2024-05-21 2479 浏览
今晚朋友帶我去咗尖沙咀一間私房菜 睇波 食雞煲 打邊爐 超正😉 呢度喺樓上鋪 有好多卡位同房間 好多電視 可以睇波或者卡拉ok😎😎 ✨牛牛餐$398/位 餐前小食有泰式鳳爪 木耳 合桃 好惹味😋 ✨招牌麻辣雞煲(任食)雞煲可以揀辣度 我哋揀唔辣 調味啱啱好 加熱後 反三次 最後加埋油炸鬼就可以食啦 雞塊新鮮入味 真係想encore😋 ✨仲有蝦多士 正價時段有蝦多士送 炸到酥脆 唔會太油 好食😆 ✨刺身拼盤首先每人一隻冰鎭鮑魚 爽口彈牙😋三文魚 北奇貝 赤蝦 螺肉 蟹棒 樣樣新鮮鮮甜👍 食完雞煲刺身 就可以打邊爐啦 有幾款湯底可以揀🥰 ✨蟲草花椰子花膠湯底🍲✨本地手牛頸脊一份✨M9澳洲和牛 任食✨美國極上牛肉 任食✨熊本一口牛 任食✨安格斯牛小排 任食每款牛都各有千秋 我鍾意食牛小排 油脂分布均勻 好鮮甜😉 然後仲可以加火鍋配料 有30幾款火鍋配料可以揀 有墨汁墨魚丸 台灣鴨血 其他地方好少有🤣 飲品方面 出邊有兩個大雪櫃 可以任揀任飲㗎 仲有雪雪糕 真係好滿足🥰🥰 整體來講 飲酒 吹水 睇波嘅好地方😉 🎈新南苑私房菜 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖 #香港火鍋

✨牛牛餐$398/位

餐前小食有泰式鳳爪 木耳 合桃 好惹味😋

✨招牌麻辣雞煲(任食)

