2017-04-16 1532 浏览
復活節經歷掘蛋之後,今日要休息一下,整日留在家,3隻馬騮一齊玩下!已經好滿足!晚餐時間叫外送薄餅解決,網上訂購好方便,再打電話去要求調味料(之前網上結賬時有呢項選擇)估唔到假日都可以半小時送到!包裝企理3-4人大批套餐($320)-超級夏威夷 - 芝心批(大批) 加錢轉芝心,薄餅仲熱,芝心邊好粗大,芝士幾彈牙,芝士味唔濃,不過我味叫超級夏威夷,啲鹹香肉腸片好香口,不過搶晒其他配料嘅味!批底好煙韌,配料款式唔多仲好-香蒜肉絲意粉 :pizza hut最愛,加錢都要食,不過今次蒜香唔夠,又唔夠乾身,所以一般!-千層肉醬闊麵 :肉醬夠滑,茄汁酸酸地開胃,闊麵薄身,好煙韌,加上滑身薯蓉,好味!-原味雞翼 (8件) 小朋友超喜歡,雞翼肉質滑,皮幾乾身唔油膩,好味-蘑菇忌廉雞湯 :夠熱,肥髀飲!車厘茄薯仔沙律 :我隔咗兩個鐘,寫食評時先發覺漏咗,打電話去問,店員即刻話會補番,之後補上!賣相幾靚,蔬菜款式又多,幾爽脆,沙律醬又唔會好多!酸酸地開胃!免費優惠-白汁煙肉薯蓉 ( 免費 )細細盤,白汁唔多,煙肉鹹香,薯蓉滑身!好味!店員有禮,打兩次電話對談有禮,漏食物都即刻處理!態度幾好!抵讚!救急薄餅外
3-4人大批套餐($320)

-蘑菇忌廉雞湯 :夠熱,肥髀飲!
免費優惠

救急薄餅外送!
2017-04-16
2017-01-15 453 浏览
天寒地凍唔想出街,叫pizza係救急扶危嘅方法!網上落單,有個預計時間,幾準時送到,仲可以信用卡比錢!My Box套餐第一次叫,細細份又多食品,啱晒我哋人少食!打開仲暖大盒普通批 + 4款美食($295)超級至尊 - 三文忌廉芝心批(普通批) 至尊好多料,最喜歡菠蘿同肉腸!不過批底切唔透,要自己再切,批底好似麵包,唔脆,批邊嘅忌廉滑但唔覺三文魚味,只係酸味忌廉!蒜蓉包:外脆內軟,蒜茸牛油好香!蜆肉焗薯蓉 :薯蓉好滑,加啲白汁醬,簡單好味肉丸配拿破崙醬汁:肉丸彈牙,茄汁酸酸地開胃!原味雞翼 (6件) 一貫好味,雞翼滑,好味!升級優惠:梳乎厘芝士蛋糕($24)表妹食Oreo朱古力木糠芭($13)肥髀食白汁煙肉薯蓉 - 免費:薯蓉好滑,加啲白汁醬,簡單好味送外賣叔叔有禮!救急扶危

大盒普通批 + 4款美食($295)
超級至尊 - 三文忌廉芝心批(普通批)

蒜蓉包:外脆內軟,蒜茸牛油好香!
蜆肉焗薯蓉 :薯蓉好滑,加啲白汁醬,簡單好味
肉丸配拿破崙醬汁:肉丸彈牙,茄汁酸酸地開胃!
原味雞翼 (6件) 一貫好味,雞翼滑,好味!

升級優惠:
梳乎厘芝士蛋糕($24)表妹食
Oreo朱古力木糠芭($13)肥髀食
白汁煙肉薯蓉 - 免費:薯蓉好滑,加啲白汁醬,簡單好味

送外賣叔叔有禮!

