2024-02-02 679 浏览
只有我觉得他家的品类很像一点点吗?爱玉柠檬铁观音一下子就给人酸爽了,入口就是猛烈的柠檬的酸甜🍋,还不带一丝糖浆的滋润,所以喝前一定要多摇摇!融合起来倒还挺解腻的💦芝士奶盖四季春真喝出了老熟人的感觉了,但是相比之下他又做得有点腻,不太行哦更爱一点点了😿
只有我觉得他家的品类很像一点点吗?
更爱一点点了😿
行過沙田,一眼就睇中咗間茶飲店,初時以為係普通嘅「手搖茶專門店」,結果發現我錯得離譜!🌟首先,「柚香晶球綠茶」嗰陣,呢杯茶一上桌,清新嘅柚子香就四處飄散,滿足晒我呢個愛茶之人嘅嗅覺。一啖落去,清甜嘅綠茶攪和著清脆爽口嘅晶球同柚子肉,咀嚼之間簡直係一場美味嘅慶典!再嚟,話說「3Q奶茶」,唔得咗,咬落去珍珠Q彈,布丁綿滑,椰果爽脆,三重奏一致奏出口感交響曲,滑齒留香嘅奶茶基底就提供咗完美嘅舞臺。我只能話,佢嘅香味同口感,真係咁滿足,好過癮!坐喺溫暖嘅店堂,呢一刻變得特別惬意,心情都跟住茶香起舞。真係,每一口都係一次小旅行,帶我去到深山古寺嗰種心靈淨化。啊喂,得閒真係要再黎幾轉,慢慢試哂啲其他茶,彈指間過一個下晝,悠閒自得咁。千祈唔好錯過,我覺得值得你嚟一試,嚟一趟味覺嘅調色盤。🍃🎨🍹

2023-07-15 2154 浏览
手作功夫茶(馬鞍山)是一家以其精心製作的手工茶飲而聞名。手作功夫茶的茶飲品種繁多,口感豐富。無論您喜歡清香的綠茶、馥郁的紅茶,這裡都能找到合適的選擇。他們的招牌茶飲有烏龍茶,這些茶飲入口醇厚,回味悠長。此外,他們還提供了特色茶飲,如拿鐵,讓客人能夠品味到不同的風味。
手作功夫茶(馬鞍山)是一家以其精心製作的手工茶飲而聞名。

2023-05-08
外卖自取
今日一條友嚟到石門等朋友又未到,於是就去買飲杯嘢。餐牌都幾多選擇,不過我又想飲啲清清地,所以就揀咗愛玉檸檬鐵觀音。🤗等咗冇耐就有,分量都幾多,整體嚟講都係橙橙哋色咁嘅。一飲落去有好濃沃嘅茶香,係🍵鐵觀音嘅醇厚,微澀中帶甘潤,茶底唔錯。🍋檸檬就為整杯嘢飲增添微微嘅酸味,酸得嚟又幾清新。最想一讚嘅就係💖愛玉,為整杯嘢飲增添口感,非常軟嫩滑又有少少彈牙,真係好豐富嘅感覺。呢間營業時間都ok,11點半至九點半,都幾推介朋友嚟試下。味道:8/10質感:7/10回頭率:7.6/10

呢間營業時間都ok,11點半至九點半,都幾推介朋友嚟試下。

味道:8/10
質感:7/10
回頭率:7.6/10
2023-06-08 1041 浏览
柚香晶球綠茶係呢一間茶飲店非常受歡迎嘅手作茶飲。茶飲加入咗柚子果肉同晶球,味道獨特,口感爽口,係夏季消暑嘅好選擇。✅口感清爽✅香氣十足如果你想飲一杯清爽唔膩嘅柚香晶球綠茶,可以同我一樣揀少冰。我覺得咁樣會更加能夠飲到柚子香味同埋綠茶嘅味道😚除咗柚香晶球綠茶之外,茶飲店嘅Menu仲有好多其他款式嘅茶飲,例如奶茶、鮮奶茶、花茶等等🤫而且佢哋嘅職員都好貼心會提醒你每款茶飲都可以根據個人口味指定甜度同埋冰塊嘅量,令你可以飲到最適合自己口味嘅茶飲❤️。總之,如果你想要飲到清爽唔膩嘅柚香晶球綠茶,唔妨揀少冰,享受一杯清涼美味嘅茶飲。至於其他款式嘅茶飲,都一定會有啱你口味嘅。
✅口感清爽✅香氣十足