✨仲有蝦多士

✨熊本一口牛 任食
✨安格斯牛小排 任食
每款牛都各有千秋 我鍾意食牛小排 油脂分布均勻 好鮮甜😉

整體來講 飲酒 吹水 睇波嘅好地方😉

🎈新南苑私房菜 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖

#香港火鍋任飲任食
#新南苑私房菜#新南苑餐廳#香港美食推介#香港火鍋推介#尖沙咀美食#meimei foodie#hk foodie
2024-07-29 1563 浏览
可能團購比嘅食品係差啲啦,所以下次我都唔會再團購,今次對呢間嘅食品真係好失望,所謂海鮮嗰啲海鮮簡直好差,肯定喺街市見到咁質素係唔會買呢啲海鮮囉,最慘 佢仲要扮到好矜貴咁,每人一隻蠔,一隻鮑魚,一隻蝦及一片脆肉鯇魚片,更冇諗到嗰隻蝦看似好新鮮,但啲肉係糜,嗰隻蠔腥到隔籬枱都聞到,嗰一片脆肉鯇魚可能唔新鮮啦有一浸味嘅,牛肉任食,主打有三個煲任揀一款,決定選擇榴槤雞煲,個雞煲可算係好味道啦,款式選擇唔多,食材已經影晒出嚟啦,飲品都唔係好多得揀,團購$169另外加$50服務費,合共$220,呢個價錢食呢啲咁嘅食品都算係唔抵啦。
  • 雞煲
2024-07-11 1526 浏览
慶祝朋友生日,最好嘅選擇就係吾限時嘅任飲任食打邊爐,每個人可因應自己需要鍾意食咩飲咩叫咩,無需就住就住去order預早响open rice訂枱,方便快捷,無需費心。座位舒適,餐廳內還有很多模型展示櫃,喜歡模型的男生非常欣賞。食物質素不錯,點好餐後,服務員便先上日式刺身,之後食雞煲,可以refill 雞煲,食完雞煲後開始打邊爐,其實食完刺身和雞煲後已經半飽了。第一轉嘅牛肉是最好質素和賣相而且會有紙片說明是邊款牛肉,其後續加那些就沒有了,食完牛肉已經8成飽,其他可以任叫嘅火鍋食物其實只係叫左好少因為太飽食吾落。任飲飲料方面,有大家都鐘意嘅樽裝汽水和其他茶飲,任飲啤酒是無酒精,有酒精需要另外付費,但我寧願任飲方面亦有含酒精的啤酒,平價啤酒亦沒問題。除了洗手間衛生情況麻麻地外,整體來說,餐廳環境,食物質素是不錯的。
食物質素不錯,點好餐後,服務員便先上日式刺身,之後食雞煲,可以refill 雞煲,食完雞煲後開始打邊爐,其實食完刺身雞煲後已經半飽了。第一轉嘅牛肉是最好質素和賣相而且會有紙片說明是邊款牛肉,其後續加那些就沒有了,食完牛肉已經8成飽,其他可以任叫嘅火鍋食物其實只係叫左好少因為太飽食吾落。
庆祝纪念
生日
2024-06-23 1360 浏览
今晚相約老朋友食飯,去左尖沙咀新南苑私房菜度打邊爐,貪佢地點方便就腳,而且有180分鐘任食,可以慢慢食,最怕趕頭趕命。我地點了牛牛餐,係最平的180分鐘餐。跟餐有冰鎮鮑魚,仲有刺身拼盤。鮑魚好入味,好結實彈牙,好食!刺身都好厚肉新鮮!之後我地要左雞煲,有半隻雞,都好滑,雞煲味道調教得不錯,不太辣又惹味!之後揀左冬瓜盅湯底,幾有趣!而且比想像中鮮甜!牛肉拼盤,有M9澳洲射和牛,美國 極上牛肉, 熊本一口牛和中國安格斯牛小排和本地手切牛頸脊!牛肉賣相普通,但食落牛肉味濃,口感不錯!丸黎講,各款丸都唔錯, 唔係粗製濫造丸! 個人幾鍾意 豬骨濃汁貢丸和蝦丸,真彈牙有咬口!飲品選擇多,仲有自家製茶品,雪糕雪條就普通d, 雀巢牛奶公司為主。

牛肉賣相普通,但食落牛肉味濃,口感不錯!

2024-06-23 1056 浏览
2024年6月5日 星期三今晚約左幾個舊同事係尖沙咀食飯,一邊打住邊爐一邊傾計當然係賞心樂事啦,所以就選擇咗呢一間餐廳,因為一個價錢除咗可以任打邊爐之外,仲有雞煲同刺身食餐牌上面可以選擇唔同嘅套餐,豐儉由人,我哋就要咗個牛牛餐,因為已經包括咗好多唔同種類嘅食物,例如有澳洲和牛同美國極上牛肉任食,仲有刺身拼盤同雞煲任食添,食足180分鐘每人都係$400左右,所以冇考慮太多已經即刻點咗餐等待食物期間,店員告知可以去中間嘅位置拎醬料,醬料區唔算太大,但要既基本醬料都有提供,除咗豉油、辣椒、香菜等等,仲有炸蒜同芝麻醬添,要辣要唔辣都可以飲品區都可以任拎任飲,除咗有紙包同罐裝飲品之外,仲有餐廳自家製飲品提供,應有盡有等咗一陣雞煲就首先送到,嚟到嘅時候已經充滿香味,店員仲建議我哋要焗多一陣炒幾炒,香味會更加突出,由於有同事怕辣,所以我哋叫咗個唔辣既,但同樣地雞肉吸收晒醬汁嘅味道,除咗雞肉滑嫩之外,仲好惹味,唔會煮到好乾身,咬落去都仲有水份,好快已經俾我哋清晒食完雞煲之後,店員就幫我哋準備火鍋,同一時間有一張火鍋配料紙可以任點任食,款式都幾多,大路嘅火鍋配料都有,我哋每樣都叫少少喺火鍋仲未準備好之前
2024年6月5日 星期三
今晚約左幾個舊同事係尖沙咀食飯,一邊打住邊爐一邊傾計當然係賞心樂事啦,所以就選擇咗呢一間餐廳,因為一個價錢除咗可以任打邊爐之外,仲有雞煲刺身

