2024-08-20 385 浏览
搬來大埔住了一個多月,發現周邊好多餐廳都沒試過,尤其經常經過翠和里巷仔見到呢間門外掛了很多燈籠的德美壽司,今晚一於入黎吃下晚飯。餐廳面積不算大,但座位寬敞,坐得都幾舒服,不論門外門內都有濃厚的日式居酒屋佈置。餐廳品牌都有相當規模,包括大埔這家店,總共有六家。餐牌食物種類亦相當豐富,壽司、刺身、鍋物任君選擇,還有多種清酒可選。今次點了︰1) 上壽司拼盤A ($238)這個拼盤共有九款壽司、兩件寫上"德"和"美"的玉子燒,魚生刺身,包括吞拿魚、三文魚、帶子等都是厚切大塊的,與壽司飯合在一起比例匹配,顯得飽滿。壽司飯是手握,米飯夠粘,不會一夾就散,味道新鮮。熟食方面,鰻魚壽司也不俗,鰻魚充滿香濃醬汁,肥而不膩。2) 三色魚生丼 ($130)這個丼是附送味噌湯和沙律的,飯前吃這兩個特別開胃。至於這個三色魚生丼相當足料,三文魚、吞拿魚、帶子都是厚切的,非常鮮甜,飯旁還有一隻溫泉蛋,混在飯裡,特別滋味!!3) 牛油果軟殼蟹卷 ($85)每次吃壽司必點的一道菜,軟殼蟹炸得恰當脆而鬆化,加上軟軟帶清香的牛油果,口感相當豐富又脆又淋。兩個人吃這三道菜都足夠了! 相當滿足。

餐廳品牌都有相當規模,包括大埔這家店,總共有六家。餐牌食物種類亦相當豐富,壽司刺身、鍋物任君選擇,還有多種清酒可選。
今次點了︰
1) 上壽司拼盤A ($238)

上壽司拼盤

2) 三色魚生丼 ($130)
三色魚生丼

3) 牛油果軟殼蟹卷 ($85)
牛油果軟殼蟹卷

兩個人吃這三道菜都足夠了! 相當滿足。
2024-08-20
牛油果軟殼蟹卷
  • 上壽司拼盤A
4天前 0 浏览
🏮德美壽司不嬲都有唔錯嘅評價平日夜晚街外幾靜 但一入到熱鬧滿座嘅德美成對比🐠三色魚生丼新鮮三文魚 吞拿魚🐟帆立貝 每大片都厚切蓋住蔥花珍珠米🍚撈埋日本溫泉蛋汁飯更香 清新沙律粒蕃茄咬落去超爽口🍅仲有碗味噌湯🍤大蝦天婦羅即叫即炸熱辣辣又脆口金黃炸粉完全無油溢味同日本食到一樣4條大蝦比我手掌仲要長呀🍲野菜牛肉鍋有冬菇 金菇 娃娃菜🥬日式小棠菜?嫩滑豆腐彈牙蒟蒻麵吸收晒湯底精華 好入味重點當然係有口感嘅牛肉啦🐮🍣壽司想叫刺身 又想食卷物 款式都幾多最後加多碟三文魚🐙八爪魚壽司 份量剛剛好酒menu都有各式各樣清酒選擇 見隔離檯生日仲開幾支慶祝添
大蝦天婦羅

最後加多碟三文魚🐙八爪魚壽司 份量剛剛好
酒menu都有各式各樣清酒選擇 見隔離檯生日仲開幾支慶祝添
大蝦天婦羅
2024-10-11 0 浏览
德美旁邊的日式料理店休息,所以這個平日晚來到德美候位都花了一段時間。平時在公司附近的德美,中午食刺身丼比較多,這次是第一次在大埔德美食晚飯,試其他菜式。生蠔 ($58/隻) 雖不算大隻,但蠔肉夠肥美鮮嫩,鮮甜多汁。石垣鯛薄切,鯛魚切得夠薄,透光,有光澤。魚肉緊緻有彈性,味道鮮美。德美甜玉子燒,厚實的玉子燒,不會煎得過火,味道微甜,不錯!野菜牛肉鍋,另加$30配烏冬。鍋物上桌時,牛肉仍未全熟,所以可按個人喜好的灼至合適的熟度。牛肉大片,鮮嫩帶點牛味,配料豐富,有大量蔬菜、金菇及粉絲,粉絲吸盡湯底的香甜精華,另加的烏冬夠爽滑。明太子茶漬飯,明太子的份量足,茶漬飯的味道甘香濃厚。和暖的茶漬飯,配上微辣鹹香的明太子,幾好味!大蝦天婦羅卷 ($69),加$20配吞拿魚腩茸,大蝦天婦羅的香脆配合鮮味柔軟的吞拿魚蓉,口感豐富。溫泉蛋天婦羅,外層脆,溫泉蛋仍好流心!但沒有調味,所以只嚐到蛋香~~~再加上一客什錦天婦羅與一串安格斯牛肉串,飽肚又滿足!
生蠔
石垣鯛薄切
德美甜玉子燒
德美甜玉子燒,厚實的玉子燒,不會煎得過火,味道微甜,不錯!
明太子茶漬飯
溫泉蛋天婦羅

