2020-01-22 459 浏览
我今次揀dirt色~姐係朱古力口味夾心融合松露朱古力cream cheese,外層是舖滿可可粉黑朱古力脆皮。。size足夠2-3個人食,黑朱古力脆皮配合回甘既可可粉,真係甘甜脆口🥰麵包十分軟熟,忌廉芝士好似棉花糖,香濃又唔膩😎。如果想有兩種口感,可以試切開一半放入多士爐整熱佢🤘🏼🤘🏼溶掉了的朱古力最邪惡😈
我今次揀dirt色~姐係朱古力口味

麵包十分軟熟,忌廉芝士好似棉花糖,香濃又唔膩😎

2019-09-03 210 浏览
知道呢度有賣 “蒜蓉金磚”,貌似一款晌台北一間麵包店我好鍾意食嘅其中一款麵包!一直記住...到有一日晌moko睇戲,於是日就順便去買黎 解思鄉地方一眼睇晒咁大,有賣麵包之餘亦有賣手調飲品,不過今次我係有目標而黎的!驟眼睇款式唔算好多,但賣相都吸引我既蒜蓉金磚!!$18一磚,雖然略嫌有點貴,但超級香既蒜蓉味,麵包質地不錯,如果再烤番熱佢就更加正 間中過下癮都可以既另外想試埋個芝士金磚,可惜當日已售罄下次吧!

驟眼睇款式唔算好多,但賣相都吸引

我既蒜蓉金磚!!

間中過下癮都可以既

另外想試埋個芝士金磚,可惜當日已售罄
下次吧!
外卖自取
大熱天時真係喺戶外行一行都爆哂汗……巧合喺moko經過依間Share le Pain,,竟然係share tea旗下,,由於真係太熱太口渴,,決定都係買杯凍飲消暑解渴!!!!!本來想叫水果茶既 ,,但係得16cc太細杯了 ,,所以最後叫左民國捌零珍奶 +少冰($28)。佢既茶底係用茶包黎沖既,,茶味都幾濃~~而珍珠就係顏色帶黃既白玉珍珠,,都幾煙韌幾好咬 另外估唔到依度竟然用上碎冰喎~!咁就算溶左都唔驚淡味啦!!加分加分-依度除左野飲,,仲有好多特式麵包賣,,仲做緊買3送1優惠tim!!但因為已經食飽同飲左杯珍奶,所以冇買到有機會要再試試!!!!

有機會要再試試!!!!
2019-07-18
2019-08-02 904 浏览
是日放假接姪仔放學帶佢買零食行下商場,順便買下麵包做下午茶,呢間新開既台式麵包飲品店「微酵烘焙」都幾多款面包選擇,不錯👍🏻微酵烘焙主打手工製作軟歐包,用自家培養的葡萄種酵母發酵,算是建康之選吧!店分左兩邊,一邊是放麵包而另一邊是沖調飲品的。「奀皮」姪仔呢個面包腔巳急不及待去左揀呢😋最後揀左幾款!!🔸髒髒包呢款麵包有三款味道,很大件的應該比塊面還要大呢😋我們選了朱古力及抹茶味,面層是脆皮朱古力黎甜甜地,麵包夠鬆軟同埋很香呢!⭐️抹茶味入面包著甜甜的紅豆😋面層舖滿了抹茶粉還有煙韌麻糬口感不錯!滿足灑我呢個抹茶腔!⭐️朱古力味沒有很甜,剛剛好!除了面層的比利時朱古力脆皮及可可粉外,裡面還包著似是朱古力cream cheese 朱古力味濃郁,加左熱黎食,好味👍🏻🔸芝士金磚多士麵包面層充滿蛋香及芝士香,面層焗得脆脆而入面是鬆軟的,口感不錯帶小小甜,一點也不油😋幾鬆軟!🔸香菇麻糬外形可愛,入面是甜甜的芝麻醬及麻糬,不會太甜又帶有滿滿的芝麻香味👍🏻🔸爆䊢珍珠軟歐平平無奇的外表,加熱後切開是滿滿的珍珠和紅茶吉士醬很有驚喜,味道跟奶茶相似還有黑糖味道,珍珠煙韌口感很好😋🔸珍珠鮮奶茶 小甜小冰鮮奶油製作嘅珍珠

最後揀左幾款!!

