2022-12-06 190 浏览
呢幾年興起左飲奶蓋,基本上每間飲品店都會出一啲關於奶蓋既產品 ☺️☺️每次喺葵廣掃街,都會想買杯飲品試吓!今次就試吓行仔呢間奶蓋產品!竟然有驚喜!小店應該有一位員工運作,要有耐性等一等!推薦:⭐️奶蓋宇治抹茶($28):奶蓋意外啲香滑可口,有奶嘅香味。宇治抹茶濃郁,同奶蓋啱啱好夾!而個杯嘅設計亦都十分岩打卡 ☺️如果大家都係奶蓋嘅朋友,可以試吓呢間!佢既奶蓋好出色!支持小店!味道:🌼🌼🌼🌼服務:🌼🌼🌼🌼環境:🌼🌼🌼抵食:🌼🌼🌼🌼

推薦:

味道:🌼🌼🌼🌼
服務:🌼🌼🌼🌼
環境:🌼🌼🌼
抵食:🌼🌼🌼🌼
2022-10-25 206 浏览
-餐廳:怒茶巷 -怒芝牛油果 $38 芝士奶蓋個稀稠度啱啱好😚牛油果同牛奶個味好夾🥑夏天飲呢個沙冰系列一流啊🤤鍾意牛油果嘅朋友仔唔好錯過啦🙌🏻鍾意飲清啲嘅可以揀茶底呢飲🥰-Oreo芝士朱古力 $37On Top 嘅Oreo脆脆好多🍪奶蓋一樣都好好飲😋個朱古力味都好夠濃好好飲🍫全部都係我最愛嘅配搭🤭-評分CP值 : 7/10好味: 7/10賣相 :8/10
餐廳:怒茶巷
怒芝牛油果 $38

Oreo芝士朱古力 $37

CP值 : 7/10
好味: 7/10
賣相 :8/10
2022-08-20 447 浏览
好好味嘅奶蓋同芒果汁,芒果沙冰唔會太甜,味道都唔會好假嘅芒果味,奶蓋極多有差唔多三份之一杯。奶蓋甜而不膩,好香不過舖頭得一個店員忙到踢晒腳,要等耐少少,不過好值得等的! 葵廣最好味係佢了!!can’t find any other drink shop as good as this one in Kwai chung shopping mall, totally worth to try! The shop location is quite difficult to be spot, but you can still easily find it on the 3 floor, suggest everyone to try
2022-07-03 532 浏览
夏日炎炎總是想喝一杯冰冷的飲品,在葵涌廣場有間怒茶巷有50多種飲品。小編點了一杯芝士黑糖珍珠鮮奶,朋友點了一杯芝士宇治抹茶,可以自由選擇糖度有(正常糖/少糖/半糖/微糖/走糖),冰度 有(正常冰/少冰/走冰)。芝士黑糖珍珠鮮奶 $35- 奶蓋濃郁,厚滑美味😋建議先在杯的上端品嚐一少口,便能真正品嘗奶蓋的味道。小編在喝到3分1時便用吸管攪拌,底部有很多珍珠,黑糖主要集中在底部。珍珠很有彈性,口感十足,鮮奶夠冰凍,整體味道好夾。芝士宇治抹茶 $34- 奶蓋同上一樣厚滑好味,喜歡宇治抹茶香濃又不太甜,喝起而且好香滑順口入口一流,清香甘甜配上芝士奶蓋更加美味可口。 還用抹茶粉畫上FURYTEA象徵式公仔,真的很用心。店內貼了很多不同明星的海報和卡。還有小擺設。餐牌如下。

芝士黑糖珍珠鮮奶 $35

芝士宇治抹茶 $34

還用抹茶粉畫上FURYTEA象徵式公仔,真的很用心。

店內貼了很多不同明星的海報和卡。

還有小擺設。

餐牌如下。

2022-07-02 380 浏览
➡️食盡葵芳之飲品 — 怒茶巷—————————————————————打風天行葵廣,又野食有野飲又有衫買,唔怕悶親!葵廣係港鐵葵芳站一出就係,遮都唔洗拎嫁! 行完街有啲口渴,就一於買下嘢飲啦!😚🔸Oreo芝士朱古力 $37就咁聽名都知呢個組合十分邪惡,但係我係唔會怕的😋 面層oreo碎同埋鹹鹹哋嘅芝士奶蓋好夾, 再飲埋下面既朱古力,一啖就滿足你3個願望🤣😋🔸 鳳梨四季春 $27叫咗半糖少冰,覺得甜度咁就啱啱好, 清清甜甜時感覺,有啲鳳梨可以咬下, 另外加咗五蚊要蘆薈粒, 都落得好足料㗎!👍💭Other comment:經個葵芳不妨試下,支持一下小店,鋪面有好多Mirror poster🤣🍽食物: 7/10🌌環境: 7/10👔服務: 7/10🎖CP值: 7/10
➡️食盡葵芳之飲品 — 怒茶巷

