4天前 0 浏览
最近去了一趟旺角的扒王之王,食物雖然不算特別好,但也不至於差。自稱“王中之王”似乎有點誇張,讓人忍不住想笑。點了兩個套餐,雖然送了兩杯紅酒,但我和女兒都不喝,所以沒要。不過,值得一提的是,侍應的服務態度非常親切誠懇,這在如今已經不多見了。餐廳的環境也相當舒適,讓人感到放鬆。然而,旺角區的晚飯時間卻只有三至四桌客人,讓人感到有些心酸。最後,我們的兩套餐加上一份焗田螺,總共四百四十元,整體來說還算滿意,至少用餐過程中沒有受到困擾。希望這家店能夠吸引更多客人,因為服務和環境都值得好好珍惜。

2024-10-09 0 浏览
第一次黎食扒,都係第一次用碟食。坐低落單,嗌完餐,揀埋咩汁,冇覆單就咁行走左後黎出餐先發覺係用碟出,並唔係鐵板出。食到一半已經keep唔到原本嘅熱度。以為係餐廳唔會用鐵板,亦都唔會問碟出定係鐵板出,點知…餐廳開始多人,同一個侍應係隔離檯落單,明明嗌嘅嘢一樣,點解個侍應會問埋人地係碟出定係鐵板出???今時今日咁樣做扒餐廳侍應,最基本問呢個問題都做唔到!細節真係決定成敗。希望其他人都唔會遇到呢個情況出現下次唔會再去:)
第一次黎食扒,都係第一次用碟食。
坐低落單,嗌完餐,揀埋咩汁,冇覆單就咁行走左
後黎出餐先發覺係用碟出,並唔係鐵板出。
食到一半已經keep唔到原本嘅熱度。
以為係餐廳唔會用鐵板,亦都唔會問碟出定係鐵板出,點知…
今時今日咁樣做扒餐廳侍應,最基本問呢個問題都做唔到!
細節真係決定成敗。
希望其他人都唔會遇到呢個情況出現

下次唔會再去:)

2024-10-09
等候时间
35 分钟 (堂食)
用餐时段
2024-10-02 156 浏览
今日一支公系MK食晏,行过见到扒王之王就走咗入去試下。 我哋依個年纪嘅人,可以話系睇住佢大睇住佢壞少年时代由经常去食变成唔多去食。 今日入去都系抱住一个懷舊嘅心態,本身都冇乜期望。一入去見到環境舒適,座位宽敞,唔会逼夹夹,洗手间亦整齊清潔。員工都系一班中年人士,但系手脚爽快亦非常好礼貌。 尤其系两位經理,中氣同幹勁都系十足。餐牌款式非常多,有啲花多眼亂嘅感觉最後叫咗鐵板蒜蓉牛扒,配意粉加餐飲同餐湯。白湯味道正常,有好多粟米粒 牛扒唔會好似出邊咁俾鬆肉粉乸到腍晒同埋冇肉味。意粉同热華田正常水平。份量绝對足够一个大男人食以咁嘅價錢(HKD 69+10%)食到咁嘅食物質素同埋環境&服務, 绝對冇投訴。將来如果嚟開依邊,絕對可以再食。亦希望佢哋俾心機越做越好

餐牌款式非常多,有啲花多眼亂嘅感觉
份量绝對足够一个大男人食

將来如果嚟開依邊,絕對可以再食。

亦希望佢哋俾心機越做越好

鐵板蒜蓉牛扒
2024-10-02
鐵板蒜蓉牛扒
2024-09-13 381 浏览
重開的扒王之王室怖裝修簡潔整齊,有點意外。雖然我們只有4 人,但兩名有一定年紀的職員主動為我們搬來多一張2 人檯,好讓我們有多些空間!印象分大增!港式羅宋湯不會水汪汪,茄膏味濃郁,且有紅蘿蔔和幾片蔬菜,及格。火雞沙律的蔬菜爽口,醋酸令食慾大振,及格。牛板鍵扒 我點了十成熟,還以後會頗老,怎料肉質仍然頗腍!好驚喜!檸檬茶的茶底好特別,與茶餐廳有明顯分別!茶味有着淡淡的普洱味(?),配上酸酸的檸檬,好喝!
重開的扒王之王
室怖裝修簡潔整齊,有點意外。

印象分大增!

