【尖沙咀•御老鍋台式火鍋】@laoguohotpot.tstππππππππππππππππππππππππππππππ台式火鍋店 勁量抵食下午茶套餐 堅呀!🌻|下午茶優惠套餐(二人份量)|HKD 398火鍋拼盤包括:手切肥牛、海蝦、大元貝、羊肉片、丸類、餃子、鴨血、芋絲、金菇、秀珍菇、蛋餃、蔬菜、王子麵 配料十足 每日下午2時至6時供應 顧客可以自選湯底一款①秘製麻辣鍋②芫茜皮蛋豆腐锅③蕃茄薯仔城排骨锅我就揀左2號 上枱嘅時候芫茜味濃郁 亦都有豆腐、皮蛋、大量芫茜 真係好香好健康呀!!打邊爐點少得花茶呢有餐廳自家製既菊花茶或洛神花茶揀 消滯解利 唔錯架火鍋拼盤既手切肥牛,肉質鮮嫩多汁,入口即化,絕對是肉食愛好者的首選。海蝦和大元貝也是拼盤中的明星食材,鮮甜彈牙,給火鍋增添了豐富的海鮮風味。羊肉片則帶來了一種特殊的風味,香氣四溢,吃起來非常的滋味。丸類和餃子則是提供了豐富的口感變化,有彈牙的丸子和鮮嫩的餃子,令人回味無窮。鴨血和芋絲則是增加了火鍋的口感層次,鴨血滑嫩,芋絲爽口。金菇和秀珍菇則是提供了豐富的菇菌風味,口感鮮美。蛋餃則是一道經典的火鍋料理,蛋香四溢,入口即化。最後的蔬菜和王
台式火鍋店 勁量抵食下午茶套餐 堅呀!

🌻|下午茶優惠套餐(二人份量)|HKD 398

每日下午2時至6時供應

顧客可以自選湯底一款
①秘製麻辣鍋
②芫茜皮蛋豆腐锅
③蕃茄薯仔城排骨锅

打邊爐點少得花茶呢
有餐廳自家製既菊花茶或洛神花茶揀 消滯解利 唔錯架

火鍋拼盤既手切肥牛,肉質鮮嫩多汁,入口即化,絕對是肉食愛好者的首選。海蝦和大元貝也是拼盤中的明星食材,鮮甜彈牙,給火鍋增添了豐富的海鮮風味。羊肉片則帶來了一種特殊的風味,香氣四溢,吃起來非常的滋味。丸類和餃子則是提供了豐富的口感變化,有彈牙的丸子和鮮嫩的餃子,令人回味無窮。鴨血和芋絲則是增加了火鍋的口感層次,鴨血滑嫩,芋絲爽口。金菇和秀珍菇則是提供了豐富的菇菌風味,口感鮮美。蛋餃則是一道經典的火鍋料理,蛋香四溢,入口即化。最後的蔬菜和王子麵則是提供了均衡的營養,口感爽脆。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 437(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #御老鍋台式火鍋 #web3尖沙咀
御老鍋台式火鍋
2023-09-24 32 浏览
邊個話打邊爐一定要夜晚,其實下午茶都可以打邊爐嘅😏😏 今日黎到位於君怡酒店一樓嘅御老鍋台式火鍋,好鐘意佢有下午茶優惠套餐~ 我地揀左芫荽皮蛋豆腐鍋,感覺無咁熱氣嘛😆我想講湯底都幾足料夠味👍 配料有海蝦🦐,大元貝,手切肥牛🐮,羊肉片🐑,鴨血,丸類,蛋餃,芋絲,餃子🥟,金菇,秀珍菇,菜同埋王子麵~ 以2人份黎講幾其實都好夠飽,可以頂到夜晚,同埋佢地嘅配料都好新鮮,🦐海蝦仲識郁添!! 以下午茶黎講性價比真係幾高,咁多野食先$398,仲有埋野飲添!
邊個話打邊爐一定要夜晚,其實下午茶都可以打邊爐嘅😏😏