救急扶危
2017-01-14
外卖送餐
2016-12-08 773 浏览
晚飯的時間,在家中不想煮飯,便決定叫外賣來吃,正好pizza hut推出了新款的pizza,價錢又合理,便決定叫pizza hut的外賣速遞海鮮趣脆大批套餐 ($305)芝士味濃郁,魷魚清鮮甜美,蝦新鮮,爽彈鮮美,蟹柳香軟鬆綿,整體份量很多,十分飽滯意式雞皇意粉雞肉嫩滑細密,雞肉的份量足夠多,意粉軟彈煙韌咖哩雞肉焗飯咖哩汁甜中帶點微辣,雞肉香軟鬆綿,紅蘿蔔爽口微彈迷你腸拼辣翼迷你腸香軟鬆綿,味道偏淡,雞翼甜中帶點微辣蜆肉焗薯蓉蜆肉清鮮甜美,薯蓉比較淡味,薯蓉的份量很多忌廉雞湯雞肉味濃郁,忌廉味相對比較淡味,菇爽口微彈白汁煙肉薯蓉白汁甜中帶點鹹,煙肉煙靱,薯蓉黏口,膠質黏感整體來說,食物的質素非常高,食物的份量足夠多,價錢相對非常合理,所以我認為這間餐廳值得再去惠顧

海鮮趣脆大批套餐 ($305)

意式雞皇意粉
雞肉嫩滑細密,雞肉的份量足夠多,意粉軟彈煙韌

咖哩雞肉焗飯
咖哩汁甜中帶點微辣,雞肉香軟鬆綿,紅蘿蔔爽口微彈

迷你腸拼辣翼
迷你腸香軟鬆綿,味道偏淡,雞翼甜中帶點微辣

蜆肉焗薯蓉
蜆肉清鮮甜美,薯蓉比較淡味,薯蓉的份量很多

忌廉雞湯
雞肉味濃郁,忌廉味相對比較淡味,菇爽口微彈

白汁煙肉薯蓉
白汁甜中帶點鹹,煙肉煙靱,薯蓉黏口,膠質黏感

蜆肉焗薯蓉
海鮮趣脆大批套餐
2016-12-04
海鮮趣脆大批套餐
  • 海鮮趣脆大批
2016-11-06 411 浏览
一天辛勞工作後,回到家中不想煮飯,便決定叫外送服務,我和家人都喜歡吃pizza,便決定叫pizza hut的外送服務胡椒魷魚圈大批pizza魷魚彈牙清淡,芝心邊有濃郁的芝士味,芝士的份量很多,西蘭花清淡彈牙,光澤誘人的紅椒,可惜沒有給芝士味,否則味道會更好焗肉醬意粉將豬肉攪拌成肉醬,味道酸,十分開胃,肉醬的份量很多,意粉彈牙吞拿魚意粉吞拿魚煙韌濃郁,意粉彈牙,整體配撘恰到好處咖哩雞肉焗飯咖啡微辣,有濃郁的咖哩味,雞肉香稔軟嫩,飯有點硬身葡汁焗蔬菜鬆軟綿密的西蘭花,清新淡雅的瓜,爽口的紅蘿蔔,配上很香很濃郁的葡汁,感覺十分健康和新穎忌廉雞湯爽口微彈的菇,湯有濃郁的雞味,整體味道調味得宜,恰到好處春卷炸春卷十分爽脆,春卷的份量很多,配上酸甜醬,味道恰到好處整體來說,食物的質素可以接受,價錢相對合理,份量足夠多,所以我認為這間外送服務值得再惠顧