🌌環境: 7/10
👔服務: 7/10
🎖CP值: 7/10
2022-06-09 347 浏览
久不久就會去葵芳廣場掃下街,每次見到都會有新野想試,今次就試呢間手搖飲品,怒茶巷。地方比較隱蔽,喺3樓嘅食嘢area最入嘅地方摩登世界入邊。一去到門口就見到好多anson lo 😂 餐牌選擇唔算太多,啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人,有趣嘅係凍飲反而平過熱飲,而且全部同一個size。 平均價錢都係每一杯$30左右,比起而家出邊嘅飲品舖頭價錢爭得遠,而且份量都大杯,性價比相當高!蜜柑大馬士革$27: 係蜜柑果汁配上玫瑰花茶,叫咗少甜,感覺上啱啱好,仲會食到一粒粒蜜柑果渣,清新而且感覺適合女仔。芝士四季春茶$28:芝士厚厚一層係四季春茶上面,要飲幾啖先飲得到下面啲茶,好慷慨!咸味啱啱好,而且都冇香精嘅味道,絕對合格有餘!又平又大杯,啱晒on budget嘅我!

又平又大杯,啱晒on budget嘅我!
2022-05-09 267 浏览
葵涌廣島有很多間手搖飲品店,可以話幾步就有一間,選擇真係好多。屋企人話想飲牛油果芝茶,行完一陣,見到門口寫住本地野,仲有Anson Lo 的相掛咗係門面,就決定試試呢間Fury Tea. 叫咗一杯怒。芝牛油果四季春同埋水蜜桃烏龍。怒。芝牛油果四季春一d都唔奶,個'芝'飲起嚟有少少鹹味,牛油果味濃,四季春又清清地,飲起嚟個味道很夾。而個水蜜桃烏龍就好清新。兩杯都叫咗少糖少冰,一d都唔甜,可以飲到茶味,啱晒要keep fit的我。

2022-05-09
2022-03-23 209 浏览
平時都係行開大街🤓今日見好逼 好多人 試吓行巷仔嘩嘩嘩嘩嘩!!!!原來呢間巷仔收埋咗一間黃店~「怒茶巷」😎😎真係要大大力懲罰下佢!!不過今日得我一個人下次要拉大隊先!Menu都好多樣化~好多唔同嘅選擇🥳見到我嘅最愛Oreo 😗 仲有芝士奶蓋😄必試啦~有驚喜啊!😁😁😁好正!Oreo加朱古力🍫 好飽飽濟濟可以當埋下午茶加晚餐🤣🤣🤣有埋芝士奶蓋😝當埋甜品?一個飲品可以滿足幾個願望🙏開心曬~😀😀
平時都係行開大街🤓
今日見好逼 好多人 試吓行巷仔

嘩嘩嘩嘩嘩!!!!

原來呢間巷仔收埋咗一間黃店~
「怒茶巷」😎😎
真係要大大力懲罰下佢!!

不過今日得我一個人
下次要拉大隊先!

Menu都好多樣化~
好多唔同嘅選擇🥳

有埋芝士奶蓋😝當埋甜品

一個飲品可以滿足幾個願望🙏
開心曬~😀😀
2022-02-26 202 浏览
話說最近因為限聚令夜晚就開始冇堂食所以局長就決定去葵廣掃街咁掃街就當然要去睇吓飲乜嘢其實之前成日都會去葵廣飲芒椰奶西但其實飲咗咁多次都悶悶地所以就決定睇吓有冇其他嘢飲上OpenRice見到呢一間都幾多人推薦咁就去試一試佢呢一間小店 坐落於葵廣嘅一個轉角小巷叫做摩登世界 唔專登行入去都未必見到一睇門面就知係良心小店 更加要幫襯好多嘢揀花多眼亂 結果問店員推介店員推介左芝士大馬士革同埋芝士牛油果初時都有少少懷疑 牛油果點樣整嘢飲但係飲完之後就發現係超級正嗰種豐厚嘅口感 配合埋豐厚嘅芝士簡直就係超濃厚嘅配搭完全打破咗我對牛油果嘅概念而大馬士革就係芝士奶蓋茶茶味都好香濃 同埋佢個奶蓋真係好出色所以真係幾好飲 而且價錢唔貴兩杯加埋先至68 真係飲得過
話說最近因為限聚令

