🇯🇵🍳🏮日本味道高質大阪燒✨桌面上會有海苔粉、七味粉、及鰹魚粉提供✅鰻魚玉子燒 -$95一份切開咗四件,裏面嘅蛋真係好滑,以外皮就煎得好香,有蛋香,每件入邊都會夾咗兩舊鰻魚,鰻魚都冇咩骨,好容易入口亦都有鰻魚汁嘅味道,都幾好味。✅免治雞肉燒 -$93呢個用鐵板上,上枱好靚好吸睛,上面有大量蔥粒,仲有隻好靚嘅生雞蛋喺上面。免治雞肉餅有口感,食到一粒粒,撈埋蛋液又香又滑。✅牛舌 -$105牛舌都切得幾厚,睇落去都好多件,有咬口而且燒得幾好,會爆汁,隔離會配咗一啲生椰菜絲,新鮮爽口好清新,跟配嘅黑椒汁好正,好濃味,令牛舌提升到另一個層次。✅豪華大阪御好燒 -$148御好燒好厚實,唔會得粉,亦都唔會好散。食到有好多幾爽口嘅椰菜,亦都有一片煎香咗嘅豚肉。而呢個豪華版嘅就有兩隻大蝦,八爪魚,同埋半粒帶子,全部都煎香咗,配埋燒汁、蛋黃醬,仲可以自己再加海苔粉,好味😋✅鹽麴烤伊比利亞豬 -$132燒得好靚,肉質鮮嫩,有咬口得來又唔會好硬,豬味香濃。仲有沙律菜、泡菜拌碟。
🇯🇵🍳🏮
日本味道高質大阪燒

✨桌面上會有海苔粉、七味粉、及鰹魚粉提供

✅鰻魚玉子燒 -$95

2025-02-14
鰻魚玉子燒
免治雞肉燒
鹽麴烤伊比利亞豬
中環弁慶 @benkeicentral 係我哋成日光顧嘅其中一間食店,主打御好燒鐵板燒,鍾意坐bar枱見住幾位大廚大顯身手💪🏻👨🏻‍🍳🧑🏻‍🍳,賞心悅目,又有日本feel🫶🏻😂.🝮沖繩早摘水雲 [$68]水雲還是沖繩的好吃🫶🏻😹.🝮日本玉子卷 [$48]軟滑可口👍🏻正.🝮免治雞肉燒 [$93]將日本生蛋篤開,感覺治癒😻日本雞肉特別有雞味😜,中間有雞軟骨加持,食落索索聲🤭.🝮大阪烤牛小腸 [$78]牛小腸熟度剛好,洗得乾淨是必須的😚燒到熱辣辣,送酒一流🍻.🝮豪華大阪御好燒[$148]豪華版嘅大阪御好燒,加咗中蝦同埋帶子,鍾意海鮮嘅朋友會鍾意🙌🏻😋御好燒主體有唔少椰菜,增加口感外,亦為菜式加點清新效果😆.🝮沖繩阿西羅拉櫻桃檸檬SOUR [$78]呢款係沖繩祭限定特飲之一,味道微酸,有種飲日系fruit punch嘅感覺😎

🝮沖繩早摘水雲 [$68]

水雲還是沖繩的好吃🫶🏻😹

🝮日本玉子卷 [$48]

軟滑可口👍🏻正
🝮免治雞肉燒 [$93]

將日本生蛋篤開,感覺治癒😻
日本雞肉特別有雞味😜,中間有雞軟骨加持,食落索索聲🤭
🝮大阪烤牛小腸 [$78]

牛小腸熟度剛好,洗得乾淨是必須的😚
燒到熱辣辣,送酒一流🍻
🝮豪華大阪御好燒[$148]

御好燒主體有唔少椰菜,增加口感外,亦為菜式加點清新效果😆
🝮沖繩阿西羅拉櫻桃檸檬SOUR [$78]

