平時好鐘意食辣野,尤其係川菜,烤魚都係我鐘意食既川菜之一餐廳主打魚饌料理,用上原條鮮魚,帶來正宗川菜的味覺及享受店內環境寬敞,設有大量梳化座位,用餐舒適除左必試烤魚,仲有涼菜、串燒可供選擇店鋪仲好細心,準備小型燒烤爐幫串燒保溫,傾下計、慢慢食都唔會放到凍曬食物方面:重慶麻辣烤清江魚 : 選擇左 BB 辣,清江魚口感嫩滑、油香十足,味道鮮美,再配埋娃娃菜、蓮藕、薯仔、金菇、芽菜、魔芋爽,配料豐富啫啫墨魚滑 : 墨魚肉飽滿緊實,鮮美彈牙,加埋入麻辣湯一齊食,更加惹味- 串燒 -安格斯牛頸脊串 : 厚薄適中,脂肪分佈平均,入口軟淋,牛肉味濃郁,新鮮有咬口羊肉串 : 羊肉肉質細嫩,火候燒得剛剛好,孜然調味香口美味牛黃喉 : 口感爽口彈牙,淡淡牛香味,加上少少孜然粉,做串燒一樣好味泰式墨魚鬚 : 墨魚鬚夠曬彈牙鮮味,再蘸少少泰式醬就夠曬惹味孜然燒雞翼 : 雞翼外皮燒得香脆,肉質細嫩,加上孜然粉,川味十足四川冰粉 : 外型透明似冰塊的冰粉,口感冰涼清爽,再淋上花、山楂及提子乾,味道清甜咸檸七 : 口味酸甜帶點咸味,清新淡雅,潤肺止咳清肺化痰,食麻辣野就最夾
平時好鐘意食辣野,尤其係川菜,烤魚都係我鐘意食既川菜之一

餐廳主打魚饌料理,用上原條鮮魚,帶來正宗川菜的味覺及享受

店內環境寬敞,設有大量梳化座位,用餐舒適

除左必試烤魚,仲有涼菜、串燒可供選擇

食物方面:

- 串燒 -

羊肉串 : 羊肉肉質細嫩,火候燒得剛剛好,孜然調味香口美味

2024-12-11
天氣開始轉冷,假日同屋企人去完銅鑼灣行街,除左食打邊爐外,食烤魚加串燒也是一個很好的主意。🌬️🐟🔥😋🍽️這店除了啤酒做緊買一送一的優惠外,其他無酒精特飲價錢同樣抵飲。✨ 咸檸七($24),原罐雪碧自行調製入咸檸檬裡,咸香味突出,潤肺又潤喉。🥤🧊🍋✨ 檸檬薏米水($22),大半杯都放滿了原粒薏米,夠哂足料很滋潤。🍋🍹因烤魚的製作需時,所以店舖會先安排送上串燒,然後烤魚。這店的串燒選擇也很多,可說是平靚正。🍢☺️✨ 鹽燒厚牛舌串($28/串),牛舌的口感較為爽彈,帶有嚼勁,加埋檸檬汁味道更加提鮮。🐮👅✨ 燒茄子($32),原條茄子長身大片,以孜然、蒜蓉和香蔥調味,夠哂濃郁惹味。🍆🧄🧂✨ 陀地燒生蠔($12/隻),每隻蠔肉脹卜卜又飽滿,釀滿了香蔥和蒜蓉,這個價錢能夠食到這個質素,絕對出色。🦪🧄✨ 炸饅頭($20),饅頭炸得金黃酥脆、外脆內軟,配上煉奶,是最佳的組合。🥧🥛✨ 甜蜜燒菠蘿($10/串),菠蘿塗上了一層薄薄的蜜糖,再燒至金黃色,菠蘿香甜又多汁真是必點之選。🍍🔥串燒食到尾聲時,就來到烤魚的部份。✨ 蒜香金湯烤魚($328),食完咁多串燒作為前菜,來到今餐的主角「烤魚」了。烤魚有辣有唔辣的選