茶味都好香濃 同埋佢個奶蓋真係好出色
所以真係幾好飲 而且價錢唔貴

兩杯加埋先至68 真係飲得過

2022-02-12 153 浏览
● 芝士宇治抹茶 $32○ 鳳梨四季春 $25葵廣芝士茶另一選擇都算抵飲個類 凍飲仲平過熱飲芝士味幾出 茶味都不錯但就飲完冇乜記憶點😆怒茶巷葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界31號舖
● 芝士宇治抹茶 $32
○ 鳳梨四季春 $25

葵廣芝士茶另一選擇
都算抵飲個類 凍飲仲平過熱飲
芝士味幾出 茶味都不錯
但就飲完冇乜記憶點😆

怒茶巷
葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界31號舖
😋味道:9.5/10📸打卡:8/10🗣服務:/🏡環境:/💵人均:$20-40💰性價比:9.5/10👍🏻推薦度:10/10✨.🐼識我嘅朋友都知我真係超鍾意飲廢水🤣但其實廢水入面我最鍾意嘅唔係珍珠奶茶 而係芝士奶蓋🥰所以不時都會留意邊間嘅奶蓋係最好飲😙葵廣不嬲都出名多美食 廢水都有唔少~呢間怒茶巷嘅奶蓋真係好不錯😍佢個icon好得意好吸引人幫襯🤣仲有樣嘢幾得意就係佢有熱飲!但熱飲係貴過凍飲😂總括而言性價比高 覺得係值得試嘅廢水☺️💛下次會試吓奶蓋以外其他嘢飲 睇落都好特別同吸引~. (👍🏻為推薦)👍🏻🧋芝士四季春茶 $30 (9/10)欣賞佢呢度嘅甜度同冰度都可以自己揀😌個人會揀微糖少冰😙呢度嘅奶蓋真係非常推薦!口感好厚實而且順滑 散發鹹香~好match淡香嘅茶🙈好味!👍🏻🍵芝士宇治抹茶 $36 (10/10)✨係一杯十分嘅飲品!😆奶蓋同上一樣厚滑好味😋而宇治抹茶都非常出色 香濃得嚟又唔會太甜 清香甘甜配埋少少鹹嘅芝士啱晒!🥰而且好香滑順口 入口一流!😙上面有啲抹茶粉更加點綴左 會encore~
😋味道:9.5/10
📸打卡:8/10
🗣服務:/
🏡環境:/
💵人均:$20-40
💰性價比:9.5/10
👍🏻推薦度:10/10✨
(👍🏻為推薦)
👍🏻🧋芝士四季春茶 $30 (9/10)

👍🏻🍵芝士宇治抹茶 $36 (10/10)✨

• 芝士四季春茶
  • 芝士宇治抹茶
2021-12-29 127 浏览
又去葵廣搵食,經過呢間飲品店,見到除左果茶🍵、鮮奶飲品🥛同甜品🍮,竟然仲有芫荽🌿整成嘅😳,好特別咁。呢度仲有免費Mirror嘅卡同杯套攞,推薦鏡粉黎試下!蜜柑大馬士革🍊 $27香甜多汁嘅蜜柑,配上玫瑰🌹綠茶🍵嘅清淡香味,飲落清甜輕盈。蜜柑果肉落左好多,令杯嘢飲口感更豐富。黑糖珍珠鮮奶🧋 $27經典配搭。呢度嘅黑糖珍珠甜度適中,咬落香軟,份量唔錯,鮮奶🥛香醇順口。佢飲品都可以自己揀甜度🍬同冰量🧊,無咁邪惡😛。惡魔芝士杯🧀 $16黑糖珍珠配芝士奶蓋嘅甜品🍮,面頭再灑上oreo餅乾碎🍪。厚厚一層嘅芝士奶蓋鹹香滑溜,入口creamy。黑糖珍珠咬落煙靭香軟,同脆脆嘅orea碎🧩食口感豐富,係邪惡又滿足🈵️嘅甜品🤤,價錢幾抵!見佢地有幾款芫荽飲品,好獵奇特別咁🤣,下次要試下!甜品同飲品都幾抵,黎葵廣可以黎試下。