再加上一客什錦天婦羅與一串安格斯牛肉串,飽肚又滿足!
2024-07-08
等候时间
30 分钟 (堂食)
生蠔
石垣鯛薄切
明太子茶漬飯
2024-10-07 92 浏览
大埔德美,唔會再食,等位態度差,摞籌時講好唔坐吧台,跟住話40分鐘後交台俾我地,先氹你等位40分鐘鐘後,就話交唔到台,都係要坐吧台,但其實d台係我地等左20分鐘後已經俾曬人數有4個或以上既客坐左先,我亦唔知佢地係唔係遲過我地摞位,如果等左20分鐘同我講都係冇台,我都仲可以接受,等左40分鐘個時間唔上唔落,當下真系覺得倍感無奈,人地要咁樣做生意,我地都唯有勉強接受。我地得三個人,坐吧台難傾計,share食野亦好唔方便,最無奈係坐落吧台後,我地係度交談講起某d魚,分享下之前食過,並沒打算同餐廳任何一個職員打算落單,點知有個吧台既魚生師傅(著黑衫)極度冇禮貌咁突然插嘴話我地某某魚今晚冇貨,有咩係黑板寫左,全部飛機貨,當時覺得好愕然,又覺得極度打擾,然後過程之中不停眼望望我地,都好不適,仲要俾我見到呢個師傅打左個噴嚏後冇洗手繼續整魚生俾人客跟住食完後朋友話,之前對香港日本餐廳印象都幾好,服務態度都唔錯,點解呢間咁,我都無言左,真系覺得食物質素唔錯先帶朋友過黎食,點知留低左個唔好印象,真系好失禮

德美壽司位於大埔翠和里1號地舖裝修非常日式6點鐘晚市開業用既檯椅都係用木製有一間廂房係長走廊有兩人檯或4人檯仲有睇到廚師整壽司既吧台晚餐有定食,2人餐,仲有主餐牌主餐牌有著各種美食圖片沙律,前菜,壽司,刺身,串燒等等帶子刺身丼$148帶子相當大片仲有肥美三文魚平時食壽司都係白飯呢度既壽司飯加左三文魚鬆帶點鹹香非常美味芝士鰻魚卷$60以飯包住芝士,鰻魚,紫菜相間食到多種層次鰻魚肥美芝士用片更加濃郁鍋燒烏冬$80烏冬彈牙蔬菜鮮甜天婦羅蝦脆卜卜粉漿厚度適中海膽魷魚壽司$60係魷魚上加海膽魷魚爽脆加埋海膽鮮甜令人回味晚餐既用餐時間得一個半鐘間中有職員黎加茶夠晒貼心
德美壽司位於大埔翠和里1號地舖

