2018-06-15 1420 浏览
5月尾同朋友慶生去左呢度食,我就第一次,佢地就去過幾次,所以基本上都係跟佢地食啫😂😂藍天檸檬汽水,超級好飲,我地每人飲左兩杯。柚子味燒酒,唔知點解覺得好大支,好飲但飲極都飲唔曬。紅豆豆粉雪花冰,有injeolmi嗰種,啫係好似麻糬嗰隻。芝士炒年糕拉麵,合格啦有芝士嘅不嬲都唔會差得去邊,不過有少少太辣。鮑魚蔘雞湯,勁養生,隻雞好大隻,個湯好補好好飲。我們的肉😂😂😂我地6個人,叫嘅係兩個鐘任食套餐,平均每人200有找,真係食到好飽,所以都幾抵食嘅。不過呢,點都要吐槽下員工嘅服務態度。話說我地隔離枱坐左幾個聾啞人士,咁溝通嗌野食一定唔方便架啦,但有員工同佢地溝通嗰陣西面、顯得不耐煩,最後嗰幾位聾啞人士想要嘅野應該係冇做到。對呢樣野我真心唔太滿意😐😐
藍天檸檬汽水

藍天檸檬汽水,超級好飲,我地每人飲左兩杯。
柚子味燒酒

柚子味燒酒,唔知點解覺得好大支,好飲但飲極都飲唔曬。
紅豆豆粉雪花冰

紅豆豆粉雪花冰,有injeolmi嗰種,啫係好似麻糬嗰隻。
芝士炒年糕拉麵

鮑魚蔘雞湯

鮑魚蔘雞湯,勁養生,隻雞好大隻,個湯好補好好飲。

我們的肉😂😂😂

藍天檸檬汽水
柚子味燒酒
紅豆豆粉雪花冰
鮑魚蔘雞湯
2018-06-12 627 浏览
之前食過一次晚餐,今次食午市套餐食,買3送1,咁抵當然要同友人們去試食下.餐廳唔算好多人等位,等左一陣,好快就有位.午市套餐一般抵食及選擇都可以!等待套餐上檯前,店員已經預先奉上前菜,前菜既份量有碟,任食.新麻浦部隊鍋$78,少少辣,好鹹,味精好重,但都多料烤豬肉$68,好味道,豬肉入味飲品揀咗盆子紅醋汽水, 覺得一般好飲,酸梅汽水,幾好飲,藍天檸檬汽水都好飲.鮑魚蔘雞湯$88,一隻細細嘅鮑魚,雞湯比較淡味,還可以.燉牛排骨$88,牛排骨入味,好味道.

午市套餐一般抵食及選擇都可以!

新麻浦部隊鍋$78,少少辣,好鹹,味精好重,但都多料

烤豬肉$68,好味道,豬肉入味

鮑魚蔘雞湯$88,一隻細細嘅鮑魚,雞湯比較淡味,還可以.

燉牛排骨$88,牛排骨入味,好味道.

2018-05-27 486 浏览
第唔知幾多次黎食自從出左放題後麵覺好抵食地點又方便又可以慶祝雖然有時人多就無咁好服務 野食會上慢左不過 整體都好ok仲可以每人叫2個主食肉方面都算新鮮唔會話好似好平個d韓燒咁 d肉好頹仲唔洗切餅費
第唔知幾多次黎食
肉方面都算新鮮
唔會話好似好平個d韓燒咁 d肉好頹
仲唔洗切餅費
2018-05-10 445 浏览
I’m looking forward this restaurant.But restaurant is disappointed.Meat is so good but service is really bad.really really bad.I don’t recommend this restaurant.I order menu. But didn’t coming.and then I ask manager. But he eating food(I ordered). I’m really really feeling bad. so I don’t want to visit this restaurant anymore!! And It’s not enough time90mins. Because staff is not enough and then food is coming slow~! ^^I don’t recommend this restaurant
really really bad.
2018-05-10
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
2018-05-06 407 浏览
如题。食物三番四次上错,也不主动换烧烤架,速度相当慢靠催。服务员瞎聊天。。还有一件不爽的事就不提了,怕对号入座。去之前以为openrice上的差评是夸大了,去了之后才发现那些说服务差的说的全对啊!

