2018-12-20 279 浏览
尖沙咀最佳盛品酒店地庫的意粉廚房,專門提供優質美味可口的意粉美食予食客們品嚐,地方環境亦颇為寧靜優雅,其中有道紅酒燴牛肋排意粉比較值得推介予食客,紅酒滲入牛肋排內令肉質更鬆軟可口,香味更加濃厚。
2018-12-10 253 浏览
Friendly staff gave us a detailed talk about different traditional Italian cuisine. The purpose of this restaurant is to recommend delicious and healthy Italian food with a reasonable price!

2018-11-02 426 浏览
我偏食,就算係要做返幾多exercises都情願先要飽口福。今年,更加發願要盡試香港西餐中嘅磨菇煙肉意,點解?因為我真係好鍾意食磨菇同煙肉。今次試意粉廚房嘅磨菇煙肉意,佢仲加咗蛋汁,都算係肯花多少少心機,而且原來效果都唔錯,比起芝士或白汁,有多一份層次,而且好似無咁膩。呢間餐廳食過幾次,中規中矩,但坐得舒服,性價比算高,至於碟磨菇煙肉意,個賣相就唔多理想,但食落就水準以上,磨菇同煙肉份量同比例適中,有趣嘅係,D汁雖然望落去好濃,但食落清清哋,又唔似係因為蛋汁先會咁,原因不明。順便提一提杯餐飲,我覺得係比得上茶記,呢個值得加分。
2018-11-01
2018-10-12 472 浏览
尖沙咀的餐廳雖多,不過多做遊客生意,價錢高昂的西式選擇相對較少,而這間鋪頭雖然主打意粉,但價錢出乎意料的親民這天與女伴來到這間尖沙咀的小店,店面位置不多,幸好也不算多人,坐下後很快便點了一個拿破侖意粉,香草煙肉番茄濃湯和芝士肉醬焗薯角。拿破侖意粉和香草煙肉番茄濃湯的味道未有令人失望,雖然不能說出眾,但兩者的煙肉甚多,以78大元左右的價錢而言可謂超值。加錢所配的藍梅紅茶味道濃厚,物有所值最後上枱的芝士肉醬焗薯角看上去便十分吸引,點上肉醬的薯角自然是惹味非常,不一會兒便清空了整碟薯角。總括而言,此店的性價比甚高,食了兩個意粉和一個薯角並配以兩杯飲料亦不過150元,可說是區內最抵的意粉餐廳.
2018-10-05
  • 拿破侖意粉
2018-10-10 398 浏览
呢間餐廳門面真係夠曬隱世,我成日係附近買珍珠奶茶都發現唔到,直至今日同媽咪食先第一次黎。餐廳環境好雅緻, 牆上掛滿復古風既畫,不過我今日6點50分黎到,食到8點都係見過一台客,個場超靜😱-湯同飲品可以任添,當中甘筍忌廉湯超級好飲,口感綿滑,味道香濃。另外仲有老火湯任飲,不過我今次無試到。-三文魚忌廉汁意粉,十分推薦👍🏻三文魚咸香,每條意粉都掛滿醬汁,濃而不膩!而大蝦蒜香意粉就一般,不過不失啦!-最後配埋熱鮮奶同甜品,每人賣單$100左右,成餐飯好完美。
三文魚忌廉汁意粉,十分推薦👍🏻
三文魚咸香,每條意粉都掛滿醬汁,濃而不膩!

而大蝦蒜香意粉就一般,不過不失啦!

最後配埋熱鮮奶同甜品,每人賣單$100左右,成餐飯好完美。
2018-09-21 341 浏览
女朋友話要食酒店晚餐,但又唔想太破財E間係你地最好之選喇!我就叫左個香蒜大蝦意粉,隻大蝦又真係幾大隻WO味道又幾好食丫我女朋友就叫左個帶子波菜麵,E個帶子波菜麵有好食真係,帶子都多下。D餐湯係用蘑菇打粹整既,NOT BAD,而且可以任食任飲檸茶咖啡,唔會唔飽啦
女朋友話要食酒店晚餐,
但又唔想太破財E間係你地最好之選喇!
2018-09-21
  • 帶子波菜麵
2018-08-14 383 浏览
香港人鍾意食牛係人都知,我作為香港人一樣無牛不歡,但係出街食牛只會食西餐或打邊爐,事關唔知乜原因,中菜嘅牛肉總係有種醃到變質嘅感覺。西餐唔同,會唔使煮到十成熟,所以可保持肉嫩,只要個汁唔太差,就可以滿足都“牛食家”。近月返工返尖沙咀,不時都會去意粉廚房食晏,事關靜靜哋之餘,佢嘅牛肋排質素在水準之上,尤其係個汁,濃濃哋又唔膩,已經食過幾次,甚至變咗每週例牌。唯一無咁理想係配意粉會太飽,下次要問下可唔可以加面扣底先。
题外话/补充资料: 餐湯餐茶任添任飲
2018-08-13
2018-08-08 360 浏览
今天,我又去了意粉廚房食LUNCH, 這裡是我的私人CANTEEN。個MENU 有好多 LUNCH SET 比CHOOSE,又有免費餐包,餐飲,任飲餐湯,包你一定飽,最後又有甜品食。今次我食帶子意粉,好好味。大家快D來試下,真心GA
今次我食帶子意粉,好好味。
大家快D來試下,真心GA
2018-08-07
2018-08-03 258 浏览
尖沙咀漆咸道南最佳盛品酒店地庫的意粉廚房提供了—道蜆肉蟹柳意粉,此食品色香味俱全,賣相也能吸引顧客,廚師悉心提供的蜆肉蟹柳鮮嫩可口,意粉亦煮得幼滑,的確是一道海鮮意大利粉美食。
2018-07-28 328 浏览
我的午餐系列-第12篇今天路經這裏,發現原來已經轉了做一間意粉餐廳,看門面和裝修,感覺都可以,所以就決定入去試一試。原來是在酒店的地庫,入到餐廳內、不論侍應、枱的擺設,都比一般餐廳高級。坐下後先點了個主菜,黑松露油帶子菠菜麵。接着就可以自己行去靠牆處,有兩款熱湯可供選擇,一款是中湯,另一款是南瓜湯。當天我就選了南瓜湯,味道不錯,有濃濃的南瓜味。接著,餐包也上桌了,那個包是熱的,安心了。意粉上場,帶子很有彈性,意粉汁味道可囗,不自覺地吃了整碟。然後又有個燉蛋做甜品,我已經飽飽了。最後,來一杯咖啡或茶,劃上完美的句號。留意,湯和飲品都是自助形式,自己去斟的。
我的午餐系列-第12篇