🔸髒髒包

🔸芝士金磚多士

🔸香菇麻糬

🔸爆䊢珍珠軟歐

🔸珍珠鮮奶茶 小甜小冰
鮮奶油製作嘅珍珠奶茶,賣相幾靚層次分明!好香滑而茶味都幾濃,珍珠煙韌有咬口還有滿滿的黑糖味道。

2019-06-24
  • 香菇麻糬包
  • 髒髒之胖
  • 芝士金磚
  • 爆漿珍奶軟歐
  • 珍珠鮮奶茶
2019-07-28 155 浏览
上次食過之後,呢到既面包🥯真係覺得好好味,所以今次專登買反屋企做早餐,而且味道已經記在腦(好味)所以今日尊登經過呢到買,原本想買反上次食過果款,點知見到有特價25元三個的朱古力和合桃款式味道,甘又覺得好抵,所以就買了這兩款,另外見到個花生味金磚好鬼吸引,所以又帶埋佢反屋企😬😬反到屋企第一時間食左個金磚,因為太吸引太好味了,花生脆卜卜,面包好軟熟😋😋第二朝起身另外個三個比我做早餐食哂,朱古力味係我至愛😊但估唔到合桃味道,我一切開好有驚喜,入面滿滿合桃同乾果,竟然好味到不得了,配合埋自己沖調既咖啡,就係一個完美的早餐👍👍👍👍

第二朝起身另外個三個比我做早餐食哂,朱古力味係我至愛😊
2019-07-23 74 浏览
芝士金𥖁:面頭脆脆地,應該係蜜糖同芝士,聞到好濃郁嘅芝士味,但食落蜜糖味較重。反而入面芝士味比較淡。咬開麵包之後,可以見到好多棉密既氣孔,證明呢個包好送鬆軟。建議出面同入面一齊食,口感較豐富。黑眼豆豆外層麵包好鬆軟但味道較淡 入面嘅朱古力醬好濃郁 有好重嘅可可既味所以食落唔太甜 如果入面多啲醬餡會更加好食香菇麻薯包比佢個外表吸引左 好適合小朋友外面只係普通麵包 但入面係一舊芝麻麻薯 食落口感幾得意 芝麻味好重 鍾意食芝麻嘅朋友可以試一試朱古力黑牛外層好酥脆仲有朱古力包住 ,入面非常之鬆軟,入面仲有好香滑嘅吉士醬餡,口感非常豐富。金磚火腿芝士表面係焗脆咗嘅濃郁芝士粒 入面係軟熟嘅麵包包住一大塊車打芝士同埋火腿 口感十分豐富,芝士味亦十分重 鍾意芝士嘅朋友可以試吓,但食成個會比較溜國民捌零珍奶茶味比較重,但一點苦澀味也沒有,而奶味比較淡。甜度啱啱好,不會太溜,飲完之後仲會有一種茶味既餘韻喺口中。珍珠煙韌度岩岩好,但比較甜。因為佢佢用咗碎冰,所以飲到底唔會因為啲冰太大粒飲唔到珍珠👍飲到底原來發現入邊有個茶包添唔怪得知茶味咁突出萬越莓蘋果小編未飲過蔓越莓 覺得酸酸地幾得意 有啲似Starbuc
芝士金𥖁:

