2019-07-15 71 浏览
來了幾次都是午市光臨, 今次帶同朋友過來也不例外.菜式款式選擇多, 質素十分平穩. 最喜歡的是他的午餐會包飲品及湯品, 不馬虎.上菜很快, 店員即使在忙碌的午市也不會刻意催促, 但當然我們也不會好意思久留
來了幾次都是午市光臨, 今次帶同朋友過來也不例外.

2019-07-10 737 浏览
今晚又係時候食下素比個胃休息一下。上完堂8點上到黎,啲四人枱已經全部滿座。好在我今晚一個人,所以唔洗等位就可以入座。呢度有dinner set,價錢係$248-258。我就揀左個$248既set,加$25要埋個甜品。<前菜拼盤>先黎個前菜,有成三款咁多,可以食到唔同既野。中間係紅火龍果藜麥沙律配無花果黑醋,黑醋結身偏甜,生菜爽口。左邊係四喜烤麩,四喜包括烤麩、毛豆、雲耳同冬菇。味道比較鹹,係唯一熱前菜。右邊係羅馬番茄配胡麻醬,已經剝皮,超貼心。<香芒牛油果苜蓿芽手卷>唔洗驚食完手卷食唔落其他野,因為入面係無飯既。雙層紫菜包住既係一大札苜蓿芽,用左牛油果、芒果同少少蛋奶同素肉鬆調味。最貼心既係有一包濕紙巾提供,抹手後可以放膽用手食呢個手卷啊。<太子參黃耳馬蹄花菇燉湯>熱辣辣用燉盅上既湯,淨係個名已經聽得出好足料啦,個名無提到既仲有大大粒猴頭菇。個湯飲落結身,感覺到有好多膠質,味道係非常自然既菇味。<黑皮雞樅菌鮮豆包白松露薯蓉焗千層闊麵>等左15分鐘就上主菜,呢個焗千層麵真係勁多料,連個菜名都有差唔多二十個字。菜名無既食材仲包

<前菜拼盤>
前菜拼盤

右邊係羅馬番茄配胡麻醬,已經剝皮,超貼心。

<香芒牛油果苜蓿芽手卷>
香芒牛油果苜蓿芽手卷

<太子參黃耳馬蹄花菇燉湯>
太子參黃耳馬蹄花菇燉湯
個湯飲落結身,感覺到有好多膠質,味道係非常自然既菇味。

<黑皮雞樅菌鮮豆包白松露薯蓉焗千層闊麵>
等左15分鐘就上主菜,呢個焗千層麵真係勁多料,連個菜名都有差唔多二十個字。菜名無既食材仲包括牛油果、甜椒、黑椒!
黑皮雞樅菌鮮豆包白松露薯蓉焗千層闊麵
面頭既菇就係黑皮雞縱菌,第一次聽,但原來係素食界係好出名架,有健脾胃既功效,口感爽口。
黑皮雞樅菌鮮豆包白松露薯蓉焗千層闊麵
至於鮮豆包就係一大塊,口感有啲似腐竹,但又無咁有油感。
黑皮雞樅菌鮮豆包白松露薯蓉焗千層闊麵
每層麵之間用左薯蓉,上面仲有拉絲芝士,用蕃茄醬調味,成個焗麵真係超美味!

<鮮果脆脆芭菲> (+$25)
賣相好落心思,上面個cream做到玫瑰形狀。
鮮果脆脆芭菲
入面更加內有乾坤,分別有Oreo、士多啤梨、朱古力碎,下面係哈密瓜、木瓜,仲有蘭香籽,味道非常豐富,而且落左咁多生果,甜味自然啲,健康啲。
鮮果脆脆芭菲

