠厚鮮奶$35呢一杯黑糖珍珠望著都好吸引😍,用咗厚厚嘅鮮奶味道相當之濃郁😋,飲入口奶味好重滑之中帶點奶香😙,配埋佢嘅珍珠軟硬適中,帶點甜口又有口感,加埋D黑糖掛係杯邊,令到味道加添甜味幾好飲😋,真係整杯有得飲又有得食!.草莓多多$30呢一杯草莓好香草莓果香味😙,飲到入口酸酸甜甜😋,除咗草莓味同時飲到乳酸嘅酸甜味🤔,係呢嗰夏天飲番杯十分之醒胃,冇乜胃口又唔想食嘢唔錯之選👍!.

黑糖珍珠厚鮮奶$35

草莓多多$30
2022-07-18
2022-07-22 29 浏览
葵廣一向是個美食雲集的地方,各式各樣的小店有很多選擇。夏日火火最好就是買杯飲品,既消暑又解渴。這次去了一家新開的小店,店舖名字挺特別的,以樹懶做招牌娃娃。飲品選擇多而且格價相宜,還有凍貨售賣。-💥伯爵珍珠奶茶 HKD$28,茶底改為伯爵茶,多了一份清香的味道,茶底清香不會太濃。點了微糖所以味道不會太甜,珍珠口感煙韌軟糯。-💥古早冬瓜茶 HKD$20,這個平時也喜歡飲的,因為冬瓜茶既消暑又滋潤,飲多一杯也不怕。飲品味道香甜,加配一份珍珠口感更豐富。-

以樹懶做招牌娃娃。飲品選擇多而且格價相宜,還有凍貨售賣。
2022-07-18
5 分钟 (外卖自取)
下午茶
2022-07-21 29 浏览
已經一段時間沒去葵廣,這個掃街好去處又多了不少新的小店。這間以樹懶作Logo的飲品及小食店絕對令人少女心爆發😍杯身印有可愛的樹懶Logo背面還有樹懶格言廢事諗奶茶名字好像很Hea,但內裡一點也不Hea,奶茶裡有珍珠和仙草作配料。珍珠口感不錯,很QQ;仙草是對抗炎炎夏日的好幫手,喝到仙草的味道就令人瞬間涼快起來朱古力三重奏窩夫所有食物均是即叫即製。窩夫口感鬆軟,朱古力味香濃,配上少許朱古力糖漿及cream,不會乾淨淨又不會過甜,不錯不錯😌在這裡喝杯凍飲,吃點小食,絕對是最佳的耍廢活動😁😁
已經一段時間沒去葵廣,這個掃街好去處又多了不少新的小店。

這間以樹懶作Logo的飲品及小食店絕對令人少女心爆發😍

杯身印有可愛的樹懶Logo

背面還有樹懶格言

朱古力三重奏窩夫

在這裡喝杯凍飲,吃點小食,絕對是最佳的耍廢活動😁😁
2022-07-18 25 浏览
葵芳廣場2樓集中好多小食店新開呢間廢茶店舖幾大,有台式飲料同台灣小食,包括厚吐司、炸物、雞蛋布丁🍮見小食比較特別同吸引,同一般台式茶飲店唔同,叫咗甜不辣同雞蛋布丁甜不辣即叫即炸大概等咗10分鐘,熱辣辣嘅甜不辣加上椒鹽粉,非常香口每條甜不辣口感煙韌,沾埋酸甜汁,好好味啊😋雞蛋布丁嘅口味都好多,試咗芋泥布甸😜😜芋泥蓉調味適中,唔會太甜,同布丁都幾夾❤️廢茶 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
葵芳廣場2樓集中好多小食店

甜不辣即叫即炸
大概等咗10分鐘,熱辣辣嘅甜不辣加上椒鹽粉,非常香口
每條甜不辣口感煙韌,沾埋酸甜汁,好好味啊😋

雞蛋布丁嘅口味都好多,試咗芋泥布甸😜😜
芋泥蓉調味適中,唔會太甜,同布丁都幾夾❤️

廢茶
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
2022-07-18 40 浏览
Feeling thirsty, we decided to buy a drink to continue our shopping. HEAHA was located at Kwai Chung Plaza, just outside Kwai Fong MTR.Being a takeaway drink stall, their stall was huge. They served classic milk tea, original tea,French cheese-topped, fresh milk, coffee, fresh lime & lemon and special drinks. Besides that, they served snacks and toast etc. Mocha was smooth and milky, sweet and fragrant in taste and have strong coffee taste.Fresh taro milk - The staff was generous with the servin