金磚火腿芝士

國民捌零珍奶
飲到底原來發現入邊有個茶包添唔怪得知茶味咁突出

萬越莓蘋果
小編未飲過蔓越莓 覺得酸酸地幾得意 有啲似Starbucks嘅洛神花茶,酸酸地幾得意,唔太甜啱啱好幾開胃。
Share la pain 台灣黎既人氣麵包店❤️旺角東moko商場都有share le pain😃夜晚8點幾黎到麵包已經所剩無幾,好彩新推出既款式大多未賣完,有機會可以一試。題外話老實講,見到少麵包先放心,成日都好擔心有d麵包店賣唔曬dump左佢又或者留返第二日賣。選擇困難症,揀唔到邊款唔想食最尾買足一大袋走😂😂👍買緊都不忙影低揀左邊幾款麵包😂🦑章魚大哥造型可愛,麵包入面有腸仔,仲畫龍點睛咁加左兩隻眼仔俾佢😂🍞香軟肉鬆包可能保存得好,買既時候包質仲係軟身的,放到咁夜都未硬👍上面鋪左滿滿的肉鬆,好香又滋味🥐蒜香煙肉軟包男朋友就最鍾意呢個,啱曬佢個蒜頭控😂香濃蒜頭味加鹹煙肉,整個鹹包唔錯喔🍄香菇麻糬包至於呢個外表係冬菇,入面有黑芝麻蓉同q彈麻糬,整個都係甜包呀。芝麻蓉香口🍫朱古力髒髒包Hit左咁耐既髒髒包終於食到啦。份量超級大,兩三個人share都可以🤣面頭灑上滿滿的朱古力粉, 朱古力味香濃除左麵包吸引,台式飲品都不容忽視喔。menu有不少選擇,奶茶latte水果茶純茶都有,我地揀其中兩款試下🧀四季萃玉藍芝士奶蓋一見到奶蓋就決定係佢啦😍呢度既奶蓋比較特別,可以選擇藍芝士或者甜芝士。 藍芝士
Share la pain 台灣黎既人氣麵包店❤️
旺角東moko商場都有share le pain😃

選擇困難症,揀唔到邊款唔想食
最尾買足一大袋走😂😂👍

買緊都不忙影低揀左邊幾款麵包😂

🦑章魚大哥
造型可愛,麵包入面有腸仔,
仲畫龍點睛咁加左兩隻眼仔俾佢😂

🍞香軟肉鬆包
可能保存得好,買既時候包質仲係軟身的,放到咁夜都未硬👍
上面鋪左滿滿的肉鬆,好香又滋味

🥐蒜香煙肉軟包
男朋友就最鍾意呢個,啱曬佢個蒜頭控😂
香濃蒜頭味加鹹煙肉,整個鹹包唔錯喔

🍄香菇麻糬包

🍫朱古力髒髒包
Hit左咁耐既髒髒包終於食到啦。
份量超級大,兩三個人share都可以🤣
面頭灑上滿滿的朱古力粉, 朱古力味香濃

🧀四季萃玉藍芝士奶蓋
一見到奶蓋就決定係佢啦😍呢度既奶蓋比較特別,可以選擇藍芝士或者甜芝士。 藍芝士奶蓋厚身,配上清新的茶底飲落唔會膩💙

🍹爆爆水果茶
清新水果茶🍎🍍🍊水果份量好多,有大大塊菠蘿,蘋果同橙,飲落非常有summer breeze既感覺呀😍🌞而且唔會一味死甜,甜味剛剛好。

2019-07-12 333 浏览
位於旺角新世紀廣場MTR層的Share Le Pain,主打台灣麵包和茶飲。麵包店鄰近地鐵站,打工仔們可以買個麵包,上班前充饑。買了幾個麵包回家試試,麵包十分足料,頗有份量。香軟肉鬆包的肉鬆舖得滿滿的,每一口都吃到鹹香的肉鬆,中間還爽雜了少許芝麻和紫菜粒,口感更豐富。中間還有少許沙津醬,頗有驚喜。朱古力髒髒麵包是店舖其中一款招牌麵包,尺寸約有兩隻手掌般大,可以切開和朋友們一起分享。面頭撒滿了朱古力粉,味道微甘,再有脆脆的朱古力外殻。麵包質感鬆軟,能嘗到微微的朱古力味。章魚大哥的外型十分有趣,「觸鬚」是香腸的下半部分造成的,造型生動。裡面還有台灣海苔肉鬆,味道不錯。香蒜金磚的味道也相當不錯,外面塗上了香蒜醬和蒜蓉,塗的份量一點也不吝嗇,令整體的蒜味十分濃郁。面頭的香草碎令香氣更上一層樓。外面焗得酥脆,裡面則夠軟熟。點了兩杯茶飲:珍珠鮮奶茶 和 草莓Mojito。前者滑不溜口,相對上奶味較為重,珍珠口感煙韌。後者Mojito味道清新,能喝到頗重的青檸和薄荷味,感覺消暑。