2024-12-28
係日本人👨🏻‍🍳主理,一入餐廳就好有置身於日本居酒屋既氣氛🍻💕由日本侍應帶你去鐵板Bar枱坐低,睇住師傅即席煮俾你食👀體驗感非常好🌊沖繩早摘水雲 $68最近有期間限定沖繩県料理,我地年頭去完沖繩都有食,水雲係藻類黎🔅食落酸酸地,加埋山藥泥一齊食好順滑咕溜咕溜,開胃之選🐟烤白子 $188白子即魚既精囊😎好有營養,平時唔太食內臟類既我,都覺得好食😍外面烤得香脆,內裡綿滑好似豆腐咁,加少少七味粉更惹味✌🏻🍤MIX大阪燒定食 $122午市set附味噌湯同沙律🥗我地坐喺BAR枱位望住廚師喺鐵板即叫即整,大阪燒成個好厚身📚,有魷魚🦑、蝦🦐、豚肉🐷,都幾足料,食落粉漿比例唔多,菜仲好爽脆🥬,可以自己灑海苔同鰹魚粉,食哂都唔會有膩既感覺🍱和牛壽喜燒定食 $208呢個唔係火鍋既壽喜燒🙅🏻‍♂️,佢係用壽喜燒汁喺鐵板上煎和牛😍和牛既油脂好香🧈,牛肉份量都算幾多,加埋半熟蛋既蛋黃🍳,撈埋飯食,好味🍹沖繩香檸可爾必思梳打 $60酸酸甜甜好清新,食完鐵板料理好岩解下油膩🍋overall:星期六lunch時間黎好full,個個枱面都有大阪燒😂而且都幾好坐,另外見到人地食蠔大阪燒都好吸引咁,呢度好岩啤啤佢吹吓水,係一

🌊沖繩早摘水雲 $68

🐟烤白子 $188

🍤MIX大阪燒定食 $122

🍱和牛壽喜燒定食 $208

🍹沖繩香檸可爾必思梳打 $60
酸酸甜甜好清新,食完鐵板料理好岩解下油膩🍋

overall:
星期六lunch時間黎好full,個個枱面都有大阪燒😂而且都幾好坐,另外見到人地食蠔大阪燒都好吸引咁,呢度好岩啤啤佢吹吓水,係一個好選擇
2024-12-14
午餐
1K
2024-12-11 3270 浏览
弁慶御好燒是日本過江龍,主打各款大阪燒及鐵板燒料理,裝潢採用木質色調,帶來和式簡樸的感覺。開放式廚房讓食客看到烹飪過程,增添互動性。大阪燒定食 102師傳席前煎製,將麵糊與豬肉、高麗菜在鐵板上煎熟,外層酥脆。內裡熱燙柔軟,搭配美乃滋,再灑上海苔粉,淡淡肉香,口感豐富脆卜卜。定食跟配沙律和麵豉湯,沙律菜風味清新,健康又美味,定食十分豐盛。甜品三點 定食+28甜品的組合各具特色,抹茶蕨餅煙韌,繞舌的抹茶香,白玉丸子帶嚼勁,配上綿密紅豆,和風的滋味。雪米糍口感Q彈,淋上黑糖漿,中心填滿滑溜雪糕,蜜甜誘人。牛舌 105厚切的牛舌入口爽彈,灑上鹽粒調味,濃厚的肉香,味道Juicy,細膩肉汁惹味,令人想一吃再吃。沖繩早摘水雲這道沖繩料理清新爽口,水雲醋物入口酸爽冰涼,一絲絲滑溜的口感,配上八爪魚,特別適合開胃。烤白子白子是日本人冬日補身佳品,含豐富蛋白質,口感滑嫩,使用沖繩香檸烤製,增添微微焦脆的口感,伴以香蔥,令人陶醉。沖繩阿西羅拉櫻桃可爾必思梳打有汽梳打清新怡人,拌勻後像乳酸,充滿櫻桃莓果酸香,酸甜解渴,清新味蕾。