食完呢個set真係夠曬飽,而且感覺好似又為世界減碳出左一份力。雖然價錢唔平啊,但係呢度真係整得非常高水準啊,位置又係旺區,下次帶埋朋友上黎食先!
2019-07-10
香芒牛油果苜蓿芽手卷
2019-07-10 1164 浏览
今日約左同事邊傾公事邊食飯,呢間餐廳有同事之前黎過話ok,咁就黎試下食齋啦!一入門口被佢藍白色系的裝修吸引著,很典雅、好舒服的感覺!Lunch set有六款選擇,配有沙律、湯和飲品。餐版仲顯示tea set,  dinner set, 不少甜品和飲品的選擇。我和同事選了一個「點心拼盤配蕃茄巑岐湯烏冬」($108)及「蒲燒玉子淮山蓉鰻魚配日本珍珠米」($98)前菜是「藜麥蔬果沙律配鳯梨百香果汁」,有幾款不同的菜、青瓜、芒果粒、提子粒和藜麥,個沙律汁清甜帶微酸有果香,好開胃!餐湯有「野菜粟米忌廉湯」和「木瓜甘筍雪耳花生湯」,我揀中湯,有好多湯渣證明足料,又夠火喉,飲完好舒服。同事飲西餐,一試就話好香粟米味,肯定用新鮮粟米而非罐頭(事後我們問侍應果然屬實)。同時幾欣賞佢上湯時係見到有蓋,可能確保夠熱掛,擺上枱後先幫你拎走個蓋。主菜先黎「蒲燒玉子淮山蓉鰻魚配日本珍珠米」,估唔到佢用日式便當咁裝住,好精緻,有六塊「鰻魚」、玉子、黃瓜、酸薑、毛豆,個鰻魚汁非常香,我唔知啲鰻魚用乜嘢做,唔通就係淮山蓉?都好食的。跟住就係蕃茄讚岐湯烏冬,蕃茄湯好香濃,烏冬彈牙,配以菇和蔬菜,清淡得來又好味,而且份量不

藜麥蔬果沙律配鳯梨百香果汁

木瓜甘筍雪耳花生湯

蒲燒玉子淮山蓉鰻魚配日本珍珠米

跟住就係蕃茄讚岐湯烏冬,蕃茄湯好香濃,烏冬彈牙,配以菇和蔬菜,清淡得來又好味,而且份量不少。
蕃茄讚岐湯烏冬

至於點心拼盤,一籠裏面有四款,包括春卷、燒賣、叉燒包和素餃,都很不錯!
點心拼盤

餐茶除左最普通的啡茶, 仲有少量特式飲品, 我揀左熱的韓風蘆薈柚子蜜,甜甜的很潤呢!

雖然呢餐食齋,但對於我呢個平時唔食慣齋嘅人來講,成餐都唔算好寡,仲覺得幾好味添!偶爾清下腸胃都唔錯呀!
2019-07-04
藜麥蔬果沙律配鳯梨百香果汁
木瓜甘筍雪耳花生湯
蕃茄讚岐湯烏冬
2019-07-08 116 浏览
今日午餐時興起想食清啲,所以就來咗呢間位置銅鑼灣渣甸街既素食餐廳。中午時段都相當爆滿,餐廳有午餐供應,今天和朋友二人分別點了兩個午餐。落單後,先來餐湯:野菜粟米忌廉濃湯,粟米味相當香濃,湯入口時也十分順滑。再來,是前菜 :藜麥蔬果沙律配鳳朵百香果汁,味道清新,蔬菜也很新鮮主菜,我和朋友分點了兩款不同菜式田園南瓜野菌忌廉燴肩意粉配香脆腐皮卷($98)意粉的軟硬適中,南瓜野菌忌廉非常香濃,整體配合得剛剛好。配上的香脆腐皮卷,造型跟釀雞翼一樣。外皮脆脆的,十分香口惹味。蒲燒玉子淮山蓉鰻魚配日本珍珠米($98)素鰻魚和真既鰻魚味道,相似度有8分,配合醬汁和日本珍珠米,根本就係食緊真既鰻魚飯。藍蝶花雪梨汁藍蝶花有抗衰老作用,雪梨汁又有清熱效果,非常健康,味道清新店內員工服務態度很好。如果下次想食清啲,我一定會再來。