胡椒魷魚圈大批pizza

吞拿魚意粉
吞拿魚煙韌濃郁,意粉彈牙,整體配撘恰到好處

咖哩雞肉焗飯
咖啡微辣,有濃郁的咖哩味,雞肉香稔軟嫩,飯有點硬身

忌廉雞湯
爽口微彈的菇,湯有濃郁的雞味,整體味道調味得宜,恰到好處

春卷
炸春卷十分爽脆,春卷的份量很多,配上酸甜醬,味道恰到好處

胡椒魷魚圈大批pizza
2016-11-04
2016-09-06 505 浏览
外賣真係懶人恩物,想食野又唔想落街,直情衫又可以唔換…就有人叮噹送餐~一家人喺屋企亦都可以開心時刻~忌廉湯x4-- 濃郁,以往的水準錦繡至專批(大)--唔知係咪甘啱好彩派我地呢家先,個批感覺好新鮮,拉芝是必須的,個批d料好多!呑拿魚煙肉長通粉--我自己覺得呑拿魚改為肉醬會好好多,吞拿魚with tomato sauce +煙肉嘅粉,味道有d怪怪,一般~葡汁雞皇飯 --葡汁勁多,雞枊好大件,配有洋蔥青椒等配菜,不錯~大蝦濶條麵配龍蝦汁 --呢個我第一食,是新出的嗎?!個汁好好食,鹹度適中,其實係我豬,睇錯以為有龍蝦先點嘅~濶條麵林左d...辣味雞翼 -- 感覺油得黎又幾乾下,味道到幾惹味,不過細隻~埋單$344,4-5人餐,五條友食到飽飽~然又可以立即拎住部手機,瞓上床⋯繼續做豬…
外賣真係懶人恩物,
想食野又唔想落街,直情衫又可以唔換…
就有人叮噹送餐~

一家人喺屋企亦都可以開心時刻~

忌廉湯x4-- 濃郁,以往的水準

埋單$344,4-5人餐,五條友食到飽飽~
然又可以立即拎住部手機,瞓上床⋯
繼續做豬…
外卖自取
2016-02-12 460 浏览
新年要招呼朋友在家,叫薄餅最好,唔使煩,事先在手機網上訂購套餐,預期嘅時間1936送到!剛剛晚上七時三十分左右落咗樓接朋友,回家時見職員已在門口等緊,時間真係好準!食物包裝細緻!比錢可以碌卡方便! 3-4人大批套餐($272) 夏威夷風光 - 鬆厚批(大批):餡料好多,簡單火腿菠蘿都已經好好味!批底鬆軟!不過唔夠熱! 香蒜肉絲意粉:最喜歡嘅意粉,意粉乾身,撈勻好香蒜味,鹹香好味!不過餸菜一粒粒,唔可以夾起食!葡汁雞焗飯:勁多汁,雞肉無乜味,略嚡!葡汁滑!但啲飯太淋!一般! 原味雞翼拼意式迷你腸:雞翼唔算熱,雞肉滑,鹹香好味,香腸過熟,皮已經爆破,皮脆有微肉汁! 田園沙律(細) :沙律菜較老,蕃茄仔酸甜,粟米粒爽甜!黑欖無食,紅醋汁好古,好杰身,好似果醬,而且太甜!好怪!唔落好過落 梳乎厘芝士蛋糕($29)本來係為訂滿$280而叫,來到估唔到咁精緻,膠盒包裝穩陣!其實係一件芝士餅,分成5份,只得一啖!好濃好香芝士味!味道係好味!七喜2罐:訂滿$200送嘅!正常 酥脆雞棒拼脆薯格:訂滿$280送嘅!雞棒脆身但太乾,薯格已淋!唔好味!我哋6個人食(4男2女),加埋送嘅食物,都夠食!外賣薄餅,
比錢可以碌卡方便!

3-4人大批套餐($272)
七喜2罐:訂滿$200送嘅!正常
我哋6個人食(4男2女),加埋送嘅食物,都夠食!
外賣薄餅,救急扶危!

