2022-10-25
朋友知我鍾意食蜆,特登帶我嚟太子呢間鋪頭試佢個蜆肉蝴蝶粉🦋鋪頭唔係好大,行工業風幾有feel,我同朋友都各自叫咗個蜆肉蝴蝶粉,另外叫咗個黑松露巴馬臣芝士薯條一齊share滿蜆肉蝴蝶意粉一上枱就見到成蝶意粉鋪滿哂蜆,店員仲俾咗每人一個鐵兜俾我哋裝蜆殼,我本身諗住兩個人share一個兜咪得囉,點知原來係唔得,因為d蜆真係食極都有!原來仲可以加錢double蜆嘅份量,我想象唔到double蜆會有幾多蜆😂食蜆最怕唔開殼同埋有沙,但呢個意粉隻隻蜆都開哂口仲要完全冇沙,個汁好重忌廉味又有d洋蔥粒蒜粒喺入面,意粉好掛汁好入味黑松露巴馬臣芝士薯條薯條上面有好多巴馬臣芝士碎,另外有個黑松露芝士醬,黑松露味好夠,薯條外脆內軟炸得好好味#foodie #太子美食 #旺角美食 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger
滿蜆肉蝴蝶意粉
黑松露巴馬臣芝士薯條