2023-08-01 709 浏览
前幾天同屋企人行德福,覺得有啲餓就入去食少少嘢叫左蔥油豬扒煎雙蛋飯、菠蘿包、西多士和脆皮雞中翼湯米粉。蔥油豬扒煎雙蛋飯,真的是太好吃了!豬扒肉質鮮嫩、口感十足,加上那炒蛋和蔥油的搭配,簡直就是絕配!👍🏻接下來是菠蘿包,外層酥脆,裡面還有著鬆軟的麵包質地和甜甜的菠蘿餡,讓我不禁一口接一口。西多士也是相當不錯,外層酥脆,裡面還有著奶酥的香氣,真的是超級好吃。😋😋脆皮雞中翼湯米粉也不會讓人失望,湯頭鮮美,米粉Q彈有嚼勁,肉質鮮嫩,而且那個脆皮雞中翼真的是太好吃了!外層酥脆,裡面肉質鮮嫩、多汁,讓我一口接一口,停不下來。😍
前幾天同屋企人行德福,覺得有啲餓就入去食少少嘢
叫左蔥油豬扒煎雙蛋飯、菠蘿包、西多士和脆皮雞中翼湯米粉。

2023-07-07 1061 浏览
敏華茶餐廳是一家位於香港的普通茶餐廳,其食物口味沒有什麼特色,價格也比較平實。然而,這裡的環境卻相對比較淺窄,且常常十分嘈吵,這或許會給食客帶來一些不便。此外,餐廳的服務速度也常常比較遲緩,這可能會讓一些客人感到不耐煩。不過,敏華茶餐廳的環境並不是很舒適。他們的座位排列比較緊密,有些位置甚至會感覺比較擁擠。此外,餐廳的環境也比較嘈吵,這可能會給食客帶來一些不便。總體來說,敏華茶餐廳的食物品質並不是特別出色,而且環境也比較淺窄,這可能會讓一些客人感到不舒服。此外,服務速度也比較遲緩,這可能會讓一些客人感到不耐煩。因此,如果你是一個講求品質和環境的客人,那麼敏華茶餐廳可能不是你的最佳選擇。

2023-06-28 607 浏览
近來太多事要做, 都係叫外賣多, 今次少有可以出街食早餐, 但係時間唔多夠, 只好退而求其次, 去最近又相對可以接受既餐廳來個速食早餐,因為咁我就去附近既德福敏華, 其實佢都OK既夠穩定, 由其個沙嗲牛麵
题外话/补充资料: ,不過今次我用手機點熱奶茶多奶, 佢俾茶走我......
2023-06-25
我哋9點鐘入去食,我明白就收工所以好多嘢都停咗,但係我哋叫咗4個飯,全部都係凍嘅,少少暖都無,啲餸又得嗰兩三舊,望落係求其放上去,唔夠餸你咪停咗佢囉,仲要啲餸都係凍嘅,俾嗰7、80蚊食得嗰兩三啖,仲要凍嘅,有個朋友仲要食到嘔,連隔離枱都不斷投訴,你哋係咪好趕住收工啫?唔想做咪唔好做囉,希望想試嘅客人真係要諗清楚,同埋公司唔該你好好咁管教下啲咁嘅員工,俾7、80蚊食啲咁嘅質素,我食咗兩啖都直接唔食,去7-11買個杯麵食都好食過佢
2023-03-15 1321 浏览
店內唔多人,但買個外賣要25分鐘。見有人遲過我,但入座堂食都有得食。但我都平常心等待,在22分鐘到後我企到有點腳痛,追職員最後再過5分鐘終於攞到我個早餐!咁我亦都問職員,平時買早餐要預半個鐘?回答唔係😂
店內唔多人,但買個外賣要25分鐘。

見有人遲過我,但入座堂食都有得食。

咁我亦都問職員,平時買早餐要預半個鐘?回答唔係😂

2023-03-15
25 分钟 (外卖自取)
$43 (早餐)
2023-03-11 991 浏览
因為好肚餓,但好多餐廳都要等位所以入左黎呢度食晚飯。餐廳環境好污糟☹️張枱同枱底都有啲食物殘渣。黯然銷魂飯圖文完全不符,餐牌張圖靚好多。餐牌個蛋上面係熟嘅,但我呢碗個蛋白都未熟。然後啲叉燒又咸又dry,仲要得個四舊,令人想太叫好難食呀🤯仲夠膽叫自己做黯然銷魂飯小菜質素都係麻麻,韭黃叉燒炒蛋都係用嗰啲又咸又dry嘅叉燒黎煮,不過都已經好食過暗然銷魂飯,因為雞蛋同埋啲韭黃可以令到啲叉燒冇咁乾。咕嚕肉個汁唔夠酸甜,肉都唔係好脆。
因為好肚餓,但好多餐廳都要等位所以入左黎呢度食晚飯。

