2024-09-14 421 浏览
形Katachi Bar & Kushiyaki@katachihongkong將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G08號舖—— 餐廳內有得打桌球!味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨☄️泰式冬陰功烤魚(小辣) $298首冬陰功味烤魚真係好少見,食落冬陰功味有少少辣幾開胃同惹味,條魚的魚肉好滑,滑到我同我阿爸都想研究吓魚嘅品種🤣另外仲可以加配火鍋配料當打邊爐咁食!好開心!☄️鹿兒島黑毛豬肉片 $88豬肉片有一定厚度,肉質有咬口,都好算嫩滑☀️鰻魚炒飯 $98啖啖鰻魚!份量好多,適合三至四個人分享一齊食☺️因始終係鰻魚,會有好少量嘅碎骨大家食嘅時候要小心啲啦!☀️燒原條茄子 $78☄️燒翠玉瓜 $28串燒/燒物都有得食,茄子上有大量嘅蒜同醬料,係燒茄子嘅靈魂,好味;翠玉瓜有surprise到我,食落好Juicy,大家一定要試!☀️Cuba Libre $88☄️Passion Fizz $78酒精及非酒精類飲品都非常多選擇,按自己嘅喜好揀自己最鍾意嗰杯啦!我試咗呢兩杯都唔錯~顏色味道層次感都好好🙈
形Katachi Bar & Kushiyaki
@katachihongkong
將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G08號舖
—— 餐廳內有得打桌球!

味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨

☄️泰式冬陰功烤魚(小辣) $298
首冬陰功味烤魚真係好少見,食落冬陰功味有

☄️鹿兒島黑毛豬肉片 $88
豬肉片有一定厚度,肉質有咬口,都好算嫩滑
鰻魚炒飯

☀️鰻魚炒飯 $98
燒原條茄子
燒翠玉瓜

☀️燒原條茄子 $78
☄️燒翠玉瓜 $28

☀️Cuba Libre $88
[Rum, Lime & Coke]
☄️Passion Fizz $78
[Passion Fruit, Red Tea & Soda]
鰻魚炒飯
燒原條茄子
燒翠玉瓜
怎也想不到將軍澳南,在海天晉滙地下有一間酒吧,可以吃泰式、日式和川式的菜式,還有火鍋、雞煲和烤魚!🤪還可以在酒吧餐廳內玩飛鏢和桌球!🎯前菜泰式鳳爪沙律($72)-份量不少,雞腳肉質彈牙,味道酸酸少許辣的,挺fresh,如果更入味會更好👍🏻小食泰式串燒-點了3串牛,3串雞。上菜用上蠟燭熱爐奉上,可以保持串燒烤好的溫度,沾上沙嗲汁挺對味的🤌🏻主食自家製秘製必食雞煲 (半隻$188 全隻$298)-很多芫茜的雞煲,已經預先炒熟了,上桌開爐後再由職員倒入秘製醬汁!整煲滾起來很香,我們點了小辣,熱燙燙地吃,越吃越惹味,配料很足😋而且雞煲半隻的份量一點都不算少啊!和風肥牛飯($98)-大大碟的日式肥牛飯,有很多洋蔥和肥牛,味道不錯,而且份量一點也不少。飲品MocktailCranberry Sangria ($78)- Cranberry Juice+橙汁+7up,感覺有點像fruit punch,小朋友都可以飲。Cocktail Snow Ball ($88)- 酒精唔算重,7up加cream,帶甜。
怎也想不到將軍澳南,在海天晉滙地下有一間酒吧,可以吃泰式、日式和川式的菜式,還有火鍋雞煲和烤魚!🤪還可以在酒吧餐廳內玩飛鏢和桌球!🎯

前菜
泰式鳳爪沙律($72)

泰式鳳爪沙律

小食

主食
自家製秘製必食雞煲 (半隻$188 全隻$298)

自家製秘製必食雞煲

和風肥牛飯($98)

和風肥牛飯

飲品

Cranberry Sangria,Snow Ball

Mocktail
Cranberry Sangria ($78)

