2023-06-18
印象中呢間西餐廳大約兩三年前都幫襯過,當時都覺得唔錯,隔咗一排再嚟食,估唔到今次都有好多驚喜喎!❇️先嚟牛角包及鮮打紅蘿蔔濃湯個湯好creamy,亦飲到有紅蘿蔔碎。平時我唔太鍾意食牛角包,但呢個一咬落去好鬆軟而且食落牛油味香濃,好食!😋❇️芝士焗紐西蘭青口一盆都有6-7隻,每隻都大大隻,上面舖滿芝士,食到好香芝士味之餘,青口本身的鮮味又唔會蓋過咗,唔錯!❇️卡邦尼蟹肉蟹子扁意粉意粉煮得恰到好處,上面舖滿蟹子,蟹肉份量亦都唔少❇️海鮮拼盤呢個真心重點推介!💖一上枱乾冰的「仙氣」飄出,好吸睛!🤩海鮮有一隻龍蝦、青口、翡翠螺、蝦及飽魚兩隻,每款都好新鮮,蝦亦好彈牙。龍蝦大大隻,肉厚而且味道鮮美,成盤海鮮份量唔少,對於鍾意食海鮮的我食得好滿足!😋❇️飲品方面,叫咗兩杯唔同款式的Mocktail: 1️⃣X Man: 有葡萄、有蘋果、亦有益力多,加埋梳打溝埋一齊層次豐富,飲落又唔會太甜,清新!2️⃣Yellow Duck:呢排兩隻大黃膠鴨嚟咗香港,見到餐牌有呢款Yellow Duck好得意,索性叫嚟試下應下景。佢係用一個浴缸仔裝住飲品,主要有芒果、菠蘿汁、益力多及梳打水,果味好濃亦相對較甜,再加埋玫瑰花瓣碎,就真
❇️芝士焗紐西蘭青口 一盆都有6-7隻,每隻都大大隻,上面舖滿芝士,食到好香芝士味之餘,青口本身的鮮味又唔會蓋過咗,唔錯!
❇️卡邦尼蟹肉蟹子扁意粉 意粉煮得恰到好處,上面舖滿蟹子,蟹肉份量亦都唔少
❇️海鮮拼盤 呢個真心重點推介!💖
一上枱乾冰的「仙氣」飄出,好吸睛!🤩
海鮮有一隻龍蝦、青口、翡翠螺、蝦及飽魚兩隻,每款都好新鮮,蝦亦好彈牙。龍蝦大大隻,肉厚而且味道鮮美,成盤海鮮份量唔少,對於鍾意食海鮮的我食得好滿足!😋 ❇️飲品方面,叫咗兩杯唔同款式的Mocktail:
1️⃣X Man: 有葡萄、有蘋果、亦有益力多,加埋梳打溝埋一齊層次豐富,飲落又唔會太甜,清新! 2️⃣Yellow Duck:呢排兩隻大黃膠鴨嚟咗香港,見到餐牌有呢款Yellow Duck好得意,索性叫嚟試下應下景。 佢係用一個浴缸仔裝住飲品,主要有芒果、菠蘿汁、益力多及梳打水,果味好濃亦相對較甜,再加埋玫瑰花瓣碎,就真係好似浸緊浴咁。另外仲附有爆炸糖一包,倒入去飲品時噼噼啪啪咁響,非常特別,成個造型同設計都好有心思!🥰
另外,晚市惠顧滿$500會送甜品拼盤一份。一上枱又係會令人嘩嘩聲!🤩 有閃燈的鐵塔擺設打卡一流!至於 甜品有火龍果、冰凍藍莓、雪糕泡芙、朱古力曲奇條、棉花糖及可樂糖,只係送的甜品都非常有心思有誠意👍🏻 呢間餐廳除咗食物質素高,環境舒服之外,服務更加值得一讚!👍🏻尤其有位年輕靚女 侍應,態度非常殷勤有禮及細心,而且經常面帶笑容,響香港已經好少見,令成餐晚飯再加分不少,真心推介!💖
如此用心經營的小店實在值得更多人支持!🙌