落單後,先來餐湯:
野菜粟米忌廉濃湯,粟米味相當香濃,湯入口時也十分順滑。

再來,是前菜 :
藜麥蔬果沙律配鳳朵百香果汁,味道清新,蔬菜也很新鮮

藜麥蔬果沙律配鳳朵百香果汁

主菜,我和朋友分點了兩款不同菜式

田園南瓜野菌忌廉燴肩意粉配香脆腐皮卷($98)
田園南瓜野菌忌廉燴肩意粉配香脆腐皮卷

意粉的軟硬適中,南瓜野菌忌廉非常香濃,整體配合得剛剛好。

田園南瓜野菌忌廉燴肩意粉配香脆腐皮卷

蒲燒玉子淮山蓉鰻魚配日本珍珠米($98)

藍蝶花雪梨汁
藍蝶花雪梨汁

藍蝶花有抗衰老作用,雪梨汁又有清熱效果,非常健康,味道清新

店內員工服務態度很好。如果下次想食清啲,我一定會再來。
野菜粟米忌廉濃湯
野菜粟米忌廉濃湯
2019-07-08 24 浏览
用心做的優質素食 悠蔬食🥗.素菜一向都不是ME的首選但有朋自遠方來 友人是素食者因此找了一家在銅鑼灣的素食餐廳與友人共享午膳台式大滷麵 以為只有台灣才吃到的大滷麵 在這裡都可以找到配料有紅蘿蔔 香菇 雞蛋 小棠菜柔軟的小麵吸入甜甜的鹵水汁 味道十分有趣這裡的午餐份量甚多 一定能夠吃個飽木瓜雪耳花生湯雪耳一啖啖膠原蛋白 感覺滋陰潤肺.Score9/10)🍩.我地分享美食的動力I Really Recommend to Everyone<3
用心做的優質素食 悠蔬食🥗

2019-07-07
  • 木瓜雪耳花生湯
  • 台式大滷麵
2019-07-02 64 浏览
媽媽係素食者,平常出街食飯選擇唔多,今日襯佢放假,做下乖乖女帶佢出城試下素嘅西餐啦當日平日星期二,入座率8成。座位唔算闊落,但都係接受範圍內。因為成個MENU太多選擇, 母親大人唔想揀黎揀去見到Dinner set都算岩食,2百幾連前菜有5道菜,所以直接叫dinner set 算了。前菜有3款 ,分別係烤夫/薯仔沙津/青瓜黑木耳 - 母親大人同我各自最鍾意嘅都係烤夫, 烤夫就好似蜂巢豆腐嘅質感, 哂吸收哂所有醬汁。香芒牛油果苜蓿芽手卷 - 蓿芽口感爽脆,有輕微草青味,但食開沙津嘅就覺得冇咩唔難接受。配埋芒果/牛油果同少許素豬肉鬆,味道同口感都有層次。皇菇竹笙雪蓮子黃耳燉湯母親大人比較愛好中湯,燉湯好足料,好濃郁。因為有黃耳,飲落去有少少甘,感覺好似補補地咁~牛肝菌松子菠菜忌廉意大利飯 伴吉列蒟蒻意大利飯配合左香港人口味,係煮到全熟嘅,D配料同飯比例接近50/50😂炸蒟蒻嘅質感真係同魷魚圈非常似手作竹炭薄餅 $148 - 因爲手造關係,需要等嘅時間偏長d。配料又係多到滿瀉,當中有菇/青椒/菠蘿同大量芝士。因為配料關係,口感都係偏爽嘅,餅底好有手造嘅感覺,雖然係薄批底,但唔會硬而有少少軟糯

當日平日星期二,入座率8成。
座位唔算闊落,但都係接受範圍內。

因為成個MENU太多選擇, 母親大人唔想揀黎揀去

前菜有3款 ,分別係烤夫/薯仔沙津/青瓜黑木耳 -

配埋芒果/牛油果同少許素豬肉鬆,味道同口感都有層次。

皇菇竹笙雪蓮子黃耳燉湯
母親大人比較愛好中湯,燉湯好足料,好濃郁。
因為有黃耳,飲落去有少少甘,感覺好似補補地咁~

牛肝菌松子菠菜忌廉意大利飯 伴吉列蒟蒻
炸蒟蒻嘅質感真係同魷魚圈非常似

因為配料關係,口感都係偏爽嘅,餅底好有手造嘅感覺,雖然係薄批底,但唔會硬而有少少軟糯嘅。

鮮果脆脆芭菲 (套裝+$25)
港媽指定甜品
就係比玫瑰花cream嘅外型吸引之嘛⋯⋯ 酸酸甜甜嘅士多啤梨同雜莓醬配埋朱古力雪糕🍦為今餐畫上句號

飲品 - 藍碟花雪梨汁 (套餐+$20)

