2024-07-25 127 浏览
第一次留言竟然喺一間咁嘅垃圾呢家野真係不知所謂 態度又差收錢個人亂咁黎又收八達通又收現金 個個職員喺度游後游去見到客舉手又唔理 啲態度差到爆 仲要唔平又唔好食個乾炒牛河方變味
第一次留言竟然喺一間咁嘅垃圾
呢家野真係不知所謂 態度又差收錢個人亂咁黎
個乾炒牛河方變味
2024-07-21
2024-07-15 157 浏览
環境:非常差!店內衛生環境惡劣!無啦啦有隻曱甴爬出嚟!員工仲要話因為落雨係街走入嚟!佢無視左隻曱甴就走左去!食物:食物質素與價錢唔成正比!凍飲要加14蚊,勁貴!唔會再去!!!
環境:
非常差!店內衛生環境惡劣!
無啦啦有隻曱甴爬出嚟!
員工仲要話因為落雨係街走入嚟!
佢無視左隻曱甴就走左去!

食物:
食物質素與價錢唔成正比!
凍飲要加14蚊,勁貴!

唔會再去!!!
2024-07-15
2024-06-21 139 浏览
今日午餐去左試新五龍。首先嚟碗壞左嘅中湯,一飲落去勁酸,之後換左羅宋湯,勁鹹,都係飲咗兩啖之後飲唔落去。午餐就叫左個咖喱牛脷飯,條脷生癌症咁,食左幾幾舊已經完全食唔落,薯仔都無粒,仲要收我$70蚊 😤😤😤。試完新五龍之後,真係覺得呢間餐廳嘅質素有待改善。尤其是湯品,唔應該出現咁嚴重嘅問題,而且主菜嘅味道同賣相都非常失望。希望餐廳能夠正視顧客嘅意見,提升食物質素,否則真係唔會再幫襯。今日午餐去左試新五龍。首先嚟碗壞左嘅中湯,一飲落去勁酸,之後換左羅宋湯,勁鹹,都係飲咗兩啖之後飲唔落去。午餐就叫左個咖喱牛脷飯,條脷生癌症咁,食左幾幾舊已經完全食唔落,薯仔都無粒,仲要收我$70蚊
2024-06-21
2024-04-20 219 浏览
很無,禮貌,大聲喝罵他人是我,很差,很差,我在等,外賣,他大聲呼喝,6號到喇,你的外賣,成件事起因就是如此,連你都想問個問題不如佢執笠算啦,咁辛苦做嚟做乜,對客人,無禮貌。
2024-04-20
11 分钟 (外卖自取)
2024-03-22 204 浏览
#新五龍the name is new five dragon. has been opened for 20 year. very traditional old local resto. i walked pass sooo many time but never try any of it. lucky i tried this time.local hk foodfood standardtaste standardportion big. i cant finish all.price is cheap.why would i complaint. nothing to complaint.lets relax and chill bro, just a meal.will come back.#food #hkfood #hongkongfood #台灣美食 #日本グルメ #ukfood #澳洲美食 #馬保國 #香港美食 #深圳美食 #hkfoodpoet #閃電五連鞭
#新五龍

local hk food
food standard
taste standard
price is cheap.

why would i complaint.
nothing to complaint.

will come back.

2024-03-22
2023-09-16 617 浏览
星期六放晏打算去食個簡簡單單茶記見舖面正正常常就揀呢一間叫左個午餐蒜蓉雞扒加豬仔脾飯本身叫左汁另上,檸茶走甜心諗算啦 人地茶記都比較人多係求其啲嫁啦 照食塊雞扒又薄豬仔脾又細舊旁邊放啲榨菜都唔知想點啲所謂嘅沙律菜….不說了 有相睇到啦之後一飲杯檸茶甜到不能…根本無走甜所以叫待應換一杯點知個待應態度極差,比面色我睇之後換左杯嘢放低個待應又係黑哂面唔講以為係我做錯嘢!?賣單個收銀算最好同佢講返啲嘢係汁另上同走甜但無做到佢就話「今日好忙 但會話返佢地」不過都唔會再去食了
星期六放晏打算去食個簡簡單單茶記
見舖面正正常常就揀呢一間
叫左個午餐

蒜蓉雞扒加豬仔脾飯

本身叫左汁另上,檸茶走甜
心諗算啦 人地茶記都比較人多

啲所謂嘅沙律菜….不說了 有相睇到啦

之後一飲杯檸茶
甜到不能…根本無走甜
所以叫待應換一杯
點知個待應態度極差,比面色我睇
之後換左杯嘢放低個待應又係黑哂面
唔講以為係我做錯嘢!?

賣單個收銀算最好
同佢講返啲嘢係汁另上同走甜但無做到
佢就話「今日好忙 但會話返佢地」

不過都唔會再去食了

2022-03-19 1652 浏览
到處嘅酒樓都冇開門,一大朝早究竟可以去邊度食嘢呢,本身諗住去飲茶之後再去南丫島,點知茶樓都冇開,唯有去附近嘅呢間茶餐廳食咗嘢先!通常去茶餐廳食早餐,大家都一定係食沙嗲牛麵,咁都要試吓新野嘅,所以除咗沙爹牛麵又叫咗另外一個餐,就係吉列豬歐陸扒餐,一嚟到嘅時候有萬分驚喜!好巨型嘅吉列豬扒,鬆化香口,直情係滿分,份量滿分!性價比都一流!可能因為一朝早非常肚餓食飽之後真係成日都唔使食嘢,雖然個舖頭名有啲江湖味道,不過入面嘅服務都係可以嘅!以港式茶餐廳來講,都幾整齊企理。

