2024-12-29
時間:19:08 第一次係香港食敏華,聽聞佢嘅分店好多,黯然銷魂飯又幾出名,就行入去食下,但係食完先發覺性價比極低。 我地一共6個人食,晚市時段唔使等位,最後埋單300幾,我幫daddy同埋uncle每人嗌左份黯然銷魂飯跟T加埋小碟蔬菜🥬,點知份蔬菜又小碟又用生菜來充數,一個叉燒滑蛋飯+T要70幾就已經比出邊好多茶記要貴,即係話碟生菜佔左10幾蚊,熱奶茶同埋銷魂飯上左之後,仲要我地顧客自己去問職員催,跟進左好幾運先上,生菜🥬小碟到好孤寒,叉燒燒得還可以唔算幹身,肥瘦相間咯。 跟住我嗌嘅好似係免治牛肉飯跟冬T,碟頭飯嘅份量極少,比其他茶記嘅份量少之又少。冬T嘅話間間都差唔多,你落單時如果唔寫明要少甜嘅話,杯冬T就一定好甜咯(牛奶同敏華呢啲近幾年冒出來嘅新式茶記基本係QR code落單)