羅宋湯
火雞沙律

火雞沙律的蔬菜爽口,醋酸令食慾大振,及格。
牛板鍵扒
牛板鍵扒
我點了十成熟,還以後會頗老,怎料肉質仍然頗腍!好驚喜!
檸檬茶
2024-06-27
$162.8
2024-08-25 526 浏览
之前見到扒王復活,一早想食睇吓有冇以前嘅水準,地點都好方便喺朗豪坊隔離,去到睇返個餐牌真係好平民,服務同環境都好好,好老實呢個價錢都預咗唔會話啲扒好靚,但係食咗之後覺得啲扒唔係太差,而且份量好大,羅宋湯都好好飲咖啡都好掂,但缺點就係冇餐包個雜扒就牛同雞都一般,但豬扒好入味而我同行嘅朋友叫做肉眼佢覺得啱啱好,而且好有牛味,係啲薯條腍咗啲,其實呢個價錢真係非常合理希望香港人多多支持呢啲小店,如果有機會絕對會再去
個雜扒就牛同雞都一般,但豬扒好入味

2024-08-12 466 浏览
以前細個成日食扒王之王,後來執淨一兩間今日路過旺角就試下今次嗌咗個封門柳,配上黑椒汁,同薯菜個前菜揀咗羅宋湯,唯一同以前唔同嘅係,佢唔再配餐包,而係沙律個封門柳上碟黎,淋上黑椒汁,滋一聲,例牌拎張紙巾擋住。啲肉汁好腍,索唒啲黑椒汁,好入味。係童年回憶,啲質素同以前差不多
以前細個成日食扒王之王,後來執淨一兩間
今日路過旺角就試下

今次嗌咗個封門柳,配上黑椒汁,同薯菜

係童年回憶,啲質素同以前差不多
2024-08-07 551 浏览
重新開業在旺角一所舊式商住大廈內,午市五十幾蚊(不計加一)就吃到穀飼豬扒和燒豬手,似是走抵食路線,我之前都光顧過覺得水準尚算不過不失. 而餐廳最大優點在於環境,多窗引進自然光令環境光猛,座位亦夠闊落,雖是同樣用經驗老到的侍應,然而服務態度和禮貌較同類型的餐廳優勝.晚上餐廳無自然光透入,光線稍暗但情調卻不錯. 我選了148蚊的V12美國頂級安格斯西冷牛扒餐,餐牌上寫驚喜價且每日限售30份,要睇睇是否真的超值呢?先來餐湯,揀了紅湯~蕃茄雜菜湯,微酸加上無味道的蔬菜,普通茶餐廳水平.煙火雞沙律~個名就幾吸引! 以為至少都有一兩片火雞片,但原來只是雞碎粒,炸得只有脆,是否火雞根本都食不出來. 另外黑醋汁太多,連蔬菜最基本的清新都被搶奪了.主角安格斯西冷牛扒(五成熟)~以面積和厚度來論份量算不錯. 表面沒有格仔坑紋的牛扒通常都無炭火香氣,這塊亦然. 口感較粗糙,肉汁少應是烹調過火,肉味則尚可. 扒旁的脂肪位是成塊扒最好的地方,味道有所提升. 配菜上碟賣相普通,薯條算夠脆,粟米和菜味雖淡亦不算難食.這個V12美國頂級安格斯西冷牛扒餐不算什麼驚喜,最多只能說是價錢公道. 然而百幾蚊能吃到大塊厚切,味

餐湯紅湯
煙火雞沙律
安格斯西冷牛扒
安格斯西冷牛扒
這個V12美國頂級安格斯西冷牛扒餐不算什麼驚喜,最多只能說是價錢公道. 然而百幾蚊能吃到大塊厚切,味道正常的牛扒,絕對是合格水平.
2024-07-08
落單個阿叔以為自已好好記性啊?背號碼去落,話左飯另上,又唔記得仲要等左45分鐘,我哋催之後先有得食黎左又要錯每個月都至少去1-2次之前服務都ok,出品都正常速度今日4月21日,侍應態度同廚房出品速度都好差食物好,但人令到我好反感,好失望但試左幾款牛之後,我覺得都係V19最好食我媽唔食牛,只有幾款豬可以選擇但V1無貨又唔貼上售完,比餐牌之前又唔會通知總之今日係我食扒王之王第一次咁反感,餐廳店舖已經越來越少,品質自己仲要做得越嚟越差
落單個阿叔以為自已好好記性啊?