2019-06-04
  • 香軟肉鬆包
  • 髒髒之胖
  • 章魚大哥
2019-07-12 51 浏览
經Moko Mall去花街買花,都會必經呢間包店,次次經過都見到啲面包好有創意,已經想試好耐,今日就來埋囡囡黎食面包下午茶店內裝修比一般面包店整潔乾淨,而且最特別係仲有賣台式飲品!新期最熱賣既髒髒包,依家香港都有得試啦!三文治都有賣,唔知會唔會好食過台灣人氣果間呢店內既面包造型非常特別,囡囡黎到已經陷入瘋狂狀態,不斷問問題,問我點解面包甘樣既?我真係唔知點解釋好最後揀左呢五個面包最左:蒜香煙肉軟包雖然寫住軟包,但外層仍然是脆的,面包外脆內軟,蒜味重,我覺得另外加了蒜鹽,所以味道很夠。本人最喜歡呢個包章魚大哥小朋友必敗之一。見到呢個造型,一次手起夾落。造型100分外,仲要係小朋友最喜歡既腸仔包,點可以唔買?!酥烤羅宋面包充滿牛油香味,口感酥軟。呢個名令我想將面包點羅宋湯食香軟肉鬆包滿滿既肉鬆,芝麻,紫菜,加上香軟面包,簡直是小朋友既最愛!呢個包沒有以造型取勝,是實力派面包,囡囡成個食晒!香菇麻糬包呢一個造型100分之選,但佢路止有造型,而且味道不錯。入面是芝麻麻糬,煙煙韌韌,最適合做下午茶。藍芝士四季萃玉這是店員推介的台式飲品。四季萃玉是來自台灣南投的茶葉,味道清香。而上面的藍芝士經過調

店內裝修比一般面包店整潔乾淨,而且最特別係仲有賣台式飲品!

新期最熱賣既髒髒包,依家香港都有得試啦!

三文治都有賣,唔知會唔會好食過台灣人氣果間呢

最後揀左呢五個面包

最左:蒜香煙肉軟包

酥烤羅宋

面包充滿牛油香味,口感酥軟。呢個名令我想將面包點羅宋湯食

香軟肉鬆包

藍芝士四季萃玉
這是店員推介的台式飲品。四季萃玉是來自台灣南投的茶葉,味道清香。而上面的藍芝士經過調教後,味道不會太過濃郁,很適合香港人的口味。

總括來說,最開心的應該是小朋友,試問邊個小朋友唔鍾意食麵包?店內環境舒適,職員亦會有善地前來介紹,服務真的不錯。我最鍾意佢買麵包之餘仲有台式飲品,真係好方便帶住小朋友唔使周圍走!
2019-07-11 36 浏览
黎到旺角既新世紀......開佐好多新店阿.....人流也很旺.....黎到有間新開既麵包店加飲品.......鋪面很大.......整潔....👍🏻👍🏻👍🏻麵包件件都好大件....而且好有特色....款式又多....仲有得試食一下...好貼心的服務!每款都好想試.....揀了幾個招牌包......有驚喜!不但鬆軟....!而且材料豐富....!配埋一杯藍芝士紅茶.....恰到好處👍🏻👍🏻👍🏻 早餐和下午茶又多個選擇了!

2019-07-09 35 浏览
又到Happy Friday, 放工同朋友去Moko睇完戲出黎, 睇到呢間麵包店, 朋友介紹話呢間係台灣食過好好味, 黎左香港開都有一段時間, 間中佢會買定第二朝做早餐, 麵包隔過夜後都冇損麵包質素。於是我就揀左幾個帶返屋企同家人分享, 再ORDER左兩杯台式飲品同朋友邊行邊飲。當時已經晚上8點多, 錯過了新鮮出爐時間, 但沒關係, 待明早可以烘返熱食極濃日式抹茶甜芝士奶蓋可自選甜/鹹芝士, 我揀左甜芝士, 大大杯, 三層漸變色, 入口先飲到微甜軟滑芝士, 同時亦飲到淡淡抹茶香 爆爆水果茶飲落近似飲緊檸檬茶, 夠清新! 果香味幾出~黑眼豆豆麵包中有比利時朱古力醬, 甜度剛剛好 抹茶紅豆麵包有淡淡抹茶香, 夾集左芝麻, 非常香口, 入面有甜甜地既紅豆蓉爆漿珍奶軟歐麵包已有淡紅茶味, 一咬落去, 紅茶吉士湧出, 當中有好幾粒黑糖白珍珠, 林林地帶微甜香菇麻糬包賣相好似一個東菇, 亦係我揀咁多個包之中, 最喜歡既一個!入面有好香濃既黑芝麻醬同埋麻糬, 味道口感一流!蒜香煙肉軟包牛油跟蒜香味很較出, 入面有少少煙肉粒
於是我就揀左幾個帶返屋企同家人分享,
再ORDER左兩杯台式飲品同朋友邊行邊飲。