火鍋仲未準備好之前,店員再送上刺身拼盤,全部刺身都好新鮮,三文魚刺身十分厚切,牡丹蝦都夠爽口,但最好食係餐廳整既鮑魚,已經剝晒殼清理好內臟,咬落去有少少唐心,啖啖肉

呢個係蝦多士,真係見到成隻蝦放咗喺多士上面,咬落去十分脆口,除咗食到蝦好彈牙之外,中間仲食到有蝦膠添

最後當然唔少得有火鍋必食嘅牛肉,冇諗過餐廳都提供咗咁多款唔同嘅牛肉,除咗澳洲和牛之外,仲有熊本一口牛、安格斯牛小排同美國極上牛肉,當中個人覺得安格斯牛小排最重牛肉味,口感比較有咬口,肉味越咬越濃郁

四個人食咗差唔多$1750,飽住個肚咁走
2024-06-05
2024-06-23 651 浏览
如果在尖沙咀附近漫遊,又對美食有著無限渴望,不妨來到新南苑私房菜。在開始品味各種美食之前,先來一份小食,包括香氣四溢的雲耳、酥脆的雞腳以及香甜的核桃。不僅滿足胃口,更為整體的用餐體驗增添了一份開胃的氛圍!當品嚐到招牌麻辣雞煲時,被它辣而不燥的口味所驚艷。豐富的辣椒和香料調配出的湯底,讓每一口雞肉都能夠充分吸收其中的風味,令人回味無窮。火鍋湯底選了南瓜公仔蜆湯。湯以南瓜為基底,融合了蜆的鮮美,每一口都帶給一種溫暖的感覺。要注意的是,南瓜是冰會溶化的,打卡又香濃南瓜味。花雕醉雞鍋帶給一種醉人的享受。花雕酒香濃,咬下去,肉質鮮嫩多汁,酒香在口中綻放,令人愉悅不已。帶來一種濃郁而又和諧的口感。刺身提供了新鮮的海膽、帶子、三文魚、蟹柳、北寄貝和榮螺,每一款都展現了獨特的口感和鮮美的味道。而本地手切的牛頸脊也是一道不可錯過的主菜,肉質鮮嫩多汁,令人垂涎欲滴。這裡有超過30種不同的火鍋配料供選擇,因選擇海鮮餐,更可以隨心所欲地搭配蝦、乳山蠔、紐西蘭貝殼、脆鯇片、花膠和龍躉等豐富的食材。此外,自製的冷泡茶、水果茶和五花茶也可供選擇,在用餐的同時享受到清爽的口感;不要錯過這裡的任食雪糕雪條,冰涼的甜點帶

這裡有超過30種不同的火鍋配料供選擇,因選擇海鮮餐,更可以隨心所欲地搭配蝦、乳山蠔、紐西蘭貝殼、脆鯇片、花膠和龍躉等豐富的食材。此外,自製的冷泡茶、水果茶和五花茶也可供選擇,在用餐的同時享受到清爽的口感;不要錯過這裡的任食雪糕雪條,冰涼的甜點帶來一絲絲涼爽的愉悅感受,使整個用餐體驗更加完美。
無論是與家人、朋友還是情侶一同用餐,都是一個理想的場所。從招牌麻辣雞煲到新鮮的海鮮和刺身,與摯愛共享美食,絕對是一個令人愉悅的體驗。
2024-06-18 364 浏览
打邊爐係無分季節嘅!近排朋友們懶得諗,都喜歡去試下唔同嘅火鍋放題任飲任吃餐廳。今次嚟到呢間位於尖沙咀樓上舖, 店主應該好鍾意iron man店內放咗好多模型。餐廳serve 幾個唔同嘅放題餐,海鮮餐、牛牛餐等等。 首先會有雞煲/ 毛血旺,同時亦都會上埋刺身船及 一份小食(當天係炸蝦多士)。 食完雞煲之後就可以另揀湯底再點火鍋食物,我哋當日食嗰個係牛牛餐,咁就會有一盤唔同部位嘅牛牛一次過送到。 牛牛餐係畀肉食者專食牛牛㗎喇,而其他火鍋食物選擇老實講唔算太多,不過要飽就實飽嘅。 飲品有幾款汽水及 茶飲,甜品就有杯裝雪糕。

