2024-01-13 163 浏览
食過咁多次pizza hut ,第一次見個pizza邊係白色既pizza,完全焗唔夠就比個客,一d誠意都冇。唔該出爐嗰時睇下個pizza個樣先好送比個客,依d係基本野,咁都唔做唔到既炒得。希望冇下次。
希望冇下次。
外卖自取
2023-11-29 113 浏览
用餐日期:2023/11/29用餐時段:午餐用餐費用(每人):$60餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務態度好 點菜出菜都快味道:點了夏威夷風光大批$99+芝心$21大批(夏威夷風光)加芝心:現在星期3做緊2款大批特價(夏威夷風光/意式風情) 這次選了夏威夷風光大批外賣(2人食份量剛好)由落單到出貨不用等太耐 因Pizza要新鮮熱辣先好食 每次這家買Pizza外賣必去附近公園食 這家的Pizza味道好 每次批邊必加芝心 這次Pizza包裝盒很可愛 有可愛貼紙 到手時熱辣辣 加左芝心的批邊有濃厚芝士香味超好食 值得推薦
用餐日期:2023/11/29
用餐時段:午餐
用餐費用(每人):$60
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服
服務:服務員服務態度好 點菜出菜都快
味道:點了夏威夷風光大批$99+芝心$21
2023-11-29
10 分钟 (外卖自取)
2023-10-07 93 浏览
上網落order 7點半自取,去到拎餐個staff同我講系統話8點半先拎,叫我有咩不滿自己打去pizzhut hotline問點解,之後我見佢咁串問佢職員編號投訴 佢唔比 咁我就影底佢名牌,佢話我影佢要告我仲講粗口,挑釁叫我夠膽就打佢,結果佢比2個staff拉左入廚房,佢個staff之後check到佢對錯單,張單一早整好,全部staff都無同我道歉,真係。。。未試過去香港任何一間餐廳有咁衰,連茶記都好過佢
外卖自取
2022-10-12 313 浏览
薩莉亞一向係窮人嘅因物,之前本身食開我拍如風果一間,但果一間執咗所以過嚟呢一間,呢一間薩莉亞距離地鐵嗰個距離非常之遠,不過有個好處就係排隊唔需要等好耐,對面嘅座位亦都非常之歡堂,兩個人坐一個卡位直頭可以打橫嚟錯。今次試咗佢哋嘅新嘢就係芝士意大利雲吞,成個感覺非常之嬲,因為無論表面同埋舊雲吞入邊都有自私,不過佢出邊嘅醬汁整得幾好,另外都叫咗非常出名嘅水牛芝士pizza,啲芝士真係好香,軟硬亦都適中,當然雞翼同埋田螺嘅水準都係可以保持到,希望佢可以開多間喺地鐵站附近
星期日夜晚同朋友開party,就諗住食返個增肥大餐,所以叫咗pizza hut兩個批第一個係至尊批,另一個係夏日風情,至尊批我加咗好多芝士粉所以解好嘢味,另一個薄批都好有口感!
至尊批同埋夏日風情
2022-01-09
至尊批同埋夏日風情
自從吃素之後,我應該有十年沒吃過 Pizza Hut,估唔到品牌竟然跟得上時代綠色腳步,推出幾款 Go Green 蔬食 Pizza,味道仲出乎意料地好食,就連聽起來超健康的燕麥批底都有驚喜。為配合今次 Pizza Hut 的 Go Green 活動,其中四間分店於即日至12月13日期間,推出三款無蛋奶素食Pizza,並以清新綠色造型及低碳外送速遞措施,為顧客帶來徹底的綠色體驗。為貫徹環保概念,Pizza Hut 即將推出以全新減碳電動車-「綠車」外送速遞訂單,於推廣期內在香港區及九龍區率先粉墨登場,期望於不久的將來全面投入服務,繼續為顧客提供層次豐富的獨特滋味,同時減低對環境的影響。四間指定Pizza Hut分店    + 九龍大角咀港灣豪庭地下G02A號舖    + 土瓜灣馬頭角路33號欣榮花園7號地舖    + 西營盤聖士提反里3號亨順閣地下B舖    + 香港英皇道734-738號友邦香港大樓地下2C舖 我家附近這間大角咀分店正好是有提供蔬食Pizza的分店之一,幾日無行過原來成間變左綠色,好認真咁喎。第四波疫情加上限聚令又收緊,餐廳都比較少人堂食。今次推出的三款蔬食Pizza

四間指定Pizza Hut分店
    + 九龍大角咀港灣豪庭地下G02A號舖
    + 土瓜灣馬頭角路33號欣榮花園7號地舖
    + 西營盤聖士提反里3號亨順閣地下B舖
    + 香港英皇道734-738號友邦香港大樓地下2C舖

