2019-10-30 178 浏览
話說觀塘給人的感覺,第一就是舊香港九十年代工廠林立漆黑的大森林.二就是離市區比較偏遠的地區!!剛好當天約了朋友去「駱駝漆大廈」附近看平價的波鞋,才有機會嘗試隱世的私房菜..前菜:粉絲皮春卷拼車厘茄春卷現叫先炸,而車厘茄似一醋浸了一段時間,擺入嘴內全是酸酸甜甜的汁,十分開胃.🤩梅菜蒸菜芯普普通通,勝在菜夠新鮮龍躉球蒸豆腐龍躉片大大舊,配以豆豉和蒸魚豉油,加上火候剛剛好,食得魚的鮮味😍結論,有魚有肉有菜,仲包小吃.來說可以說是CP值高了.加上都市人出外食咁多餐肥膩的食物,間唔中都要吃些清淡的食物,最重要係健康呀嘛!!

前菜:粉絲皮春卷拼車厘茄

梅菜蒸菜芯普普通通,勝在菜夠新鮮

龍躉球蒸豆腐

2019-10-30 137 浏览
對於冇住家飯食嘅人來講,時不時都想搵啲住家菜黎食下,誤打誤撞嚟到呢間工廈裏面嘅餐廳,嚐到家常菜嘅味道!! 一坐低就有呢杯養生茶飲,有個熱水壺係枱面可以自己不斷refill!!店員話呢個晩市特價孖寶係新菜單,揀咗孖寶B餐嚟試吓!!翠玉瓜雲耳炒百合,用上新鮮百合黎炒,翠玉瓜爽口,食到家嘅味道!! 紅棗杞子蒸雞,雞肉嫩滑彈牙,雞下面有粉絲同埋金菇,粉絲吸左雞油同埋荷葉香,非常好味!! 另外點多咗一個餸,豉汁龍躉球蒸豆腐,不得不提呢碟豆腐係非常非常非常滑,估唔到豆腐先係主角!!兩個燉湯都好足料入味,無花果海底椰雪梨燉豬展就清甜,而蟲草花花菇瑤柱燉雞就比較濃味d,自己鍾意雪梨嗰個湯多d!!

店員話呢個晩市特價孖寶係新菜單,揀咗孖寶B餐嚟試吓!!

2019-10-27 123 浏览
今日lunch同同事想食下住家飯,平時成日買飯返公司食大x樂,M記個d真係食到好悶。。。。。同事就話去食新蒸武門,係正觀塘最中心點開源道駱駝漆大廈,呢個大厦除左多野食,仲好多野買。。。。shopping好地方我地兩個叫左2個set lunch , 籠仔蟲草花蒸雞飯 (炒飯底 ) 同埋土魷蓮藕煎肉餅飯坐低叫咗嘢, 啲野五分鐘左右就送到上嚟籠仔蟲草花蒸雞飯比想像中大個好多, 雞都有成十嚿, 炒飯底係最值得加分, 一個女仔其實真係食唔曬咁大個飯另外個土魷蓮藕肉餅有四大舊, 每嚿都煎得好香好好食 , 一直覺得煎肉餅係d 心機菜, 屋企阿媽最多會蒸肉餅一定唔會煎肉餅另外跟餐仲會有一個老火湯, 老火湯感覺好足料無味精, 對於長時間 返office冇乜湯水飲嘅我真係超級開心
坐低叫咗嘢, 啲野五分鐘左右就送到上嚟
2019-10-23
2019-10-27 62 浏览
獨居的朋友很久沒吃過住家飯,因為沒有人煮給她吃,所以她特意找我陪她去新蒸武門吃家常小菜,喝住家燉湯,想尋回久違的家感覺。我們坐下先喝杯熱茶,這裡的熱茶別具心思,為何我這樣說? 看看杯中材料,有菊花,杞子,龍眼,紅棗等,熱水浸泡後,花香撲鼻,味道清甜,十分討喜。經商討後,我們覺得2人餐較合我們的味兒,包括土魷蓮藕煎肉餅,籠仔蒸龍躉腩,北菇扒西蘭花,是日燉湯及白飯,三餸一湯兩個人吃剛剛好。是日燉湯我們各自選了海底椰無花果雪梨燉豬展及姬松茸螺片燉雞,朋友的海底椰無花果雪梨燉豬展湯未上桌已從遠方聞到椰香,足見燉湯的厲害。海底椰無花果雪梨的甜美融進湯中,甜香滋潤,又能養顏,女生必喝。我的姬松茸螺片燉雞湯同樣出色,湯頭有著濃郁的肉香,骨頭輕輕觸碰已碎,看得出此湯花了不少時間燉煮。雞肉軟嫩,螺片嫩中帶嚼勁,姬松茸獨有的清香飄進鼻腔,湯品入口甘甜,秋冬來臨,喝上此湯暖心又暖胃。金黃的土魷蓮藕煎肉餅太犯規吧,剛煎好的肉餅脆不可擋,咬下去時土魷的鹹鮮大爆發,肉餅嫩彈不油,又帶蓮藕的爽脆感,亳不油膩,極之可口,十分下飯,可以說色香味俱備。喜歡吃龍躉的話,這籠仔蒸龍躉腩定必擄獲你心。籠仔蒸龍躉腩以蒜蓉,豉油,