大阪燒定食 102

甜品三點 定食+28

牛舌 105

沖繩早摘水雲

烤白子

沖繩阿西羅拉櫻桃可爾必思梳打
今次二訪大阪過江龍弁慶!由日本人主理既餐廳再加埋席前既鐵板燒相當好VIBE同場仲有人生日會有蠟燭插係大阪燒上好有氣氛!!OX Tongue呢到既燒牛舌真係全港數一數二肉質鮮嫩多汁完全不韌Okonomiyaki 3 toppings選左3款配料既大阪燒 - 豚肉, 魷魚, 蝦加D紫菜粉同鰹魚粉即刻一秒飛左去大阪二訪既我見到沖繩県期間限定MENU, 今日決定就試下Mozuku 沖繩早摘水雲期間限定MENU之一沖繩叫「早摘」嘅水雲嫩芽, 含豐富礦物質口感似髮菜, 配埋酸酸的醬汁,青瓜同八爪魚有唔同既口感, 而且十分開胃Fried noodles係大人細路都會喜歡既風味濃郁帶酸甜的醬汁掛上每條麵Shirako 烤白子白子特有既乳狀感係口中散開, 口感綿密柔滑係一種難以形容既滿足烤一烤仲增添左一重焦香Oolong hai容易入口既酒精飲料Citras calpis使用沖繩香檸, 酸味特別清爽
今次二訪大阪過江龍弁慶!
由日本人主理既餐廳再加埋席前既鐵板燒相當好VIBE
同場仲有人生日會有蠟燭插係大阪燒上好有氣氛!!

OX Tongue
呢到既燒牛舌真係全港數一數二
肉質鮮嫩多汁完全不韌
Okonomiyaki 3 toppings
選左3款配料既大阪燒 - 豚肉, 魷魚, 蝦
加D紫菜粉同鰹魚粉即刻一秒飛左去大阪
二訪既我見到沖繩県期間限定MENU, 今日決定就試下
Mozuku 沖繩早摘水雲
期間限定MENU之一
沖繩叫「早摘」嘅水雲嫩芽, 含豐富礦物質
Fried noodles
係大人細路都會喜歡既風味
濃郁帶酸甜的醬汁掛上每條麵
Shirako 烤白子
烤一烤仲增添左一重焦香
Oolong hai
容易入口既酒精飲料

Citras calpis
使用沖繩香檸, 酸味特別清爽

2024-11-27
6天前 0 浏览
呢間餐廳係大阪過江龍,而且由日本人主理,晚市成個場都好有氣氛,侍應亦好有禮貌鰻魚玉子卷玉子口感細膩而且層次豐富,帶有微微香甜,鰻魚唔會腥,非常美味 炙燒油豆腐京都九条葱和水煮鹽味吻仔魚豆腐外層香酥,內裡柔嫩,搭配清爽嘅京都九条葱及鮮鹹嘅吻仔魚,十分可口豪華大阪御好燒呢個好豐富,配料🈶2條蝦、八爪魚及帶子,御好燒內餡係新鮮蔬菜及豚肉,外層煎得金黃焦香,搭配濃郁嘅醬汁,絕對係經典日式美味炒麵加咗蝦,炒麵香氣撲鼻,麵條Q彈,每一口都充滿濃郁嘅日式街頭風味雪見大福配抹茶紅豆面層撒上綠茶粉,雪糕糯米糍口感細緻清爽,紅豆香甜沖繩阿西羅拉櫻桃可爾必思梳打飲品清爽又帶有果香,再加上梳打水嘅氣泡感,酸甜中帶著清新