燒茄子

陀地燒生蠔

炸饅頭

甜蜜燒菠蘿

蒜香金湯烤魚

串燒食到尾聲時,就來到烤魚的部份。
✨ 蒜香金湯烤魚($328),食完咁多串燒作為前菜,來到今餐的主角「烤魚」了。烤魚有辣有唔辣的選擇,辣的朋友可選麻辣湯底口味,唔食得辣的朋友可選以蒜香為湯底的口味。魚可選鱸魚和清江魚,我們就選了清江魚,整條魚大片夠哂厚身,魚肉鮮嫩甜滑,充滿油香,烤魚放滿了芫茜、花生。周邊配菜還有金菇、蓮藕片、豆卜,令到整盤烤魚真是色、香、味俱全。當烤魚食左差不多,可以落其他火鍋配料,同時店員也會幫我們加入特製的豬骨魚湯湯底。✨🐟🔥✨🤩

✨ 牛柏葉($38),牛柏葉的份量很多,滾在烤魚湯裡煮,吸入了精華湯底,純白色的牛柏葉變為淺啡色,每片都爽脆,倍感滋味。🐮☺️

✨ 娃娃菜($22),娃娃菜很新鮮,浸入了烤魚的蒜香濃湯,味道更濃郁。🥬😚
手打墨魚滑

✨ 手打墨魚滑($32),墨魚滑的粘度高,入口鮮甜滑溜。🐙🤗

這餐飯由串燒到烤魚,再演變成火鍋,真是感到大滿足!🐟🍢🍲☺️
燒茄子
炸饅頭
甜蜜燒菠蘿
手打墨魚滑
晚上我來到銅鑼灣的"我要烤魚"吃晚餐。 ☺餐廳長這樣。 😎蒜香金湯烤魚搭配的配菜有大豆芽、豆卜、蓮藕片、娃娃菜、萵荀片和金菇。 烤魚方面我選了清江魚,魚肉非常嫩滑,入口即化,油香四溢,讓人驚艷。蒜香金湯的湯底濃郁,帶有微微的辣味,與魚肉的鮮美相得益彰。配菜也很豐富,特別是蓮藕片的脆感!! 啫啫墨魚滑我加點了啫啫墨魚滑。墨魚滑口感滑嫩,彈性十足。墨魚的味道濃郁,讓我忍不住多吃了幾口,真的非常美味。手切美國牛小排牛小排肉質鮮嫩,切工精細。牛肉的油花分布均勻,吃上一口,肉汁四溢,令人滿足。蜜糖燒雞翼外皮微脆,內裡多汁,蜜糖的甜味與雞肉的鮮味融合得恰到好處。 沙塵牛肉串肉質彈牙,醃製得當,香氣四溢。每一串都有著濃郁的香料味,搭配上特製的醬汁,讓整體風味更加出色。陀地燒生蠔生蠔的新鮮程度讓人驚艷,搭配著蒜香的調味,非常搭!!黑松露有皮薯條薯條外脆內軟,黑松露的香氣增添了奢華感!!巨峰可爾必思梳打我朋友點了這杯,他說很值得點。 菠蘿青檸梳打酸甜適中,十分解膩,讓人感到清新,正好平衡了餐點的油膩感。😁
晚上我來到銅鑼灣的"我要烤魚"吃晚餐。 ☺

餐廳長這樣。 😎

蒜香金湯烤魚
搭配的配菜有大豆芽、豆卜、蓮藕片、娃娃菜、萵荀片和金菇。

蒜香金湯的湯底濃郁,帶有微微的辣味,與魚肉的鮮美相得益彰。
配菜也很豐富,特別是蓮藕片的脆感!!

啫啫墨魚滑

手切美國牛小排

蜜糖燒雞翼
外皮微脆,內裡多汁,蜜糖的甜味與雞肉的鮮味融合得恰到好處。

沙塵牛肉串
肉質彈牙,醃製得當,香氣四溢。

陀地燒生蠔
生蠔的新鮮程度讓人驚艷,搭配著蒜香的調味,非常搭!!

黑松露有皮薯條
薯條外脆內軟,黑松露的香氣增添了奢華感!!