喜歡吃龍躉的話,這籠仔蒸龍躉腩定必擄獲你心。籠仔蒸龍躉腩以蒜蓉,豉油,葱花簡單地蒸煮,墊在龍躉腩的粉絲和豆卜吸收魚精華,入味得很,龍躉腩骨刺不多,肉質肥美,富含膠質。

北菇扒西蘭花同樣豐盛,花菇渾圓飽滿,口感嫩滑彈牙,亦吸飽燜汁。碧綠的西蘭花口口爽甜,天然的蔬菜甜味完勝一切,健康美味。
2019-10-22 73 浏览
官塘工廈有許多樓上舖食肆,呢間新蒸武門就有以多款家庭小菜形式套餐或單點,內𥚃乾淨企理,招呼唔錯!我倆人點了一個晚市特價孖寶有:豉汁蒸倉魚、欖菜肉碎四季豆另加一盅海底椰燉瘦肉湯,黃金海鮮炒飯!坐落不久,服務員為我們添加茶水,很精美的茶盅,沖出八寶茶,有桂圓,菊花、紅棗,杞子,十分清潤!海底椰雪梨燉瘦肉湯原盅燉湯上桌,湯水燙熱,清甜鮮味!豉汁蒸倉魚很大條的黃立倉,不只二人份量,火候剛好,魚肉鮮甜可口,吸收了豉汁的咸香味道,更加入味!欖菜肉碎四季豆四季豆爽脆、肉碎混和欖菜帶咸味道的口感,佐飯一流!黃金粒海鮮炒飯咸旦黃、鮮蝦仁,帶子肉等等,炒出來的飯粒軟硬適中,調味剛剛好,十分開胃!一頓晚飯、家常小菜,好有親切感!

我倆人點了一個晚市特價孖寶有:
豉汁蒸倉魚、欖菜肉碎四季豆
另加一盅海底椰燉瘦肉湯,黃金海鮮炒飯!

海底椰雪梨燉瘦肉湯

原盅燉湯上桌,湯水燙熱,清甜鮮味!

豉汁蒸倉魚

欖菜肉碎四季豆

四季豆爽脆、肉碎混和欖菜帶咸味道的口感,佐飯一流!

黃金粒海鮮炒飯

一頓晚飯、家常小菜,好有親切感!
2019-10-22
  • 豉汁蒸倉魚
2019-10-22 67 浏览
香港食野好多時都食得好熱氣,唔健康呢間主打蒸嘅菜式就真係夠晒健康我地兩個人就揀左個2人餐,都幾多野食,而且價錢唔算貴坐底先飲一杯八寶茶,香港年青人應該比較少飲到,甜甜地又香,清一清城市人嘅疲憊先上燉湯燉湯質素好高,單叫都好值得,無味精,足料小吃炸墨魚條即叫即炸,外脆內軟,好味冰鎮鮑魚鮑魚略略調味,鮮味依然,保持有咬口,開胃菜豉油皇蝦外脆,肉甜,豉油味香蟲草花荷葉蒸雞個人喜歡蒸雞,加上荷葉香味,好正時菜炒龍𧄌球鮮味仍有,用料亦新鮮金菇蒸豆腐好滑,真係好滑,加入瑤柱,滲出鮮味整體:餸菜款式多,用料足,調味稍微略咸,但性價比絕對高建議大家選二人餐,因為單叫都幾大碟,兩個人食唔到太多的話,寧願選菜式多,份量適中嘅二人餐,而且真係抵食
香港食野好多時都食得好熱氣,唔健康
呢間主打蒸嘅菜式就真係夠晒健康