我地揀左芫荽皮蛋豆腐鍋,感覺無咁熱氣嘛😆
我想講湯底都幾足料夠味👍

朋友話我知尖沙咀美麗華廣場附近有一間下午茶都可以食火鍋嘅餐廳,仲可以坐得好舒服添,原來就係依間位於尖沙咀酒店嘅御老鍋。御老鍋有下午茶台式火鍋二人餐,材料好豐富,除咗有海鮮,仲有其他台灣特色嘅配料,好似鴨血同王子麵。套餐仲包兩杯嘢飲同埋湯底添湯底有三款選擇可以照顧食辣圖唔食辣嘅食啊,食辣嘅話梗係要是麻辣湯底啦😄😄唔食辣我哋嘅我哋,就可以揀番茄薯仔盒排骨湯底或者芫荽皮蛋豆腐湯😀😀海蝦- 好大隻😃😃肉質彈牙😄😄好新鮮😊😊😊 二人前套餐有兩隻大蝦😀😀帶子- 同蝦一樣,size 都係頗大😅😂帶子肉質又厚😃😃灼一灼,好正!🤭🤭牛肉片- 食得出係靚野,每塊的脂肪和肉質比例適中,好好味😃😃羊肉片- 意想不到既竟然有羊肉片吃😃😃好味過牛肉片,大家一定要試😆😆😆蛋餃- 有四件,每人兩件,好味☺️☺️☺️鴨血- 都有四件,食台式火鍋梗係要食鴨血啦😊😊😊蔬菜類如秀珍菇、生菜,份量唔少,大家都可以食得健康😃😃😃御老鍋台式火鍋 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓

海蝦

帶子

牛肉片
- 食得出係靚野,每塊的脂肪和肉質比例適中,好好味😃😃

羊肉片

蛋餃
- 有四件,每人兩件,好味☺️☺️☺️

鴨血
- 都有四件,食台式火鍋梗係要食鴨血啦😊😊😊

蔬菜類如秀珍菇、生菜,份量唔少,大家都可以食得健康😃😃😃

御老鍋台式火鍋 (尖沙咀)

2023-09-17
2023-09-16 19 浏览
這天來個邊爐下午茶,當那一大盤食物上桌時,以下午茶的份量來說,絕對稱得上多,足以飽腹一個晚上。整體來說,"新鮮"二字就能概括了,食材上枱時,蝦還是動過不停的,而各種肉類亦是目測可見的新鮮,吃後還覺得質素上乘,肉味濃郁。下午茶只有3款湯底可選,其它時段是非常多選擇的,幸好芫茜皮蛋豆腐鍋正合心意,一向喜歡較清的湯底,加上芫茜是健康食物,健脾醒胃以外,還有抗衰老、抗氧化的功效。在湯滾起後,先來一碗,美味!餐後的哈蜜瓜亦新鮮香甜。餐廳的座位寬敞、舒適、衛生、具空間感。結論是性價比高,值得一試!

餐後的哈蜜瓜亦新鮮香甜。

餐廳的座位寬敞、舒適、衛生、具空間感。

結論是性價比高,值得一試!

2023-09-15 29 浏览
有個外國friend黎左香港但夜晚佢就會飛走我地就搵到間尖沙咀呢間火鍋店有超抵下午茶套餐套餐價只係$398有一Set 已set好左既食物有得揀3種湯底:- 麻辣鍋- 芫茜皮蛋豆腐湯- 蕃茄薯仔排骨湯自選湯底我們推薦麻辣鍋,辣味濃郁能帶給您一種舌尖上的刺激拼盤包括多種精選食材包括肥牛、海蝦、大元貝、羊肉片、丸類、雲吞、蛋餃及菜肉餃、鴨血、芋絲、菇類及蔬菜肥牛有好香既牛味, 最鐘意佢既牛肉既香味牛肉均勻切割 質地鮮嫩 口感豐富羊肉片放入火鍋湯底中 很快就會變得嫩滑多汁羊肉的鮮味和湯底相互融合 好好食呀仲有好多海鮮俾你例如海蝦、大元貝等等加左D海鮮好鮮甜呀蝦肉又鮮嫩 帶子肉質鮮美另外 佢既丸類同埋餃子都係手工做既都好出色 重點係 質素都好好爽口彈牙 墨魚丸仲食到粒粒墨魚肉牛肉丸好彈牙,識爆汁呀而不可多得既係佢自家製既菊花蜜佢有超多既龍眼&杞子雖然叫左個超辣既湯底但係有菊花蜜中和番 腸胃都冇咁傷呀御老鍋台式火鍋尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓
有個外國friend黎左香港