第四波疫情加上限聚令又收緊,餐廳都比較少人堂食。

今次推出的三款蔬食Pizza,topping都係無芝士只有滿滿蔬菜。

「食GREEN啲」套餐 HK$148起
包括任選以上普通批一個、香烤芥末椰菜花一客及百事可樂 / 蘑菇忌廉雞湯 (任選兩客)

如果你叫外賣同家人朋友分享食,可以揀套餐,有Pizza有小食有飲品都幾豐富。食素的話就唔會揀忌廉雞湯啦。

「菠菜神蒜批」普通批:HK$116 起 / 大批:HK$152起
菠菜、烤蒜粒、洋蔥、香濃茄醬 (有蛋奶)

因為本人並非佛教守齋,所以有吃五辛,而且大愛蔥蒜。其實蔥蒜都屬於溫熱食材,平常吃太多生冷蔬菜的話,應該食多一點平衡體質。這個神蒜批真係童叟無欺,粒粒大蒜送上,隔住口罩都聞到強勁蒜香,吸血彊屍會即時暈到。

你又沒想過將個大蒜菠菜放在 Pizza 又幾好食,我仲轉埋最近推出的健康仔燕麥批底,本來以為咁健康應該唔好食,點知勁香又脆好有驚喜,食完成口蒜味都好值得。

「狂野雜菜批」普通批:HK$126 起 / 大批:HK$162起
意大利青瓜、烤豆腐、紅椒、洋蔥、車厘茄、粟米、蘑菇、墨西哥辣椒碎、牧場沙律醬 (無蛋奶)

另外這款雜菜批就比較 standard 蔬食感覺,上面是紅紅綠綠黃黃的蔬菜粒,並且有些烤豆腐當蛋白質來源,味道主要是番茄醬的香味,咬起來有蔬菜粒爽口,整體來說不過不失,相比起神蒜批比較沒有 wow factor。

香烤芥末椰菜花

小食都係菜,真係唔驚食唔夠膳食纖維。這個椰菜花用了芥末烤,吃起來惹味十足,仲有少少辣感,我好鐘意喎!

為配合這次 Go Green 活動,連外賣盒都變成綠色,好有心思喎。

希望之後會有更多大品牌加入素食行列,植物性飲食是未來大趨勢,不管是為了環境或健康,都應該以素食為主流喲。
2020-12-02
2019-12-27 497 浏览
2019年12月24日 (星期二) 11:30am 23°C 環境光亮整潔,餐具乾淨。 為慶祝家人生日,特地選擇此餐廳用膳。 人數:2人 HK$422.4 不用排隊 海鮮 LAVA 熱 - 奉上時熱騰騰,一股熱氣和芝士香味撲面而來,利害!批邊呈花朵形狀,烤得很脆口,卜卜有聲,而內裏則軟綿綿,絲絲芝士鹹香味,令人感覺佳。菠蘿粒、車喱茄、蝦、雙色椒及洋蔥絲平均分佈於批的中央位置,甜甜酸酸,不會帶辣,惹味香口,叫人食指大動。【推介之選】❤❤❤ 巴馬火腿凱薩沙律 - 原本以為麵包粒會是硬的,吃下時卻發現是鬆脆,一點也不硬呢 ~ 蔬菜綠油油,新鮮爽口,點上旁邊的醬汁,微酸微辣。火腿鹹味濃厚,必須伴隨意粉一起吃,才能被中和。 卡邦尼煙肉意粉 - 賣相一般,不算吸收,意粉滑溜,煙肉粒細小,蘑菇香爽,水準不過不失。 蜆肉焗薯蓉 - 熱騰無比,碗身燙手,薯蓉幼滑,啖啖綿密,蜆肉略為細隻及份量少。 蘑菇忌廉雞湯 - 這湯保持水準,濃稀適中,忌廉味十分香濃,正呀!【推介之選】❤❤❤ 熱奶茶 - 香滑提神,茶味濃郁。【推介之選】❤❤❤《 餐 牌 》:【 溫 馨 提 示 】:❶ 提供午市套餐❷ 另加 HK$1

黃金芝士熔岩批精選 2人套餐

環境光亮整潔,餐具乾淨。

為慶祝家人生日,特地選擇此餐廳用膳。

人數:2人 HK$422.4

不用排隊

蜆肉焗薯蓉

蘑菇忌廉雞湯

熱奶茶

熱奶茶 - 香滑提神,茶味濃郁。【推介之選】❤❤❤

《 餐 牌 》:

【 溫 馨 提 示 】:

提供午市套餐

另加 HK$10 可提升為酥皮餐湯。

另加 HK$8 可改選特飲

另加 HK$3 可改選 ( 凍 / 熱 ) 朱古力