我地兩個人就揀左個2人餐,都幾多野食,而且價錢唔算貴

先上燉湯
燉湯質素好高,單叫都好值得,無味精,足料

小吃
炸墨魚條
即叫即炸,外脆內軟,好味

冰鎮鮑魚
鮑魚略略調味,鮮味依然,保持有咬口,開胃菜

豉油皇蝦
外脆,肉甜,豉油味香

蟲草花荷葉蒸雞
個人喜歡蒸雞,加上荷葉香味,好正

時菜炒龍𧄌球
鮮味仍有,用料亦新鮮

金菇蒸豆腐
好滑,真係好滑,加入瑤柱,滲出鮮味

整體:
餸菜款式多,用料足,調味稍微略咸,但性價比絕對高
2019-10-16 76 浏览
平時見到午餐其實幾抵食,今次反而試下晚餐小菜,未坐底已經見到一杯足料花茶係枱,加熱水後香氣怡人,原來晚餐都有套餐,選擇了二人餐,有一菜一肉一海鮮,仲有燉湯+白飯姬松茸螺片燉雞海底椰無花果雪梨燉豬展兩款燉湯都試試,個人喜歡燉雞多一點,因為雞和螺片的鮮味好出,而豬展因為海底椰同雪梨好甜,兩款燉湯一鮮一甜,重點是沒有味精蒜蓉炒西蘭花簡單的小菜,西蘭花唔錯,而蒜蓉都夠,但味道唔會太濃郁剛剛好龍躉球蒸豆腐十分推薦選擇這款小菜,龍躉魚油好足口感彈牙,豆腐豆味好濃,兩樣一起吃十分配合,對比其他,這款感覺最抵食香菇北茋銀山焗雞應該是招牌菜之一,很多圖都有介紹這款,錫紙輕輕打開,吸引的香氣就湧出,急不及待夾起一塊雞肉,雞味濃嫩滑多汗汁不用說,醬汁和配料都充分發揮,甜甜地粉絲吸哂d汁最惹味

姬松茸螺片燉雞

海底椰無花果雪梨燉豬展

蒜蓉炒西蘭花
簡單的小菜,西蘭花唔錯,而蒜蓉都夠,但味道唔會太濃郁剛剛好

龍躉球蒸豆腐

香菇北茋銀山焗雞

2019-10-10 1872 浏览
觀塘工廈餐廳真係多到食唔曬,呢間係駱駝漆既餐廳,食啲行健康路線既小菜,無味精,清淡啲,好似食家常便飯咁。呢度背景細細聲播住啲流行曲,夜晚唔會好嘈吵,傾計一流,好有家的感覺。呢度有晚市套餐,又可以散叫。我地就決定叫二人套餐($420),要加一但無茶芥。二人餐包湯、飯、海鮮肉類蔬菜各一款。<茶樹菇紅棗杞子老鴨>呢個湯調味剛好,幾突出湯料本身既味道,感覺好滋補。而且燉盅好補暖,我地食足成餐飯都仲好暖。<八寶茶>好足料,目測有菊花、紅棗、甘草、桂圓乾、枸杞等,又係滋補恩物。無好似出面咁落冰糖,所以飲到原味,味道略酸帶甜,感覺健康。<翠肉瓜雲耳炒百合>翠肉瓜好爽脆,比例亦比雲耳同百合多好多。蒜蓉炒既,味道較清淡,所以我地就食左呢個先。<菠蘿咕嚕肉>呢個酸甜開胃,而且好大碟!咬落個炸皮軟腍唔會過龍,個甜酸醬又唔會過酸或過甜。係好正宗既港式咕嚕肉!<豉汁龍躉球蒸豆腐>有六件豆腐,每件上面都一塊軟軟既龍躉同豆豉,龍躉無骨,仲好多膠質,豆腐底下仲有粉絲,用上少少豉油。係幾適合撈飯既一味。呢度有加一,埋單人均$231,好飽啊。