巨峰可爾必思梳打
我朋友點了這杯,他說很值得點。

菠蘿青檸梳打
2024-11-07
  • 沙塵牛肉串
  • 手切美國牛小排
  • 啫啫墨魚滑
  • 陀地燒生蠔
  • 蒜香金湯烤魚
  • 菠蘿青檸梳打
除咗酸菜魚,烤魚我都好鍾意食🤣店舖仲有多款口味可以揀,招牌鮮青花椒烤魚、重慶麻辣、萬洲香辣、川式孜然,如果有朋友唔食辣就可以蒜香金湯口味今次我哋揀咗萬州香辣口味,首選我揀清江魚,口感嫩滑,而鱸魚🐟亦肉多骨少,食完烤魚仲有火鍋料打邊爐同串燒多款火鍋配料可以選擇,優惠價($38)加一份四配菜包括 土豆、蓮藕、豆腐豆芽好抵🪄美國牛小排,牛肉嫩滑濃味,牛肉吸晒魚湯嘅汁非常惹味🪄墨魚滑,鮮甜爽口,墨魚🦑新鮮,入口彈牙🪄追加烏冬煙煙韌韌好吸味🪄串燒方面叫咗牛肉串、西班牙叉燒,燒茄子,加上用孜然粉等等調味,非常滿足😌個人最推介燒茄子🍆上面佈滿勁多蒜蓉,加上調味料感覺好衝擊🪄百香果水果茶,打邊爐解渴啱晒😎🪄威士忌highball 用嚟送串燒一流🤙🏻堂食生啤仲買一送一🚩我要烤魚 @i_want_grill_fish 銅鑼灣耀華街百樂中心8樓#addifoodie #addifoodie銅鑼灣#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #HKcouple #foodiecouple #美食 #香港美食 #香港餐廳推介 #香

🪄美國牛小排,牛肉嫩滑濃味,牛肉吸晒魚湯嘅汁非常惹味
🪄墨魚滑,鮮甜爽口,墨魚🦑新鮮,入口彈牙
🪄追加烏冬煙煙韌韌好吸味

🪄百香果水果茶,打邊爐解渴啱晒😎
🪄威士忌highball 用嚟送串燒一流
🤙🏻堂食生啤仲買一送一

🚩我要烤魚 @i_want_grill_fish
銅鑼灣耀華街百樂中心8樓

#addifoodie #addifoodie銅鑼灣
#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #HKcouple #foodiecouple #美食 #香港美食 #香港餐廳推介 #香港好去處 #香港餐廳 #香港餐廳指南 #銅鑼灣餐廳 #香港打卡 #打卡 #銅鑼灣美食 #香港打卡好去處 #hkfoodie #香港探店 #我要烤魚 #銅鑼灣烤魚
2024-10-08
2024-10-29 583 浏览
我係長期客戶🙋🏻‍♀️ 超級鍾意佢哋嘅烤魚🔥 調味好香魚又靚✨ 仲有好多串燒同配料揀‼️ ❣️Sapporo生啤 $48生啤買一送一勁抵😙 要嗌返杯嚟配串燒烤魚🍻❣️雞皮 $24@2❣️雞軟骨 $24@2❣️厚牛舌串 $28價錢真係unbeatable🫡 質素超高媲美燒烤堂🔥 雞皮燒得好脆 油脂燒晒出嚟 好似薯片咁🐓牛舌都有驚喜 呢個部位爽口冇筋🐄❣️椒鹽燒秋葵 $20@2❣️燒翠玉瓜 $20@2好彩嘅調味同熟度都啱啱好 更鍾意翠玉瓜😘❣️重慶麻辣烤魚 $298呢個價錢兩個人食係非常足夠✅ 重慶麻辣係惹味啲辣啲 非常適合我呢啲重口味人士🌶️揀咗清江魚 貪佢口感嫩滑 兩款魚都冇咩骨好易食🐟 條魚先炸/煎熟 再用爐烤🔥 邊緣位置同魚皮都好吸湯😋 條魚好足秤 啖啖肉✨仲要免費跟埋六款配菜 原價要$68🙂‍↔️ 配菜超級加分🫶🏻 有蓮藕薯仔萵筍蒟蒻娃娃菜洋蔥🥔🧅🥬 每樣嘅口感同吸湯程度都唔同 可以一次過食到真係勁滿足‼️❣️手打墨魚滑 $32超推薦一定要嗌‼️🥹 平時打邊爐7-80呢度係街市價😂 但係都一樣非常彈牙仲要喺個辣湯浸完超好食🤤🦑 ❣️手切鮮封門牛柳 $48❣️美國牛小排(半份) $68個湯仲可以用嚟打邊爐 煮啲
我係長期客戶🙋🏻‍♀️ 超級鍾意佢哋嘅烤魚🔥