吉列豬歐陸茶餐
2022-03-09
早餐
  吉列豬歐陸茶餐
打算去外賣帶回本公司可以食,因為自己帶飯盒唔夠食,是要投訴她,的脾氣收銀櫃檯有脾氣向顧客脾氣這是不對的,我從未看過這樣的餐廳會這麼差的服務態度。其實不出奇啦噉樣嘅茶餐廳。
外卖自取
2021-11-03 768 浏览
極度批評呀姐係背後騷擾食客事緣我叫左個肉醬意粉,食得都幾開心同其他食客打打鬧鬧,殺出一個中年呀嬋欺善怕惡 明知我個人敏感 就係後面拍手示威如果無得簡都唔會再係哩間餐廳食 討厭一切暴力 有機會麻煩大家去哩間食肆投訴如果女人之家都冇D同情心 同無賴無分別 謝謝希望下次唔會再得到咁既待遇如果大家去哩間食肆唔該留意下真係好討厭使用暴力既人我會祝福佢地因為你咁會害左人一生唔係個個都好似你地咁幸福我唔需要你道歉我需要你內疚一世

極度批評呀姐係背後騷擾食客
事緣我叫左個肉醬意粉,食得都幾開心
同其他食客打打鬧鬧,殺出一個中年呀嬋
欺善怕惡 明知我個人敏感 就係後面拍手示威

纪念日
用餐优惠
試食活動
2021-11-01 518 浏览
香港基本上個個都會食茶餐廳, 因為方便又多款式, 日日食都唔會厭🤣最近去左西營盤新裝修既新五龍粥麵茶餐廳! 未裝修之前都食過, 但真係唔好食😅 但裝修後, 真係唔同晒!😋叫有個常餐 - 蔥油雞扒撈麵🍜 + 煙肉香蔥炒蛋🍳 + 丹麥多士!🍞 蔥油非常香, 撈上麵底, 好惹味, 雞扒新鮮炸起, 皮脆肉嫩, 完全唔乾, 好食!煙肉香蔥炒蛋都好香, 因為有煙肉既咸香, 一樣好惹味😋 多士就係丹麥多士, 比普通多士多份甜味, 牛油香味, 好好食!

2021-10-30
2021-08-12 446 浏览
我覺得要試舊式嘅茶餐廳一定要嗌啲炒嘢,咁先食得出個廚房有冇鑊氣所以我就嗌咗個乾炒牛河,拎到返屋企佢都仲係有熱氣既~而且河粉冇乜點斷,炒得幾乾身同埋分明每條都有d掛汁,可惜啲牛肉就有少少根,稍為有啲難咬

我覺得要試舊式嘅茶餐廳一定要嗌啲炒嘢,
咁先食得出個廚房有冇鑊氣

所以我就嗌咗個乾炒牛河,
2021-07-26
下午茶
2021-02-01 560 浏览
我尸口巾🤨呢間餐廳點解仲可以生存到服務態度差到野食已經夠差,都已經屬係好難食服務態度差手然到係朋友收銀個樣個樣我都以為我係咪殺左佢家人仲要搞到佢落地獄 塊面黑到死 啤住我等我拎錢出嚟埋啤找錢仲要拍落枱面大姐 控制吾到自己EQ真係吾好番工🥲有咁既員工真係祝你好運一個人嚟講永遠唔會再去食,見到都想嘔除非想去受氣否則建議不好去食物質素不但差仲要有咁既員工同咁既服務態度真正既比錢買難受 Ps人生享用過最差既餐廳食完拿拿聲即打comment!
我尸口巾🤨呢間餐廳點解仲可以生存到
塊面黑到死 啤住我等我拎錢出嚟埋啤
找錢仲要拍落枱面
大姐 控制吾到自己EQ真係吾好番工🥲
有咁既員工真係祝你好運
一個人嚟講永遠唔會再去食,
見到都想嘔
除非想去受氣否則建議不好去
食物質素不但差仲要有咁既員工同咁既服務態度
真正既比錢買難受
Ps人生享用過最差既餐廳
食完拿拿聲即打comment!

2021-02-01
2019-09-23 1053 浏览
午餐比較便宜,味道不俗坐下吃東西,有一種九十年代發奮的感覺,甚好午餐選擇多,實有一款啱你,推介粉麵類、炒河亦佳,粉量充足,沒有欺場,總之是區內高分之選以區內來說,坐得比較舒服的一間茶記
午餐比較便宜,味道不俗
坐下吃東西,有一種九十年代發奮的感覺,甚好

以區內來說,坐得比較舒服的一間茶記
  • 金錢肚炸魚片撈麵
2019-03-23 837 浏览
如果時間許可,我都會來公司附近這間茶餐廳食早餐。過年後便加價了,原來的A餐由$34加到$35。不過算了,西營盤一帶的茶餐廳水準也是差不多。我平常會叫A餐,有火腿通粉,煎雙蛋,牛油方包可轉多士(不用加錢),熱檸水。一般由下單到上菜,真的很快,2-3分鐘左右就到,星期一至五早餐時段人比較多,所以是需要搭檯的。地方尚算乾淨,可以接受,但職員態度一般,又未至於好差,客人一入來坐低,職員都會主動問你食什麼。

2018-12-21 684 浏览
今日食下午茶諗唔到食乜好, 經過新五龍茶餐廳諗住未食過又試一試佢 照舊是試豬扒先,點叫咗一個豬扒米粉,味道就不過不失, 不過呢佢啲 豬扒散件上, 感覺碎收收賣相一般,整體60分,未必會再試