2023-06-05 749 浏览
京瑞廣場嘅一間手作功夫茶算係比較多人去嘅一間飲品店,每次見到都好多人,每次都好想試,終於今次可以試到。男朋友飲芝士奶蓋鐵觀音,芝士奶蓋係用咗安佳嘅忌廉芝士,平時自己都好少用,呢個係好靚嘅一個忌廉芝士,好香好滑,呢個奶蓋仲有啲朱古力味,所以唔會太鹹,但係有啲甜甜地,成個味道配搭得好好,一路飲啲奶蓋都唔會完全消失得好快,另外少冰無甜成杯就更香好味!!🤓🤓我就飲伯爵拿鐵,呢杯就係無甜既,伯爵茶味濃,咖啡味都好濃,用北海道嘅牛奶,一杯本身已經好好飲嘅拿鐵,同返伯爵茶溝埋一齊,真係會有啲甘香,好香醇!!😙😙

2023-06-05 554 浏览
💖今日我會介紹大家飲呢一杯👇🏻「杯輕飲水果茶王」呢一杯飲品係功夫茶特製嘅手作茶,茶底係以💮優質茶葉入手,加入新鮮水果🍊🥝,再加上獨特嘅調味料調製而成。茶飲味道鮮美,又有水果嘅甜味同香氣,非常適合喜歡水果味的人飲用。呢一杯飲品簡直就係我心目中嘅MVP👑我自己揀咗半蜜甜度,咁就會有少少甜味,但唔會太甜,可以保持茶飲嘅原本風味。而且,半蜜🍯嘅甜度都係可以根據個人口味調整嘅,如果你覺得唔夠甜,可以要求店員加多少甜味🤏🏻。總之,如果你想飲一杯鮮美又清新🌿嘅手作茶飲,不妨試下👉🏻杯輕飲水果茶王👈🏻❗️記得揀半蜜甜度。希望你地同我一樣會飲得開心❗️
💖今日我會介紹大家飲呢一杯👇🏻
「杯輕飲水果茶王」

❗️記得揀半蜜甜度。希望你地同我一樣會飲得開心❗️
7 分钟 (外卖自取)
平時飲珍珠奶茶🧋飲得多,有時唔想飲奶茶時,好想有多啲選擇。見到手作功夫茶愈開愈多,應該好受歡迎,同埋餐牌除左珍茶都非常多選擇,對於有選擇困難症嘅我,真係又愛又恨,最後揀咗蜂蜜檸檬蘆薈+少蜜🥤以前飲過有啲檸檬勁酸,但呢杯檸檬🍋唔會太酸加埋蜂蜜🐝令整個味道更柔和,而且酸酸甜甜好醒神,又真正可以解到口渴,蜂蜜又可以令滋潤皮膚,愈飲愈開心🥰唔想食珍珠但又想要有咬口,呢杯配蘆薈真係健康又好味,蘆薈大大粒,好清爽,同蜂蜜檸檬真係絕配,總體性價比極高👍🏻👍🏻👍🏻

2023-06-02 279 浏览
今日過去沙田,咁岩又經過京瑞廣場嘅時候,竟然俾我見到有我最愛嘅功夫茶!我梗係即刻買來飲😍😍😍今次我叫咗兩杯唔同嘅飲品,分別係愛玉檸檬鐵覾音同伯爵奶茶!先講愛玉檸檬鐵覾音🍋,成杯嘢飲有好清新嘅檸檬味🍋,同鐵觀音🍵嘅味道好夾。兩種唔同嘅食材唔會搶過大家嘅味道。加埋彈牙嘅愛玉,成杯飲品嘅口感變得更加突出!之後就係伯爵奶茶☕️,伯爵茶味道啱啱好,唔會覺得有苦澀味。加埋牛奶🥛,味道又香又滑。完全可以衝擊到我嘅舌頭。正仲有一樣值得讚嘅係員工嘅服務態度好好,而且快手快腳。落單到拎到飲品,只需要5至10分鐘。好少台式飲品舖頭會咁快!超讚!

今次我叫咗兩杯唔同嘅飲品,分別係愛玉檸檬鐵覾音同伯爵奶茶!

2023-06-02 263 浏览
今日偶爾嚟呢間買嘢飲,竟然有意外驚喜,估唔到奶茶同果茶都同樣出色有功夫。😍😍☕伯爵拿鐵(無蜜)首先分量都算幾多,然後外觀都唔錯,係下面少少白色,上面啡色嘅呈現。如果單以茶底黎講,香味中隱隱有橘皮氣味,口感好醇滑。而加埋奶之後就係另一個味道。將佢搖勻之後,就成為伯爵奶茶,令到成個感覺更加溫醇柔和,茶香之中又有奶香,好正。🍉輕飲水果茶王(半蜜)首先要入面豐富嘅水果真係好吸引,全部都好大嚿,有咁多水果真係超值呀。本身都驚果茶會太甜所以嗌咗半蜜,我覺得半蜜嘅程度就剛剛好。杯茶係充滿各種生果嘅味道,邊飲邊食生果係幾好嘅享受,幾清涼嘅感覺。
☕伯爵拿鐵(無蜜)