背號碼去落,話左飯另上,又唔記得

仲要等左45分鐘,我哋催之後先有得食

黎左又要錯

每個月都至少去1-2次

之前服務都ok,出品都正常速度

今日4月21日,侍應態度同廚房出品速度都好差

食物好,但人令到我好反感,好失望

但試左幾款牛之後,我覺得都係V19最好食

我媽唔食牛,只有幾款豬可以選擇

但V1無貨又唔貼上售完,比餐牌之前又唔會通知

2024-03-21 918 浏览
睇到網上一篇文章,話扒王之王執咗笠。我細個嗰陣好鍾意食扒王之王,所以聽到呢個消息都幾失望。點知過咗一排,我又喺網上見到有人話扒王之王其實冇執,只係搬咗去新填地街。咁我就趁住有機會,去咗新填地街嗰間扒王之王試吓。新填地街嘅一棟舊樓上,門口有個大大個嘅中文書法字招牌,仲有霓虹光管招牌,好有香港風味。餐廳入面嘅裝修都幾簡單,不過坐得幾舒服。我點咗份美國頂級安格斯有骨肉眼,女友小熊點咗頂級西冷,兩份都係7成熟,都係黑椒汁。待應問我哋要鐵板上定碟上,我哋當然揀咗鐵板上。鐵板發出獨有嘅「咋咋」聲,而且夠熱,唔會凍冰冰。紅白餐湯雖然質感比較水,但味道唔算淡,合格啦!伴碟用上粟米粒,雖然唔係我愛嘅三色豆,但總好過俾半個蕃茄或西蘭花或椰菜。有啲扒房,件扒又醃過,汁又味濃,結果一併埋就過鹹。但今次幫襯扒王之王,兩件扒都無醃過,黑椒汁味道適中,唔會過鹹而且惹味。有啲餐廳幫你淋啲汁上鐵板,但我中意切完件牛扒先上啲汁上,扒王之王係後者,夾自己習慣。頂級西冷肉質鬆軟,讚!
2024-03-13
用餐时段
2024-03-13 986 浏览
如果你問我香港食懷舊牛扒,農場餐廳,第尾牛扒,哥登堡,飛鷹,金鳳必入香港回憶。今次黎到扒王之王,90年代香港的平民扒房。由於唔熟路選擇左行樓梯上去二樓,點知經過一樓有夜總會,嚇死寶寶。比女朋友知道我經過夜總會,跪榴連都唔掂。快腳行上一條幾窄的樓梯級,就到達玻璃門。大字寫住扒王之王咁啱當日推即炸雞翼,緊係即刻點左一碟。牛扒我就揀左$198肉眼牛扒。之前沙田我就食過,肉味略差於日本和牛,但在香港黎講CP又唔低。最緊要唔使飛去日本都有得食下。至於果d咩限量牛扒,綽頭黎啫,人最緊要知道自己鐘意食咩。由沙田搬返九龍,由死場地鋪變左二樓樓上餐廳。有時諗,香港平民扒房之後係咪漸漸變成樓上餐廳。在紙醉金迷的社會,香港經歷左一次又一次的繁榮,食住牛扒,飲住熱檸水。食完餐飯就坐巴士回家。
咁啱當日推即炸雞翼,緊係即刻點左一碟。
牛扒我就揀左$198肉眼牛扒。
至於果d咩限量牛扒,綽頭黎啫,人最緊要知道自己鐘意食咩。