2016-02-11
外卖送餐
2014-07-23 528 浏览
星期日叫pizza做晚餐,預咗要等,晚上8時上網訂好,電腦出示要等到9點半,不過三隻馬騮鍾意,照等!幸好9點就到!比預期早到!3-4人套餐- 夏威夷風光 - 芝脆批(大芝脆批) x 1--到時仲熱,難得批邊仲脆,餡料好多,厚批煙韌,菠蘿粒大粒,好味- 焗肉醬意粉 (牛肉) x 1--比較杰身,過咸,一般- 菠菜肉腸長通粉 x 1--呢個居然有驚喜,長通粉煙韌,菠菜白汁清新,唔會過咸,good- 原味雞翼 (8件) x 1--呢個係必選,如果辣仲好味,不過要遷就班馬騮!- 蘑菇忌廉雞湯 X 2 + 田園沙律(細) X 2 x 1--正常- 七喜2罐 x 1(免費優惠)1 HKD 275.00叫pizza係懶,味道只要唔好有「驚」喜就得!
3-4人套餐
- 焗肉醬意粉 (牛肉) x 1--比較杰身,過咸,一般
- 七喜2罐 x 1(免費優惠)
1 HKD 275.00

叫pizza係懶,味道只要唔好有「驚」喜就得!
2014-07-19
70 分钟 (外卖送餐)
2012-06-07 372 浏览
早前的weekend,去了清水灣泳灘訓晏覺,那幾天實在心身疲累,很需要relax,於是老遠的去了清水灣,那天去到已3點多了,所以很容易就有車位了,有時真的覺得車位這個問題十分麻煩!!!3點多,天色已漸涼,所以都沒有下水,海灘的環境實在太舒服了,涼涼的海風,雀烏的叫聲,還有動人的海浪聲,這一切一切,令我都不自覺地睡著了,睡醒後,心情十分愉快 [(batting eyelashes)] 肚了餓了,想想有什麼好吃,突然很想吃pizza,其實最想可以order外賣到沙灘吃,但沒有可能吧,他們不會為了百多元而要架十多分鐘的電單車吧~~所以最後去了觀塘的外賣pizza hut店,因為不想等,所以已在去程中order了一份二人餐,但去到門口,竟然看到外賣大批只是$68,真的太便宜了......但我已經order了二人餐,其實當然大可以不認數,另外再叫一個大pizza,不過做人如果為了幾十蚊而這樣也不太好,所以眼白白看著個$68大批離我而去了~~真的很久很久沒有吃過pizza hut了,我想至少兩年沒有吃過,因為實在太多選擇了,沒有空位放pizza hut,但這麼久沒有吃過,所以想吃吃~去到那裡,店員
去到那裡,店員見到我那張$68的宣傳單張,提醒我6點前要叫,我覺得他們的態度很好,而且襄主動問我要不要芝士粉,不錯。
二人餐有一個飯,一個普通批和兩罐汽水。

久違了的葡汁雞皇焗飯,由於那時太肚餓,所以覺得這個焗飯很好吃,而且很多汁,唯一美中不足的是太少雞了,如果多些雞會比較好。
而當中的飯對一般人來說可能有點硬,但我很喜歡吃硬硬的飯,所以覺得都不錯。
吃pizza時,pizza已經凍了,所以並不能夠吃最好吃的一刻,不過也不錯吧,餡料都算足料了,畢竟現在物價上升,也不要期望材料鋪滿整個面吧!!
例牌轉芝心批,芝心批真是很好吃呢 [(tongue)] 不過今次吃pizza,已沒有從前很好吃的感覺,到底是不夠熱質素差了還是我個口越來越難滿足呢 [(confused)]
外卖自取
2010-06-27 238 浏览
今天下午約5時40分,行反屋企途中,因落大雨關係,所以都走得幾急,但途中特然有人遞上一張傳單,看到$49 有一個 PIZZA,都好吸引。於是詳細看落去,原來是Pizza Hut 做 $49 一個大批,覺得都好底,因為Pizza Hut D 野一向都好鬼貴,:huffy現在平甘多,於是便想去買番個反屋企。去到都有很多人,心想一定要等很久,想走,但聽到有人話即買即走,於是又俾佢吸引左過去買左一個批,多謝盛惠$49,但途中個女收銀不停甘 SELL 我買其他野,好似汽水,雞亦等,好鬼煩結果我都只係買左個 PIZZA,但之前又話即買即走,結果我都等左成3分鐘先有但個餅取上手時都好熱下,甘就算啦,反到屋企,一家人即時吃,都仲感覺好熱,D料都夠,開頭仲以為價錢平佢地會偷雞,但發覺都沒有,值得一讚。總括來講,Pizza 都夠熱及料都ok,但唯一是問過只做一天,下回要買又要俾貴價錢啦!