2019-07-01 65 浏览
呢間素菜中西fusion餐廳, 我揾左好耐啦!記得當初系朋友介紹嚟呢間食, 非常有驚喜現在銅鑼灣呢間嘅食物十分有水準👍👍👍尖沙咀都有分店架前菜: 四喜烤夫+麻醬沙薑頭絲粉皮+柚香紅菜頭蘋果拌合桃手卷: 蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷湯品: 菠菜忌廉桃膠濃湯主食: 和風牛肝菌野菜忌廉扁意粉甜品: 紅棗乳酪蛋糕最後呢個晚餐食唔哂, 最終都係打包我好努力咁食架啦~下次帶埋朋友嚟食下, 推廣下素食主意Recommend to anyone!
呢間素菜中西fusion餐廳, 我揾左好耐啦!
記得當初系朋友介紹嚟呢間食, 非常有驚喜

現在銅鑼灣呢間嘅食物十分有水準👍👍👍
尖沙咀都有分店架

前菜: 四喜烤夫+麻醬沙薑頭絲粉皮+柚香紅菜頭蘋果拌合桃

手卷: 蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷

湯品: 菠菜忌廉桃膠濃湯

主食: 和風牛肝菌野菜忌廉扁意粉

甜品: 紅棗乳酪蛋糕

最後呢個晚餐食唔哂, 最終都係打包

我好努力咁食架啦~

下次帶埋朋友嚟食下, 推廣下素食主意

Recommend to anyone!
2019-06-28
2019-07-01 69 浏览
最近開始養生,約朋友聚會都主要係揀啲健康嘅餐廳。今次就揀咗呢間素食嘅餐廳試吓。叫咗一個套餐和一個主菜。套餐就包左小食主菜湯同甜品。叫咗個意粉,同埋飯,個小食都幾好食,好開胃。個湯好飲,我哋揀咗中湯就冇咁肥,因為西湯係忌廉湯。主菜大碟,吉列蒟蒻好有驚喜!不過味道其實都相對地普通,冇咩留下特別深刻印象~甜品就比較細舊,價錢貴~除咗套餐嘅甜品,我哋再加咗一個蛋糕,味道無驚喜~每人最低消費額最少$200,其實都幾貴~兩個人都食咗五百幾蚊。

叫咗個意粉,同埋飯,個小食都幾好食,好開胃。

2019-06-27
2019-06-29 80 浏览
這晚跟嘴刁的素食朋友來這用膳。餐廳提供多國菜選擇,且裝修用色挺少女的。餐牌的選擇挺多,最後點了dinner set 2份—黑松露秋葵燴扁意粉伴天婦羅美國蘆筍及沙嗲杏鮑菇豆卷串燒配法包。晚餐套餐十分豐富,有前菜、餐湯、小食、主食及甜品。四喜烤夫及青瓜木耳滷得入味,前者味道不會過咸;後者仍保持爽脆口感,不錯( ´▽`)小食手卷香脆可口,至於餐湯,西式的西蘭花濃湯味道濃郁口感滑身;中式的燉湯用料十足,十分十錯(*¯︶¯*)侍應因應食客的用餐速度而上菜。主菜同樣美味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)黑松露秋葵燴扁意粉伴天婦羅美國蘆筍意粉燴得入味,醬汁能掛在意粉上,黑松味夠,而天婦羅的蘆筍亦炸得脆身。沙嗲杏鮑菇豆卷串燒配法包串燒一共有四串,分著吃剛好,串燒本身已有簡單調味,法包則焗得脆身,沾上花生味濃的沙嗲醬,更加惹味,整個配搭很配!甜品則選了榛子咖啡乳酪蛋糕及鮮果脆脆芭菲。乳酪蛋糕小小的一件吃剛好,咖啡跟芝士很出,很不錯喔;鮮果脆脆芭菲層次豐富,裡面伴的是朱古力味的雪糕,好邪惡的甜品(*¯︶¯*)這頓晚餐吃得很飽且很滿足,下次要帶媽媽來試試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
這晚跟嘴刁的素食朋友來這用膳。
餐廳提供多國菜選擇,且裝修用色挺少女的。

