2023-07-23 966 浏览
烤羊架套餐配薯菜-$128(羊架3件+湯+餐包+飲品)放工返到屋企附上已經好夜,唯有睇下樓下餐廳有咩食啦,見到呢間啲烤羊架好似唔錯喎,決定試一試賣相打卡一流👏🏻👏🏻👏🏻表面麵包糠烤到金黃色,非常吸睛👁️👁️第一啖食落去,咦~味道唔差喎,羊架🐑有羊味又唔羶喎~肉質算嫩滑唔套太韌,熟成度剛剛好,每一件都帶有少許脂肪。但當你繼續食落去就會覺得好咸🥹食到最後一件 我要整走肉上嘅醬汁先食,但仲係好咸😅食完之後都要飲好多水
烤羊架套餐配薯菜-$128(羊架3件+湯+餐包+飲品)

食完之後都要飲好多水

2023-07-22
2023-06-17 1067 浏览
每次去馬鞍山都唔知食咩好,當諗啱到就會去食「搵食工房」。價錢大眾,味道都幾好,份量足夠。五十蚊有一份焗飯,一百蚊就有一份牛扒餐食,每次牛扒要7成熟,牛扒有口感和牛肉味 。 一間性價比高的食堂。
2023-06-05
  • 板燒紐約極級風門柳
2023-04-10 1275 浏览
聽過街坊講話呢度唔錯,一於試下接近6點落去,仲有下午茶餐可點,本身已經唔駛加一, 6點前落單前仲有9折,都幾抵食芝士流心西多士芝士流心都幾厚,唔少,所以其實食哂成份西多都幾飽,餐包熱飲一杯白加地豬扒餐原來白加地係茄汁上有芝士😅咁解,豬扒幾厚,肉唔鞋,又未至於好嫩,兩個大既洋蔥🧅圈,粉漿有啲位較厚,整體ok,個餐有半塊多士,有湯,包熱飲整體味道ok, 食到飽飽先$104,唯獨啲碟似乎洗得唔係好乾淨,裝多士個碟有一大pat 疑似未洗乾淨既油漬下次都可以再試其他野既
聽過街坊講話呢度唔錯,一於試下

芝士流心西多士

白加地豬扒餐

下次都可以再試其他野既
2023-02-17 1057 浏览
其實已經試過呢間幾次 但係次次都唔掂 不過因為得呢間西餐平平哋 諗住畀多幾次機會 但係今次真係唔掂到要特登寫個食評嗌咗個咖哩牛腩飯 啲牛韌到好似橡筋咁🥴有啲就老過煲湯肉 成$58 仲要有毛嘅(我知有毛係正常 咁豬腸有屎都正常 咁唔通就照食?)以後都唔會再去食為咗湊夠數畀個劣評佢 咁我唯有寫多幾隻字之前食過全日早餐 個魚無味嘅 個雜菌炒蛋就得唚油膱味 另外亦試過平日午餐 個紅湯鹹到要洗腎 焗魚飯同樣地 條魚都係無味嘅...唔明白點解會有咁多好評 馬鞍山就算係美食沙漠都唔應該降低標準囉
為咗湊夠數畀個劣評佢 咁我唯有寫多幾隻字
2023-02-14 814 浏览
馬鞍山又有一個抵食快餐之選,無論佢嘅午餐下午茶定係晚餐都非常之大件夾抵食,絕對係窮人恩物呀, 而質素方面絕對唔係差, 環境方面都係合格以上 ,所以絕對係馬鞍山平靚正之選
2023-02-11 653 浏览
網上見到好多人食,今日專登去試吓,果然名不虛傳,午餐選了牛脷金菇牛肉卷,真美味,見到其他食客所選的午餐也十分吸引,決定明早再來試早餐,食個有大大件魚柳嘅all day breakfast😊
2023-02-05 494 浏览
Lunch Set除左焗豬之外仲有碗湯同埋嘢飲叫完等左10分鐘左右就黎到,黎到時熱辣辣,有好好翻熱豬扒幾冧,炒飯底粒粒分明。汁嘅份量足夠,好味道真心推介呢間搵食工房食物高質唯一注意lunch set通常得BCD餐(A餐莫名奇妙地唔存在)
Lunch Set除左焗豬之外仲有碗湯同埋嘢飲
叫完等左10分鐘左右就黎到,黎到時熱辣辣,有好好翻熱
豬扒幾冧,炒飯底粒粒分明。汁嘅份量足夠,好味道

