2024-01-04
今次試咗Pete's Place嘅一系列美食,唔使專業詞彙都講得明係正到爆炸💥!起頭嘅Grilled Octopus,賣相摩登,外皮微焦、裡面嫩滑,入口即化,解放晒海鮮嘅鮮甜。Scotch Eggs外層酥脆,裏頭溫潤蛋黃係咁流心,「叉燒包」個稱呼真係名副其實😋!Tuna Tataki,魚肉切得薄身帶勁,俾足了充足火候帶出臊香,撲鼻梅子醬香氣,食落係咁滿足。Grilled Asparagus & Halloumi Cheese,呢啲菜式簡簡單單但係香烤味十足,芝士拉絲得嚟唔覺膩,好戇居咁香口。至於Chicken Anticucho,有啲酱香米通嘅feel,好食到停唔到口!主菜方面,Roasted Peer BBQ Ribs就真係燒得夠晒香,肉質入味又保持住肉汁。Wagyu Tenderloin肉嘅質感軟熟滑溜,每一口都係奢華享受。Roasted Duck Papadelle同Seafood Paella a la negro都係出色嘅選擇,特別係海鮮飯,墨魚汁平衡得宜,海鮮彈牙得滯🦑!仲有啲Truffle Fries,夠晒香、香、香,麻麻聲呢啲都係邪惡嘅誘惑!如果你想搵間平民化嘅地方,想
仲有啲Truffle Fries,夠晒香、香、香,麻麻聲呢啲都係邪惡嘅誘惑!如果你想搵間平民化嘅地方,想飲酒笑講笑食,Pete's Place可以話係你嘅好選擇嚟㗎!同TM服務員傾計,佢哋服務周到,一流!食過之後,我都即刻又book咗下次嚟食,實在啱晒我呢啲鍾意食嘅人。