係長走廊有兩人檯或4人檯

仲有睇到廚師壽司既吧台

晚餐有定食,2人餐,仲有主餐牌

主餐牌有著各種美食圖片

沙律,前菜,壽司刺身,串燒等等

帶子刺身丼$148
帶子相當大片
仲有肥美三文魚
平時食壽司都係白飯
呢度既壽司飯加左三文魚鬆
帶點鹹香非常美味

芝士鰻魚卷$60
以飯包住芝士,鰻魚,紫菜相間
食到多種層次

• 海膽魷魚壽司
  • 芝士鰻魚卷
  • 壽司
2024-09-26 107 浏览
呢間德美我好多年前喺大埔返工已經成日食😋~佢嘅午餐抵食,啲魚生又新鮮🐟~而家喺港島返工,唯有趁夜晚嚟食個晚餐🥢~先嗌咗一個蟹子沙律🥗~清爽嘅青瓜絲同蟹柳絲撈咗沙律醬🦀~配埋面頭滿滿嘅蟹子,份量比想像中大🤩~另外散點咗啲壽司,例如呢個大蝦天婦羅卷~新鮮製作,脆卜卜嘅炸蝦🍤,卷喺軟綿綿嘅壽司飯入面~另外仲散點咗個三文魚壽司🍣,魚肉幾新鮮,色澤唔錯~我就揀咗三色魚生丼,除咗有三文魚,仲有油甘魚同帶子🦪~油甘魚同帶子都好鮮味~而佢嘅飯底唔係白飯🍚,係用菇類煮嘅🍄~仲有啲芝麻,香味十足~最後想食啲熱食,所以叫咗個野菜牛肉鍋🐮~除咗牛肉,仲有好多蔬菜同埋豆腐🥬~底下嘅粉絲吸咗湯汁,但仍然保持彈牙~呢間店真係咁多年嚟都好好食👍~而且價位親民,真係好受歡迎~無訂位就可能要等位啦~Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
呢間德美我好多年前喺大埔返工已經成日食😋~
佢嘅午餐抵食,啲魚生又新鮮🐟~
而家喺港島返工,唯有趁夜晚嚟食個晚餐🥢~

先嗌咗一個蟹子沙律🥗~
清爽嘅青瓜絲同蟹柳絲撈咗沙律醬🦀~
配埋面頭滿滿嘅蟹子,份量比想像中大🤩~
蟹子沙律

另外散點咗啲壽司,例如呢個大蝦天婦羅卷~
新鮮製作,脆卜卜嘅炸蝦🍤,卷喺軟綿綿嘅壽司飯入面~
大蝦天婦羅卷

另外仲散點咗個三文魚壽司🍣,魚肉幾新鮮,色澤唔錯~
三文魚壽司

我就揀咗三色魚生丼,除咗有三文魚,仲有油甘魚同帶子🦪~
油甘魚同帶子都好鮮味~
而佢嘅飯底唔係白飯🍚,係用菇類煮嘅🍄~
仲有啲芝麻,香味十足~
三色魚生丼

最後想食啲熱食,所以叫咗個野菜牛肉鍋🐮~
除咗牛肉,仲有好多蔬菜同埋豆腐🥬~
底下嘅粉絲吸咗湯汁,但仍然保持彈牙~
野菜牛肉鍋

呢間店真係咁多年嚟都好好食👍~
而且價位親民,真係好受歡迎~
無訂位就可能要等位啦~
甜品

Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
2024-09-24
蟹子沙律
三文魚壽司
甜品
大埔人又出街搵食喇~1️⃣北海道甜蝦帶子丼 $148🍣🍙呢個係晚市套餐 價錢已包沙律+麵豉湯+甜品🍧個set有好多魚生toppings! 好抵食 又夠新鮮👍壽司set🍣都要三舊幾 食丼飯一樣咁多魚生但平一半🤫2️⃣銀鱈魚西京燒定食 $148🐟🍱一樣係晚市定食 銀鱈魚真係好滑💕 好好食~3️⃣燒牛舌 $404️⃣免治雞肉棒 $22🐥呢兩款串燒都好正🙌🏻 牛舌有成4舊! 好juicy ~免治雞肉棒都好有咬口 係爭再冇生雞蛋🍳點黎食 !Overall都好抵食 環境唔錯😌
大埔人又出街搵食喇~

1️⃣北海道甜蝦帶子丼 $148
🍣🍙呢個係晚市套餐 價錢已包沙律+麵豉湯+甜品🍧
個set有好多魚生toppings! 好抵食 又夠新鮮👍
壽司set🍣都要三舊幾 食丼飯一樣咁多魚生但平一半🤫

2️⃣銀鱈魚西京燒定食 $148
🐟🍱一樣係晚市定食
銀鱈魚真係好滑💕 好好食~

3️⃣燒牛舌 $40
4️⃣免治雞肉棒 $22
🐥呢兩款串燒都好正🙌🏻 牛舌有成4舊! 好juicy ~
免治雞肉棒都好有咬口 係爭再冇生雞蛋🍳點黎食 !