2024-06-17 415 浏览
今次我地又出城, 唔再係香港區飯局, 同樣係OR 呢度搵到佢既貼文見好評都唔太差,最緊要係任飲。朋友訂位, 我地食滿足餐+房錢+打麻雀(聽講可以唱K+小菜~下次可以試)19:30準時開飯小食>雞煲(比埋漏斗,叫我地搞3次)如果未夠喉可以加錢再添>剌身>打邊爐飲品:真係算好多款式, 台灣,日本,本地,自家制 *** , 玻璃樽汽水先吸引服務: 今次今日係好得既, 快手。  絕對唔係我永世難忘既舊貼文 ~x嫂~果度真係比佢d侍應鬧住走環境: Marvel迷, 變型金剛迷一流(柯柏文, 大黃鋒))食物: 睇相就知幾新:
19:30準時開飯

環境: Marvel迷, 變型金剛迷一流(柯柏文, 大黃鋒
食物: 睇相就知幾新
2024-06-15
庆祝纪念
生日
  • 蝦剌身
  • 龍躉
  • 手打蝦丸
2024-06-15 495 浏览
原本預約晚上6時30分,職員在下午4時致電,可否2小時後才去,在我拒絕後,職員說早半小時進場,但只能食到8點(已經預早1個月前預訂)。進入餐廳後,只有3-4檯客人,詢問為何不能安排卡位,職員也只是例牌答覆,有人訂了。除了雞煲味道唔錯之外,其他食材質素很一般。大約7時30分,隔離檯入客,覺得檯細向職員反映,職員便主動話我地張檯大d,會轉去我地張檯。明明說好食到8點,職員7時40分已經收哂所有野,迫你走,真係食到無癮,拿淋走人,邊有咁樣做生意。真係唔好怪人去其他地方消費,咁樣叫人點支持本地消費,咁既食物質素同服務,絕對冇下次。

2024-06-14
Marvel 迷必去餐廳 - 新南苑私房菜CK同朋友仔三五知己聚會,大家又咁岩係科幻電影FANS,朋友就推介咗呢間整間餐廳都充滿MARVEL模型既餐廳 - 新南苑私房菜。今次我地人多所以就揀坐房既,坐房都只係每人加20蚊少少錢,但食得舒服D,講野大聲D都唔怕嘈到人 ! 夠10人仲可以BOOK有K唱既房添我地今次食嘅係日本A4及本地手切牛餐+一次性四色刺身,我地個套餐可以+$18/位升級雞煲任食或+$58/位升級海鮮任食 ! 加多少少錢有得食海鮮又點可以放過呢個機會呢 ? 呢度有齊火鍋、海鮮刺生、雞煲/鴨血/酸菜魚、仲有好多其他仼食配料😋環境都幾好,坐得舒服🥳而且店內仲有好多Marvel figure俾我地打卡/觀賞🥰 個牛🐄拼盤有A4日本黑毛牛後腿肉、極上牛肉、本地手切牛肉、黑豚肉片、安格斯牛小排、三皇雞件、熊本一口牛、M9澳洲射和牛、牛腿,每款牛肉嘅花紋都好靚,油脂分布平均,好重牛味,特推和牛同一口牛。 🌊時令海鮮拼盤 有龍蝦、海蝦、生蠔、龍躉片(好新鮮的即叫即劏,好爽口!)等等,賣相靚,食落新鮮,完全唔會有怪味👍🏻特推龍蝦、龍躉片,有驚喜😍 除咗牛同海鮮拼盤,仲要其他野食 有時令刺
Marvel 迷必去餐廳 - 新南苑私房菜