鰻魚玉子卷

炙燒油豆腐京都九条葱和水煮鹽味吻仔魚

炒麵

雪見大福配抹茶紅豆
面層撒上綠茶粉,雪糕糯米糍口感細緻清爽,紅豆香甜

沖繩阿西羅拉櫻桃可爾必思梳打
飲品清爽又帶有果香,再加上梳打水嘅氣泡感,酸甜中帶著清新
弁慶 御好燒 鐵板燒📍地址: 香港中環士丹利街11號Stanley 11 6樓從踏入餐廳的那一刻起,就感受到濃厚的日本氛圍,周圍都是日本顧客,讓人彷彿置身於大阪!🇯🇵✨✅ 大阪過江龍
✅ 日本廚師主理,顧客多是日本人
✅ 成間店聽到好多日文,氣氛好有趣
✅ 吧台位置可以看到大廚的烹飪過程,十分過癮! 👨‍🍳🔥❤️超推介❤️✨牛筋煮✨$60 🐮土手焼き (Beef Tendons Stew) 這款牛筋煮真是入口即化,煮得恰到好處,口感非常軟腍,讓人忍不住一口接一口!😍👍✨蕃茄水牛芝士大阪燒✨ $118 🍅🧀トマトモッツァレラお好み焼き(Tomato Mozzarella Okonomiyaki) 來到這裡一定要試試大阪燒!蕃茄獨立煎製,保證能釋放出真正的蕃茄汁,味道鮮美無比。份量也很足,吃到飽飽的!🍽️💖✨鰻魚玉子巻✨ $95 🐍🥚鰻巻き(Eel Omelette) 這款玉子卷絕對是極推介!玉子不會太乾,煮得恰到好處,每一塊玉子卷都包著鮮嫩的鰻魚,口感一流!大廚的手藝真是無可挑剔!👏✨牛舌 $105 🐂牛タン (Ox Tongue) 牛舌的質地非常滑嫩,味道濃郁,讓人不禁想多點幾份!👌大阪烤牛
弁慶 御好燒 鐵板燒
📍地址: 香港中環士丹利街11號Stanley 11 6樓

✅ 大阪過江龍
✅ 日本廚師主理,顧客多是日本人
✅ 成間店聽到好多日文,氣氛好有趣
✅ 吧台位置可以看到大廚的烹飪過程,十分過癮! 👨‍🍳🔥

❤️超推介❤️
✨牛筋煮✨$60 🐮
土手焼き (Beef Tendons Stew)

✨蕃茄水牛芝士大阪燒✨ $118 🍅🧀
トマトモッツァレラお好み焼き

✨鰻魚玉子巻✨ $95 🐍🥚
鰻巻き(Eel Omelette)

牛舌 $105 🐂
牛タン (Ox Tongue)
牛舌的質地非常滑嫩,味道濃郁,讓人不禁想多點幾份!👌

大阪烤牛小腸 $78 🍖
大阪ホルモン焼き(Osaka Grilled Offal)
這道烤牛小腸外焦內嫩,味道香濃,非常適合配啤酒!🍻😋

甜品區》🍨🍡
雪見大福 配抹茶紅豆$63 🍵🍫
宇治抹茶あずき
這款雪見大福簡直是甜品中的絕品!糯米糍包著冰淇淋,上面再加上抹茶紅豆,口感層次分明,吃下去的瞬間讓人感受到人生的最高享受!🎉❤️

九條葸海苔醬磯邊餅$48 🌿
九条葱の磯部餅
這款磯邊餅不會太甜,配上九條葱的鮮味,吃起來非常清新,讓人一口接一口!👍🥳

總結來說,弁慶的御好燒鐵板燒不單止是味覺的享受,更是一場視覺盛宴!服務人員也十分友善,讓這次的用餐體驗更加完美!絕對值得再次光顧!🍣🍻💫

#和食 #和食レシピ #和食ランチ #和食好き #和食好きな人と繋がりたい
#food #japanesefood #sashimi #foodie #foodporn #japan #japanese #foodlover #香港日式料理 #japanfood
#日式料理 #日本料理 #天婦羅 #壽喜燒 #日式 #japanesefood
#benkeicentral #弁慶御好燒鐵板燒 #大阪 #中環美食#大阪燒 #日本餐廳 #hkdining #hkfood #hkfoodie #沖繩料理 #沖繩