Overall都好抵食 環境唔錯😌
早排食過 河畔 德美🇯🇵暖暖的家鄉風味擺設、裝修🎎精緻的餐盤、加上用心炮製的料理🪭睇我心目中留下美好的印象🎏想再Encore ~但今次試下 另一間分店又係好多人會 揸車黎 有泊咪錶位既大埔店~德美壽司落車前 你已經會俾佢外觀十幾盞嘅日式燈籠所吸引🏮滿滿嘅日式和屋感🪟拉開木趟門~🚪是 一塊日式 屏風 ✨在玄關擺放著 擋住入門的視線為內部先添幾分神秘感🪄再走進內 被安排座在 和室位置感覺 柳暗花明又一村🌸叫左兩個日式定食Set🍤天婦羅烏冬(冷烏冬、熱湯任選) $95配 麵豉湯、沙律🥗、甜品-天婦羅🍤新鮮炸起、沙律醬料份量剛好、調味得宜、烏冬彈牙、湯有淡淡的鹹味🐟銀鱈魚西京燒定食 $148配 麵豉湯、沙律🥗、白飯、甜品🍱-雖然鱈魚喺香港應該係要用雪藏、但呢個係帶有鮮味嘅鱈魚!餐廳有確保足夠新鮮甜品係綠茶糯米糍 🍵🍣蟹籽軍艦$32-爆炸式嘅蟹籽份量🥑牛油果軟殼蟹壽司$85-份量多到開心死、原隻全個軟殼蟹都在這個碟上,牛油果🥑有好多塊每一嚿壽司大概有兩三塊
早排食過 河畔 德美🇯🇵
暖暖的家鄉風味擺設、裝修🎎
精緻的餐盤、加上用心炮製的料理🪭
睇我心目中留下美好的印象🎏
想再Encore ~
但今次試下 另一間分店

再走進內 被安排座在 和室位置
感覺 柳暗花明又一村🌸

叫左兩個日式定食Set

🍤天婦羅烏冬(冷烏冬、熱湯任選) $95
配 麵豉湯、沙律🥗、甜品

🐟銀鱈魚西京燒定食 $148
配 麵豉湯、沙律🥗、白飯、甜品🍱
甜品係綠茶糯米糍 🍵

🍣蟹籽軍艦$32
-爆炸式嘅蟹籽份量

🥑牛油果軟殼蟹壽司$85
每一嚿壽司大概有兩三塊
2024-08-14 250 浏览
聽說位於大埔的德美壽司很有名,坐無虛席!目測人流的確多,餐廳留位只留5分鐘😵餐廳門面裝修確有日本feel 🏮🌸 德美海膽魚生丼擺盤漂亮✨刺身有海膽、三文魚、魷魚、帶子、油甘魚、大蝦、鯛魚、三文魚籽、蟹籽等🍣刺身新鮮,魚鮮味甜~滿滿一大碗👍🏻跟餐附送麵鼓湯、沙律🌸 野菜牛肉鍋牛肉滿滿鋪在碗面,配上其他配料如豆腐、東菇、娃娃菜等💕鍋底還有粗身粉絲,另追加了烏冬,很豐富✨🌸 鹽燒鯖魚鹽燒鯖魚一大條,啖啖肉🌸 汁燒原條魷筒魷筒整條多汁、肉質算嫩✨

🌸 德美海膽魚生丼

🌸 野菜牛肉鍋

🌸 鹽燒鯖魚
鹽燒鯖魚一大條,啖啖肉

🌸 汁燒原條魷筒
魷筒整條多汁、肉質算嫩✨
2024-08-12
2024-08-12 301 浏览
日式裝潢令人放鬆,食材新鮮,服務亦非常周到。✨⭐️ 油甘魚腩刺身 ⭐️油甘魚腩刺身切得薄厚適中,肉質彈牙,絕對是刺身愛好者的最愛!🥢💖⭐️ 火炙海膽壽司 ⭐️海膽的鮮甜在火炙過後更添香氣,入口即化的感覺讓人想一口接一口!🔥😋⭐️ 三文魚腩壽司 ⭐️三文魚腩鮮嫩多汁,搭配醋飯的酸甜,真是一絕!每一口都讓人沉醉。🐟❤️⭐️ 池魚壽司 ⭐️這款池魚壽司口感滑嫩,魚肉新鮮,讓人感受到海洋的味道!🌊✨⭐️ 帆立貝壽司 ⭐️帆立貝的鮮味十足,帶著海的氣息,搭配米飯,每一口都令人愉悅!🌟😍⭐️ 大蝦天婦羅卷加吞拿魚腩茸 ⭐️外脆內嫩的大蝦天婦羅與鮮美的吞拿魚腩茸完美結合,口感層次分明,簡直是味蕾的盛宴!🦐🍣⭐️ 天婦羅烏冬定食 ⭐️天婦羅外酥內嫩,搭配滑順的烏冬,令人滿足的定食選擇!🍜🥢➡️最正宗的日本味道!🍣💯
日式裝潢令人放鬆,食材新鮮,服務亦非常周到。✨