呢度有晚市套餐,又可以散叫。

<茶樹菇紅棗杞子老鴨>
呢個湯調味剛好,幾突出湯料本身既味道,感覺好滋補。
而且燉盅好補暖,我地食足成餐飯都仲好暖。
茶樹菇紅棗杞子老鴨

<八寶茶>

<翠肉瓜雲耳炒百合>
翠肉瓜雲耳炒百合

<菠蘿咕嚕肉>
呢個酸甜開胃,而且好大碟!
菠蘿咕嚕肉

<豉汁龍躉球蒸豆腐>
豉汁龍躉球蒸豆腐
係幾適合撈飯既一味。

呢度有加一,埋單人均$231,好飽啊。感覺健康,無味精,食完唔會口渴。原來呢度已經開業四年,果然厲害!
2019-10-10
茶樹菇紅棗杞子老鴨
翠肉瓜雲耳炒百合
菠蘿咕嚕肉
豉汁龍躉球蒸豆腐
2019-10-04 2766 浏览
觀塘有好多工廈🏢都有好多嘢買🛍名牌手袋👜護膚品💅🏻運動用品🏸優質食材等等🥩應有盡有😻今日同老公就去咗觀塘駱駝漆大廈行街,行到一樓見到有間叫新蒸式門嘅餐廳食物好吸引🤤於是同老公入咗去食飯😻呢到好特別😻茶杯係用呢啲有蓋嘅茶杯,配埋滋潤嘅八寶茶❤️有紅棗、菊花、桂圓等等嘅材料,好飲又窩心🥰我哋叫咗套餐A,可以食多啲唔同嘅餸菜😋姫松茸燉豬展湯🍲材料有姫松茸🍄蟲草花🌼豬展🐷桂圓和杞子等,燉湯好清甜滋潤,一飲就知冇落味精👍🏻燉湯超級足料😻第一次飲燉湯係咁多材料😋超級開心🥳冰鎮鮑魚超級爽口彈牙仲好鮮甜,老公對佢讚不絕口👍🏻脆皮墨魚條係即炸,外面脆卜卜,入面就好彈牙配埋泰式辣醬一齊食,更加好味😋豉油皇蝦🦐隻蝦好大隻仲要有膏,蝦殼煎到金香可口,蝦肉好彈牙😋西蘭花炒龍躉球🐟龍躉球好大塊🤤口感好豐富又鮮味🥦西蘭花好新鮮😋金菇蒸豆腐呢個餸好健康💖豆腐超級滑仲好重豆味,面頭有啲金菇和冬菇片,芡汁調得好好味😋蟲草花荷葉蒸雞🐔呢個蒸雞真係無得輸👍🏻啲雞超級滑仲好Juice😋啲雞吸曬荷葉味,份量仲好多,真係超級無敵好食😋欖菜肉鬆炒飯炒得好乾身,仲好有鑊氣🔥材料有欖菜,翠肉瓜,肉鬆💖非常Yummy😋呢到有幾款套餐😻2個人

我哋叫咗套餐A,可以食多啲唔同嘅餸菜😋

燉湯超級足料😻第一次飲燉湯係咁多材料😋超級開心🥳

冰鎮鮑魚超級爽口彈牙仲好鮮甜,老公對佢讚不絕口👍🏻

呢到有幾款套餐😻2個人都可以食都7餸1湯,真係好正👍🏻

我最鍾意呢到嘅姫松茸豬展燉湯和蟲草花荷葉蒸雞,老公最鍾意係冰鎮鮑魚和西蘭花炒龍躉球,食得出呢到啲餸冇落味精,又健康又好味😋
2019-08-20
  • 茶樹菇蟲草花燉豬展
  • 冰鎮鮑魚
  • 荷葉香菇蒸雞
2019-09-30 67 浏览
觀塘好多隱世食肆,今日去開駱駝漆買野,所以就睇下呢到有咩好食見到新蒸武門幾多人,我地就跟住去試下~因為正常多人食的都唔會差一坐低店員就推介我地燉湯,零味精是日係海底椰燉雞,初飲會覺得啖左dd, 但再飲落去就飲出鮮甜的味,好覺味,真係鹽都唔駛落,超天然的味~我再食了海底椰,燉完湯仲有好香的椰香味,忍唔住食左幾塊餸方面就點左黃金蝦,每隻都好大而且炸到好脆,仲沾滿左咸蛋黃炒牛仔柳好味,送飯一流當然唔少得叫個菜啦~就叫左金銀蛋浸娃娃菜如果想食得健康像煮家菜的話,可以來試下