晚餐套餐十分豐富,有前菜、餐湯、小食、主食及甜品
沙嗲杏鮑菇豆卷串燒配法包
甜品則選了榛子咖啡乳酪蛋糕及鮮果脆脆芭菲。

2019-06-25
  • 香芒牛油果苜蓿芽手卷
  • 蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷
  • 猴頭菇竹笙黃耳雪蓮子燉湯
  • 蘆筍西蘭花桃膠忌廉濃湯
  • 榛子咖啡乳酪蛋糕
  • 鮮果脆脆芭菲
2019-06-20 2815 浏览
今日同男友行街,甘岩就見到呢間餐廳食素食就上左去望下。意想不到係好多人食!甘岩同𨋢有一家人都係上去食,甘我地又無訂位就甘走上去所以係要等既。。。我地7點9左右上去餐廳係full 左,等左20分鐘先有位。。餐廳吾算好大,但好full,好多都係一家人食。其實餐牌選擇吾係好多,但真係全素食,乜都想試下既我就點dinner set啦湯品:蘆筍西蘭花桃膠忌廉濃湯🍲個湯飲落好濃味,又香又濃。成個湯似係用蔬菜攪爛煮而成,好飲黃菇竹笙雪蓮子黃耳燉湯:呢個中湯好清甜,用料十足前菜:四喜烤夫:呢但我覺得似平時食既酸齋,餐廳切到細細粒好方便食,而且好入味。青瓜黑木耳腰果:有小小麻辣既味道但吾係勁辣。。。切到細細粒甘,忍吾住不停夾泥食。薯仔合桃冰菜沙律🥗:好食,沙律入面有小粒粒青瓜,冰菜好爽脆。。手卷:蘆薈&香芒牛油果苜蓿芽手卷:呢個手卷真係好特別,但味道真係好似食緊壽司甘。其實苜蓿芽係好似豆苗芽甘,好爽脆,有小小草青味,味道清新又fresh。。主菜:青咖哩雜菜猴頭茹配薄餅及珍珠米飯🍚哇。。好大份丫。個飯就有點硬,薄餅好酥脆。青咖哩好大份,入面有好多雜菜又有幾舊猴頭茹。味道同賣相都讚!沙嗲杏鮑茹豆干配法包:賣

餐廳吾算好大,但好full,好多都係一家人食。

湯品:
蘆筍西蘭花桃膠忌廉濃湯🍲
個湯飲落好濃味,又香又濃。成個湯似係用蔬菜攪爛煮而成,好飲

黃菇竹笙雪蓮子黃耳燉湯:
呢個中湯好清甜,用料十足

前菜:

手卷:

主菜:
青咖哩雜菜猴頭茹配薄餅及珍珠米飯🍚

沙嗲杏鮑茹豆干配法包:
賣相真係好靚!串燒係三色椒。菇🍄同豆干。。。串燒燒得好夠香,法包亦烤得好香脆咖。雖然係燒但三色椒同菇都一樣好juicy吾會乾巴巴既

甜品🍮
泰式奶茶千層蛋糕🍰
我數過好似有16層咖🤣🤣有一陣茶既苦澀味,奶油好香又滑。重點吾太甜,清新既味道。

鮮果雪糕芭菲🍦
一個甜品杯上,最上有玫瑰花🌹cream。orea同士多啤梨,榛子雪糕,然後係朱古力脆米,下面係哈蜜瓜,最底有奇亞籽。。。
我覺得成餐飯最吾健康就係呢個啦🤣🤣