2024-03-06
  • 肉眼牛扒
用餐日期:2024/01/11用餐時段:午餐用餐費用(每人):$108餐廳環境:這家餐廳內環境整潔乾淨 冷氣足 室內不少座位 檯與檯之間闊落 坐得舒服 但這家餐廳在舊大廈內的2樓 餐廳外上下2層都是娛樂場所環境複雜 是扣分之處服務:服務員服務態度正常湯:有忌廉湯+羅宋湯 2款湯份量都偏少 忌廉湯味道偏淡 較推薦羅宋湯主食:選了H15美國優質安格斯西冷牛扒+D2意式焗安格斯牛脷飯1-HI5美國優質安格斯西冷牛扒$128:份量足 鐵板上夠熱 有一大塊牛扒+幼細薯條+粟米粒 牛扒選了7成熟 黑淑醬汁是分開上 牛扒烤得熟到剛好 但牛扒質感偏厚實有點鞋口沒牛味 黑淑醬汁也偏咸 配的薯條又幼又細又稔很難食 粟米粒更像是墊底用的感覺 整體味道一般 不推薦2-D2意式焗安格斯牛脷飯$68: 炒飯份量偏少 有4大塊牛脷 牛脷焗得夠稔軟滑香口 炒飯也夠稔 整體味道好 如牛脷下的炒飯可多些更好 推薦麵包-午餐套餐沒提供餐包 如有提供餐包更吸引 希望店方改善 飲品:包一杯熱飲 選了熱檸水 檸片只有2小片 檸皮偏厚 不推薦 總結:很久之前食過扒王之王味道不錯 現重開在旺角經過便來一試 餐廳室內環境整潔有不少座
用餐日期:2024/01/11
用餐時段:午餐
用餐費用(每人):$108
服務:服務員服務態度正常

麵包-午餐套餐沒提供餐包 如有提供餐包更吸引 希望店方改善

總結:很久之前食過扒王之王味道不錯 現重開在旺角經過便來一試 餐廳室內環境整潔有不少座位 西冷扒和焗牛脷飯選擇推薦焗牛脷飯
提示:這家餐廳在舊大廈內的2樓 1樓和3樓都是娛樂場所 上落餐廳建議搭電梯較方便安全 女孩去此餐廳食飯最好日間和有人陪同

餐牌和餐廳環境如下:
2024-01-11
🇭🇰港式 🍽扒房 📺懷舊 🚹1-4人 ——————見到YouTuber馬田去左香港碩果僅存嘅扒王之王後,本來都心癮起想去港式扒房嘅🐻🐻‍❄️就決定跟隨,搵左個星期日中午去試吓~餐湯:栗米雞湯(白)羅宋湯(紅) 紅湯飲到尾有微黑椒味,有啲料、唔會太水;反而白湯稍微遜色,有粟米同雞粒但個䇜湯無咩其他味,不過例湯嚟講收貨啦~🥩美國頂級安格斯 西冷牛扒$128咬落肉質厚實,唔似用梳打粉整過,多肉而又有少少脂肪。🐻🐻‍❄️:最重要係,叫7成熟真係切開見到粉紅色!👍🏽👍🏽薯菜係幼薯條🍟,(本來)偏脆👍🏽🐻‍❄️:我啲汁唔小心倒埋落薯條度🥹結果冧左👍🏽鐵板加州雜扒$85雜扒有豬、牛、雞同腸仔,唔好睇佢平平無奇,其貌不揚咁,塊牛柳居然有牛味⁉️🐻:呢樣真係好驚喜😆!豬扒嘅肉質都好厚實👍🏽😋🐻:豬扒邊微脆,似有烤過👍🏽🐻‍❄️:蒜蓉汁都唔錯,有蒜蓉味,配意粉好好吃😋🐻:唯一係汁可以再多啲,撈完意粉已經好少汁剩,不過扒本身都醃過有味,所以都ok🐻‍❄️:跟餐凍檸茶都係茶餐廳凍檸茶,唔算甜,非常好👍🏽整體服務都唔錯,有禮貌、上菜快👍🏽結論:雜扒好有驚喜😆性價比大勝市面上嘅港式扒房👍🏽大家唔好俾地理位置同地下嘅「玉女」地
🇭🇰港式 🍽扒房 📺懷舊 🚹1-4人
——————