Cocktail
Snow Ball ($88)
- 酒精唔算重,7up加cream,帶甜。
2024-10-23
泰式鳳爪沙律
自家製秘製必食雞煲
和風肥牛飯
雞煲+bar嘅組合,到底有冇火花?喺將軍澳嘅”形”之前係做日式燒烤為主,而家多咗雞煲烤魚等等特色菜式,但同時保留bar嘅元素,有唔少Cocktail可以選擇,原來加埋一齊都可以幾夾。🍹Sangria $68 (hh)Sangria清新兼果味十足!果汁同紅酒嘅比例啱啱好,啱女仔飲,夏天飲都係唔錯。🍹Long Island $68 (hh)Long Island酒味好濃,啤酒、伏特加、琴酒等多種酒混埋一齊,味道層次豐富,特別會有可樂嘅味道。🥢自家製黃金萬両 $68黃金萬両外脆內軟,裡面嘅韭菜餡料充滿香味,咬落去係脆軟兼備。搭配醬汁食,襯埋酒一流。🍢泰式燒原條茄子 $78泰式燒茄子好大條😂,燒得剛好,外焦內嫩,有大量蒜蓉同蔥花調味,下面有埋個火座熱,可以慢慢食。🥘自家製秘製雞煲 $188雞煲相當多料,店員會好有心機炒好佢先俾你食。入邊嘅洋蔥芫荽份量好多,啲雞食落非常入味。店員會keep住加湯,服務幾好!火鍋配料: 金磚餐肉 $48食完雞煲就可以加湯烚埋個午餐肉。午餐肉相當厚切,配埋雞煲嘅醬汁,滋味無窮。🥣鰻魚炒飯鰻魚炒飯相當大份,鰻魚肉質鮮甜,配菜有洋蔥同蔥等,再加上鰻魚汁,色香味俱全,呢度
雞煲+bar嘅組合,到底有冇火花?

喺將軍澳嘅”形”
之前係做日式燒烤為主,
而家多咗雞煲烤魚等等特色菜式,
但同時保留bar嘅元素,
有唔少Cocktail可以選擇,
原來加埋一齊都可以幾夾。

🍹Sangria $68 (hh)
Sangria清新兼果味十足!
果汁同紅酒嘅比例啱啱好,
啱女仔飲,夏天飲都係唔錯。

🍹Long Island $68 (hh)

🥢自家製黃金萬両 $68

🍢泰式燒原條茄子 $78

🥘自家製秘製雞煲 $188

火鍋配料: 金磚餐肉 $48

🥣鰻魚炒飯

呢度無論係日式燒物、炸物、雞煲、酒精飲品等,全部都有一定水準。加上呢度有非常chill嘅環境,無論係同最好知己傾偈,定係一班人嚟happy,都可以好好享受一晚。
將軍澳天晉滙商場,毗鄰將藍大橋,對面是Donki,由港鐵站走過去非常方便。商場裏有多餐廳食肆,今天我們選了一間裝修漂亮的餐廳吃晚餐。起初以為是日本餐廳,原來這間餐廳奉行多國fusion菜。今天餐廳就以泰式食物招徠食客。甫一內進,就被中間的吧枱吸引了!餐廳裝修非常有型格,除了中間的大吧枱,還有卡座和高桌椅,木系傢俬配襯着灰色的椅子,牆上掛着播着運動節目的電視機,旁邊還有一台桌球,非常適合情侶或朋友來這裏吃飯,或把酒談天。麻辣皮蛋滑豆腐滑豆腐很滑。皮蛋亦滑嫩入味。麻辣醬汁的香氣撲鼻而來,讓人食指大動。豆腐的清淡與皮蛋的濃郁相輔相成,既有香辣的刺激,又不會過於油膩,十分開胃。自家製必食雞煲雞肉鮮嫩多汁,搭配大量的洋蔥、芫荽、紅辣椒和各種香料,還有一碗秘製的雞汁,讓我們可以到雞汁落鍋內。雞肉十分鮮美入味,入口即有麻辣的感覺。雖然我不嗜辣,但也讓我一口接一口的吃着。新鮮脆玉瓜我們選了新鮮脆玉瓜作為火鍋的配料。翠玉瓜口感清脆,將它放在麻辣的雞煲裏,清甜爽口的翠玉瓜和惹味它的雞煲形成對比,讓我覺得不是太辣,平衡了整體的味道。黃金蝦膏炒飯我們還點了黃金蝦膏炒飯。米飯粒粒分明,搭配鮮蝦和蝦膏,充滿了海鮮