飲品:
檸檬薑蜜同紫貝天葵荔枝梳打

呢餐素食飯,無諗過會甘飽。而且賣相味道都有驚喜,素食真係可以好食😬😬而且上泥食一定要先訂枱,walkin有機會無位咖。

2019-06-19
2019-06-18 101 浏览
收工約咗兩個朋友晚飯,其中一個朋友話要食齋,我本身係一名食肉獸,當然唔會這主動提出食素,但又唔會太抗拒嘅;況且朋友搵好哂餐廳,一於去試下啦🥰我地七點半左右到埗,餐廳入座率已達8成,好多人呀!前菜:四喜烤夫及秘制青瓜黑木耳伴琥珀腰果及華都夫薯仔合桃冰菜沙律三款前菜都清新開胃,而且份量都唔少。我個人最鐘意食㛈夫,軟綿綿得嚟有彈性,入味得嚟又唔咸👍🏻手卷:香芒牛油果苜蓿芽手卷紫菜十分香脆,牛油果濃滑creamy,配埋爽口苜芽同鮮甜芒果,整個配撘都好鮮味。湯品:黃菇竹笙雪蓮子黃耳燉湯呢個黃耳燉湯有驚喜!味道濃郁,集各湯料之精華,非常鮮甜。要注意嘅係,佢真係好熱,記得唔好心急,慢慢飲呀。主菜:D) 牛油果鮮豆包南瓜新薯焗千層闊麵 ($248)面層鋪滿微焦嘅芝士,仲要係厚厚一層夠哂罪惡😂🙈我層闊麵煙韌彈牙👍🏻主菜:E) 牛肝菌松子菠菜忌廉意大利飯伴吉列蒟蒻 ($258)意大利飯煙韌有咬口,食落仲大陣陣牛肝菌嘅香氣,松子脆口,成功增強口感。甜品:C) 泰式奶茶千層班戟 (+$25)千層班戟賣相美觀,層層清𥇦分明,甜度適中👍🏻甜品:D) 鮮果脆脆芭菲 (+$25)好靚嘅玫瑰忌廉🌹內有不同嘅鮮果,Ore
我地七點半左右到埗,餐廳入座率已達8成,好多人呀!

手卷:香芒牛油果苜蓿芽手卷

湯品:黃菇竹笙雪蓮子黃耳燉湯

主菜:D) 牛油果鮮豆包南瓜新薯焗千層闊麵 ($248)

甜品:C) 泰式奶茶千層班戟 (+$25)
千層班戟賣相美觀,層層清𥇦分明,甜度適中👍🏻
甜品:D) 鮮果脆脆芭菲 (+$25)
好靚嘅玫瑰忌廉🌹內有不同嘅鮮果,Oreo,同一啲脆脆,食落甜而不漏🤤
熱檸檬蜂蜜水 (+$10)
蜂蜜檸檬清甜潤喉😋
2019-06-15 128 浏览
愛上素食,又試新餐廳,當然要揾好朋友一齊分享,因為平日關係所以容易BOOK位。還可以坐卡位,亦冇時間限制,舒適的環境。睇到MENU有驚喜,很多選擇,因為太多野想食,所以一定會再來樣樣都想食,最後ORDER左3個Dinner Set,再加多2個推介美食,大滿足~最後當然食唔晒,攞走...叫左3個唔同嘅Dinner Set,每SET都會有手卷,前菜,主菜,可加錢附上甜品和飲品手卷和燉湯跟餐附送湯 - 可選中式燉湯或西湯主菜1/ 栗子素雞煲2/ 意大利飯3/ 牛油果千層面附加食品1/黑松露薯蓉大菇2/炸雞腿
還可以坐卡位,亦冇時間限制,舒適的環境。

最後當然食唔晒,攞走...