❣️重慶麻辣烤魚 $298

❣️手打墨魚滑 $32

❣️手切鮮封門牛柳 $48
❣️美國牛小排(半份) $68
個湯仲可以用嚟打邊爐 煮啲牛肉食吓😋 封門柳就會比較肉質結實啲 想油脂多啲就一定要食牛小排😙

❣️甜蜜燒菠蘿 $20@2
食啲酸酸甜甜收尾解膩🍍
  • 鹽燒厚切牛舌芯
  • 重慶麻辣烤魚
  • 手打墨魚滑
  • 美國牛小排
  • 雞皮
4天前 0 浏览
天氣開始凍,想食啲暖笠笠嘅嘢,又唔想就咁打邊爐,就同老公揀咗嚟呢度食烤魚。餐廳都算闊落,而且好多梳化位,坐得舒服又食得開心。因為我唔食得辣🙈店員推介蕃茄湯底🍅再揀咗肉質比較厚實嘅鱸魚。果然無揀錯,蕃茄湯底濃郁,原條烤魚香口得嚟鮮甜嫩滑,索晒蕃茄汁好好食,加埋薯仔、蓮藕、娃娃菜、魔芋爽等配料,同時豐富味覺同視覺😍我哋仲另外叫咗配料:手切鮮封門牛柳,鬆軟肉味濃;虎蝦大小適中,好建議大家點埋寬粉,煙煙韌韌好有咬口,掛滿湯汁超好食👍🏼串燒方面我哋叫咗燒五花腩,香口惹味,五惹腩厚薄適中,入口一啲都唔鞋,我食完2串仲要再encore😍 鹽燒牛舌芯 入口鬆軟好juicy,加少少檸檬汁可以帶出肉味👍🏼加埋私心最愛 燒菠蘿,真係好滿足。要提一提佢哋嘅飲品,大大杯超抵飲又解膩👍🏼最後一定要試埋 桂花蜜四川冰粉,冰冰涼涼,淋上桂花蜜,加埋花生、山楂同提子乾,清甜解膩,好完美嘅一餐❤️

2024-12-16 0 浏览
天氣一凍,就特別想食烤魚同串燒,今次去到銅鑼灣 #我要烤魚 就可以一次過滿足晒兩個願望,環境闊落舒適,味道有驚喜🐟重慶麻辣烤魚 - 清江魚烤魚有多種口味選擇,有辣有唔辣任君選擇,仲有鱸魚同清江魚揀,店員會細心講解唔同口味,重慶麻辣層次豐富,魚肉嫩滑惹味,另外加配啫啫粉腸、金菇、寬粉,加埋鍋底本身的配菜,全部都吸收咗湯汁的精華,越食越滋味🍢串燒雞皮 │ 陀地燒生蠔 │ 鮮雞腎 │ 滷水豬大腸 │ 孜然燒韭菜雞皮香脆,生蠔飽滿鮮味十足,雞腎、豬大腸都燒得有微微焦香,韭菜就更加係我每次食串燒必點,而家生啤Sapporo 仲做緊買一送一優惠,一路食串燒烤魚一路飲啤酒,稱得上係人生一大享受

