2021-09-07
一直覺得坊間以魚旦粉作招徠既粉麵店好多,取名類近有點難分。新樂園係呢個字號算係比較有印象既。除左主打粉麵外,餐廳仲有提供好多茶餐廳必備粉麵飯同小食。茶記開店時間好長,開到零晨時份方便一班夜更朋友開餐。去茶記追求既係款多平靚正上餐快,再配埋杯港式香滑靚奶茶就接近完美。.餐廳係彩明村商場入面,茶記格局但地方相當闊整齊合理。.潮洲紫菜四寶 💲46⭐️3.8/5叫得魚旦專家,首先試佢一碗大雜燴潮洲紫菜四寶,試下佢既招牌魚旦。餐廳標榜用料:百份百純魚肉手唧魚旦,同佢既老火鮮魚骨湯底,仲要日日新鮮。魚旦同魚片幾彈牙,味道好足唔淡口。淨四寶包彈牙既魚旦、魚片、墨丸、豬肉丸、扎肉同同幾香魚味既魚皮餃加少少生菜底。後加左紫菜加埋一齊食先滿足。.原汁牛腩米 💲37⭐️3.8/5牛腩係平民美食,係香港人最喜歡嘅粉麵配了之一。呢配牛腩米份量好足,牛腩肥瘦剛剛好,薄薄一層肥膏,因為我其實幾怕太肥既牛腩。牛腩炆得好淋入口即散,香料味都幾濃。.奶醬多套餐 💲26⭐️3.5/5口痕叫多份奶醬多,補多份甜品剛剛好🌝。.不專業食評 nei.foodie
餐廳係彩明村商場入面,茶記格局但地方相當闊整齊合理。
潮洲紫菜四寶 💲46
⭐️3.8/5
原汁牛腩米 💲37
⭐️3.8/5
奶醬多套餐 💲26
⭐️3.5/5
口痕叫多份奶醬多,補多份甜品剛剛好🌝。
不專業食評 nei.foodie
潮洲紫菜四寶