夠10人仲可以BOOK有K唱既房添

呢度有齊火鍋、海鮮刺生、雞煲/鴨血/酸菜魚、仲有好多其他仼食配料😋環境都幾好,坐得舒服🥳而且店內仲有好多Marvel figure俾我地打卡/觀賞🥰 個牛🐄拼盤有A4日本黑毛牛後腿肉、極上牛肉、本地手切牛肉、黑豚肉片、安格斯牛小排、三皇雞件、熊本一口牛、M9澳洲射和牛、牛腿,每款牛肉嘅花紋都好靚,油脂分布平均,好重牛味,特推和牛同一口牛。 🌊時令海鮮拼盤 有龍蝦、海蝦、生蠔、龍躉片(好新鮮的即叫即劏,好爽口!)等等,賣相靚,食落新鮮,完全唔會有怪味👍🏻特推龍蝦、龍躉片,有驚喜😍 除咗牛同海鮮拼盤,仲要其他野食 有時令刺身拼盤、幾十款火鍋配料、小食,仼食配料中都有各款牛部位、鴨血、海蝦、帆立貝、鮑魚,脆骨腩、各款丸類,食物種類真係好多,而且都特別唔係間間放題都有。 🐟金湯酸菜魚(麻辣雞煲(仼食)/麻煩鴨血(仼食)/酸菜魚(一份)3揀1 酸度啱啱好,湯好濃,飲落好舒服又開胃。魚肉肉質鮮嫩爽口,冇骨食落好方便 ! 食飽仲有雪糕食,有2個大雪櫃提供幾十款飲品,總有一款岩你 !

新南苑私房菜
地址 : 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖
訂座電話 : 2877 3690
營業時間 : 星期一至日 1200 - 0200
2024-05-26
  • A4日本黑毛牛後腿肉
2024-06-12 312 浏览
海鮮天堂,對於熱愛海鮮的我來說,私房菜無疑是一個不錯的選擇。之前有聽過呢間餐廳,終於搵到時間來食下,從刺身拼盤,到海鮮拼盤,應有盡有,基本上係座無虛席,好彩有訂座🤣🤣餐牌上面都有幾個不同的套餐,因為想食海鮮的關係,最後選擇左海鮮餐,一開始上左一份蝦多士,蝦肉新鮮爽口,加上多士脆皮的感覺,口感一流🥰湯底方面選了椰子花膠湯,濃郁醇厚而不膩,清新養生✨重點必須是刺身拼盤和海鮮拼盤,刺身拼盤集合了等珍稀食材:帶子、三文魚、蟹柳、北寄貝、榮螺等等;海鮮拼盤更是有龍蝦、乳山蠔、鮑魚、青口等等,在舌尖上激盪出一場豐富多樣的味蕾盛宴🤞本地手切牛頸脊牛頸脊比想象中好吃,肉質嫩滑,可惜只有一碟,有點不太夠的感覺🙌唯有下次再來才好好享受吧酸菜魚酸酸辣辣,鮮嫩多汁的魚肉搭配酸菜的清香,令人垂涎欲滴🤤飲品方面有十多種選擇,更重要的肯定是啤酒,喜歡和啤酒的朋友們不要錯過哦🤗好味指數:10/10 性價比指數:10/10