有得揀3種湯底:
- 麻辣鍋
- 芫茜皮蛋豆腐湯
- 蕃茄薯仔排骨湯
自選湯底我們推薦麻辣鍋,辣味濃郁
能帶給您一種舌尖上的刺激

拼盤包括多種精選食材

肥牛有好香既牛味, 最鐘意佢既牛肉既香味
牛肉均勻切割 質地鮮嫩 口感豐富
羊肉片放入火鍋湯底中 很快就會變得嫩滑多汁
羊肉的鮮味和湯底相互融合 好好食呀

仲有好多海鮮俾你
例如海蝦、大元貝等等
加左D海鮮好鮮甜呀
蝦肉又鮮嫩 帶子肉質鮮美

另外 佢既丸類同埋餃子都係手工做既
都好出色 重點係 質素都好好
爽口彈牙 墨魚丸仲食到粒粒墨魚肉
牛肉丸好彈牙,識爆汁呀

而不可多得既係佢自家製既菊花蜜
佢有超多既龍眼&杞子
雖然叫左個超辣既湯底
但係有菊花蜜中和番 腸胃都冇咁傷呀

御老鍋台式火鍋
2023-09-13 31 浏览
今日下午茶約左朋友係尖沙嘴食野,居然比我地無意中發現呢間台式火鍋居然有下午茶套餐,即刻入去試下,超值又好味呢😜😜拼盤裡面有帆立貝、大蝦、豬肉、牛肉、羊肉;不過最驚喜係裡面的韭菜餃,餡料超級豐富同埋好味😋 同埋仲有一個台灣特色王子麵,食完唔夠飽碌埋就啱啱好啦😜我覺得除左配料豐富之外,呢度既湯底都係好出色,裡面既凍豆腐同埋鴨血都係又sok汁又好味🤤 每次我都會忍唔住飲一大碗台式火鍋既湯底😍😍下次如果下午茶唸唔到有咩特別野,可以揀來呢度打個邊爐🤪🤪

下次如果下午茶唸唔到有咩特別野,可以揀來呢度打個邊爐🤪🤪
2023-09-12 27 浏览
又係我哋五位吹吹水嘅時候性感女神揀咗呢間話想試吓環境唔錯坐得都幾舒服佢個餐牌寫住一試難忘嘅湯底都確係有驚喜嘅我哋嗌咗鴛鴦湯底酸菜豬肉同埋麻辣兩邊個湯都好好飲不過呢度就唔似其他地方咁入邊啲嘢可以refill食晒就要自己再order 唯一呢樣係有少少失望同埋我哋嗌咗黑松露蝦滑同埋墨魚滑感覺都係普通唔夠彈牙反而蛋餃有驚喜韭菜餃都普通牛小排推介仲要佢特價,好味同埋前菜嘅鳳爪,我覺得好好食仲有油炸鬼嗰個小食都值得推介同埋佢哋啲服務態度真係非常好
又係我哋五位吹吹水嘅時候
唯一呢樣係有少少失望
同埋我哋嗌咗黑松露蝦滑同埋墨魚滑感覺都係普通唔夠彈牙
反而蛋餃有驚喜
韭菜餃都普通
牛小排推介仲要佢特價,好味
同埋前菜嘅鳳爪,我覺得好好食
仲有油炸鬼嗰個小食都值得推介

同埋佢哋啲服務態度真係非常好

2023-09-11
2023-09-07 32 浏览
御老鍋位於君怡酒店1樓,裝潢古色古香,店裡空間寬敞,卡位很多,天花板吊了一些小燈籠做裝飾,環境舒適。下午茶時段有雙人套餐,可以選一種湯底和一壺飲品,雖然僅有兩三種選擇,價位上卻很有優勢。🍴芫茜皮蛋豆腐鍋湯頭簡單,鍋裡有幾塊豆腐、芫茜、些許皮蛋,味道十分清爽。🍴下午茶套餐拼盤拼盤很像一大碗盆菜🤪 食物放滿一整盆上桌,表面有羊肉片、丸子、餃類等,底下是生菜、蒟蒻、金針菇等。每種食材份量都挺剛好的,味道和品質有都有一定水準。整體而言,餐廳環境舒適,坐的舒服,是適合三五好友輕鬆打邊爐吹水的好地方。

🍴芫茜皮蛋豆腐鍋
湯頭簡單,鍋裡有幾塊豆腐、芫茜、些許皮蛋,味道十分清爽。

🍴下午茶套餐拼盤

今日返工忙到冇食飯,食tea冇食lunch, 個tea 份量一定要夠啦. 同事帶咗我去打邊爐行到入去咦。原來酒店嚟㗎喎諗住會好貴,都仲擔心緊嘅時候見到餐牌即刻成個人定晒首先嚟咗個菊花茶先菊花茶裏邊仲有龍眼同杞子飲落去好清甜我哋叫咗個蕃茄排骨鍋啲嘢食嚟啦, 有帶子 海蝦 肥牛,同羊片帶子係刺身級, 哈係海中蝦,雖然得兩隻,但係佢係仲郁緊嘅. 所以你屋企食材非常之新鮮.肥牛睇個樣都知靚仔佢啲餃子都好足了咬落去好Juice呢度私人都有高,真係好啱同啲同事講八卦嘢😂
行到入去咦。原來酒店嚟㗎喎