📍 Address: 6th Floor, 11 Stanley Street, Central, Hong Kong
From the moment you step into the restaurant, you can feel a strong Japanese atmosphere, surrounded by Japanese customers, making you feel as if you've been transported to Osaka! 🇯🇵✨
✅ Osaka-style dishes
✅ Run by Japanese, with many Japanese customers
✅ You can hear a lot of Japanese being spoken, creating an interesting atmosphere
✅ The bar seats allow you to watch the chefs cook, which is very enjoyable! 👨‍🍳🔥
❤️ Highly Recommended ❤️
✨ Beef Tendons Stew $60 🐮
土手焼き (Beef Tendons Stew)
This beef tendon stew is incredibly tender, cooked just right, and has a very soft texture that makes you want to keep eating! 😍👍
✨ Tomato Mozzarella Okonomiyaki $118 🍅🧀
トマトモッツァレラお好み焼き (Tomato Mozzarella Okonomiyaki)
You must try the okonomiyaki here! The tomatoes are cooked separately, ensuring the real tomato juice is released, making it incredibly delicious. The portion is quite large, leaving you feeling full! 🍽️💖
✨ Eel Omelette $95 🐍🥚
鰻巻き (Eel Omelette)
This omelette is highly recommended! It's not too dry and cooked perfectly, with each piece wrapped around tender eel, offering excellent texture! The chef's skills are truly impeccable! 👏✨
Ox Tongue $105 🐂
牛タン (Ox Tongue)
The ox tongue has a very tender texture and rich flavor, making you want to order more! 👌
Osaka Grilled Offal $78 🍖
大阪ホルモン焼き (Osaka Grilled Offal)
This grilled offal is crispy on the outside and tender on the inside, with a rich flavor that pairs perfectly with beer! 🍻😋
Dessert Section 🍨🍡
Ice Cream Roll with Matcha and Azuki Bean $63 🍵🍫
雪見大福 配抹茶紅豆
宇治抹茶あずき (Ice Cream Roll with Matcha and Azuki Bean)
This dessert is simply exquisite! The mochi wraps around the ice cream, topped with matcha and azuki bean, offering a delightful texture that gives you the ultimate enjoyment with each bite! 🎉❤️
Mochi with Green Onion & Seaweed $48 🌿
九条葱の磯部餅 (Mochi with Green Onion & Seaweed)
This mochi is not too sweet and pairs well with the fresh taste of green onion, making it refreshing and enjoyable to eat! All above remarks stem from a trial dining experience at the restaurant, reflecting the author's genuine feelings. This serves as a disclaimer, all comments for informational purposes only, and may not reflect all patrons' experiences.
👍🥳
牛筋煮
大阪烤牛小腸
九條葸海苔醬磯邊餅
  • 鰻魚玉子卷
前排去京都食過板前鐵板御好燒,食過番尋味😋😋始終坐下鐵板前食熱辣辣整好既燒餅係最正最開心🥳所以就算walkin無位,我都等佢2個鐘入來食據講主廚兼老闆小松伸太朗先生,12年來一直專注於烹調御好燒,特登來到中環旺區,陸羽對面大廈開鋪,地點靚絕方便御好燒主打關西大阪風,價錢約100-200範圍,對比大阪本地約2000円一個,其實算好親民主食點咗モダン焼き、うなぎだし巻き、デッラクスお好み焼き首先好快就來咗うなぎだし巻き,呢個配搭永遠唔會失望,鐵板加乘下我會私心係佢味道上加佢半個🐰頭😋モダン焼き係有炒麵既御好燒,炒麵有點過咸同乾,同埋如果麵多返少少我會開心點デッラクスお好み焼き材料叫得deluxe,材料係豐富點,有蝦有帆立貝,如果整多隻蠔我會再私心加多半個星