🐟重慶麻辣烤魚 - 清江魚

🍢串燒

2024-12-12 0 浏览
最近天氣又轉涼!🌬️最啱食烤魚及串燒啦!銅鑼灣「我要烤魚」🐟地方企理!除了主打烤魚之外,有仲多款川式串燒選擇!🍢👌🏻🤗🪇主打烤魚,辣度可以自己揀,又可以選擇火鍋配料!蒜香金湯烤魚🐟大大盤熱辣辣!爐魚肉厚身啖啖肉之外,外皮香脆,入口好鮮美!湯底濃又辣,好惹味又開胃!免費配上幾款配菜,包括大豆芽、豆卜、萵筍片、蓮藕片、金菇及娃娃菜等,口感好豐富!😆👍手切鮮封門牛柳🌟肉質鮮嫩,令人回味!🎊啫啫墨魚滑炸了的墨魚小丸子,一口一粒,有墨魚小粒在入邊,幾特色!🦪廣島蠔(後)一碟有4隻!入口鮮美,口感豐富!蓮藕💥(前)既爽口好入味!響鈴🌈脆口又入味,好食呀!🍬醬爆紅糖糍粑甜品!入口脆卜卜,麻糬煙靭,加入紅糖餡料!👍🏻飲品方面青檸🍋‍🟩梳打!(左)清清甜甜易入口!而巨峰可爾必思梳打(右),即係乳酸梳打,入口好醒神!🥤
最近天氣又轉涼!🌬️最啱食烤魚及串燒啦!

銅鑼灣「我要烤魚」🐟地方企理!
除了主打烤魚之外,有仲多款川式串燒選擇!🍢👌🏻🤗
🪇主打烤魚,辣度可以自己揀,又可以選擇火鍋配料!

蒜香金湯烤魚🐟

手切鮮封門牛柳🌟
肉質鮮嫩,令人回味!

🎊啫啫墨魚滑
炸了的墨魚小丸子,一口一粒,有墨魚小粒在入邊,幾特色!

🦪廣島蠔(後)
一碟有4隻!入口鮮美,口感豐富!
蓮藕💥(前)
既爽口好入味!

響鈴🌈
脆口又入味,好食呀!

🍬醬爆紅糖糍粑
甜品!入口脆卜卜,麻糬煙靭,加入紅糖餡料!👍🏻

飲品方面

1K
2024-12-09 0 浏览
我喜歡銅鑼灣有間 烤魚+串燒 的專門店!烤魚有多款口味,重慶麻辣,可揀辣度、酸辣金湯酸菜、蕃茄及蒜香呢!並有爐魚和青江魚可選點烤魚免費送配菜組合!我便選了蒜香的爐魚湯底有香濃的蒜香味十足🧄,爐魚啖啖魚肉超大條,肉質鮮美厚實口感不錯👍配菜有萵筍、蓮藕片、豆卜、土豆片、椰菜花、大豆芽等好豐富!更可以加火鍋配菜食完爐魚繼續打邊爐🍲呢!串燒都好吸引,有我喜歡的蒜香金菇 、無錯我係蒜頭🧄控呀!又點了燒蠔、椒鹽雞軟骨、燒菠蘿🍍、翠肉瓜、秋葵等等, 燒烤剛好的鎖住水分,廚師🧑‍🍳用心, 我們食得開心🥳
我喜歡銅鑼灣有間 烤魚+串燒 的專門店!
點烤魚免費送配菜組合!

我便選了蒜香的爐魚
湯底有香濃的蒜香味十足🧄,
爐魚啖啖魚肉超大條,肉質鮮美厚實口感不錯👍
串燒都好吸引,有我喜歡的蒜香金菇 、無錯我係蒜頭🧄控呀!

2024-12-09 0 浏览
朋友帶我來到這家烤魚店~ 環境非常舒服,整體味道有驚喜👍🏻 想提提這家店除了烤魚,串燒都非常好味, 整體性價比超高 🐠 重慶麻辣烤魚這道重慶麻辣烤魚是店家特製的,辣度比一般的更高,所以我只選擇了BB辣。份量超多,整條魚的魚肉都非常鮮嫩,搭配香辣的調味,果然係招牌菜👍🏻🍢 串燒- 啫啫豬潤:口感鮮美的豬潤,搭配自家製醬汁,味道十足- 厚牛舌串:厚實的牛舌,嚼勁彈牙,必點之選- 牛胸爽:油脂感超厚,吃著幸幸福的味道- 安格斯牛頸脊串:肉香濃郁嫩滑,正👍🏻- 豬粉腸:獨特的豬粉腸,口感鮮美,令人驚喜。🥢 味淋魚乾外脆內嫩,香氣濃郁,非常適合作為小吃,搭配啤酒一流🍻Sapporo生啤都是買生啤買一送一,抵飲到爆