2018-04-21 541 浏览
任食韓燒呢間都算高質,所以先黎食第二次。覺得啲肉調味都偏甜,雞牛豬一齊燒,燒完食的感覺幾種肉都差不多😂😂😂燒的爐面比較少,一次不能燒太多。任燒之外還配兩個主食,果蛋餅最差,上到枱都凍凍地,果芝士炒飯還可以吧。最驚喜是後面的甜品,紅豆豆粉雪花冰,牛奶味好香,同豆粉好夾好清新~好好食整體都還可以,不然都唔會再黎。果日同朋友慶祝生日,食完會幫我哋執枱同換過新碗筷食,都唔錯,任食餐廳都叫同朋友傾到計,食得都唔算急。
任食韓燒呢間都算高質,所以先黎食第二次。

燒的爐面比較少,一次不能燒太多。

庆祝纪念
生日
  • Snow ice dessert
2018-04-13 388 浏览
食物都還算合格,由其係泡菜芝士炒飯好好吃個,但泡菜餅又唔香趣,粉多到死,又漏單,明明爐邊蛋可以加嘅,叫服務員加又淨係加蛋唔加泡菜,問個服預員唔係加嘛泡菜咖咩,佢個態度直情唔想做仲話你要加嘅要岀聲講名加泡菜加蛋!呢個咩原理嚟咖?服務員上前菜又倒瀉晒係張枱到都唔知,同佢講仲要問返我乜係佢整咖咩?員工態度真係令我感到一定唔再去食,香港咁多韓燒,呢間真係跌晒眼鏡😭!但有樣可以稱讚嘅係坐位都算闊落人多都唔使迫到死!
2018-04-09
$218 (宵夜)
  • 火山芝士泡菜炒飯
  • 爐邊蛋
2018-04-04 424 浏览
先唔講佢係未新麻浦先,放題嚟講都算差👎🏽本人都食開新麻浦,不過第一次試放題,都知唔會好似平時散叫咁好,但都想試試佢。啲肉都ok.但食開既話,的確放題係爭少少。點知啲蝦爛,燒完都出水..再叫多兩隻,係霉...見到都唔會燒嚟食🤦🏻‍♀️除左個門口接待果位之外,真係個個都無禮貌,按鐘走埋嚟呆左望住我地,我地講完加旦汁,就咁轉身走。我覺得正常侍應都會講句:有咩想我地掉左一支筷子落地,個侍應走過,我即刻叫佢,佢望下就行,我再喂佢,先擰轉頭問咩事,太失望。如果去王角食放題,我唔會再選呢間。前幾條街有間仲好過佢。
先唔講佢係未新麻浦先,放題嚟講都算差👎🏽
啲肉都ok.但食開既話,的確放題係爭少少。

2018-03-31 341 浏览
閒日晚上7點半前入座, 放題每位188加一用order紙選擇數量, 佢都會跟足你要求嘅數量比你有醬汁調味嘅肉, 好味但係蝦就唔多新鮮飲品有特色飲品選擇, 仲可以加錢飲其他前菜同爐邊蛋, 可以無限添加泡菜, 海帶, 蛋都好好味價錢仲包左兩個主食或甜品最好一坐底就order, 唔係到最後無乜選擇人手唔多夠, 雖然枱上面有服務鐘但係按幾多次都唔會有人理, 要靠自己截住行緊嘅職員限時90分鐘, 我地個爐火力唔夠大調較完都燒唔到幾多嘢食好彩兩個主食填飽個肚
閒日晚上7點半前入座, 放題每位188加一
用order紙選擇數量, 佢都會跟足你要求嘅數量比你

有醬汁調味嘅肉, 好味
但係蝦就唔多新鮮

飲品有特色飲品選擇, 仲可以加錢飲其他

前菜同爐邊蛋, 可以無限添加
泡菜, 海帶, 蛋都好好味

價錢仲包左兩個主食或甜品
最好一坐底就order, 唔係到最後無乜選擇

人手唔多夠, 雖然枱上面有服務鐘
但係按幾多次都唔會有人理, 要靠自己截住行緊嘅職員

限時90分鐘, 我地個爐火力唔夠大
調較完都燒唔到幾多嘢食
好彩兩個主食填飽個肚

2018-03-25 265 浏览
睇到openrice好似ok咪黎試下🤥入門口冇人招呼~自己搵人拎位唸住食好小小唔食任食食散叫入到去水都冇都算舉手叫野食5分鐘冇人應!望你一眼扮睇你唔到!咁既服務態度我兩個人食600蚊真係火到黎!牛肉都尚算可以!個部隊鍋食垃圾
睇到openrice好似ok咪黎試下🤥
入門口冇人招呼~自己搵人拎位
唸住食好小小唔食任食食散叫

2018-02-22 870 浏览
原本想試 $99 任食優惠,但佢地話 quota 已滿,正價 $218 其實都抵,所以照試。豬、牛既質素都幾好,五花腩無得輸。爐邊蛋無限添加,但佢話今日泡菜無曬貨,除左第一轉有少量泡菜外,之後每次追加都只得淨蛋,稍為失色。任食90分鐘其實好快過,建議大食既人要密密食先食得切😂
任食90分鐘其實好快過,建議大食既人要密密食先食得切😂