極濃日式抹茶甜芝士奶蓋

爆爆水果茶
飲落近似飲緊檸檬茶, 夠清新! 果香味幾出~

黑眼豆豆
麵包中有比利時朱古力醬, 甜度剛剛好

抹茶紅豆

爆漿珍奶軟歐

香菇麻糬包
賣相好似一個東菇, 亦係我揀咁多個包之中, 最喜歡既一個!
入面有好香濃既黑芝麻醬同埋麻糬, 味道口感一流!

蒜香煙肉軟包
牛油跟蒜香味很較出, 入面有少少煙肉粒
2019-07-05
人氣台灣麵包及現萃茶飲店,以髒髒包及爆漿珍珠軟歐為焦點,聽聞一抵港已成為城中熱話,掀起了搶購髒髒包的瘋潮,一直都好有興趣想試,最近經過旺角店終於買左黎食!原來為延續台灣麵包的潮流,早前仲特別推出10款全新口味麵包,讓一眾麵包迷大快朵頤,麵包賣相可愛所有麵包都細選純淨原材料,並以自家培植的​貴腐酵母 ,按照歐式軟包的風味屬性,堅持​純手工製作​,務求兼顧健康與美味,讓大家吃得安心,怪不得咁軟咁好食呢個羞羞之胖HKD39大大個,好好食又鬆軟當中有士多啤梨乾,食落酸甜好食蒜香煙肉軟包 HKD28 ​用貴腐酵母做的麵包中加入原條煙肉,麵包面有香蒜醬及芝士粉,好濃香, 加上惹味煙肉,比起外面吃到的更棒章魚大哥​ ​HKD28 ​好可愛造型,鬆軟麵包包住香腸,加上台灣 直送海苔肉鬆,黑白朱古力做成大眼睛,可愛趣緻又好食 芝士金磚​ ​HKD19 ​原條迷你方包條上蓋上車打芝士醬,好香芝士味,加上香軟口感,帶點微甜,十分好吃香軟肉鬆包 HKD28 ​用上台灣海苔肉鬆鋪滿成個麵包,仲有台灣 直送特製醬,微甜又香好吃酥烤羅宋 HKD24​不說不知,原來係來自俄羅斯既麵包,因早期由俄羅斯傳入上海,所以上