一坐低店員就推介我地燉湯,零味精

餸方面就點左黃金蝦,每隻都好大而且炸到好脆,仲沾滿左咸蛋黃

炒牛仔柳
好味,送飯一流

當然唔少得叫個菜啦~就叫左金銀蛋浸娃娃菜

如果想食得健康像煮家菜的話,可以來試下

2019-09-29 1743 浏览
男朋友放工過嚟搵我食飯,👦🏻話呢排打得太多邊爐,想食小菜又要有住家風味,好彩我記起駱駝漆大廈有間以蒸為主嘅小菜館。餐廳裝修簡約,感覺舒適。我地睇完個menu就叫左一個二人餐,菜式好豐富,$530有八款食物,性價比好高!⭐️八寶茶香氣滿滿,甜甜地,萬壽無疆杯,好有特色。⭐️無花果海底椰雪梨燉豬𦟌火喉同用料都好足,連南北杏都腍哂,湯好清甜,好潤喉,啱哂而家秋風起嘅天氣。⭐️冰鎮鮑魚好大隻,啖啖肉,肉質爽彈,鮑魚背面仲雕埋花,好靚添。⭐️脆皮墨魚條唔油膩,口感彈牙,唔飽滯,配埋泰食辣醬食起黎好開胃。⭐️豉油皇蝦好大隻,肉質鮮嫩,豉油嘅咸香濃郁惹味,好啱用黎餸飯。⭐️蟲草花荷葉蒸雞荷葉味濃,十分清香,入面仲有好多蟲草花,雞肉好入味,好嫩滑,仲有金菇同粉絲墊底,索哂荷葉雞嘅精華,好味清新!⭐️西蘭花炒龍躉球顏色鮮豔奪目,龍躉球大大片,厚肉無骨,肉質滑溜,好有鑊氣!⭐️金菇蒸豆腐金菇口感爽脆;豆腐好嫩滑,仲有好多粉絲墊底,感覺健康。⭐️欖菜肉碎炒飯飯粒炒得乾身,分量多,咸咸香香開胃惹味。

餐廳裝修簡約,感覺舒適。

⭐️八寶茶
香氣滿滿,甜甜地,萬壽無疆杯,好有特色。

⭐️無花果海底椰雪梨燉豬𦟌

⭐️冰鎮鮑魚
好大隻,啖啖肉,肉質爽彈,鮑魚背面仲雕埋花,好靚添。

⭐️脆皮墨魚條
唔油膩,口感彈牙,唔飽滯,配埋泰食辣醬食起黎好開胃。

⭐️豉油皇蝦
好大隻,肉質鮮嫩,豉油嘅咸香濃郁惹味,好啱用黎餸飯。

⭐️蟲草花荷葉蒸雞

⭐️西蘭花炒龍躉球
顏色鮮豔奪目,龍躉球大大片,厚肉無骨,肉質滑溜,好有鑊氣!

⭐️金菇蒸豆腐
金菇口感爽脆;豆腐好嫩滑,仲有好多粉絲墊底,感覺健康。

⭐️欖菜肉碎炒飯
飯粒炒得乾身,分量多,咸咸香香開胃惹味。
2019-09-28 73 浏览
好耐以前食過佢地既午市套餐覺得唔錯,今次晚餐唔想食到咁油膩就揀左佢啦。晚餐有散叫,亦有二、三、四同六人餐揀。套餐有已經配搭好既,你亦可以自選組合😜。今次K揀既二人餐($420)就可以係菜類、海鮮類同肉類各選一碟啦😆如果人數多啲,就可以揀埋小食。佢地既菜式種類選擇都幾多款嫁,今次二人餐就揀左紅棗杞子浸時蔬(菜)、龍躉球蒸豆腐(海鮮)、香菇北茋銀山焗雞(肉)同埋套餐都會包兩盅燉湯同白飯~首先一到餐廳,店員就會為你倒上八寶茶,有菊花、圓肉、紅棗、杞子等,飲落有陣陣清香。個燉湯係姬松茸螺片燉雞😋真係完全係重點來😌放係枱面影相既時候,雞既香味已經係咁飄過黎😁加埋姬松茸、准山等一齊燉,夠足料味道好濃郁,加上無落味精,飲完都唔會覺得口渴,覺得自己勁健康🤣紅棗杞子浸時蔬係娃娃菜上面加埋冬菇片,食落幾香~龍躉球蒸豆腐用左鼓汁去蒸,龍躉魚肉厚身得黎都夠嫩滑😝而且好索汁!豆腐係百福豆腐果種,所以好滑溜😚仲有香菇北茋銀山焗雞,店員送上枱之後先會打開錫紙,加左紅棗、冬菇、金菇、蔥花一齊包住黎蒸,所以雞件都好入味,個底仲有粉絲用黎索哂啲精華。其實款款菜式份量都好多,連埋飯吖湯吖咁,真係都夠三個人食😝