真心推介呢間搵食工房
食物高質
2023-02-03
小店予人時尚感, 唯店內空間不大, 枱數不少, 正值午膳時間, 全場爆滿, 如非被安排坐卡位, 甚有壓迫感。1) 焗印度皇室咖喱牛脷飯 $592) 懷舊雜果賓治 (套餐升級價, 原價$28) $9焗印度皇室咖喱牛脷飯賣相吸睛, 份量十足。咖喱味道香濃, 加上焗飯是炒飯底, 增添口感, 如咖喱汁可以多少少會更佳。牛脷約有5-6大片, 肉厚軟腍, 口感不俗。略嫌薯仔烹調有點過腍, 缺乏咬口。焗盤底部為凹凸坑紋, 餐具刮到盤底時會造成噪音, 影響他人。懷舊雜果賓治是久違了的飲品, 原本想點奶茶紅豆冰, 但考慮到雜果賨治的清爽口感有助清減口腔中的咖喱味, 便揀選了, 亦可懷舊一番。
焗印度皇室咖喱牛脷飯

1) 焗印度皇室咖喱牛脷飯 $59
2) 懷舊雜果賓治 (套餐升級價, 原價$28) $9

懷舊雜果賓治 (套餐升級價, 原價$28)

2023-02-01
焗印度皇室咖喱牛脷飯
懷舊雜果賓治 (套餐升級價, 原價$28)
一個人喺馬鞍山,諗住搵間茶餐廳簡簡單單食啲嘢,於是就行咗嚟呢度開餐😆坐低睇吓個餐牌,除咗茶餐廳必有嘅炒粉麵飯等,仲竟然有封門柳食,有啲心郁,考慮咗2秒之後,就決定去馬😆$148 嘅「板燒紐約極級封門柳 Seared USA Hanging Tender」,可選配飯或意粉或薯菜,揀咗意粉;亦包餐湯 同埋 牛油厚多士/升級丹麥多士+$2 🤩餐湯 揀咗「羅宋湯」,熱辣辣幾濃郁😆「牛油厚多士」表面有少少脆😋「板燒紐約極級封門柳 Seared USA Hanging Tender」:封門柳 切成比 bite size 大啲,一共大約有六、七件,我有啲一啖一件有啲較大嘅就兩啖一件😆,都食得好方便😆;封門柳 大約四、五成熟,肉質軟熟😋;意粉🍝份量有好多,食晒會超飽🤩包咖啡或茶:揀咗熱奶茶😋

餐湯 揀咗「羅宋湯」,熱辣辣幾濃郁😆

「牛油厚多士」表面有少少脆😋

包咖啡或茶:揀咗熱奶茶😋
2023-01-27 427 浏览
番馬鞍山探屋企人既時候見到呢間餐廳勁多人排隊,默默bookmark左下次要黎試下難得今日時間尚早,無咁多人等位,一於同老公平平地食番餐~🥗沙律夠新鮮,而且份量幾足,2個人都夠分🦐大蝦軟殼蟹意粉大蝦夠哂爽脆彈牙🍝而軟殼蟹夠乾身得黎又炸得外脆內軟;配合有咸香既醬汁,oishi!🥩板燒紐約極封門柳配薯菜套餐跟有薄脆多士🍞附餐湯以及飲品牛柳叫左六成熟,煎得夠淋而且肉味濃🤪配上惹味燒汁,一人一啖食到唔停口😎🍹飲品叫左奶茶紅豆冰,大大粒紅豆mix埋濃香港式奶茶,超滿足!!

難得今日時間尚早,無咁多人等位,一於同老公平平地食番餐~

🥗沙律夠新鮮,而且份量幾足,2個人都夠分

🦐大蝦軟殼蟹意粉

🥩板燒紐約極封門柳配薯菜

套餐跟有薄脆多士🍞附餐湯以及飲品

• 板燒紐約極級風門柳
2023-01-18 434 浏览
今日天氣幾好,陽光明媚🌴同朋友去咗馬鞍山沙灘🏖返來路過間茶餐廳覺得唔錯,睇上去乾淨又明亮!決定食个下午茶先🥳🥳板燒紐約極封門柳配意粉 $148封門柳👍👍牛肉味濃郁👍賣相一流!肉質粉嫩,叫佐五成熟!蘸上燒汁好正🤤 呢个套餐幾豐富🤩🤩有餐湯、丹麥多士(➕$2)、飲品!多士卜卜脆!比普通既多士好羅宋湯酸酸辣辣幾開胃📍搵食工房 (馬鞍山)馬鞍山鞍誠街8號新港城中心大街(3期)地下28-29號舖
板燒紐約極封門柳配意粉 $148
呢个套餐幾豐富🤩🤩
有餐湯、丹麥多士(➕$2)、飲品!
多士卜卜脆!比普通既多士好
羅宋湯酸酸辣辣幾開胃