,D料都夠,開頭仲以為價錢平佢地會偷雞
,但發覺都沒有,值得一讚。

2010-06-26
2010-04-15 104 浏览
成個官塘區相信好小食店係唔滿客呢到就係好例子, 咩料?! 當然要試過先知 睇價了餐牌一遍, 價錢好進取中上價, 最平都要$58 up + 10% 三文魚大蝦螺絲粉 有湯有茶 $62意大利雜菜湯 : 溫度是溫溫吞吞的, 蔬菜又不夠多, 麻麻地蒜蓉包 : 給了同事食, 睇落都勁油 三文魚大蝦螺絲粉 : 螺絲粉過腍, 全無咬口 (真係無牙都可以食) 茄漿也是現成貨, 只是加係就咁加落下, 炒都無炒過, 三文魚是煙燻的味道, 只有咸味可言 完全感覺不到誠意的主菜 咖啡 : 即磨咖啡, 醇度和色澤也很對板, 沒有酸味, 頗有水準的咖啡, 比連鎖店的好幾倍 Jelly : 可有可無 讚: 同事點了白汁千層麵, 因為過咸只係食左幾汪已放棄, waiter 也不問原因立即更換其他, 仲係5 分鐘內更換, 十分讚!
成個官塘區相信好小食店係唔滿客
呢到就係好例子, 咩料?! 當然要試過先知

睇價了餐牌一遍, 價錢好進取

中上價, 最平都要$58 up + 10%

三文魚大蝦螺絲粉 有湯有茶 $62

蒜蓉包 : 給了同事食, 睇落都勁油

完全感覺不到誠意的主菜

Jelly : 可有可無

soup
三文魚大蝦螺絲粉
coffee
2010-04-14
coffee
2009-05-10 62 浏览
今天是媽媽節, 中午已跟媽媽吃了很多sushi, 但晚上仍然唔弱, 繼續有pizza hut因為怕今天很旺場, 所以我在6點已打電話叫外賣我們叫了一個四人餐, 有1. 水牛城雞粒配辣肉腸蜜桃鬆厚批2. 辛香咖喱牛腩飯3. 吞拿魚煙肉腸螺絲粉4. 辣味雞翼5. 磨菇忌廉湯6. 香蒜包 (另叫)所有食物超新鮮!落單時佢話要一小時三個字, 但只不過是等了九個字就來左, good!!pizza is very GOOD! 很特別, 很香口, 而且佢個source很開胃!咖喱牛腩飯很香很辣, 很好食, 牛腩都好大件!吞拿魚煙肉腸螺絲粉因為太飽, 所以冇食辣味雞翼都好, 不過都係媽媽做的好味點~磨菇忌廉湯唔係好得, 好稀, 個味都好稀, 好似飲緊奶咁香蒜包好油, 係超勁油, 而且唔脆, 只係熱, 以前的好味一點~由於友人有coupon的關係, 今餐只需$49!!!
因為怕今天很旺場, 所以我在6點已打電話叫外賣
我們叫了一個四人餐, 有
1. 水牛城雞粒配辣肉腸蜜桃鬆厚批
2. 辛香咖喱牛腩飯
3. 吞拿魚煙肉腸螺絲粉
4. 辣味雞翼
5. 磨菇忌廉湯
6. 香蒜包 (另叫)

所有食物超新鮮!