🐠 重慶麻辣烤魚

🍢 串燒
- 啫啫豬潤:口感鮮美的豬潤,搭配自家製醬汁,味道十足
- 厚牛舌串:厚實的牛舌,嚼勁彈牙,必點之選
- 牛胸爽:油脂感超厚,吃著幸幸福的味道
- 安格斯牛頸脊串:肉香濃郁嫩滑,正👍🏻
- 豬粉腸:獨特的豬粉腸,口感鮮美,令人驚喜。

🥢 味淋魚乾
外脆內嫩,香氣濃郁,非常適合作為小吃,搭配啤酒一流

🍻Sapporo生啤
都是買生啤買一送一,抵飲到爆
2024-12-02
2024-12-07 60 浏览
餐廳門口已經聞到陣陣烤魚香,即刻好餓!餐廳卡座都唔少,寬敞舒適,地方乾淨企理~ 呢度嘅烤魚大條肥美,每條達斤半!🐟分別有鱸魚和清江魚可選擇,店內有5款口味嘅重慶烤魚,供應不同辣度/無辣~ 主打烤魚之外, 原來仲供應多款川式串燒🍢最平$12有交易,抵食又美味! 🍻Sapporo生啤 💲48買一送一 ,Cheers!🍹檸檬薏米水 💲22 - 超。大。杯!超。多。薏米! 清潤解渴~🐟🍅 湯底:蕃茄烤魚 💲328素咗肉質較嫩滑嘅清江魚 ,即叫即劏十分新鮮,預等大幾十分鐘,期間嗌串燒食,perfect!湯底濃郁又多料,有薯肉片、豆腐、番茄、菜、粟米、蒟蒻etc! 份量好大,所以我地無另加鍋料~ 串燒:🍢西班牙叉燒串 💲16/串 - 肉香甜,encore咗2次~🍆燒茄子 💲32 - 川式調味好惹味~🦑粟米墨魚餅 💲28 - encore咗2次,口感彈牙,配埋攞獎🎖️酸辣汁真係仲正~!🍍甜蜜燒菠蘿💲20/2串 - 香甜juicy~ 🦪 陀地燒生蠔 💲24/2隻 - 蠔細隻但鮮味,加上滿滿嘅調味料幾惹味~🍵四川冰粉 💲16 - 放咗好多青提、花生同山渣餅,冰粉份量又多,清甜解膩又有口感,超抵食!🍡爆醬紅
餐廳門口已經聞到陣陣烤魚香,即刻好餓!
餐廳卡座都唔少,寬敞舒適,地方乾淨企理~

呢度嘅烤魚大條肥美,每條達斤半!🐟

🍻Sapporo生啤 💲48買一送一 ,Cheers!

🐟🍅 湯底:蕃茄烤魚 💲328

串燒:
🍆燒茄子 💲32 - 川式調味好惹味~
🍍甜蜜燒菠蘿💲20/2串 - 香甜juicy~
🍡爆醬紅糖糍粑 💲26 - 熱辣辣即炸,外層香脆可口,入口仲有流心紅糖,微甜香糯~

加埋一,3人平均每人$230,食到食唔晒!性價比高,而且店員主動有禮,怪不得口碑咁好👍🏻

2024-12-05
2024-12-04 71 浏览
一到冬天,就心心念念咁想食烤魚,即刻成個人覺得暖笠笠 🐟咁啱嗰日落咗銅鑼灣,即刻俾我上網搵到我要烤魚呢一間餐廳🔥食完一次之後,我下次經過銅鑼灣都會再食😍😍😍🍴 Food: 我哋叫咗一條烤魚,另外仲叫咗一啲牛肉試後放入去一齊煮。成件事都好好食,店員推介得好好👍🏻。另外,我哋仲order咗啲串燒,幾好食,特別係燒茄子 🍆 😋🍻 Drinks: 冇諗過咁啱嗰日做緊買一送一啤酒優惠,我老公即刻好開心😍。因為我自己唔飲酒,我就另外嗌咗一杯梳打,都好好飲😋😋👦 Service: 店員知道我會帶埋BB一齊去,佢哋都好好,安排咗一個旁邊位俾我, BB去到咁啱瞓緊覺,非常之寧靜,好好嘅服務😍😍💰 Price : 我哋買單嘅時候大概$720左右,我同我老公嗰日都勁肚餓,所以嗌咗勁多嘢食,食得非常之飽,食物同價錢嘅質素成正比,所以我哋會再嚟食😍😍-🐟 我要烤魚|銅鑼灣 @i_want_grill_fish📍 銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓

一到冬天,就心心念念咁想食烤魚,即刻成個人覺得暖笠笠 🐟
咁啱嗰日落咗銅鑼灣,即刻俾我上網搵到我要烤魚呢一間餐廳🔥
食完一次之後,我下次經過銅鑼灣都會再食😍😍😍

🐟 我要烤魚|銅鑼灣 @i_want_grill_fish
  • 爆蒜燒蠔
  • 手切鮮封門柳
  • 炸奶黃包
2024-12-01 55 浏览
呢排天氣降溫最啱食啲熱辣辣嘅嘢🥰佢哋除咗主打烤魚之外 仲有重慶串燒㗎!烤魚有五款湯底可以選擇辣到都可以選擇BB辣/小辣/中辣/大辣唔食得辣嘅都可以揀 蕃茄湯/蒜香金湯烤魚有兩款魚選擇:鱸魚/清江魚🎏✧重慶麻辣烤魚 $328魚類就揀咗鱸魚🐠食落啖啖魚肉 有濃郁的魚香味魚肉吸滿了湯底 好惹味~烤魚本身有包埋大豆芽、土豆片、蓮藕片、娃娃菜、萵筍片、日本黑魔芋再另外加咗寬粉 好入味好正等烤魚滾10分鐘之後可以由魚邊開始食起另外仲加咗手切美國牛小排做火鍋配料牛肉肉質鮮嫩 唔會un!!✧陀地燒生蠔(2隻起) $12面頭加左蒜蓉和蔥 好香好惹味而且生蠔啖啖肉!✧惹味雞肉串(2串起) $14燒得啱啱好 唔會乾、鞋✧桂花蜜四川冰粉 $16面頭鋪滿花生碎、堤子乾、山楂粒用嚟解辣一流冰冰涼涼的✧爆漿紅糖糍粑 $26 好有咬口 入邊有紅糖醬即叫即整 熱辣辣 好滿足呢!✧自家製檸檬香茅薏米水 $24
呢排天氣降溫最啱食啲熱辣辣嘅嘢🥰
佢哋除咗主打烤魚之外 仲有重慶串燒㗎!
烤魚有五款湯底可以選擇
辣到都可以選擇BB辣/小辣/中辣/大辣
唔食得辣嘅都可以揀 蕃茄湯/蒜香金湯
烤魚有兩款魚選擇:鱸魚/清江魚🎏

✧重慶麻辣烤魚 $328
魚類就揀咗鱸魚🐠
食落啖啖魚肉 有濃郁的魚香味
魚肉吸滿了湯底 好惹味~
再另外加咗寬粉 好入味好正
等烤魚滾10分鐘之後可以由魚邊開始食起
另外仲加咗手切美國牛小排做火鍋配料
牛肉肉質鮮嫩 唔會un!!

✧陀地燒生蠔(2隻起) $12
面頭加左蒜蓉和蔥 好香好惹味
而且生蠔啖啖肉!

✧惹味雞肉串(2串起) $14
燒得啱啱好
唔會乾、鞋

✧桂花蜜四川冰粉 $16
面頭鋪滿花生碎、堤子乾、山楂粒
用嚟解辣一流
冰冰涼涼的

✧爆漿紅糖糍粑 $26
好有咬口
入邊有紅糖醬
即叫即整 熱辣辣
好滿足呢!