餐湯:
栗米雞湯(白)羅宋湯(紅)
栗米雞湯(白)羅宋湯(紅)

🥩美國頂級安格斯 西冷牛扒

咬落肉質厚實,唔似用梳打粉整過,多肉而又有少少脂肪。
🐻🐻‍❄️:最重要係,叫7成熟真係切開見到粉紅色!👍🏽👍🏽

薯菜係幼薯條🍟,(本來)偏脆👍🏽
🐻‍❄️:我啲汁唔小心倒埋落薯條度🥹結果冧左

👍🏽鐵板加州雜扒
鐵板加州雜扒

🐻:呢樣真係好驚喜😆!

豬扒嘅肉質都好厚實👍🏽😋
🐻:豬扒邊微脆,似有烤過👍🏽
鐵板加州雜扒

🐻‍❄️:蒜蓉汁都唔錯,有蒜蓉味,配意粉好好吃😋

🐻‍❄️:跟餐凍檸茶都係茶餐廳凍檸茶,唔算甜,非常好👍🏽

整體服務都唔錯,有禮貌、上菜快👍🏽

結論:雜扒好有驚喜😆性價比大勝市面上嘅港式扒房👍🏽

大家唔好俾地理位置同地下嘅「玉女」地點呃左,其實郎豪坊轉過彎就到,真係好近

🐻‍❄️:我哋星期日12:00坐到1300餐廳都得半滿,希望佢可以愈做愈旺,呢個性價比值得支持吓
2023-11-26
2023-12-02 932 浏览
以前食開沙田個間,一直唔知旺角重開直至網路紅人拍片先知位置好方便新裝修好乾淨食物質素對得住價錢有突仲要無落汁都食到肉味真心覺得好食過其他類似既餐廳已經係旺角食咗兩次一次午市,一次晚市沙律係好食,唔係用黎裝飾個d凍檸茶同凍檸蜜都好味,有茶記既味道,仲唔洗加錢
以前食開沙田個間,一直唔知旺角重開

直至網路紅人拍片先知

位置好方便

新裝修好乾淨

食物質素對得住價錢有突

仲要無落汁都食到肉味

真心覺得好食過其他類似既餐廳

已經係旺角食咗兩次

一次午市,一次晚市

沙律係好食,唔係用黎裝飾個d

凍檸茶同凍檸蜜都好味,有茶記既味道,仲唔洗加錢
2023-12-02 750 浏览
星期五晚男朋友突然想食舊式扒房,咁啱就搵到重新出現嘅扒王之王🕺🏻先必須要說選址有啲尷尬😹樓下係舊式夜總會,樓上係桑拿揼骨,帶小朋友去真係咪話唔尷尬😂入到去都算多人,但等位都唔洗幾分鐘👍🏻環境都舒服乾淨,空氣都彌漫住扒味(唔知係咪太餓😂)服務講真唔錯,有以前舊式餐廳嘅效率佢哋嘅扒餐都係$200以下,算實惠,包湯、沙律同餐茶。扒可以揀幾成熟、碟/鐵板上、可以揀汁(四揀一)、飯意粉薯菜👍🏻我哋叫咗一份$198頂級安格斯有骨肉眼五成熟,一份$148安格斯西冷七成熟,只能夠講,我哋諗住會中伏嘅心真係完全冇晒!值得一試俾次機會!

頂級安格斯有骨肉眼
安格斯西冷
2023-12-01
等候时间
2 分钟 (堂食)
頂級安格斯有骨肉眼
安格斯西冷
2023-12-01 500 浏览
其實我係幫佢洗底,邊有d人講到咁差牛扒係好味,但薯條如果用粗薯就好,幼薯炸到太乾,好似用光波爐咁但牛扒係唔錯希望可以用粗薯啦,但見幼薯都有捧場客不如2種比客揀啦
其實我係幫佢洗底,邊有d人講到咁差

但牛扒係唔錯

希望可以用粗薯啦,但見幼薯都有捧場客

不如2種比客揀啦