麻辣皮蛋滑豆腐

自家製必食雞煲

新鮮脆玉瓜

黃金蝦膏炒飯
我們還點了黃金蝦膏炒飯。米飯粒粒分明,搭配鮮蝦和蝦膏,充滿了海鮮香氣。炒飯的火候掌握得當,讓每一口都充滿了蝦膏的鮮香,令人回味無窮。

Cranberry Sangria
Cranberry Sangria清爽宜人,酸甜的蔓越莓汁與橙汁再配合7up,入口的氣泡感增添了清新感,正好舒緩了吃完雞煲後辣辣的口感。

Rose Garden
Rose Garden的顏色迷人,藍色的Curacao與檸檬汁與蘋果汁很夾。喝下去讓人覺得非常清新舒服。

這一系列融合菜品展現了多樣的口感與風味,無論是前菜、主菜還是飲品,都顯得精緻且富有創意,令人印象深刻。加上餐廳型格的裝修令人覺得非常舒服,很chill的感覺。
2024-10-03 269 浏览
今日同我同事去咗將軍澳天晉滙嗰頭探朋友~當然就喺嗰頭順便搵食😂發現其實將軍澳天晉滙嗰頭都好多商場行吓行吓就見到呢一間酒吧有嘢食之餘仲有🐔雞煲😂所以就入咗去呢間度食~環境好舒服好大,仲有🎱桌球枱火辣辣麻辣雞煲🐔雞煲醬汁香濃得來唔會太鹹,煮到好入味🤤我哋仲嗌咗鹿兒島黑毛豬🐷自家製黃金萬兩😆😆(其實係原隻🍤鮮蝦炸雲吞)燒完條茄子🍆超多蒜蓉喺面啲蒜蓉味入哂啲茄子度,簡直一流👍🏻黃金蝦膏炒飯🍤蝦膏味好重,仲有好多隻蝦喺入邊。口感好豐富經店員介紹叫咗Lychee Flavor Craft Beer 好好飲真係有衝動買返啲返屋企飲😂
今日同我同事去咗將軍澳天晉滙嗰頭探朋友~
當然就喺嗰頭順便搵食😂
所以就入咗去呢間度食~
環境好舒服好大,仲有🎱桌球枱

火辣辣麻辣雞煲🐔
雞煲醬汁香濃得來唔會太鹹,煮到好入味🤤
我哋仲嗌咗鹿兒島黑毛豬🐷

自家製黃金萬兩😆😆(其實係原隻🍤鮮蝦炸雲吞)

燒完條茄子🍆
超多蒜蓉喺面啲蒜蓉味入哂啲茄子度,簡直一流👍🏻

黃金蝦膏炒飯🍤
蝦膏味好重,仲有好多隻蝦喺入邊。口感好豐富

真係有衝動買返啲返屋企飲😂
2024-09-27 214 浏览
當晚同小朋友去完遊樂場玩,就響附近睇吓有咩好嘢食,經過一間好似酒吧餐廳,再睇清楚原來係食東南亞菜既,見好耐都無食過,就入去試吓,環境同食物都唔錯,重有桌球玩添。自家秘製秘必食雞煲: 鮮嫩多汁的雞肉煲,雞肉熟度剛剛好,佢知道我有小朋友,仲特登唔加辣,用秘製醬汁,都非常入味。翠玉瓜 & 鹿兒島黑毛豬肉片(火鍋配料): 翠玉瓜清爽,豬肉片嫩滑,放係雞煲內一齊煮熟,吸收晒所有雞汁精華,食落十分惹味。蒜蓉烤茄子:茄子響個烤盤上面,加咗好多蒜蓉烤,外層有啲焦香,味道濃郁,口感滑嫩。Virgin Colada: 呢款無酒精的飲品,由鳳梨汁、椰漿同奶油混合而成,風味清新,帶有熱帶風情,清新解渴。

自家秘製秘必食雞煲:
鮮嫩多汁的雞肉煲,雞肉熟度剛剛好,
佢知道我有小朋友,仲特登唔加辣,
用秘製醬汁,都非常入味。

翠玉瓜 & 鹿兒島黑毛豬肉片(火鍋配料):

