2025-07-06
【油尖旺區】【捌加廿陸】識飲識食嘅同事多次介紹我食呢間,但係我好唔爭氣,一直都冇時間去食。直到有一次放飯,有多少少時間,又見佢冇人排,就入咗去。佢喺尖沙咀一蘭隔離,唔算好難搵。入到去就發現原來裏面都唔係好多個位,難怪有時經過見到食呢間都要排吓隊啦。佢主要係食天婦羅嘅,有唔同嘅丼飯做選擇,但係佢啲組合我都唔係好中意,就要咗 $30 嘅「自選天婦羅定食」。當中包括「主食」、「龍蝦味噌湯」同前菜,個前菜我 ignore 咗,碗湯有龍蝦味,幾好,主食個五穀類我加 $8 轉「冷酢橘烏冬」,凍得嚟唔錯喎。天婦羅我就要各 $20 嘅「鰻魚」、「鮮帶子」同「原條穴子」,加埋各 $13 嘅「那哥魚片」同「半熟蛋」。貴啲嗰堆都係真係海鮮嚟,炸完都仲保留到食材味,平嗰兩樣係魚片同半熟蛋,比較一般啲。加 $12 飲埋「日本蘋果汁」,加一夾埋就 $150,略貴。。。(地址:尖沙咀緬甸臺8號凱譽地下17號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foo
(地址:尖沙咀緬甸臺8號凱譽地下17號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖東 #尖沙咀 #捌加廿陸天婦羅居酒屋 #捌加廿陸 #天婦羅 #居酒屋 #自選天婦羅定食 #主食 #龍蝦味噌湯 #前菜 #冷酢橘烏冬 #鰻魚 #鮮帶子 #原條穴子 #那哥魚片 #半熟蛋 #日本蘋果汁 #1am1812 #1ambackup