2019-09-24 87 浏览
平時工作忙,早午晚都多外出吃飯,一個月最多兩三晚吃住家飯。今晚OT完跟同事吃飯才回家,同事推介此店,在工厦一樓,但地方就腳價錢不貴,是晚是平日,但食客也多,等了一會才位。叫「新蒸武門」頗有意思,食品選擇也多,以小菜和精品最出名,我們點了一個二人套餐,有燉湯、龍躉腩飯、煎肉餅、蠔油冬菇時菜,份量非常足夠。先說是日燉湯,是黃耳珍菌燉排骨,真材實料,清甜滋味。吃過土魷馬蹄煎肉餅,彈牙十足,煎香後更有風味,上枱時還在出煙,吃一口令我回想了媽媽的味道,我媽也愛弄這味菜,不過功夫煩多,下次帶她來吃。果皮蒸龍躉魚非常新鮮,咬一口都爆魚油,加上米飯一起蒸,我吃了好幾碗。新蒸武門雖說橫裝一般,但實在是臥虎藏龍,有真材實料的大廚精心下廚,工作忙碌後,能喝到窩心的燉湯,以後這裡會成我的飯堂!

先說是日燉湯,是黃耳珍菌燉排骨,真材實料,清甜滋味。

2019-09-21
  • 籠仔蒸龍躉腩炒飯
  • 土魷馬蹄煎肉餅
2019-09-23 101 浏览
觀塘 新蒸武門今日去開觀塘做野,都知觀塘多選擇。餐廳位於繁忙的觀塘工業區工廈內,同層有其他食肆商店。餐牌上款款無添加中菜,主打是中式健康蒸飯菜。目標係以少鹽、少糖、少油為主多松草荷葉蒸雞不只是平常的籠仔蒸飯, 最有誠意之處是它以炒飯底蒸雞,又一樣又好味但係無添加既健康菜式,以蒸煮方法製成的荷葉蒸雞,一打開荷葉就聞到好香蒸雞味,雞肉嫩鮮甜膠質豐富,好吃五花飲以五種花既茶包沖而成,茶色夠花香味,不用加糖都有暖暖味道,非常用心。推介⭐️⭐⭐️⭐⭐ —————#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #ig
觀塘 新蒸武門

多松草荷葉蒸雞

五花飲

推介⭐️⭐⭐️⭐⭐
——

———
#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig #新蒸武門
2019-09-20 81 浏览
隱世健康私房菜~好耐冇食過,今次揾到隱世於觀塘工業區駱駝漆大廈的新蒸武門,見幾吸引,所以就吸左我地去食啦~放工後去到大約700,差唔多都滿座了,好彩有book位有散叫亦有2-4人set, 我地就散叫了~因為想食黃金蝦。。。大大隻的蝦外層被豐富的咸蛋黃包住,而且仲炸到脆卜卜,好好味另外叫左黑椒牛柳粒,連同3色椒同脆玉瓜一齊炒,牛柳粒火喉剛好,熟得來而且仲好淋菜就叫了金銀蛋浸娃娃菜,上湯清甜夠味,仲有咸蛋黃粒👍🏻配埋娃娃菜好夾當然唔少得order是日燉湯~椰子雪耳燉雞。。。湯加入海底椰令湯更清甜,唔駛加鹽已好夠味,而且仲飲到湯的原味。住家風味又冇味精,一定會再來

放工後去到大約700,差唔多都滿座了,好彩有book位
有散叫亦有2-4人set, 我地就散叫了~

住家風味又冇味精,一定會再來