蒜蓉烤茄子:

Virgin Colada:

2024-09-27 159 浏览
今日同朋友行完海濱後,便打算係附近食埋晚飯先走,經過一間好似酒吧,但原來係餐廳嚟,眼見又有桌球玩,又有大電視睇波,就入去試吓,食物又唔錯,價錢也合宜。1. **老壇酸菜烤魚**: - 這道菜是用酸菜和新鮮魚類烤製而成,酸菜的酸味和魚肉的鮮嫩相互交融,魚也炸至脆口,外脆內滑,創造出獨特的風味。再使用多種香料和調味品來增強魚的味道,讓每一口都充滿香氣。2. **烤雞/牛串**: - 烤串是泰國街頭小吃的代表,通常將雞肉或牛肉串在竹籤上,塗上特製的醬料後燒烤,外焦內嫩,風味獨特。再搭配沙嗲醬,讓口感更加豐富。3. **日式鰻魚炒飯**: - 這道炒飯以鰻魚為主要材料,搭配米飯、蔬菜和調味料,炒至入味。鰻魚的鮮香與米飯的鬆軟相結合,讓這道菜成為一道美味的主食。4. **Passion Fizz**: - Passion Fizz是一款清爽的飲品,主要成分是百香果、紅茶和蘇打水,搭配起來既有酸甜的口感,又帶有茶香,適合在聚會或炎熱的夏季飲用。

1. **老壇酸菜烤魚**:

2. **烤雞/牛串**:

3. **日式鰻魚炒飯**:

4. **Passion Fizz**:
泰式酒吧 ~同老公想chill 吓飲酒🍻+食串燒:形 Katachi Bar & Kushiyaki 將軍澳天晉滙店⭐️前菜串燒: 泰式燒香腸及翠玉瓜泰式燒香腸串燒偏鹹,個人不是太喜歡,我比較喜歡翠玉瓜的清新口感,十分解膩,而且它非常Juicy!配上泰式醬汁提升了翠玉瓜的層次感。⭐️邊爐自家製秘製雞煲雞煲湯底濃郁但不油膩,雞肉鮮嫩入味,每一口都充滿了香料的複雜香氣。雞煲中的配料均衡,湯底隨著時間推移,越煮越香,讓人不自覺地一再添加。⭐️ 火鍋配料新鮮炸枝竹這款新鮮炸枝竹非常有嚼勁,吸收了雞煲湯底的精華,入口既有炸物的香脆,又有枝竹本身的彈性,是一款令人難忘的火鍋配料。不過要留意新鮮炸枝竹要淥比較耐。最好一開始就放入去邊爐~⭐️自家製雲吞餡料豐富,皮薄而彈牙。咬開後,鮮美的肉餡和湯汁在口中四溢,令人一口接一口。⭐️飯類泰式甘葉辣炒飯飯粒分明,炒得恰到好處,每一粒飯都均勻地裹上了辣醬和甘葉的香氣。辣味適中,香氣撲鼻,讓人食指大動。⭐️飲品Virgin Colada清新爽口,椰奶和鳳梨汁完美結合,帶來濃濃的熱帶風情。奶油的絲滑口感增添了飲品的豐富性,是一款非常適合搭配火鍋和串燒的飲品。手工荔枝啤酒啤酒的