🍉輕飲水果茶王(半蜜)
12 分钟 (外卖自取)
2023-06-02 217 浏览
呢間手作功夫茶係石門京瑞廣場,淨係做茶飲外賣,但都好多人買,因為真係好抵飲,好大杯,選擇又多,店面都好乾淨,飲得好安心。💟輕飲水果茶王呢杯絕對係女士減肥之選,生果有麒麟果,蜜瓜,西瓜呢啲,全部都係啲健康嘅生果,又唔會太甜,夏天飲就啱晒,我再叫咗少甜,更加唔會有額外人工嘅甜,只係得生果既果甜,好健康,麒麟果亦都係好養顏,果籽完全係有助腸道蠕動,所以飲完真係會好健康,大大杯凍冰冰,超舒服!呢度出飲品既速度仲要好快添,中午食飯過嚟買一杯,再返公司下午飲,啱啱好!
💟輕飲水果茶王

2023-06-02 222 浏览
今日早放,好快反倒屋企附近,但系阿媽又未煮好飯,所以咪系京瑞廣場呢間手作功夫茶買杯野飲,一邊飲一邊行下街先,等開飯先翻上去。環境:🌟🌟🌟🌟🌟賣相:💯💯💯💯💯味道:❤️🔥❤️🔥❤️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋今日點左,《伯爵拿鐵》口味方面系無蜜。伯爵茶葉同埋拿鐵成個組合配合得好perfect,茶味好出,拿鐵唔會太甜/太稠,而且仲充滿香味,拿鐵咖啡的牛奶多,咖啡味相較之下較淡,但牛奶與咖啡的搭配使得口感十分柔順絲滑,咖啡表面的各式拉花藝術,唔會甜到漏,幾容易入口。😋真系覺得呢杯拿鐵唔錯,甜度都好適合我,我覺得下次可以帶埋老媽子來試下。

環境:🌟🌟🌟🌟🌟
賣相:💯💯💯💯💯
味道:❤️🔥❤️🔥❤️
服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2023-05-24 317 浏览
呢間茶飲店系京瑞廣場入面,鋪頭細細但啲飲品絕對唔差,咩款都有!我就叫佐芝士奶蓋鐵觀音,呢度既芝士奶蓋系用安佳忌廉芝士整出黎,真系好滑好香,好綿密,奶蓋仲要系有朱古力味,但又幾夾,甜甜咸咸又幾得意,最重要芝士味好濃,一路飲一路都仲有啲奶蓋飲到,簡埋少冰無甜, 味道剛剛好(^з^)呀妹就叫佐輕飲水果茶王,入面系滿滿既生果,西瓜、哈蜜瓜、麒麟果、蘆薈,豐富到爆,飲到每啖都系生果既清甜,果甜令到成杯飲品都有好清爽既感覺,啲生果又新鮮又爽,仲好健康好有益添(´▽`)
8 分钟 (外卖自取)
2023-05-22 247 浏览
每次經過瑞京的功夫手作茶,都幾乎會叫一杯台式手搖茶嚟飲。佢哋嘅飲品非常好飲,而且種類選擇豐富,有水果茶,花茶,奶茶,拿鐵等等嘅選擇。🧋🧋🧋🧋🧋3Q奶茶,呢杯係有三種配料同奶茶組成嘅茶飲,除了包括有椰果,黑糖珍珠和仙草。椰果清爽有口感,黑糖珍珠有淡淡的黑糖味,好有飽足感,仙草爽滑,入口即溶化。選擇咗少蜜,奶茶嘅奶味同埋苦澀味非常突出。🍋🍋🍋🍋🍋蜂蜜檸檬蘆薈,呢杯係杯冇茶底嘅飲品,味道酸酸甜甜而且好有口感。佢係由蜂蜜🍯,新鮮檸檬🍋和蘆薈組成嘅飲品。蜂蜜檸檬嘅配搭已經非常吸引,再加埋一粒一粒嘅蘆薈,滋潤排毒有補水💦。叫咗少蜜,蜜糖嘅份量減少咗,所以檸檬嘅香味非常充足。
2023-05-18 273 浏览
係石門番工,成日食lunch經過都見到好多人,今日終於行過見到唔係好多人等緊,就同同事試下。伯爵拿鐵無甜✨同事叫佐呢杯無糖既咖啡茶,成個感覺飲落原來又唔會好苦,伯爵茶好濃好醇,但一啲都唔會苦到入唔到口,咖啡就沖得好好,奶同咖啡既比例岩岩好,飲到咖啡既醇同微苦,成杯飲落有啲回甘添!伯爵咖啡凍奶茶🌟另外我就叫杯邪惡啲既肥仔水,咖啡奶凍一條條係杯入面,好滑好爽彈,口感好好,真係食到有咖啡味,用伯爵茶沖出黎既奶茶都好香,奶又係靚既奶,調配得好合適,呢杯會甜少少,但同時都會飲到茶既香同咖啡奶凍既咖啡味,幾好飲!
伯爵拿鐵無甜✨
伯爵咖啡凍奶茶🌟