前排去京都食過板前鐵板御好燒,食過番尋味😋😋

主食點咗モダン焼き、うなぎだし巻き、デッラクスお好み焼き

2023-12-03
  • 豪華大阪御好燒
  • 蠔大阪燒
2025-02-28 0 浏览
帶朋友去大阪過江龍御好燒老字號「弁慶 御好燒 鐵板燒」食正宗關西風御好燒🇯🇵.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.豪華大阪御好燒+泡菜+芝士🥘單點$178💰由椰菜🥬豚肉🥩蔥花等材料製成麵糊後煎成御好燒🔥表面搽上秘製燒汁、蛋黃醬,再放上蝦🦐帶子🐚八爪魚🐙芝士🧀泡菜🌶️外層微微焦香,口感厚實爽口🤤. 蠔2隻🦪單點$98💰蠔肉飽滿Juicy😋.炙燒油豆腐京都九條葱和水煮鹽味吻仔魚🥢單點$78💰油豆腐外脆內嫩😆加上大量吻仔魚🐟九條葱同木魚🐠配搭特別👍🏻.日本玉子卷🍳單點$65💰玉子卷層次分明😍口感滑溜多汁,蛋味香濃😛.雪見大福配抹茶紅豆🍨單點$63💰雪米糍上灑上抹茶粉🍵配上香甜紅豆🫘.沖繩香檸可爾必思梳打🥤單點$60💰香檸酸甜清新🍋‍🟩
⚠️此餐廳收取10%服務費💰
蠔2隻🦪單點$98💰蠔肉飽滿Juicy😋
沖繩香檸可爾必思梳打🥤單點$60💰香檸酸甜清新🍋‍🟩
  • 豪華大阪御好燒
  • 日本玉子卷
  • 日本玉子燒
2025-02-23 0 浏览
中環士丹利街大阪過江龍專食大阪燒🇯🇵 開左好耐由日本人主理,有好多捧場客 大家圍係鐵板爐邊食超有氣氛🔥 除左必食大阪御好燒之外,期間限定items都好正,大推京都九條蔥燒($108)有啲似台灣夜市食到既激量蔥蛋餅咁 望住師傅落海量既蔥真係超正 日本蔥唔會好辛辣 所以食落更加香!另外仲有炙燒油豆腐配京都九條蔥同水煮鹽味吻仔魚 ($78) 油豆腐燒到微焦仲帶點軟熟 配埋師傅秘制既醬汁好夾 唔會好鹹而且帶酸 啱做前菜好開胃🐟 另外lunch仲有10款定食 每款定食都跟沙律、麵豉湯同白飯,今次試左和牛排($263) 超級juicy唔會過份油膩 肉質都唔會韌🐮 大阪燒加麵 ($114) 經典口味 同大阪食冇分別 唯一挑剔係炒麵冇想像中多 食落唔夠喉😹

今日去咗中環一間叫「弁慶 Benkei 」嘅餐廳食午餐,餐廳位於中環Stanley 11啲嘅6樓,電梯一開門就好似去咗日本嘅餐廳,大部份嘅職員都係日本人或者識講日文,可以感受到員工嘅熱情。客人可以選擇梳化座位或面對師傅同鐵板嘅吧枱座位,我哋嗌咗吧枱座位,欣賞師傅製作食物嘅過程。而家餐廳做緊一個期間限定嘅京都九條蔥系列,每一樣同蔥相關嘅食物都好吸引,我哋決定嗌晒四個!🍊 和牛排定食呢個係午市定食,師傅會用鐵板煎香日本和牛扒,牛扒煎到五成熟之後再切開一片片上枱,和牛鮮嫩多汁,味道濃郁,伴菜有鐵板炒椰菜同芽菜,好夠鑊氣,調味有鐵板燒牛扒必備嘅炸蒜片、豉油芥末或蘿蔔蓉柚子醋。午市定食仲包括日式醃前菜、日本米粉、沙律菜同麵豉湯🍊 京都九條蔥燒用咗大量京都九條蔥做材料嘅大阪燒,中間嘅香蔥燒完之後保持到蔬菜嘅汁同青蔥嘅甜味,中間夾住幾片豚肉,差唔多燒熟之後再加入麵粉漿同蛋漿,最後加入沙律醬同紫菜鋪面,做到外層口感香脆而內裏多汁,推薦大家試吓🍊 京都九條蔥炙燒油豆腐油豆腐即係我哋食開嘅炸豆卜,師傅將炸豆卜放喺鐵板上燒到香脆可口,淋上特製醬汁後令油豆腐非常吸味,再喺上面放白飯魚、香蔥、木魚同味粉做調味,