⭐️前菜

泰式甘葉辣炒飯

⭐️飲品
Virgin Colada

手工荔枝啤酒

啤酒的微苦與荔枝的清甜相得益彰,帶來一種特別的水果香氣,既解渴又清新,非常適合夏天飲用。

✨~~~總結

喺將軍澳,想食泰式嘢或者想Chill吓飲酒🍻都可以去:形 Katachi Bar & Kushiyaki~
2024-08-02
  • 自家製秘製雞煲
2024-09-03 371 浏览
發掘將軍澳美食,竟然搵到一間非常適合朋友聚會嘅餐廳,除咗有酒飲,有波枱有飛鏢機,仲可以食串燒、食雞煲、打邊爐,非常多元化。🟡自家製秘製雞煲🟡鹿兒島黑毛豬肉片職員好好人,幫手開爐,筆湯,炒香雞煲配料,仲有打邊爐嘅時候叫佢哋過嚟加清湯。雞煲真係好惹味,我哋點咗唔辣,更加食到醬汁配料嘅香味。🟡脆脆雞中翼🟡泰式燒原條茄子偏向泰式嘅雞中翼同埋燒茄子,燒茄子好貼心有用火㷫住保持溫度。🟡鰻魚炒飯炒飯炒得乾爽,加埋鰻魚醬汁,有日式風味。🟡荔枝味生啤非常好飲,一定要試!🟡Fruit punch 打卡飲品,啱晒唔飲酒嘅人士。餐廳環境寬敞,好有放工後要鬆一鬆嘅氣氛,仲有室外餐枱位置,冇用餐時間限制非常適合朋友聚會。都見有小朋友家庭嚟食飯,食物有辣有唔辣,任何人士都適合。

🟡自家製秘製雞煲
🟡鹿兒島黑毛豬肉片
雞煲真係好惹味,我哋點咗唔辣,更加食到醬汁配料嘅香味。

🟡脆脆雞中翼
🟡泰式燒原條茄子

🟡鰻魚炒飯
炒飯炒得乾爽,加埋鰻魚醬汁,有日式風味。

🟡荔枝味生啤
非常好飲,一定要試!

🟡Fruit punch
打卡飲品,啱晒唔飲酒嘅人士。

都見有小朋友家庭嚟食飯,食物有辣有唔辣,任何人士都適合。
2024-08-22
2024-09-02 241 浏览
行完將軍澳海旁,咁就去附近搵吓有啲咩高質嘅好餐廳。依間 形 Katachi Bar & Kushiyaki 環境裝修好靚,而且會有雞煲或者烤魚。我首先叫左佢哋嘅「秘製手撕雞」,雞肉鮮嫩多汁,麻麻辣辣再加埋大量嘅青瓜絲,帶出豐富嘅口味。接著嚟緊係「自家製黃金萬両」,炸雲吞皮包裹住鮮美充滿彈性嘅餡料同鮮蝦,絕對係一款令人回味無窮。唔好錯過嘅仲有「燒翠玉瓜」,翠綠嘅瓜皮保留住清脆口感,配合上香濃嘅醬汁,帶出瓜嘅甜味同滋味。今次我哋叫嘅主食係「泰式冬陰功烤魚」,鉗魚嘅魚肉好多,新鮮嘅魚肉淋上酸辣開胃嘅泰式湯底,超級好食。最後,清新嘅「青瓜梳打」為整餐增添咗一絲清爽嘅口感,清淡開胃。
行完將軍澳海旁,咁就去附近搵吓有啲咩高質嘅好餐廳。

1K
2024-09-01 252 浏览
👧🏻😋👅🍽✨將軍澳fusion東南亞菜-🎱 之前餐廳係做日本菜, 近幾個月加入東南亞系菜式同價錢較相宜既泰日式碟頭飯, 令食物選擇更多元化, 亦保留日式串燒🎱 餐廳環境靚, 氣氛好, 員工nice, 仲有飛鏢, 桌球等設施, 有野玩又有飽飯食!-🥟 自家製黃金萬両💯炸雲吞有蝦有肉, 即炸漲卜卜-🍖泰式雞肉(牛肉)串半打✨燒完用蠟燭熱住保溫, 串燒厚肉, 沙嗲醬好香-🍲自家製秘製雞煲💯比傳統港式麻辣雞煲多左陣甜辣味, 似泰式海鮮醬style; 叫左半隻雞份量都算幾多, 可按口味加上辣汁, 食完雞再加清湯打邊爐-🐷 鹿兒島黑毛豬肉片✨靚料黑毛豬唔會太肥, 但肉質都好滑而有彈性-🍛和風牛肉飯💯唔想成餐飯都同一個湯底打邊爐, 就可以叫佢地既碟頭飯; 呢款和風牛肉多汁夠味, 牛肉份量都好多!-🍻Drinks✨Virgin Colada 椰奶味重, 仲有cream係面成杯飲落好creamy ✨Craft Beer Peach Flavour: 係Bar Pacific自家釀造手工啤, 荔枝味甜甜地好易入口-
👧🏻😋👅🍽✨
將軍澳fusion東南亞菜
🥟
自家製黃金萬両
💯炸雲吞有蝦有肉, 即炸漲卜卜