手卷和燉湯跟餐附送

黑松露薯蓉大菇
甜品
伯爵千層蛋糕
2019-06-13 1965 浏览
最近興起食得有營既熱潮,所以同朋友今次選擇食得清淡啲,有營養啲同埋順便清清腸胃,所以我地去左悠素食。地點都好方便,位於銅鑼灣既鬧市。我地叫左dinner set,個set好豐富有前菜,手卷,湯品,主食,甜品同餐飲。前菜有四喜烤夫及秘制青瓜黑木耳伴琥珀腰果及華都夫薯仔合桃冰菜沙律。個烤夫賣相好靚,味道都唔錯。個黑木耳同青瓜食落去個口感好清涼,我個人比較喜歡食個腰果,味道甜甜,口感好脆。 個沙律就夠哂健康加埋冰菜個感覺好清新,口感都幾特別。個香芒牛油果苜蓿芽手卷,好特別,好有日本風味,個紫菜好脆,芒果夠哂甜。至於個湯品係黃菇竹笙雪蓮子黃耳燉湯,一飲落去就知火喉十足,用料又多又足,味道好清甜。主食方面,我地要左黑松露秋葵燴扁意粉伴天婦羅美國蘆筍($258)同埋牛油果鮮豆包南瓜新薯焗千層闊麵 ($248)。 個意粉味道好有黑松露既香濃,個天婦羅炸得啱啱好,唔油膩,味道唔錯。 至於個闊麵十,芝士味香濃,又多南瓜,同個闊麵好夾。至於個甜品,我地要左榛子咖啡乳酪蛋糕同埋泰式奶茶千層班戟 (+$25)。 個人比較鍾意個千層班戟,唔會太甜,口感層次都好豐富,同lady M有得比。個乳酪蛋糕雖然好精緻,但

。個乳酪蛋糕雖然好精緻,但咖啡味香濃,食落去口感好好。

餐飲我要左杯熱檸檬蜂蜜,味道唔錯。
2019-06-11
2019-06-13 64 浏览
—沒完沒了的OT黑洞叉叉電再返去做嘢時間稍晏 都仲有食客進餐蘆筍西蘭花桃膠忌廉濃湯($78)齋望到青綠色已經覺得好健康中間仲放咗大大嚿桃膠暖暖地好濃稠 唔鍾意食蔬菜嘅都會啱飲酥炸腐皮卷($58)食過整件都係炸脆哂但呢度係皮脆入面仲係一層層煙韌腐皮泰式奶茶千層班戟($48)原來會定時轉餐牌 嚟之前想食伯爵茶味嘅今期轉咗做奶茶味都照試試一種較輕盈嘅口感 食完唔覺甜膩————————————————悠蔬食銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心25樓

沒完沒了的OT黑洞
叉叉電再返去做嘢
時間稍晏 都仲有食客進餐
蘆筍西蘭花桃膠忌廉濃湯($78)
齋望到青綠色已經覺得好健康
中間仲放咗大大嚿桃膠
暖暖地好濃稠 唔鍾意食蔬菜嘅都會啱飲
酥炸腐皮卷($58)
食過整件都係炸脆哂
但呢度係皮脆入面仲係一層層煙韌腐皮
泰式奶茶千層班戟($48)
原來會定時轉餐牌 嚟之前想食伯爵茶味嘅
今期轉咗做奶茶味都照試試
一種較輕盈嘅口感 食完唔覺甜膩
————————————————
悠蔬食
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心25樓
2019-06-11 70 浏览
同朋友去到銅鑼灣附近工作,收工後就到銅鑼灣附近嘅餐廳覓食。所以就專登上網搵一搵邊一間好食,最後就發現呢間Leisurely Veggie,呢道環境都幾舒適的,裝修又夠精緻,座位也比較寬敞。胡麻茄子伴牛蒡,呢道菜都幾開胃,因為茄子同牛蒡有胡麻醬伴著,下面的菜柚子汁,所以食落非常開胃!香樁拌翡翠、紅菜頭蘋果香橙伴合桃同泰式鮮果沙律o既三款組合。翡翠應該即係萵筍o個類,食落無渣,連同紅菜頭、合桃呢d 都係健康食材,配上新鮮生果一齊食酸酸甜甜令人好舒服的感覺,味道簡直係一流!酥脆腐皮卷 $58/4件 腐皮卷整到成隻雞鎚咁,原來因為中間有支雪條棍,好有創意既做法個皮脆得黎唔會太油膩,另外佢有俾埋酸辣醬,點埋食非常惹味!味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民。

酥脆腐皮卷 $58/4件

味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。
2019-06-09
用餐优惠