餐廳環境好污糟☹️張枱同枱底都有啲食物殘渣。

黯然銷魂飯
黯然銷魂飯

咕嚕肉個汁唔夠酸甜,肉都唔係好脆。

2023-02-21 872 浏览
兩點半還有很多人但走的人開始多,服務員多忙於執檯,想點餐就算看到也當客人透明,幾個員工在另一檯吃飯也當客人透明,服務態度傲慢無禮,投訴還覺得自己執臺沒有做錯。出品還可以但已經氣到食之無味。
2023-02-21
2022-11-12 2074 浏览
🌕Hello我係Moon🌕經過九龍灣,見到依度新鮮出爐菠蘿包同埋雞尾包,咁我都排隊買嚟試吓!🤔見到菠蘿包仲有28秒出爐咁我諗排隊嘅時間應該都差唔多!🫢咁我諗最多5分鐘就有得食啦!😤可能撞正午市時間,菠蘿包出咗爐之後就咁樣放咗喺度,冇人理…😟都放咗一段時間,直至到有位客人問係唔係菠蘿包已經出爐,😥店員先再幫買包嘅客人安排返…😓我大概就等咗15分鐘,菠蘿包放喺度,🥶食嘅時候已經唔係熱辣辣新鮮出爐嘅感覺😑我除咗買咗菠蘿包仲買咗佢哋嘅雞尾包,🫠真係估唔到原來佢哋嘅雞尾包虛有其表!🤥咁大個雞尾包入邊個餡得少少??仲要冇咩味!!😓成個感覺就好似白白浪費時間排隊咁…🌕最後MoonMoon真係唔滿意呢間餐廳,雖然我冇入去坐喺度食,但係排隊嘅時候都已經聽到有人投訴話啲嘢食來得太慢,食客舉手都冇人理,安排欠佳呢🌕敏華冰廳 (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場一期1樓F28號舖
🌕Hello我係Moon🌕

雞尾包
雞尾包

成個感覺就好似白白浪費時間排隊咁…

敏華冰廳 (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場一期1樓F28號舖
外卖自取
2022-11-07 1062 浏览
平日最鐘意去敏華食嘆個下午茶,佢個馬來三叔公咖央多士好好食😋~如果佢地遲啲會出樽裝咖央醬俾人買就好啦😆 咁就可以係屋企想食個時,自己整黎食,超方便~🤭💛馬來三叔公咖央多士多士面包烘至金黃色脆身,搽咗好香椰子香味既咖央醬,入面夾住塊厚厚既牛油!咖央醬甜度岩岩好,個醬搽滿面包,包同醬既比例岩岩好,唔會太乾太甜~牛油切成厚片,令面包個層次昇華。個配搭真係無得輸,加杯熱菜蜜係我既下午茶首選,推介😋

💛馬來三叔公咖央多士

馬來三叔公咖央多士
2021-10-23
馬來三叔公咖央多士
2022-10-15 1156 浏览
敏 華 冰 廳主要供應香港傳統「冰室」略帶西式風味的餐食麵包為自家制點了全日供應的常餐~味道很贊👍喜歡這種厚厚的烘多士烘烤的酥脆的皮又有柔軟的內心吃著超治癒!還有店家推薦的夠姜豬潤牛肉米粉一定要點!不愧是招牌推薦!米粉和豬潤牛肉品質和味道都很好,姜味也不辣但夠香!
敏 華 冰 廳
主要供應香港傳統「冰室」略帶西式風味的餐食
麵包為自家制
點了全日供應的常餐~
味道很贊👍
喜歡這種厚厚的烘多士
烘烤的酥脆的皮又有柔軟的內心
吃著超治癒!
還有店家推薦的夠姜豬潤牛肉米粉一定要點!
不愧是招牌推薦!