🍊 和牛排定食

🍊 京都九條蔥燒

🍊 京都九條蔥炙燒油豆腐
油豆腐即係我哋食開嘅炸豆卜,師傅將炸豆卜放喺鐵板上燒到香脆可口,淋上特製醬汁後令油豆腐非常吸味,再喺上面放白飯魚、香蔥、木魚同味粉做調味,口感層次豐富

🍊 九條蔥海苔醬磯邊餅
磯邊餅係將蒸熟嘅糯米切成條狀再放係鐵板上燒,外層有海苔同燒香嘅糯米皮,咬落去香脆,入面嘅糯米口感好煙靭,配上甜甜地嘅梅子醬同香蔥

🍊 雪見大福配抹茶紅豆
甜品用咗外皮煙靭嘅糯米皮夾住雲呢拿味道嘅雪糕,再灑上抹茶粉,旁邊有一堆紅豆蓉,夾埋一齊食味道好夾

📍中環士丹利街11號Stanley 11 6樓
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
今日約左朋友一齊去中環食lunch我上綱搵左呢間有大板燒食既,因為香港有做鐵板燒既地方大多數都唔會有大板燒食,可能大板燒製作過程時間上比較長,正常都要成30分鐘以上今日我同朋友都冇book位,直接去,12:45一入去門口就有個日本人男士問我地,book左幾點我話冇,佢話今日lunch full booking ,但就同我地講大約1:30有位,問我地等唔等,我地話ok,之後留低電話就落左街買杯野飲吹陣水…1:15度就收到電話有位了啦啦聲上去…叫左蠔大板燒牛舌都唔錯炒麵都好味😋整體嚟講,價錢實惠,食物都好到胃,特別推介蠔大阪燒(我同朋友都一齊認同下次一定會再食,但會預先打電話📲book左位先😂😂😂😂😂
今日約左朋友一齊去中環食lunch
啦啦聲上去…叫左蠔大板燒
牛舌都唔錯
2025-01-09
午餐
  • 蠔大阪燒
2024-12-26 990 浏览
見社交媒體網站 有foodie介紹 好似幾吸引 聖誕夜晚book咗枱試下Staff係日本人 溝通上少少困難啲野食都幾普通下 最慘係上菜極慢叫咗招牌熱熔芝士大阪燒,燒伊比利亞豬同明太子玉子燒 冇一樣係特別好食起碼等咗一個鐘先上齊食完覺得唔夠叫多個蒜香和牛炒飯等咗大半個鐘 以佢之前上菜速度我哋以為未整好叫個staff佢以為我哋要埋單結果一望張單係冇落到個炒飯白白等咗咁耐唔知為乜一定唔會再食同埋真係唔會再亂信啲foodies
Staff係日本人 溝通上少少困難

明太子玉子燒

2024-12-25
庆祝纪念
圣诞节
📍 弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)餐廳由日本人主理👨🏻‍🍳🇯🇵當日去到亦有好多日本食客😯被好多日文包圍住🗣️好似去左日本咁🤣食物即叫即現場煮🍳 熱辣辣上枱👍🏻食材新鮮😋仲有沖繩料理食✨豪華大阪御好燒 $148新鮮的海鮮和豐富的配料🤩口感豐滿😁✨鰻魚玉子卷 $95玉子卷口感滑嫩,鰻魚味道香😋✨鹽麴烤伊比利亞豬 $132肉質鮮嫩🐖鹽麴的使用提升了肉的風味,帶有淡淡的鹹香✨牛舌 $105厚度適中,口感軟嫩,嚼勁十足😁✨沖繩青檸可爾必思梳打 $60青檸既酸味同可爾必思的甜味好夾😆適合在用餐時解膩👍🏻清爽解渴📍 弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)中環士丹利街11號Stanley 11 6樓菜式💡: #hkfoodlover日式 地區💡: #hkfoodlover港島綫 #hkfoodlover中環🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼#food #hkfood #foodie #hkfoodie #hongkong #hk #dinner #氣氛餐廳 #中環美食 #中環 #好去處 #上環 #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港旅行 #香港一日遊 #central #鐵板燒#benkeicent
📍 弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)