湯底方面選了椰子花膠湯,濃郁醇厚而不膩,清新養生✨

本地手切牛頸脊

酸菜魚
酸酸辣辣,鮮嫩多汁的魚肉搭配酸菜的清香,令人垂涎欲滴🤤

好味指數:10/10

性價比指數:10/10

2024-06-04
用餐时段
  • 海鮮拼盤
  • 刺身拼盤
2024-06-11 306 浏览
如果鍾意食雞煲同食牛既你,一定要黎食下呢間喇!😝上到黎,餐廳好光孟,☀️好企理;枱與枱之間就唔會太迫,我地咁啱座係卡位,每個卡位都有一部電視,幾好丫,可以一路食,就睇下電視;聽老闆講,佢嗰度有七間房,每一間房都有電視台以睇波,好啱一班朋友嚟睇波飲酒。我哋今次叫咗佢嘅牛牛餐,一開始,佢地就有4款小食,之後,又有刺身拼盤,仲每人有一隻冰鎮鮑魚,真係好多野食!!!! 🤪🤪評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5食完小食,有三款食物可以揀,雞煲,毛血旺,同埋酸菜魚。雞煲同毛血旺可以任食,我哋就揀咗雞煲。個雞煲嚟到嘅時候要分三次去炒一炒先食得,一路炒嘅時候,已經聞到佢好香😙😙。佢呢度嘅雞煲,有一兜油炸鬼俾你加落去食,初頭我哋都覺得怪怪地,但係原來啲油炸鬼吸左雞煲嘅味,係好好食,個油炸鬼脆脆地,但又好入味,總之就係第一次食就會覺得好好食。而個雞煲好入味,啲雞件都好滑呀,唔會好鞋,同埋又唔會係件件都係骨,朋友同我都話覺得好好食。不過我地唔想嘥晒啲quota,所以我哋冇再叫多轉雞煲食。到打邊爐喇,個湯底有幾款可以揀,我哋就清清地揀咗個椰子湯底,不過個人覺得嗰啲椰子可以多番少少。話明係牛牛餐,佢一開始就上咗一碟有唔同部位嘅
如果鍾意食雞煲同食牛既你,一定要黎食下呢間喇!😝

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

話明係牛牛餐,佢一開始就上咗一碟有唔同部位嘅牛,有澳洲和牛,極上牛肉,熊本一口牛,安格斯牛小排,手切牛頸脊,最啱就係鍾意試唔同嘅嘢嘅我,可以試吓唔同區嘅部位。每款牛都有牛味,而啲熊本一口牛放咗落去個湯底一路煮,煮耐左都唔怕太UN。

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

初頭覺得唔夠, 但其實食食下,我地兩個女仔都好飽,所以都叫唔到第二轉。

同埋,佢其實仲有其他野食,不過我地真係食唔落😆😆😆

佢既飲品好多款,可以任飲,我都見到有啤酒任飲,如果鍾意飲酒既朋友仔就啱晒喇!

佢之後仲有雪糕,但我地真係食唔落喇🤣
下次想食佢另外一個海鮮餐!!!

整體味道指數:😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰/5
環境:❤️❤️❤️❤️/5
服務:✅✅✅✅/5
2024-06-03
用餐时段
  • 牛牛拼盤
  • A4岩手縣黑毛和牛肩胛
火鍋控朋友呢晚帶咗我嚟呢間餐廳食火鍋🤣我哋要咗 $408一位「鮮味放題 味蕾享受 180分鐘 海鮮餐」,包咗勁多嘢食😋如果可以早啲離座 或者 晏啲入座咁就可以平到 $348 一位(詳細睇相啦)🤣「招牌麻辣雞煲(任食) / 麻辣鴨血毛血旺(任食) / 金湯酸菜魚1份」3揀1,咁我哋揀咗「雞煲」,雖然要咗BB辣,但係「雞煲」已經非常香味道濃郁👍◎ 時令刺身拼盤1份◎ 冰鎮鮑魚(每位一隻)食完雞煲就轉個湯底準備打邊爐,有多款湯底可以揀,咁揀咗「素金鈎野菌冬瓜盅 Vegetarian mushroom and winter melon cup」😋◎時令海鮮拼盤(每位五款):今晚時令海鮮包括 龍蝦🦞、生蠔、帆立貝、大蟹鉗、青口 🤩,全部都新鮮好味👍◎本地手切牛頸脊:好好牛味😋◎火鍋配料 有好多款,我哋起碼食咗鮮蝦雲吞、黑毛豚肉片、韭菜餃、魚皮餃、潮州魚蛋、響鈴、墨汁墨魚丸、魷魚丸、蟹棒 等等,真係勁多選擇😋◎ 自製冷泡茶/水果茶/五花茶 同埋成個雪櫃都係飲品,自助形式😋◎雪糕 任食😋有實力嘅大胃王可以食足3粒鐘 🤣
火鍋控朋友呢晚帶咗我嚟呢間餐廳食火鍋🤣
◎ 時令刺身拼盤1份
◎ 冰鎮鮑魚(每位一隻)
◎本地手切牛頸脊:好好牛味😋
◎雪糕 任食😋
有實力嘅大胃王可以食足3粒鐘 🤣
2024-05-28 407 浏览
喺鄰住買買咗個原價$498優惠價$179 嘅套餐,去到先嚟個雞煲好好味 ,跟住換湯底要加38 ok合理 ,跟住打邊爐 我見對面枱有蝦有蠔有鯇魚片, 但我張紙就冇 呢幾款嘢叫的 ,我就問侍應話因為我呢個餐係喺網上平台買嘅優惠價餐 要幫襯佢哋自己原價嘅$498才有 ,我就好唔明解喇 ,我原價都係$498只係喺網上平台優惠價變咗 $179 咁就會有唔同 ?不過網上平台嗰度都有寫明 30款打邊爐 食材係有乜嘢食只係我自己冇睇到, 但打邊爐嘅料真係太一般, 只有雞煲好味 ,如果呢個餐原價一定冇人幫襯。。。因款式太少太少。。。。。