⭐️ 油甘魚腩刺身 ⭐️

⭐️ 火炙海膽壽司 ⭐️

⭐️ 三文魚腩壽司 ⭐️

⭐️ 池魚壽司 ⭐️
這款池魚壽司口感滑嫩,魚肉新鮮,讓人感受到海洋的味道!🌊✨

⭐️ 帆立貝壽司 ⭐️

⭐️ 大蝦天婦羅卷加吞拿魚腩茸 ⭐️

⭐️ 天婦羅烏冬定食 ⭐️
天婦羅外酥內嫩,搭配滑順的烏冬,令人滿足的定食選擇!🍜🥢

➡️最正宗的日本味道!🍣💯
2024-08-10 220 浏览
响open rice見食評唔錯,所以決定同朋友在這店慶生。電話book 枱時話只留枱5分鐘,已覺有點mean, 去到落完單後,第一道菜已很快送上,當然邊傾邊食。點知有位男店員(應該係老闆/店長)立刻叫我們快點食,有限時!於是詢問限時幾耐,回覆90分鐘,所以我們覺得無問題,可以食完。在整個過程中,他們不斷回收枱上面食完的碟都算,怎料那店長還拿起我們一碟炸物說:你地是旦一個食埋佢,等我收咗佢!當時真是O咀,心想:使唔使咁?好急咩?我們入座是18:15,但食到19:20時,聽到店長同等候的人講,19:30有位㗎啦,佢地就走!心想,唔係咁嘛,我19:45先夠90分鐘,枱上還有幾樣食物未食完喎!最終我們難敵佢的無形壓力,已無mood再食下去,於是算啦,提早走人,交返張枱比佢做下一輪生意。這店食物質素係唔差的,但整個過程都有好大壓迫感,加上不斷地被打擾(因佢不斷回收碗碟),根本無可能好好享受整頓晚餐,幾好食都唔會再回頭‼️
2024-08-09
庆祝纪念
生日
住咗大埔十幾年,以前經過見到呢間餐廳門外掛滿紅燈籠🏮,一直都想入去試吓,今日終於有機會約朋友去食晚飯。餐廳裝修有著傳統日本木系,坐位舒適。🍱 德美海膽魚生丼 $195(送麵豉湯、沙律)~大大碗超足料,有海膽、帶子、大蝦、鯛魚、油甘魚、三文魚、蟹籽、三文魚子、厚燒玉子,飯中伴入飯素。🦀 牛油果軟殼蟹卷 $85~超級巨型,比起其他餐廳大一倍,要分開先食到🤭。軟殼蟹炸到好酥脆嘅,冇油膩感覺,飯又多,好足料。🥗 和風三文魚沙律 $82~清爽的雜沙律菜,拌入酸酸地的醋汁,開胃又醒神。放上一朵刺身三文魚片整成嘅花,色彩繽紛。

🍱 德美海膽魚生丼 $195
(送麵豉湯、沙律)