諗住會好貴,都仲擔心緊嘅時候見到餐牌即刻成個人定晒

首先嚟咗個菊花茶先菊花茶裏邊仲有龍眼同杞子飲落去好清甜

我哋叫咗個蕃茄排骨鍋

啲嘢食嚟啦, 有帶子 海蝦 肥牛,同羊片

肥牛睇個樣都知靚仔

佢啲餃子都好足了咬落去好Juice

呢度私人都有高,真係好啱同啲同事講八卦嘢😂
2023-08-27 32 浏览
之前都食過呢間火鍋嘅晚市 真係好高質好好味原來依家出左下午茶套餐 398二人份幾抵呀見好多人都介紹過話好正 今日就下午茶打邊爐食完早啲番屋企睇香港小姐有三款湯底可以揀 我地揀左蕃茄薯仔鹹豬骨鍋清清地又多啲野食 打邊爐前可以飲番碗先火鍋料拼盤肉類 海鮮 蔬菜都有 幾豐富手切肥牛有質素 油花均勻食落有牛味海鮮有蝦同元貝都幾新鮮 蝦大隻食落爽口仲有手工丸同餃子類 真材實料鴨血同蛋餃係台式火鍋必食嘅食埋個王子麵飽晒 用料好有台灣風味套餐仲包左自家製飲品揀左清熱嘅杞子菊花茶 味道唔太甜感覺健康
之前都食過呢間火鍋嘅晚市 真係好高質好好味

鴨血同蛋餃係台式火鍋必食嘅

食埋個王子麵飽晒 用料好有台灣風味

套餐仲包左自家製飲品
揀左清熱嘅杞子菊花茶 味道唔太甜感覺健康
【尖沙咀•御老鍋台式火鍋】✨————————————————————————位置係尖沙咀B1出口步行至君怡酒店 約5分鐘 而御老鍋源於湯料及食材的天然味道 醬料精髓在於提鮮 而不影響原有風味四款精選湯底包括:麻辣鍋、美人鍋、養生鍋及酸菜白肉鍋 各具特色 滋味無窮 餐廳設計高尚優雅 座位寬敞舒適🍯|台灣式火鍋|HKD 398午市優惠套餐·二人前自選鍋底※秘製麻辣鍋※芫茜皮蛋豆腐鍋 <<<※蕃茄薯仔鹹排骨鍋芫茜皮蛋鍋 勁多芫茜 叫職員可以額外加茜 湯底健康好味 絕對唔上火 加埋洛神花茶 絕味配搭 盤拼包括:手切肥牛、海蝦、大元貝、羊肉片、丸類、餃子、鴨血、芋絲、金菇、秀珍菇、蛋餃、蔬菜、王子麵配料勁豐富 肥牛及羊肉片必須推介 整體配料百搭 最後落埋王子麵實在太正 因為索曬所有鍋內配料精華 每日18:00pm前供應追加自家製洛神花茶 一大支
【尖沙咀•御老鍋台式火鍋】✨

※蕃茄薯仔鹹排骨鍋

每日18:00pm前供應
追加自家製洛神花茶 一大支

2023-08-16 31 浏览
朋友告知呢度有好正既台式火鍋,依家仲有個好抵食既二人餐~供應時段由1400-1800,個餐仲包埋飲品架~餐廳內整潔闊落,職員有禮親切呢個餐有齊肉類、海鮮、蔬菜同火鍋料仲有王子麵做主食,湯底三選一我地揀左蕃茄薯仔鹹排骨湯做鍋底,未落料之前仲可以飲啖足料靚湯🤣🤣🤣當中既手切牛同帶子絕不欺場仲有台味甚濃既蛋餃同鴨血添🤤🤤🤤👍🏻手切牛固然香嫩,但羊肉片既質素都好有驚喜,食落爽嫩有羊味😋😋原隻既白蝦亦好新鮮,蝦肉爽彈!!!丸類有唔馬虎,其中一款係有咸蛋流心既魚丸黎架我哋可以揀要菊花茶或者洛神花茶,兩款都係餐廳自家製我哋既菊花茶加入桂圓杞子,飲落清香又下火
朋友告知呢度有好正既台式火鍋,依家仲有個好抵食既二人餐~

供應時段由1400-1800,個餐仲包埋飲品架~

餐廳內整潔闊落,職員有禮親切

呢個餐有齊肉類、海鮮、蔬菜同火鍋

仲有王子麵做主食,湯底三選一

當中既手切牛同帶子絕不欺場

仲有台味甚濃既蛋餃同鴨血添🤤🤤🤤👍🏻

原隻既白蝦亦好新鮮,蝦肉爽彈!!!