2024-05-18
用餐优惠
試食活動、團購、優惠券
2024-05-26 291 浏览
新南苑私房菜係一間超正嘅火鍋店,一定要去試吓!走入去就見到個大場地有好多餐枱,啲侍應就不停咁來來往往為客人服務。先嚟講吓個小食啦,雲耳同雞腳係必試嘅,啲雲耳超級新鮮彈牙!啲雞腳除咗酥脆之外,仲好香濃滑脆,實在係太勁!再加埋核桃就夠晒一份完整嘅前菜。揀咗手金湯酸菜魚就有啲新鮮味,啲酸菜又新鮮又爽口,對於呢種鮮酸開胃菜,一啖就難以停手。花雕醉雞鍋有陣陣嘅酒香飄出嚟,一打開煙霧彎彎都係酒香氣息,啲雞肉滑身入口,超正宗粵菜風味!南瓜公仔蜆湯就真係太可愛啦,見到個南瓜公仔坐低就飄咗一陣少年情懷,湯底又非常香甜,裡面仲有晒好多蜆肉同南瓜,一啖一個驚喜!仲有炸蝦多士,個蝦拖住個多士一齊入口,蝦肉新鮮爽口,多士又香又脆,好食!刺身盤就更加豐富啦,有海膽、帶子、三文魚、蟹柳、北寄貝、榮螺,每樣都係現切新鮮到爆!啲海膽同北寄貝尤其鮮甜,幾滋味一流!本地手切牛頸脊啲肉質幼身幼滑,油花分佈得好勻,燒烤到微凹,入口即溶,實在太正啦!海鮮盤就更加豐富啦,有乳山蠔、帆立貝、鮑魚、蜆、蝦,種類應有盡有,每樣都新鮮美味至極!雜菜盤亦幾好彩色醒目,有好多青翠欲滴嘅蔬菜!最正就係任食蝦、乳山蠔、紐西蘭貝殼、脆鯇片、花膠、龍
新南苑私房菜係一間超正嘅火鍋店,一定要去試吓!

雜菜盤亦幾好彩色醒目,有好多青翠欲滴嘅蔬菜!

最正就係任食蝦、乳山蠔、紐西蘭貝殼、脆鯇片、花膠、龍躉。啲蝦大大隻,乳山蠔肥美鮮味,紐西蘭貝殼大開肉質幼,脆鯇魷魚脆身,花膠龍躉滑溜溜好香,每樣都正!

仲有超過30多款嘅火鍋配料添,有菜有肉有海鮮有麵有豆腐,應有盡有,實在太豐富啦!飲品方面就有自製冷泡茶、水果茶同五花茶,好清香。

最後就任食雪糕雪條啦,去完火鍋就最啱食返啲甜品,仲有好多種類可以選擇,真係好滿足呀!