🦀 牛油果軟殼蟹卷 $85

🥗 和風三文魚沙律 $82

2024-08-07
  • 牛油果軟殼蟹卷
2024-08-08 125 浏览
又嚟到大埔梗係要搵好嘢食,之前行過成日經過呢間德美壽司都多人讚!今日終於可以試吓~兩個人7:00左右入去食晚市~不過今日就唔係太想食壽司,同朋友都好想食丼飯,加上見到佢個安格斯牛扒好似都唔錯,就試下🍣德美海膽魚生丼 $195刺身好鮮甜,海膽係好鮮味!仲特登燒咗「德美」兩隻字既玉子,飯嘅份量呢都比我預計既多,可以兩個人share一齊食!🍱安格斯牛扒定食 $138肉質好濃,食落呢都係比較軟身,濃濃嘅牛味!我同朋友都幾鍾意,而且呢個價錢又幾抵食,適合唔係太鍾意食刺身嘅朋友就可以試啦!🥚日式海鮮蒸蛋 $38食親日本料理,我都會叫茶碗蒸,呢個海鮮蒸蛋有驚喜!蛋味好濃郁,唔會好淡,海鮮又足料,配搭每一啖嘅滑蛋,鮮味滿滿!兩個主食呢都係會有沙律同埋麵豉湯,其實兩個人咁樣食已經好飽!朋友仲嗌咗杯日本啤酒$48慢慢嘆~總括嚟講,呢間日本料理都係一間環境舒適,適合幾個朋友聚會嘅地方!‼️好食指數9/10‼️推介指數9/10🍽 德美壽司(大埔)📌 大埔翠和里1號永發樓地下1A號舖☎️ 3446 1234⏰ 星期一至日 12:00 - 15:00 18

🍣德美海膽魚生丼 $195

🍱安格斯牛扒定食 $138

🥚日式海鮮蒸蛋 $38

‼️好食指數9/10
‼️推介指數9/10

🍽 德美壽司(大埔)
📌 大埔翠和里1號永發樓地下1A號舖
☎️ 3446 1234
⏰ 星期一至日 12:00 - 15:00
18:00 - 22:30
2024-08-04 119 浏览
今次介紹一間已有一定日子的日式居酒屋🍯|牛油果軟殼蟹卷|HKD 85大件夾抵食,每個飯卷都好似拳頭咁大,香脆軟殼蟹份量足夠。🍯|牛肉炒飯|HKD 88石鍋渣渣聲,米飯粒粒分明,不會太乾或油膩。🍯|汁燒原條魷筒|HKD 98鹹香的醬汁令魷魚口感不會單調,魷魚彈牙。🍯|燒原條茄子|HKD 48茄子條外層焦脆的質感,而內裡卻是細緻柔軟的口感。茄子本身已經被煨煮得非常軟爛,但仍保留著適度的彈性和爽脆度。🍯|三文魚腩壽司|HKD 38三文魚鮮甜,發揮了正常的水準。
今次介紹一間已有一定日子的日式居酒屋

🍯|牛油果軟殼蟹卷|HKD 85
大件夾抵食,每個飯卷都好似拳頭咁大,香脆軟殼蟹份量足夠。

🍯|牛肉炒飯|HKD 88
石鍋渣渣聲,米飯粒粒分明,不會太乾或油膩。

🍯|汁燒原條魷筒|HKD 98
鹹香的醬汁令魷魚口感不會單調,魷魚彈牙。

🍯|燒原條茄子|HKD 48

🍯|三文魚腩壽司|HKD 38
三文魚鮮甜,發揮了正常的水準。
食過好多次嘅德美最欣賞佢有唔同價位嘅選擇,刺身、壽司、定食都有唔同選擇,而且有齊前菜甜品,俾人有一個好豐富嘅感覺-🔸前菜:沙律、麵豉湯、茶碗蒸沙律菜夠新鮮,麵豉湯唔會太淡或太鹹,味道啱啱好,茶碗蒸好滑,入面亦好足料🔸日式咖喱豬扒飯定食炸豬扒夠脆身,豬扒亦冇雪藏味,豬扒唔算好大塊,但一個人夠食日式咖喱濃度剛剛好,配菜薯仔都好入味🔸甜品:一粒雪米糍-總結💬平時去到都係食壽司或者魚生飯,出品係好新鮮嘅今次特登試佢嘅定食,一樣好出色
食過好多次嘅德美
最欣賞佢有唔同價位嘅選擇,刺身壽司、定食都有唔同選擇,而且有齊前菜甜品,俾人有一個好豐富嘅感覺
🔸前菜:沙律、麵豉湯、茶碗蒸

🔸日式咖喱豬扒飯定食
炸豬扒夠脆身,豬扒亦冇雪藏味,豬扒唔算好大塊,但一個人夠食
日式咖喱濃度剛剛好,配菜薯仔都好入味

🔸甜品:一粒雪米糍
總結💬
平時去到都係食壽司或者魚生飯,出品係好新鮮嘅
今次特登試佢嘅定食,一樣好出色