2023-04-20
😘養顏美人台灣火鍋😘-因為太掛住去灣旅行嘅日子 所以去咗呢間主打台灣鍋嘅餐廳😆 一入到去會首先上咗開胃nuts先 仲有好多唔同嘅醬料 比我哋調配😚 唔好睇小佢啲nuts同秘製辣醬 後勁都幾強🥵-🥘御.前膠原蛋白美人鍋湯底我地㨂咗美人鍋 其實姐係烏雞花膠湯 湯底好足料 好多件雞 仲有唔少金華火腿 桃膠 紅棗等 所以骨膠原滿滿 啱哂想打邊爐都食得靚靚嘅我哋🤪-🥒手拍小青瓜青瓜幾爽口 加上醋幾開胃 不過有少少辣 大家量力而為🤣-🐖西班牙極品黑豚肉眼卷睇個樣嘅油脂分布都已經唔錯 淥完肉質都幾實在 同個湯底都幾夾😎-👸🏻繁魚花膠筒呢個配搭埋美人湯簡直係perfect match啦 骨膠原爆棚🤪-🐠新竹魚蛋好彈牙而且都有魚漿味 咬開係有少少汁 唔錯😚-🫛山水滑豆腐真係好滑 所以唔好一次放太多 會好易散 同樣配上美人湯成件事好夾❤️-👂🏻迷你黑雲耳本身以為只係細細一碟 點知原來好大碟🤣 雲耳好掛湯 吸哂個湯底好入味-🥬水耕BB生菜苗美人鍋當然最後當然要加個菜啦 因為今次個鍋一直都好清爽唔會油膩 所以好啱淥菜 唔怕食到成口油😚 佢嘅菜好新鮮 好嫩綠🥰-📍#御老鍋台式火鍋尖沙咀金巴利道28號君怡酒店1樓
🥘御.前膠原蛋白美人鍋
🥒手拍小青瓜