Fresh taro milk - The staff was generous with the serving of taro, which covered almost half of the cup. It was smooth and milky, with taro thick in texture, sweet and creamy.
2022-07-18 35 浏览
尋日同朋友去咗葵涌廣場掃街,記得以前細個除咗旺角就係嚟呢度,因為呢度係一個美食天堂。🤭呢間店舖個名好特別 #廢茶 超容易記又令人印象深刻,佢哋主要都係以台式小食及飲品作為賣點,而且店舖對比其他隔籬左右都較大間,整體望落去都較為整潔乾淨🥰見佢門口嘅小食相都好吸引及精緻,忍唔住就入咗去買來試吓;另外見佢仲有學生優惠, $15就可以買到一杯迷你廢事諗奶茶🧋超級抵朱古力奶酥厚吐司🍞 $32吐司現場即時製作,入口酥軟,側外皮香脆,配上朱古力醬特別好食😋炸桂花花枝丸 $22 (6pcs)呢個估唔到好有驚喜,我超級推介。特別鍾意佢個桂花醬汁,令到成件事好昇華👍👍😍🥰📌 廢茶 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖#台式飲品 #手遙控 #珍珠奶茶 #花枝丸 #吐司 #foodie #hkblogger #kwaifong #葵廣美食 #美食推介 #台式小店 #小食店

朱古力奶酥厚吐司🍞 $32
朱古力奶酥厚吐司

炸桂花花枝丸 $22 (6pcs)

📌 廢茶 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖

2022-07-16
朱古力奶酥厚吐司
  • 炸桂花花枝丸
2022-07-16 46 浏览
葵廣有開左新既手搖店,我同一班同事當然唔會錯過啦,個名叫廢茶同logo仲要咁可愛,打卡一流,去到order仲見到學生做緊優惠價,$15就有一杯非常抵飲,我就叫左杯大甲芋頭鮮奶,另外同事仔就奶蓋,推介大甲芋頭鮮奶,價錢唔算貴,但都算大大杯,飲落口都幾飲,有少少粉粉地既芋頭感,幾香口而且唔甜!奶蓋同事都讚幾出色,唔甜得唻又幾好飲,又多一間餐廳可以放落手搖店shop list, 下次再拉大隊試下其他飲品先得!
2022-07-16 85 浏览
最近葵涌廣場又活躍起來,有幾間食店新開業。對於在附近上班的筆者和同事來說,可謂相當興奮,又有得試新嘢了。譬如今天lunch time行過2樓見到的「廢茶」。雖然店名有個廢字,但相信不是代表質素很廢,而是大家飲住珍奶一起耍廢。幾特別的一款奶茶,由店家隨機挑選奶茶茶底,然後再加珍珠和仙草,非常有神秘感。這一杯入口有少許佛手柑味道,入喉後有回甘感覺,沒猜錯的話,應是伯爵奶茶。珍珠Q彈,有黑糖香。而仙草則是爽口的口感,個人覺得有點似涼粉。另外也有小食供應的,點了一客梅子地瓜薯條。即點即炸,脆卜卜非常香口。鹹鹹甜甜的味道好吸引,令澱粉控的同事吃不停口。
,又有得試新嘢了。

梅子地瓜薯條

,令澱粉控的同事吃不停口。
2022-07-15
午餐
2022-07-15 27 浏览
🧋可愛樹懶廢茶葵廣又開咗新嘅台式飲品店,有好可愛的樹懶做招牌,好吸引視線。除咗飲品,店鋪仲有一些台式小食~有咸有甜好吸引!🧋黑糖珍珠厚奶($35)頂層是有少少咸味的Cream cheese🤏,餐廳寫明是用上法國的cream cheese。黑糖味好出,牛奶都濃厚,拎咗一陣都唔會淡左。🍫朱古力奶酥多士需要等十至十五分鐘。多士的邊邊位好酥脆,內裏好軟好有空氣感,好鐘意這種多士。多士面淋上煉奶和朱古力醬,甜甜的好味道。
🧋可愛樹懶廢茶