咖喱牛腩飯很香很辣, 很好食, 牛腩都好大件!
吞拿魚煙肉腸螺絲粉因為太飽, 所以冇食
辣味雞翼都好, 不過都係媽媽做的好味點~
磨菇忌廉湯唔係好得, 好稀, 個味都好稀, 好似飲緊奶咁

由於友人有coupon的關係, 今餐只需$49!!!
2009-05-10
$12.5 (晚餐)
2009-03-14 56 浏览
晚上8點45打電話去hotline 外賣自取 (其實想佢就咁送$149個餐黎就算), 但見到有半價$68的大批coupon (電話問過呢個一定要自取, 其實都係順便就ok啦, 點解唔送埋過黎..浪費資源時間!) , 就連$149的餐自取就算... 佢話25分鐘就可以去拎, 照計9點10分就有得自取搞掂點知我去到簽卡果時都已經9點18分, 仲未有得拎走等左幾分鐘, 個收銀員同我講厚批賣哂, 轉芝心批/薄批, ok 就轉啦, 問佢仲要等幾耐佢話等7分鐘... 等等等等 (除左個批之外, 其他野食放哂係收銀隔離, 一直係度等) , 等到9點30分仲未有... 再問個企門口個服務員, 佢第一次叫我再等多一陣, 第二次再問佢其他d野食咪會凍哂, 佢話要再問問, 之後就一直逃避我, 行左去第二邊............ 答都唔答之後我就只好問下所謂的經理, d野食凍哂點算, 仲有個批等幾耐,佢就話d野食如果要再焗過就要等多10分鐘, 有冇搞錯, 我話唔洗, 佢就只係入廚房換個湯就算卒之等到9點50分先有得拎d野食走.... 都唔知個湯/pizza有冇加料... 返到去個飯變成糊狀, 好難食

點知我去到簽卡果時都已經9點18分, 仲未有得拎走
佢就話d野食如果要再焗過就要等多10分鐘,

有冇搞錯, 我話唔洗, 佢就只係入廚房換個湯就算
返到去個飯變成糊狀, 好難食, 個批又出水 .... 所有野都凍哂...
2009-03-13
  • x
2007-09-08 69 浏览
又懶鬼的關係,叫外賣,今次用某信用咭的優惠,點了個餐.藍田分店大蝦沙律脆邊批(唔鐘意個汁,所以覺得麻麻車打海鮮焗飯(太飽未食)球迷小食格拼一客,香脆海鮮條,星形雞塊,惹味洋蔥板及燒嫩豬仔骨(一般,不過不失)  蘑菇忌廉雞湯兩客(不錯,飲完口乾,唔知係咪有味精總括而言唔係唔好差

大蝦沙律脆邊批(唔鐘意個汁,所以覺得麻麻
車打海鮮焗飯(太飽未食)
蘑菇忌廉雞湯兩客(不錯,飲完口乾,唔知係咪有味精

總括而言唔係唔好差

2005-03-29 45 浏览
尋日叫外賣,叫左個$142套餐,加左價,以前$132,依家要有member card先係咁價錢.要左個農村風味薄批,瑞士雞奕,肉醬意粉,兩個忌廉湯.個pizza皮唔夠脆,都ok,但係太少汁喇,平時叫厚批都唔係咁,可能驚太多汁會'浸'淋個pizza 啦,不過真係冇乜味喎~個湯普通啦,肉醬意粉又係冇咩汁,乾爭爭咁,之前都唔係咁架,個雞奕又係ok囉~食物溫度唔係好夠,整體黎講,好似差過以前少少,不過好彩態度同效率都keep得非常好!
要左個農村風味薄批,瑞士雞奕,肉醬意粉,兩個忌廉湯.
2004-12-02 68 浏览
同同事在附近上training,放lunch有人提議叫個pizza套餐食,於是就幫襯呢間鋪仔,佢o係專做外賣,所以不設堂食。我地叫了至尊芝心批同埋菠菜雞肉螺絲粉,十幾分鐘後就有得食,真係快。料同味都剛剛好。不過雞肉略嫌「鞋」口,可能係雞胸肉關係,但就食到飽飽。唔錯。