✨豪華大阪御好燒 $148
新鮮的海鮮和豐富的配料🤩口感豐滿😁

✨鰻魚玉子卷 $95
玉子卷口感滑嫩,鰻魚味道香😋

✨鹽麴烤伊比利亞豬 $132
肉質鮮嫩🐖鹽麴的使用提升了肉的風味,帶有淡淡的鹹香

✨牛舌 $105
厚度適中,口感軟嫩,嚼勁十足😁

✨沖繩青檸可爾必思梳打 $60

📍 弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)
中環士丹利街11號Stanley 11 6樓

菜式💡: #hkfoodlover日式
地區💡: #hkfoodlover港島綫
#hkfoodlover中環
🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼

#food #hkfood #foodie #hkfoodie #hongkong #hk #dinner #氣氛餐廳 #中環美食 #中環 #好去處 #上環 #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港旅行 #香港一日遊 #central #鐵板燒#benkeicentral #弁慶御好燒鐵板燒 #大阪 #大阪燒 #日本餐廳 #hkdining #hkfood #hkfoodie #沖繩料理 #沖繩
再訪大阪御好燒過江龍弁慶 御好燒 鐵板燒 🥰一直好鍾意由日本人主理既正宗口味,主廚、侍應到客人均以日本人居多,係counter座欣賞師傅席前調理食材,就好似身處日本咁有氣氛!近來餐廳仲做緊期間限定沖繩fair,帶來不同當地食材🇯🇵🔸沖繩早摘水雲水雲係沖繩特產,絲狀海藻有住獨特黏滑口感,簡單用醋調味最能帶出新鮮味道;旁邊仲有兩件八爪魚,口感彈牙非常開胃!🔸烤白子平時好驚白子會腥臭,估唔到呢度既白子唔單止完全冇腥味,帶奶香而口感幼滑,烤過後外層帶香脆同惹味鹹香,食唔停口🤤🔸沖繩香檸SOUR用上沖繩另一名物香檸調配,酒精味唔會搶過果味,酸酸甜甜口味清新🔸沖繩阿西羅拉櫻桃檸檬SOUR阿西羅拉櫻桃充滿營養而且甜度較高,配以檸檬平衡味道更加和諧🔸大阪御好燒傳統關西風既御好燒以椰菜同先以高湯調味既粉漿為主體,配合原創自家製醬汁、蛋黃醬同豬肉片,做出最正宗既關西風味!今次揀左自選御好燒,豚肉同芝士配搭加添一層鹹香,唔需要fancy配料已經好好味!🔸鰻魚玉子卷煎得柔軟綿滑既蛋卷包住厚肉鰻魚,配合醬汁更加惹味🔸味噌大蒜炒雞頸肉朋友介紹既雞頸肉肉質彈牙,用味噌炒過後非常入味,加埋旁邊炸蒜片飽腹感滿滿!

🔸沖繩早摘水雲

🔸烤白子
🔸沖繩香檸SOUR
🔸沖繩阿西羅拉櫻桃檸檬SOUR
阿西羅拉櫻桃充滿營養而且甜度較高,配以檸檬平衡味道更加和諧

🔸大阪御好燒

🔸鰻魚玉子卷
煎得柔軟綿滑既蛋卷包住厚肉鰻魚,配合醬汁更加惹味

🔸味噌大蒜炒雞頸肉