🍖
泰式雞肉(牛肉)串半打
✨燒完用蠟燭熱住保溫, 串燒厚肉, 沙嗲醬好香

🍲
自家製秘製雞煲

🐷
鹿兒島黑毛豬肉片
✨靚料黑毛豬唔會太肥, 但肉質都好滑而有彈性

🍛
和風牛肉飯

🍻
Drinks

2024-08-13 277 浏览
係香港搵「食」唔難但要搵到好坐、好玩又好聚嘅餐廳就唔容易了海天晉匯嘅呢間集美食、美酒、舒適、好玩於一身嘅餐具&Bar 可以約埋朋友邊飲飲食食 邊睇波 仲有桌球和飛鏢玩 真係聚腳好地方平時去Bar都係飲野同食小食多係「形」可以食到唔同地方嘅小食:例如麻辣皮蛋豆腐、炸魷魚酥 想食正餐亦都有多款泰式粉麵飯、日式鰻魚炒飯等仲有惹味雞煲打邊爐 可配唔同配料 不紡一試佢地自家制嘅鮮蝦雲吞 每粒都非常足料去Bar當然最重要都係要飲番杯「形」嘅酒類都夠多 亦都有較抵嘅Happy Hour見平日有免加一等多款優惠唔飲酒都有啲特式打卡飲品吸引到唔同年齡層嘅人士 黎督波飲野
係香港搵「食」唔難
但要搵到好坐、好玩又好聚嘅餐廳就唔容易了
海天晉匯嘅呢間集美食、美酒、舒適、好玩於一身嘅餐具&Bar

平時去Bar都係飲野同食小食多
係「形」可以食到唔同地方嘅小食:例如麻辣皮蛋豆腐、炸魷魚酥
想食正餐亦都有多款泰式粉麵飯、日式鰻魚炒飯等

去Bar當然最重要都係要飲番杯
「形」嘅酒類都夠多 亦都有較抵嘅Happy Hour
見平日有免加一等多款優惠
唔飲酒都有啲特式打卡飲品
吸引到唔同年齡層嘅人士 黎督波飲野
香港運動員真係好叻,今屆奧運搞到大家好激動,熱血得滯睇到喊晒 🏅🥹 上個禮拜約班 friend 出嚟睇比賽,發掘咗將軍澳嘅形 Katachi,坐得舒服之餘啲嘢食都幾正,最啱飲杯嘢慢慢坐 🍻❀ 自家製必食雞煲|$188/半隻|$298/ 1隻你無睇錯,Katachi 明明係一間 Bar,竟然有雞煲食!味道令人驚喜,袐製配方醬香濃郁,雞件肥瘦適中、肉質嫩滑,花椒麻勁十足(小心咬到 🤣 )先食雞再打邊爐,加咗湯都唔會過淡,仲係好惹味 😋後面愈煮愈辣 ,個 friend 開始搞唔掂嗌咗杯 Virgin Mojoto 解辣啱啱好,但我就食得好開心 hahaaa 💥❀ 串燒|燒原條茄子 $78|翠肉瓜 $28鋪滿蒜蓉嘅茄子火候控制得宜,唔似一啲串燒店燒到層皮燶晒,重口味如我加啲辣椒粉仲好味 🍆 欣賞翠肉瓜夠厚肉,清甜多汁剛好中和一下 💦另外仲叫咗沙嗲雞肉串(唔記得幾錢 😆),醬汁帶濃厚花生香 🥜 雞肉本身調味偏淡,點咗汁都唔會好重負擔,一邊睇賽事,一邊食住串燒小酌都幾爽,呢度仲有得篤波同玩飛鏢㗎!🎱形 Katachi Bar & Kushiyaki將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G08號舖