黑糖珍珠厚奶

🧋黑糖珍珠厚奶($35)
朱古力奶酥多士

🍫朱古力奶酥多士
。多士面淋上煉奶和朱古力醬,甜甜的好味道。

朱古力奶酥多士
2022-07-13 1037 浏览
眾所周知,葵涌廣場是美食小店集中地,更是吃貨的天堂,不時都有新店出現,而且,所賣的出品都總有亮點。這次就遇着這「廢店」,一看就知是針對年青人,主打賣台式茶品。對比起其他葵廣內的小店,這一家的地方較為闊落,就算等候期間都不會有太侷促、擠逼的感覺。在等候期間,發覺店內一角還擺放了好些台灣直送產品作零售,暫時所見產品不多,相信日後有供應更多不同產品。再細看鋪前的餐牌,不只賣飲品,還有好些「廢物」,即是小食類,如吐司、鬆餅窩夫、布丁杯、台式炸物,都是十元八塊,或二、三十元,絕對是過過口癮的好選擇。不知有沒有發現,店家都有一隻吉祥物,就是樹懶,不單收銀旁擺放了兩隻樹懶毛公仔,而在其他位置也見佢蹤影。飲品就揀了「黑糖珍珠厚奶」($35),亦即是黑糖鮮奶再加上奶蓋,虎紋的外觀非常漂亮,而亮點就是用了法國忌廉芝士,果然,奶蓋輕盈綿密,卻誘發出濃郁的芝士鹹香,再配以純解的牛奶,滲出黑糖的自然純甜香味,實在妙不可言,還有煙韌QQ的珍珠,實在是一個完美的組合。小食類中,很想試試其鬆餅窩夫,因為看似很吸引,鬆餅共有3款口味:黑糖珍珠奶蓋、宇治抹茶紅豆及朱古力三重奏,最後選了「宇治抹茶紅豆鬆餅窩夫」($29),
對比起其他葵廣內的小店,這一家的地方較為闊落
,就算等候期間都不會有太侷促、擠逼的感覺。
不知有沒有發現,店家都有一隻吉祥物,就是樹懶
,不單收銀旁擺放了兩隻樹懶毛公仔,而在其他位置也見佢蹤影。
黑糖珍珠厚奶
小食類中,很想試試其鬆餅窩夫,因為看似很吸引,鬆餅共有3款口味:黑糖珍珠奶蓋、宇治抹茶紅豆及朱古力三重奏,最後選了「宇治抹茶紅豆鬆餅窩夫」($29),窩夫鬆餅烘得脆口,夾抹茶紅豆,真是天作之合,沒有不好吃的理由
宇治抹茶紅豆鬆餅窩夫
這頓美味的下午茶,實在想不到有甚麼可挑剔喔。
10 分钟 (外卖自取)
$64 (其他)
2022-07-13 24 浏览
跟樹懶學耍廢葵涌廣場出名多美食, 係食街掃街搵食都係去葵廣必做, 最近係二樓食街開咗一間叫廢茶嘅珍珠奶🥤茶店。唔好睇個名叫廢茶, 但啲茶又唔廢喎🤣🤣 叫咗一杯芝士🧀奶蓋芋頭沙冰, 一杯青黃檸檬🍋蜂蜜綠茶 , 另一杯古早奶茶。芝士奶蓋芋頭沙冰 - $45芋頭好creamy 配埋芝士🧀奶蓋攪勻, 味道香甜, 味道都非常之夾。😋青黃檸檬蜂蜜綠茶 - $34青檸加檸檬🍋嘅蜂蜜綠茶, 用在新鮮青檸, 感覺好清新, 又解渴, 最適合夏天飲👍🏻古早奶茶 - $29茶膽香濃, 淡淡茶香☕, 鋪頭採用台灣原材料茶葉沖泡 , 飲落香滑! 鋪頭亦都係一個打卡點, 櫃檯有兩隻樹懶比你任影! 📸😁舖名: 廢茶地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖#hkfoodie#hkfood#kwaifong#kwaichungplaza#廢茶#葵廣#樹懶#珍珠奶茶#芝士奶蓋
跟樹懶學耍廢