📍搵食工房 (馬鞍山)
馬鞍山鞍誠街8號新港城中心大街(3期)地下28-29號舖
2022-12-28 2531 浏览
搵食工房係馬鞍山行過”搵食工房”見好多人排隊,所以就同我男朋友進入試試。環境:乾淨衛生,店員服務態度親切,安排入座都好快手,整體效率好高!款式:首先前菜來個《煙三文魚凱撒沙拉》,三文魚大大件,口感唔油膩,沙拉菜切得比較細,方便女士們進食,再配上特制沙拉汁,非常好。牛油多士脆口,配上自製煙三文魚一起食一絕。主食方面,先挑選一款《邪惡蛋黃醬大蝦意粉配軟殼蟹》,賣相都唔錯,口感方面大蝦爽脆彈牙,軟殼蟹外脆內軟,一咬下去會有蟹汁流出,蛋黃醬濃濃咸蛋黃香,攪拌均勻意粉裡,口感味道一流。到另一款《板燒紐約極封門柳配意粉》套餐,套餐有多士有餐湯有飲品,牛柳7成熟,夠淋有肉味,配上燒汁,好正,飲品紅豆冰,大大杯大大粒紅豆,滿足。最後試多個小食《焗美加風味燒肉汁芝士薯條》,濃濃芝士鋪面,薯條滲上肉汁,更加好味,不過稍稍咸左一點,不過整體口感一流,一個豐富午餐完成,滿足,好味。一定會再黎幫襯,今次吃咗豐富的LUNCH ,下次我要再黎試試早餐同下午茶🍵😎👍🏻 搵食工房 (馬鞍山)馬鞍山鞍誠街8號新港城中心大街(3期)地下28-29號舖#西餐 #港式 #西餐廳 #港式 #牛扒 #薯條 #美食 #美食達人 #相
搵食工房

👍🏻 搵食工房 (馬鞍山)
馬鞍山鞍誠街8號新港城中心大街(3期)地下28-29號舖

#西餐 #港式 #西餐廳 #港式 #牛扒 #薯條 #美食 #美食達人 #相機食先 #foodie #yummy #maonshan #hkfoodie
2022-12-02 415 浏览
之前路經呢間新開餐廳無機會試,今次外賣平台雖然有啲貴都照落單~之前影餐牌堂食抵好多吉列豬扒烏冬好有驚喜喎雖然個名平平無奇,豬扒原來有醬好好味,烏冬都好食,因為太肚餓無影相就清左西多係我近期食過最送到黎都仲暖,應該係即整,勁多花生醬,佢就落埋牛油糖漿既,我就ok,唔使煩仲好,不過有d人可能想自己落多啲另外雞翼未食,賣相好靚唔係一般Hea茶餐我覺得有機會要幫襯下堂食應該仲正d平d以後馬鞍山可以多個選擇~
之前影餐牌堂食抵好多

吉列豬扒烏冬好有驚喜喎
西多係我近期食過最
另外雞翼未食,賣相好靚
唔係一般Hea茶餐

我覺得有機會要幫襯下堂食應該仲正d平d
以後馬鞍山可以多個選擇~
吉列豬扒烏冬,西多
吉列豬扒烏冬,西多
2022-11-20 577 浏览
此餐廳都開了一段時間,但我星期五放假才第一次幫襯,味道好味,價錢也合理,心想馬鞍山終於多一間餐廳可以選擇,所以我連續三日也過來幫襯,適逢今天是星期日,明白坐位會比較緊張,在我們差不多吃完的時候,有個職員係度一路行一路講了句說話:「食完就好走啦!」我們望一下說這返說話的人是在收銀位置,再望一望門口都有7,8個人在等位,雖然我們不清楚他到底說誰,但聲亮是我和家人都聽到,再者你這返說話是說給客人知嗎?今時今日咁既服務態度你們點做生意,同趕客無分別,所以食物價錢幾好都好,咁既態度我們會永久blacklist。
2022-11-16 375 浏览
重口味邪惡鹹蛋黃醬芫荽大蝦意大利麵配軟殼蟹$72🦐加入重口味嘅芫茜,🥬同埋鹹香嘅鹹蛋黃,估唔到都好夾,味道好清新,唔會太過強烈,所以好容易接受,😘加上佢面頭仲有足料嘅軟殼蟹,好香脆,食起身好滿足。🤩板燒紐約極級封鬥柳 $148🐮份量幾多,牛肉都夠食好香。Seared USA Hanging Tender以上可選配飯或意粉或薯菜All Steak UP Menu Comes with Rice or Spaghetti or Baked Potato
重口味邪惡鹹蛋黃醬芫荽大蝦意大利麵配軟殼蟹
$72🦐

板燒紐約極級封鬥柳 $148🐮份量幾多,牛肉都夠食好香。

Seared USA Hanging Tender

以上可選配飯或意粉或薯菜