❀ 自家製必食雞煲|$188/半隻|$298/ 1隻

❀ 串燒|燒原條茄子 $78|翠肉瓜 $28

形 Katachi Bar & Kushiyaki
將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G08號舖
2024-07-27
2024-08-08 317 浏览
「Katachi 」位於海天晉匯,平日泊車優惠超抵,只需需要消費$100就可以有兩個鐘頭免費泊車👏🏻PopWalk 1,2,3同埋Ocean PopWalk仲可以share泊車優惠~收工時間開始好多人過嚟飲杯酒~打桌球同埋掟飛鏢輕鬆吓在附近嘅入境事務處辦理完文件就過咗嚟食飯~佢哋而家推出激安優惠晚餐$468,可以揀雞煲或者招牌烤魚+打邊爐呢個價錢喺將軍澳南唔算貴,我哋今次揀咗佢嘅招牌烤魚(微辣)配鹿兒島黑毛豚肉片,魚肉超腍滑,仲配有大量芫荽蔥增加湯底嘅鮮味,另外仲有不少配料:木耳、洋蔥同埋芽菜前菜有泰式燒雞中翼,配上泰式辣醬,煎到非常香脆嘅雞翼入口熱辣辣,雞肉都好Juicy,飲啖啤酒真係正👍黃咖喱配豬肉入邊仲有切粒嘅茄子同埋洋蔥,加埋泰式香料好油,泰國風味超鍾意食佢哋嘅原條烤茄子,好易夾起~同其他餐廳只係落孜然粉嘅唔同,佢哋充滿後有香味,落咗勁多蒜蓉同埋蔥,再用蠟燭保溫,唔會燒焦之餘又可以保持味道👅值得一提,幫襯過三次,職員嘅態度一如以往咁好,超有禮貌!!再飲埋Bar Pacific嘅lychee flavor craft 🍺 beer 同埋rose garden,完美的一餐!

收工時間開始好多人過嚟飲杯酒~打桌球同埋掟飛鏢輕鬆吓

值得一提,幫襯過三次,職員嘅態度一如以往咁好,超有禮貌!!

2024-08-06 243 浏览
有咩開心得過屋企樓下就有間Bar? 就係間bat除咗飲嘢,仲可以有雞煲烤魚食🥳 同老公抱住開大餐,邊食邊睇奧運嘅心過嚟,叫咗超多嘢食一嚟梗係唔少得嗌嘢飲啦,老公試咗佢哋自家製手工啤,好香小麥味之餘有少少嘅甜味,感覺就好似Hoegaarden溝咗Stella咁, happy hour仲要$68買二送一抵到爛!前菜: 自家製黃金萬両其實係炸雲吞,餡料豐富蝦都好大隻,個人唔太鍾意食鯪魚肉,所以呢一隻雲吞冇包鯪魚魚肉就啱晒口味啦!老闆仲話係自家製雲吞,唔怪得我食過返尋味!串燒: 泰式燒金剛棒 /泰式燒菠蘿金剛棒係司華力腸咁解,配上自家製獨有秘方沙嗲醬,甜甜鹹鹹好惹味!燒菠蘿略嫌唔夠甜,不過食完啲油膩嘅炸嘢同串燒有個菠蘿咖解油都幾好!泰式冬陰功烤魚 再加左個火鍋配料雪花靚肥牛冬陰功湯底好濃,特登叫咗佢小辣,食得好過癮!條魚好大條,係新鮮鉗魚,好多肉都好滑,配埋冬陰功湯好滋味!打邊爐點少得肥牛有魚有牛先至夠滿足㗎嘛!泰式蝦膏蟹肉炒飯超好味蝦膏炒飯,蝦膏好濃,但係味道又唔會太鹹喎,一啖一啖接落口,食完一啲都唔口渴,但係海鮮味有好濃!我正式宣佈,以後有世界盃,奧運比賽,呢度一定成為我指定飯堂!😛😛😛
同老公抱住開大餐,邊食邊睇奧運嘅心過嚟,叫咗超多嘢食

前菜: 自家製黃金萬両

串燒: 泰式燒金剛棒 /泰式燒菠蘿

泰式冬陰功烤魚 再加左個火鍋配料雪花靚肥牛

泰式蝦膏蟹肉炒飯

我正式宣佈,以後有世界盃,奧運比賽,呢度一定成為我指定飯堂!😛😛😛😛😛

形 Katachi Bar & Kushiyaki🍢🍢
將軍澳天晉滙店