丸類有唔馬虎,其中一款係有咸蛋流心既魚丸黎架

我哋可以揀要菊花茶或者洛神花茶,兩款都係餐廳自家製

我哋既菊花茶加入桂圓杞子,飲落清香又下火
2023-08-15 22 浏览
放假同男朋友前往尖沙咀金巴利道君怡酒店內的御老鍋台式火鍋,用餐體驗非常令人滿意。這個地方的空間相當寬敞,擁有大量的座位,還有幾間VIP房供客人選擇。裝修風格古色古香,徬佛帶人們穿越回懷舊的時代。我選擇了下午2點到6點的二人前下午茶優惠套餐$398。湯底提供了三種選擇,包括秘制麻辣鍋、芫荽皮蛋豆腐鍋和蕃茄薯仔咸排骨鍋。我選擇了秘制麻辣湯底,這個湯底的辣度非常刺激,非常適合喜愛辣味的我🤭食物的份量非常豐盛,涵蓋了各種海鮮、肉類和主食,包括牛肉、羊肉、虎蝦、帶子、蛋餃、雲吞、餃子、魚丸、鴨血、娃娃菜、金針菇,還有兩份美味的王子面,湯底的口味也十分出色。此外,飲品還贈送了一壺菊花茶或洛神花茶,為整個用餐體驗增添了一絲清新的口感。

2023-08-13
  • 秘制麻辣湯底
有冇火鍋控連下午茶都想打邊爐呢😛呢間台式火鍋店有個二人下午茶火鍋套餐,有成十幾款火鍋配料,材料新鮮,份量夠哂飽有三款湯底可以揀:1️⃣秘製麻辣鍋2️⃣芫茜皮蛋豆腐鍋3️⃣蕃茄薯仔鹹排骨鍋揀咗秘製麻辣鍋,有唔同嘅辣度可以揀,揀咗bb辣,都好濃味,啲辣椒同香料係真正台式火鍋嘅風味拼盤包括:手切肥牛、羊肉片、海蝦、大元貝、丸類、餃子、鴨血、芋絲、金菇、秀珍菇、蛋餃同蔬菜手切肥牛係薄切,有靚雪花紋。羊肉就厚身,肉味濃。大元貝好新鮮,丸類有粒係爆漿豬肉丸,好好味,打台式邊爐唔少得蛋餃套餐仲包咗兩個王子麵,好鍾意王子麵嘅麵質,唔好淥咁耐,有少少咬口最正,啲麵吸咗湯底真係好邪惡,入哂啲香料同肉嘅味道送自家製菊花茶/洛神花茶 壹壺打邊爐一定要飲返啲清涼嘅嘢,菊花茶解辣又解渴👍🏻🍲下午茶優惠套餐 二人前 $398

有三款湯底可以揀:
1️⃣秘製麻辣鍋
2️⃣芫茜皮蛋豆腐鍋
3️⃣蕃茄薯仔鹹排骨鍋

送自家製菊花茶/洛神花茶 壹壺

打邊爐一定要飲返啲清涼嘅嘢,菊花茶解辣又解渴👍🏻

🍲下午茶優惠套餐 二人前 $398
2023-08-08 35 浏览
呢幾日有朋友嚟香港玩, 住喺呢間酒店,話呢度有間台式火鍋想試吓,於是一齊去食過中午飯。呢度裝修都幾有心思,坐得舒服, 而且店員細心服務, 照顧好所需,好啱一班人聚會。湯底方面,為咗唔熱氣,我哋揀咗芫荽皮蛋豆腐窩, 侍應介紹先飲湯,然後再開始打邊爐。我哋叫咗個拼盤套餐,份量都唔細, 各種肉類,海鮮材料都幾新鮮。 帶子大大粒,而且非常新鮮。 仲有台式椒麻貢丸, 好友地道風味。當然唔少得香港買唔到嘅王子麵, 即刻又返咗台灣嘅感覺。套餐都送一支清甜嘅龍眼杞子茶, 解油膩得來又唔太甜,幾好。

當然唔少得香港買唔到嘅王子麵, 即刻又返咗台灣嘅感覺。

套餐都送一支清甜嘅龍眼杞子茶, 解油膩得來又唔太甜,幾好。
2023-08-07