呢個羞羞之胖HKD39大大個,好好食又鬆軟

當中有士多啤梨乾,食落酸甜好食

章魚大哥​ ​HKD28 ​

芝士金磚​ ​HKD19 ​

香軟肉鬆包 HKD28 ​

酥烤羅宋 HKD24​
不說不知,原來係來自俄羅斯既麵包,因早期由俄羅斯傳入上海,所以上海人將佢名為羅宋(Russia),後來又輾轉流入台灣,成為台灣地道包點

入口充滿雞蛋奶油牛油香,微微甜度,入口好香好軟

各款麵包各有特色又好吃

除了麵包,仲有好好飲既奶蓋茶飲等

極濃法式可可HKD40
上面既奶蓋仲可以揀藍芝士,帶點鹹同好香
可可好濃,唔會好甜,反而帶點可可微苦味

台茶18號紅玉(茶王)HKD45
好清新香滑,唔會好甜,好好飲

下次經過要再買其他麵包同飲品,確實太吸引太美味!
呢間黎自台灣既手工製作麵包店 .. 一開張個時已經聽朋友提起過了 因為佢同我地熟悉既台飲店Sharetea係同一集團架, 所以係呢間麵包店都有飲品賣~ 今日同屋企人黎開MOKO 經過, 就順便望下D麵包啦~ 唔望尤自可, 一望大件事XDD D款比想像中吸引好多, 唔小心係度流連左好耐lol 最後仲買左D麵包做第二朝早餐~ 因為屋企人 麻麻地甜食, 而之前聽朋友講 呢度好多款包都係甜款黎 但今次黎 見到有唔小新品 都係咸款黎架… 岩晒家人既心意 酥烤羅宋 $24 呢個係媽媽指定要試既~XDD 外貌平平, 食落係滿口芳香~~ 麵包成分有 雞蛋, 牛奶, 牛油同奶油 難怪會咁香, 而佢既口感係偏向實淨, 而唔係鬆軟~ 鐘意有咬口既朋友 應該會鐘意呢款 : ) 章魚大哥 $28 呢個係我揀既~~XDD 好明顯係比佢外表吸引住 雖然材料 只係簡簡單單既香腸同肉鬆, 但最得我歡心! 而且肉鬆仲夾有海苔 ~ 食入口幾重咸香味, 好惹味 而章魚眼其實係朱古力黎既~ 但… 由於我地係放第朝 再焗熱佢黎食… 所以, 已經溶左😂 香菇麻糬包 $22 好可愛既香菇造型的, 係唯一一款我同媽媽都話要
今日同屋企人黎開MOKO 經過, 就順便望下D麵包啦~
最後仲買左D麵包做第二朝早餐~
但今次黎 見到有唔小新品 都係咸款黎架… 岩晒家人既心意
酥烤羅宋
酥烤羅宋 $24
呢個係媽媽指定要試既~XDD
難怪會咁香, 而佢既口感係偏向實淨, 而唔係鬆軟~
鐘意有咬口既朋友 應該會鐘意呢款 : )
章魚大哥 $28
呢個係我揀既~~XDD 好明顯係比佢外表吸引住
雖然材料 只係簡簡單單既香腸同肉鬆, 但最得我歡心!
而且肉鬆仲夾有海苔 ~ 食入口幾重咸香味, 好惹味
香菇麻糬包 $22
好可愛既香菇造型的, 係唯一一款我同媽媽都話要揀既款式 LOL
呢款係大家都一致好評 ! 面頭既可可粉 唔太甜
重點其實係餡料::: 黑芝麻醬同麻糬 !!! 芝麻醬好濃郁 !
麻糬夠煙韌, 但如果麻糬再大件D就好喇!!!
薯頭 $24
呢個真係超搞笑~ 就咁睇真係好似一舊薯仔XDD
面頭既同上面香菇一樣, 都係可可粉黎~
而入面就有好多馬鈴薯粒! 而且仲夾雜住火腿, 粟米同洋蔥
整個配搭很不錯! (個人覺得如果再加埋黑椒粒調味, 一定會更加惹味~~)
最後呢一個, 我覺得係一定要食架 :: 芝士金磚 $19
係… 雖然呢款比起其他款式, 好似係普通左D…
但係芝士控一定會好鐘意
係車打芝士醬同牛奶方包既結合~
方包加入左牛奶 所以特別香軟, 面頭搽滿左店家自家製芝士醬, 焗熱後特別香!! 大推介
我地全部切成4份 全家人分黎食xdd
當日我同媽媽一人幫襯左一杯野飲~
鮮醇芋頭奶
媽媽叫既係:: 鮮醇芋頭奶 $36 (menu寫左,, 係用台灣大甲芋頭架 !)
我地都覺得賣相好少女心💜 雖然紫色係好淡, 但咁更加唔使擔心有色素問題
一飲就飲得出無添加糖分, 係直接用芋頭打成鮮奶 再加芋頭粒!
口感好幼滑, 亦都不停飲到粒粒芋頭💜
而面頭既係鮮忌廉黎~ 搞勻埋既話 整杯口感會更加香滑, 但注重健康既話, 唔搞勻都OK~ 忌廉會一直留係表面 : )
奶蓋(甜芝士)極濃日式抹茶
奶蓋(甜芝士)極濃日式抹茶
奶蓋(甜芝士)極濃日式抹茶 $40
一飲就明白佢既 “極濃”唔係講笑, 抹茶既甘甜真係好重!!
什至乎… 濃到 我估唔係抹茶控既朋友 未必會接受到
好彩, 原來將奶蓋同抹茶搞勻返, 味道就易接受好多喇!!
會似返濃味版既matcha latte, 口感亦都不錯