米粉和豬潤牛肉品質和味道都很好,姜味也不辣但夠香!
夠薑豬潤米粉
夠薑豬潤米粉
2022-10-08 907 浏览
今日去咗敏華冰廳食常餐 其實我平時跑完步都會嚟呢度食野 可能我對常餐嘅滑蛋有情意結除咗黯然銷魂飯之外 大部分都係會點常餐今次點咗沙嗲牛肉通粉再加炒滑蛋多士呢隻湯底用雞湯 雞湯味都好濃 而且滑蛋都係一如既往地夠滑(好重要因為如果炒滑蛋個蛋鞋sap sap好難頂) 唯一唔好嘅地方就係落單一定要用q R code人手又唔夠落單落唔到要叫我試多幾次結果最後落唔到要佢叫人手落都等左10分鐘服務態度ok啦
今日去咗敏華冰廳食常餐
結果最後落唔到要佢叫人手落都等左10分鐘
服務態度ok啦

• 黯然銷魂飯
2022-10-06 621 浏览
【歎港式下午茶!惹味生炸髀🤩】⁣⁣#有成60年歷史嘅老字號茶餐廳!隻避風塘生炸髀,聞到佢陣香味都好想食,好邪惡!食落又如何呢?🤤⁣—————————————————⁣⁣🔺避風塘生炸髀+海苔薯條+紅豆冰就咁聞落都已經好香!炸髀面頭灑滿炸蒜同避風塘香料,食落味道鹹香十足,都幾惹味😋但成隻炸髀都偏乾身,雞肉本身唔算多肉汁,有改善嘅空間🤨 不過以套餐嚟講仲配埋薯條同紅豆冰,呢個價錢都可以接受嘅。⁣
【歎港式下午茶!惹味生炸髀🤩】⁣⁣
—————————————————⁣⁣
🔺避風塘生炸髀+海苔薯條+紅豆冰
2022-09-08 1146 浏览
【下午茶摯愛🤤】呢排疫情開始嚴重 都唔係好夠膽食咁多堂食 好想食肉 諗起敏華嘅黯然銷魂飯同咖吔多士 拿拿臨叫外賣🥡~*三叔公馬來🇲🇾咖吔多士 $29試過百份百 其他茶餐廳 峇峇娘惹嘅咖吔 都係敏華最好食嘅 多士烘得適中 中間有牛油同埋咖吔醬 咬落入口即溶 又唔會太甜 好邪惡啊~*敏華黯然銷魂飯 $88呢個真係好食!最緊要係個叉燒 我試過食佢地堂食同外賣 都係堂食好食d 因為送上檯果陣 夠曬熱辣辣 又唔會凍左 d叉燒燒得適中(外賣會等耐左 同埋d肉無咁熱 同嫩)配埋佢地個雙煎荷包蛋 兩個都係半熟 可以一次過食 亦可以整爛佢 等d蛋汁留係飯到 配埋d秘製醬汁 撈飯一齊食 簡直令人回味 (感覺都係堂食好食d 同埋平d 可以配埋個套餐有油菜 葷素搭配 無咁濟~)*凍檸茶🥤+$3 正常茶餐廳檸茶 幾好飲(起碼唔會好似三哥咁 加$10蚊🥲)*外賣 +$1 整體評分⭐️: 5/5地址📍:敏華冰廳 (九龍灣偉業街33號德福廣場一期1樓F28號舖)
【下午茶摯愛🤤】

*三叔公馬來🇲🇾咖吔多士 $29

*敏華黯然銷魂飯 $88

*凍檸茶🥤+$3
正常茶餐廳檸茶 幾好飲(起碼唔會好似三哥咁 加$10蚊🥲)

*外賣 +$1

整體評分⭐️: 5/5
外卖送餐
2022-08-01 1215 浏览
7月15號發現有昆蟲 攞返去問我退款定換 已經比佢嚇鬼死 所以退款算隔咗半個月 今日先敢再食 都係外賣 個湯本身係雞湯 但竟然比咗淨熱水我 好離譜 非常失望………………………….
早餐B6
外卖自取
🔖 西式早餐係好多香港人嘅選擇,除咗一般連鎖兩大快餐店,其實敏華冰廳喺香港亦有好多分店,主打公仔麵早餐 💬 沙茶牛肉公仔麵 拼煎熟雙蛋及歐式軟多士雙蛋嘅份量非常之大,大到鋪滿左大半個碟,比起其他茶餐廳算係幾有心,軟多士呢亦都好香脆,搽埋牛油之後外脆內軟,早餐一定要食返一塊。另外呢沙茶牛肉公仔麵嘅湯底沙茶味好香,餐廳用嘅係出前一丁麵底所以佢嘅索湯程度會比普遍嘅公仔麵好,所以每一條公仔麵都可以吸收到沙茶湯底嘅精華,同埋一碗麵牛肉份量呢都算合理,大概都有7至8塊牛肉,淥得有少少偏老,但係我覺得以普通茶餐廳嘅早餐來講算已經係合格有餘。

💬 沙茶牛肉公仔麵 拼煎熟雙蛋及歐式軟多士