留意,湯和飲品都是自助形式,自己去斟的。

2018-07-20
2018-07-24 186 浏览
趁住放假就跟母親大人過來尖沙咀呢邊行吓街,扮吓孝順仔。可惜天公不造美落左成日雨,行到尾亞媽又肚餓.最近看見到有間食意粉. 於是就到意粉廚房食個 Lunch,呢到落雨都不太多人,真係有D攪笑,不過剛好可以同媽咪坐耐D,媽咪點了德國紐倫堡腸螺絲粉,我就叫了拿破崙芝士火腿意粉,媽咪叫的螺絲粉比較酸,不過D螺絲粉軟硬好適中,至於拿破崙芝士火腿意粉就非常好味,芝士味真係好濃,結賬都是二伯多D,真係低食,下次約朋友吹水,都會再來。
趁住放假就跟母親大人過來尖沙咀呢邊行吓街,扮吓孝順仔。
媽咪點了德國紐倫堡腸螺絲粉,我就叫了拿破崙芝士火腿意粉,
媽咪叫的螺絲粉比較酸,不過D螺絲粉軟硬好適中,
至於拿破崙芝士火腿意粉就非常好味,芝士味真係好濃,
結賬都是二伯多D,真係低食,下次約朋友吹水,都會再來。
题外话/补充资料: 清靜
2018-07-22
  • 國紐倫堡腸螺絲粉
2018-06-21 324 浏览
尖沙咀漆咸道南最佳盛品酒店地庫內的那間意粉廚房專門提供各式各樣意粉美食供顧客們品嚐,其中—款蛋汁煙肉磨菇意粉味道確實不錯的,煙肉配上磨菇,營養成份配搭恰當,值得一吃。
2018-06-14 284 浏览
擒日中午食饭时間,因落大雨,原本打算去尖东食饭。见咁大雨係加连威老道口,企吓,唸住冇咁大雨至行过去尖东,点知企吓企吓唔对路,都重係咁大雨,见对面间洒店地下有间餐厅叫意粉厨房,睇时间冇乜剩。就过去试下,点咗个日式咖喱虾饭。点知惊喜,,好味喎,,重咖喱味,但唔係好辣,而且价钱公度喎,五十多元,再加一服务。如果有时间会再去试埋其它嘢

2018-06-11 239 浏览
Pasta is my all time favourite .  This time trying the Pasta Kitchen of the Best Western Plus Hotel Kowloon, I have ordered the seafood pasta.  At first I did not give a  very high expectation, as compare with other hotels in Tsim Sha Tsui, the price is cheap. The average price of food is only 60 to 80.  Suprisingly. the standard of the food is very good. Together with the quality service and cozy environment, definitely will come back again.
2018-06-11
2018-05-30 294 浏览
位置方便在尖沙咀加連威老道酒店地庫, 格調格局非常優雅,食物、環境都好好,而且餐湯和餐飲是自助形式無限添飲, 好適合shopping完坐低傾計,整體好好👍🏼不論食物外觀同味道都係有花心思嘅,而且價錢同份量都合理,會再去!我們分別點了三個餐, 我選了 「煙三文魚意粉」,簡直係一流,煙三文魚十分之嫩滑,感覺不會太膩, 伴碟既蘑菇好入味,正到暈!想讚下侍應十分貼心提我地要趁熱食呢個意粉,因為凍左食可能會腥,果然好好味!食物,環境和服務很好,之後會介紹朋友黎/晚餐,自己一定再來位置方便在尖沙咀加連威老道酒店地庫, 格調格局非常優雅,食物、環境都好好,而且餐湯和餐飲是自助形式無限添飲, 好適合shopping完坐低傾計,整體好好👍🏼不論食物外觀同味道都係有花心思嘅,而且價錢同份量都合理,會再去!我們分別點了三個餐, 我選了 「煙三文魚意粉」,簡直係一流,煙三文魚十分之嫩滑,感覺不會太膩, 伴碟既蘑菇好入味,正到暈!想讚下侍應十分貼心提我地要趁熱食呢個意粉,因為凍左食可能會腥,果然好好味!食物,環境和服務很好,之後會介紹朋友黎/晚餐,自己一定再來

食物,環境和服務很好,之後會介紹朋友黎/晚餐,自己一定再來

食物,環境和服務很好,之後會介紹朋友黎/晚餐,自己一定再來