蜜柑大馬士革🍊 $27

黑糖珍珠鮮奶🧋 $27

惡魔芝士杯🧀 $16

2021-12-21 98 浏览
葵涌廣場多小食店飲品就係人都知架啦咁多間飲品店要逐間試晒佢今次試位於3樓嘅怒茶巷飲品店唔係大街出面,要轉入小巷先到不過就比佢既大黃色logo吸引咗店舖有芝士、鮮奶、水果、純茶同埋限定系列去各店都會睇下推介產品或者限定產品咁先試得出邊間舖有特式架嘛《怒.芝牛油果🥑》$38可以選擇配奶/四季春原來佢係沙冰泥架🧊雖然係沙冰泥但都可以選擇少冰最近天氣咁凍少少沙冰過下隱都好正呀🥴飲過之後我真係好鐘意依杯芝牛油果牛油果味唔重但好香好清新質地好滑身,配埋芝士奶蓋整體感覺好清香口感好好同行朋友選擇飲《無糖炭焙烏龍》$20烘焙過既烏龍茶味更濃郁係飲過最濃郁既烏龍茶欣賞怒茶巷做到每杯飲品都有其獨特性!下次要試下水果系列先📍怒茶巷 (葵芳)🔎葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界31號舖
葵涌廣場多小食店飲品就係人都知架啦
咁多間飲品店要逐間試晒佢
今次試位於3樓嘅怒茶巷
飲品店唔係大街出面,要轉入小巷先到
不過就比佢既大黃色logo吸引咗
店舖有芝士、鮮奶、水果、純茶同埋限定系列
去各店都會睇下推介產品或者限定產品

雖然係沙冰泥但都可以選擇少冰
最近天氣咁凍少少沙冰過下隱都好正呀🥴
飲過之後我真係好鐘意依杯芝牛油果
牛油果味唔重但好香好清新
質地好滑身,配埋芝士奶蓋整體感覺好清香口感好好

同行朋友選擇飲《無糖炭焙烏龍》$20
烘焙過既烏龍茶味更濃郁
係飲過最濃郁既烏龍茶

欣賞怒茶巷做到每杯飲品都有其獨特性!
下次要試下水果系列先

📍怒茶巷 (葵芳)
🔎葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界31號舖
2021-12-17 478 浏览
葵廣飲品店真係幾多下, 每次黎都會試唔同店鋪或者口味, “新嘗試多的, 人都多話題的”😂😂今次上到3樓食開野例必要揾野飲, 見到呢間”怒茶巷”既logo好搞笑, 同佢個鋪頭名一樣好嬲怒著哂火咁樣😂好想問下老闆改呢個名既由來😂Menu上有一個飲品立即Outstanding左出黎就係芫茜牛油果鮮奶, 我地身為芫茜同牛油果既愛好者絕對冇得唔試, 亦都未曾試過芫茜飲品, 另一杯就叫返正正常常既芝士烏龍茶😬1/ 芫茜牛油果鮮奶 $34飲落去完全估佢唔到咁夾, 芫茜香同鮮奶味完全並存係口入邊, 感覺上令杯飲品完全唔Heavy, 而底部都有好多果肉, 彈牙, 好特別!😋😋2/ 芝士炭培烏龍茶 $28芝士奶蓋好多人都會覺得穩打穩扎, 但我覺得難處係芝士一定要做得香濃厚身, 佢做得到同埋多左點就係佢烏龍茶味重, I like it🤗** 舖頭滿滿全民造星2 MC既相, fans唔好錯過去下打卡啦😂 P.S. 我都覺得佢唱歌好聽😂

1/ 芫茜牛油果鮮奶 $34

2/ 芝士炭培烏龍茶 $28

• 芫茜牛油果鮮奶
怒茶巷係位於葵涌廣場3樓嘅茶飲店,佢哋出售嘅茶飲有好多種類同款式,仲不時研發新款飲品🤩 佢哋提供嘅茶飲系列,例如有:怒純茶、怒果茶、怒鮮奶 同 怒芝士,依家仲有牛油果、芫荽系列!🥳 佢哋又點止得飲品? 除咗飲品,仲有甜品🤩 佢哋新推出咗 👼天使乳酪杯配水果 同 😈惡魔芝士杯,我就緊係要試晒佢哋啲新嘢喇😝🥑 怒·芝牛油果四季春 ($38)可以揀奶或茶底,我就揀咗四季春茶底、走甜、少冰,「怒 芝」系列就係芝士奶蓋咁解,呢個奶蓋好creamy、鹹香,邪惡得嚟令人無可抗拒😆😆 走咗甜嘅牛油果茶飲淳香之餘,仲有原汁原味嘅牛油果香,牛油果lover表示滿意❤️‍🔥😈 惡魔芝士杯 ($16)另外叫咗個惡魔芝士杯,好邪惡呀😝 呢個甜品分成三層,底部有黑糖珍珠,中間係超級多嘅芝士奶蓋,面頭就有oreo餅同餅碎🥰 全部都係我愛嘅邪惡食物呀🤣 黑糖撈奶蓋中和咗甜同鹹味,估唔到係咁夾㗎🥺💓

怒·芝牛油果四季春

🥑 怒·芝牛油果四季春 ($38)
惡魔芝士杯

😈 惡魔芝士杯 ($16)
2021-12-10