p.s. 呢度既奶蓋真心做得很不錯, 咸香味重, 質地濃厚, 係高質奶蓋
(佢仲有得比客人揀藍芝士或甜芝士, 平常飲到既都係甜芝士, 所以.. 我都係揀返甜芝士 lol 下次先試藍芝士啦~XDD)
整體黎講, 飲品方面真心高質, 相信好多人都已經飲過都知
而麵包方面, 見到佢仲有其他新款式, 其實都好想試埋呢~ 可惜我地一家人食唔到太多..XD
雖然價錢偏貴, 但食落都幾開心既~ 下次再黎, 會試埋其他款!
2019-06-21
2019-07-06 47 浏览
MOKO 地下層, 見到開新嘢! 微酵烘培, 有飲品賣之外, 都有好多烘培麵包. 間舖係開放式, 所以唔會覺得好逼. 麵包真係好多款色同好精緻!蘇烤羅宋香軟肉腸包薯頭香煙肉軟包都好好似台式既三文治價格都reasonable!  所以都揀jor 好幾個黎試! 飲品既話  嗌jor 一杯 極濃日式抹茶藍芝士奶蓋! $40/杯佢個芝士可以畀你地揀 甜既 同埋藍芝士! 個抹茶的確好濃!   非常鍾意個厚厚既芝士奶蓋.水果茶都好出色!  裡面真材實料,爆爆水果茶!$35/杯酸甜度適中, 唔使專登remark 小甜都岩岩好!

間舖係開放式, 所以唔會覺得好逼.
麵包真係好多款色同好精緻!
蘇烤羅宋

香軟肉腸包

香煙肉軟包

都好好似台式既三文治

佢個芝士可以畀你地揀 甜既 同埋藍芝士!
個抹茶的確好濃!   非常鍾意個厚厚既芝士奶蓋.

水果茶都好出色!
2019-06-19
2019-06-30 294 浏览
應有盡有各有特創特色麵包陳列著,隔著玻璃箱根據不同時段出爐,即使單憑造型賣相陣陣撲鼻滋味也相當吸引 ![ Share la pain ]人氣麵包店,麵包價位約在[$24-$39內]中上價位融合洋食的風格 不管在眾多不同品牌下富有獨有特的一面,而豐富內餡總有一樣能令你滿分想一嚐該店食材就要抓準時間喇(招牌三文治$22)整法簡單看著就很治癒,微微Ham & Egg一點輕食快、靚、正匆忙的你讓人怦然心動帶出倍感香甜情趣(抹茶髒髒麵包$39)外表脆脆千層可頌為麵包體,滿滿的可可粉會邊吃邊噴粉因此得名濃郁的抹茶香氣一層層的口感抹輕微的甘苦甜鹹甜鹹交織著津津有味,份量巨型拉扯髒髒包口味絕對是我喜歡(蒜香煙肉軟包$28) 誘惑多於嫌棄,拌以塗在麵包上焗, 留在口腔揮之不去重口味,煙肉芝士粉藏內咸香滋味的邪惡(香軟肉鬆包$28)肉鬆包餡麵包外香內軟滿滿肉鬆食過番尋味,加入了特製醬軟綿綿的麵包吃過會上癮!(紅酒巧克力吐司$30)雖然外觀黑黑的不怎麼起眼可是一打開包裝袋,就聞到濃濃的紅酒香撲鼻而來咬開後,發現裡面別有洞天一啖一口細膩巧克力甜入心一站式同好友返公司嘆(爆爆水果茶$35) 水果豐富裏面有橙/蘋

口味絕對是我喜歡

(蒜香煙肉軟包$28)
誘惑多於嫌棄,拌以[牛油/鹽/香草]塗在麵包上焗, 留在口腔揮之不去重口味,煙肉芝士粉藏內咸香滋味的邪惡

(香軟肉鬆包$28)
肉鬆包餡麵包外香內軟滿滿肉鬆
食過番尋味,加入了特製醬軟綿綿的麵包吃過會上癮!

一啖一口細膩巧克力甜入心

一站式同好友返公司嘆(爆爆水果茶$35) 水果豐富裏面有橙/蘋果/熱情
金桔及一大片菠蘿,約70%放了滿滿的水果一片清爽
(極濃日式抹茶$40)
抹茶的魅力雙倍極濃,苦甜回甘的抹茶韻味令人愛不釋手,整個漸層綠色迷思賣相回甘好喝,大推抹茶控必點
2019-06-28
  • 爆爆水果茶