✧自家製檸檬香茅薏米水 $24
最近氣溫驟降🥶出街食飯我都鍾意揀返啲熱辣辣♨️嘅食物暖吓身☺️咁啱喺銅鑼灣行完街就俾我留意到呢間樓上食店 ❤️我要烤魚見到店家用原條魚以烤鍋嘅方式上菜即時被佢吸引咗 入去試一試先唔使講第一件事梗係點咗✨招牌菜式❣️烤魚🐟先喇鍾意辣🌶️嘅朋友仔可以揀:🌶️重慶麻辣 / 🌶️萬州香辣辣度分別有:BB辣/小辣/中辣/大辣及🌶️酸辣金湯酸菜 共3款口味唔食得辣嘅就可以揀:🔸蕃茄🍅 /🔸蒜香金湯🧄魚類🐟就分別有:鱸魚 或 清江魚店家介紹🌶️重慶麻辣口味較受歡迎💕清江魚就口感較嫩滑所以今次我哋點咗🌶️重慶麻辣烤清江魚🐟 $328唔想淨係食烤魚咁寡 ⁉️仲可以喺烤魚上面加上一系列啫啫菜式添我哋加咗啫啫鴨血入烤魚上菜嘅時候 只見烤魚大大盆😍份量十足 兩至三個人食啱啱好仲傳出陣陣麻辣椒香🌶️ 聞到都流晒口水🤤面層舖滿啫啫鴨血 堆到似座山😂再加上鍋入面嘅大量配菜,包括萵荀、蓮藕、芽菜、土豆片、魔芋及娃娃菜🥬豐富程度絕對滿足味蕾同視覺享受今次點BB辣🌶️味道啱啱好 辣度就似小辣第一次食清江魚 原條魚身被煎香過估唔到魚肉厚身又肥美 鮮甜嫩滑加上重慶麻辣口味 越食越夜惹味 有驚喜🌈真係食到停唔到口😋 私心推介💕食完魚仲可以加入上湯 點埋
最近氣溫驟降🥶

第一次食清江魚 原條魚身被煎香過

估唔到魚肉厚身又肥美 鮮甜嫩滑

加上重慶麻辣口味 越食越夜惹味 有驚喜🌈

真係食到停唔到口😋 私心推介💕
食完魚仲可以加入上湯 點埋🍲火鍋配料打邊爐添🤭 真係啱晒三心兩意嘅朋友仔😄

我哋點咗皇帝菜🥬 同

手切美國牛小排(半份)過吓口引

牛小排切得薄身 喺麻辣湯之中淥一淥熟即刻食得😋 雪花分布平均 口感腍軟
另外不得不提 ❤️我要烤魚 嘅串燒🍗原來都做得好出色👏

❤️我要烤魚 無論食物及服務質素都同樣高

價錢合理大眾化 非常適合三五知己暢敘🍻

鍾意挑戰味蕾嘅朋友唔好錯過
2024-11-28
  • 重慶麻辣烤清江魚,
  • 孜然燒雞翼
  • 燒茄子
  • 燒尖椒
  • 爆漿紅糖糍粑
2024-11-28 53 浏览
位於銅鑼灣耀華街的《我要烤魚》裝潢以木系為主 有多個卡位又有打卡位餐廳主打烤魚但除咗烤魚火鍋之外仲有重慶串燒烤魚有2款魚分別係鱸魚和清江魚前者口感嫩滑 後者厚實飽滿選擇重慶麻辣可選擇辣度鱸魚啖啖肉加上中辣辣得都好過癮另外還有川式孜然 蒜香金湯和青花椒等口味店員介紹烤魚經過醃制後再經高溫油炸至表面金黃脆香再加入秘製湯料烤魚會跟埋士豆、蓮藕、豆腐、豆芽另外點左啫啫粉腸、啫啫鴨血放入鍋中燉煮配料入晒味好好食串燒厚牛舌串、燒翠玉瓜都好有水準 串燒即叫即燒串燒火鍋點少得啤酒餐廳優惠生啤$48買一送一好抵飲爆漿紅糖糍粑必點CP值高💖啱晒三五知己聚會我要烤魚 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
位於銅鑼灣耀華街的《我要烤魚》

鱸魚啖啖肉加上中辣辣得都好過癮

另外還有川式孜然 蒜香金湯和青花椒等口味
店員介紹烤魚經過醃制後再經高溫油炸至表面金黃脆香
再加入秘製湯料
烤魚會跟埋士豆、蓮藕、豆腐、豆芽
另外點左啫啫粉腸、啫啫鴨血放入鍋中燉煮

配料入晒味好好食
串燒厚牛舌串、燒翠玉瓜都好有水準 串燒即叫即燒

串燒火鍋點少得啤酒
餐廳優惠生啤$48買一送一好抵飲
爆漿紅糖糍粑必點

CP值高💖啱晒三五知己聚會

我要烤魚 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