芝士奶蓋芋頭沙冰 - $45

青黃檸檬蜂蜜綠茶 - $34

古早奶茶 - $29

鋪頭亦都係一個打卡點, 櫃檯有兩隻樹懶比你任影! 📸😁

舖名: 廢茶
地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖

2022-07-12 28 浏览
呢啲天氣咁熱,令人好想飲廢水,仲要夠冰特別爽今次行到熱辣辣,就簡左呢間好得意既茶飲店,我比佢既樹懶吸引住🦥除咗飲品,仲有吐司🍞,窩夫🧇,布甸🍮芝士奶蓋沙冰 $34話明熱,緊係要簡最冰既野飲,沙冰就係最好既選擇,然後加埋好肥既芝士奶蓋就完美。佢有芒果,芋頭,朱古力3個味道選擇,我簡左我最愛既芋頭味,呢杯野飲真係好睇又好飲,超乎我想像佢分左3層,由最底層芋頭,中間嗰層超香嘅芋頭沙冰,同最上嗰層芝士奶蓋。佢嘅芝士奶蓋好出色,味道啱啱好,邪惡肥死都要飲,之後中間紫色超級濃,搞埋啲芋頭一齊飲會勁入味,好中意佢滿滿芋頭味鬆餅窩夫 🧇 $29因為佢即叫即做要等15至20分鐘,但係出爐香噴噴,佢唔係好脆嘅感覺,食落去似鬆餅,上面仲要滿滿奶蓋同珍珠,估唔到原來兩個味道都幾夾,珍珠食落口煙煙韌韌,有啲似麻薯嗰種煙韌感覺,但係奶蓋配落去真係好夾好好食😋
呢啲天氣咁熱,令人好想飲廢水,仲要夠冰特別爽

除咗飲品,仲有吐司🍞,窩夫🧇,布甸🍮

芝士奶蓋沙冰 $34

鬆餅窩夫 🧇 $29
  • 芝士奶蓋沙冰(芋頭)
  • 鬆餅窩夫(奶蓋珍珠)
2022-07-12 63 浏览
行街梗係去葵廣掃街啦,行到二樓見到有間新開嘅珍珠奶茶店叫廢茶覺得個名好搞笑,而且入面仲有兩個好可愛嘅樹懶公仔,於是俾佢吸引左去試下啦。明明間嘢叫廢茶,但係啲茶一啲都唔廢囉,我叫左杯抹茶鮮奶加仲有個廢物炸花枝丸,呢杯抹茶鮮奶落左有好多綠茶粉再溝埋濃濃嘅鮮奶,再由自己親手搖勻,呢兩個配搭真係夏天嘅解渴之選。店員仲好好畀我杯嘢飲同兩個樹懶公仔一齊影相真係好可愛呀,少女心爆棚。廢物炸花枝丸一啲都唔廢呀,粒粒彈牙又爽口佢仲搽咗啲蜜糖喺面,正到爆啦!而家學生仲有特價$15就有費事你諗奶茶啦!費事你諗奶茶係有珍珠,仙草仲有隨心之選組合而成,真係唔使你諗加咩料。

而家學生仲有特價$15就有費事你諗奶茶啦!
2022-07-12
2022-07-03 197 浏览
經過見佢買一送一 。 咁就買左三十二蚊 。佢個promo係七月一做到七月三既 。叫野食係冇得買一送一既 。 只可以正價咁買既 。衣個係佢個野飲既餐牌 。 衣個叫做廢事諗奶茶$26 。 佢係有埋珍珠同仙草既 。咁我係叫左30%糖既 , 唔知係咪佢本身都小糖呢所以有d啖🤔🤔 。 另一杯叫左紫薯鮮奶🍼$32 。 同上面果杯一樣都係30%糖既 。 但有點後悔了....😭😭 。 下次試下叫70%糖先 😤😤 。 因為我好怕果d糖精卡響喉嚨果d 。但佢衣間30%又好似冇咩糖精咁 。因為有優惠所以好多人排🤭🤭

叫野食係冇得買一送一既 。 只可以正價咁買既 。

衣個係佢個野飲既餐牌 。

因為有優惠所以好多人排🤭🤭