2018-02-12 671 浏览
情人節向來都唔喺2月14日先慶祝😎深愛的話,天天都是情人節啦!所以L小姐同我日前已經開始慶祝,日前就貪得意去咗旺角😝😝試呢個層層浪漫套餐!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣新麻蒲單單於韓國已經有多達430間分店,其分店更加遍佈世界各地,本港店內裝潢主要仿照韓國分店而成,而味道則遵照韓國傳統,J先生特別欣賞其爐邊烤蛋,比一般燒肉店嫩滑!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣一般本港既韓燒都會有韓國Oppa駐場,不過旺角分店就清一色香港型男,所以迷戀韓仔既你,請移玉步去銅鑼灣分店吧!😝😝⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣層層浪漫情人節2人套餐💲498💭第一層暖暖心型紫菜包飯😳😳💭飯比一般厚,所以口感一般😣😣💭但配合埋自家泡菜味道都唔錯🤤🤤💭五花韓牛韭菜卷好濃牛味😍😍💭而且配合韭菜食顯得無咁油膩😆😆💭不過要燒得比較有技巧,韭菜易燒焦😳💭二東特技牛仔骨油脂豐富😍😍💭而且分量十足,配合酸醬油食最夾🤤💭新麻蒲特級牛仔骨牛味好濃😭💭但口感唔夠入口即溶😣😣💭所以適宜包生菜而食😳😳💭甜品糖豆雪花冰d朱古力脆脆好
情人節向來都唔喺2月14日先慶祝😎
深愛的話,天天都是情人節啦!

所以L小姐同我日前已經開始慶祝,
日前就貪得意去咗旺角😝😝
試呢個層層浪漫套餐!
💘💘💘快人快語💘💘💘
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣層層浪漫情人節2人套餐💲498
💭第一層暖暖心型紫菜包飯😳😳
💭飯比一般厚,所以口感一般😣😣
💭但配合埋自家泡菜味道都唔錯🤤🤤
💭五花韓牛韭菜卷好濃牛味😍😍
💭而且配合韭菜食顯得無咁油膩😆😆
💭不過要燒得比較有技巧,韭菜易燒焦😳
💭二東特技牛仔骨油脂豐富😍😍
💭而且分量十足,配合酸醬油食最夾🤤
💭新麻蒲特級牛仔骨牛味好濃😭
💭但口感唔夠入口即溶😣😣
💭所以適宜包生菜而食😳😳
💭甜品糖豆雪花冰d朱古力脆脆好香🤤🤤
💭同煉奶雪花冰好夾,西瓜味雪條都幾清新🤣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔘重有兩杯飲品跟餐,可以適當去膩
🔘想再浪漫d,可以$128追加芝士焗原隻龍蝦
🔘平心而論,呢個套餐喺無自家既放題咁抵😝
🔘但勝在意頭十足,男士們又少一個煩惱啦😎
2018-02-11 639 浏览
六個人晚上食90 分鐘,得一個爐,個爐一來唔夠火力,同埋火力則左去另一邊,睇啲蛋漿一邊煮熟晒,另一邊重係水狀就知。成晚都已經不停燒,無比個爐有任何一寸多餘空間,但就算同行嘅女仔朋友都食唔飽就比人吹走,燒肉質素係幾好,但個爐係失敗,野食幾好都無用。肉類方面醃得幾好食,唔似其他韓燒咁落勁多味去醃,最好食嘅係護心肉同埋豬皮,蝦都有鮮味同清左蝦腸,都好有心機。前菜海苔同泡菜都唔差,都係好食嘅,同埋海苔前菜都比較小見。總括經驗係如果一行6人係唔可以去食呢間韓燒,因為我見有檯7個人佢地有兩個爐。

前菜海苔同泡菜都唔差,都係好食嘅,同埋海苔前菜都比較小見。

• 護心肉
  • 前菜
2017-12-28 905 浏览
大愛韓風嘅我,今晚決定同同事去食韓燒😋😋😋近近地去旺角地鐵站旁邊嘅銀行中心嘅新麻蒲。入面播住最新最hit嘅K-Pop!一路食一路聽歌!超興奮!☺️☺️☺️
大愛韓風嘅我,今晚決定同同事去食韓燒😋😋😋
近近地去旺角地鐵站旁邊嘅銀行中心嘅新麻蒲。
2017-12-04 1048 浏览
由細到大隻係食過平價韓燒~ 呢啲貴價韓燒餐廳都係第一次! 估唔到佢仲有任食真係開心到爆~由於五點幾嘅時候已經入咗去~所以全場得我一圍枱! 配菜好好食生菜夠新鮮! 海藍色嘅汽水好好飲!而且用特別的公雞杯盛載~ 呃like滿分

bbq爐

bbq爐