2017-04-04 441 浏览
本身好鐘意食韓國菜,可能因為另一伴係韓國人嘅關係,要符合正宗韓國菜、韓燒,我地首選都係一致選擇新麻蒲🇰🇷其實我地都算係常客,不單止是因爲新麻蒲在韓國是隨處可見,食物基本上係同韓國口味沒太大差異令韓國男朋友讚不絕口,服務質素亦是會令我地回頭嘅一間餐廳!新麻蒲從未令人失望過,一坐下,服務員就會送上各式各樣的前菜😋 因為最近推出了$168任食,打算試一試,估唔到食任食前菜份量一樣沒有減少到!一間地道韓國餐廳開始有任食係最令我意想不到,不過任食的地方,這間員工數量真的是算少,所以前菜一上的同時,員工亦細心提醒有需要可按枱上的鐘仔,唔洗舉手咁辛苦 果然一按 服務員真的快速到達幫我們下單不知道是否這店本來不是任食 服務真的是保留了一直的水準👍🏻燒嘅過程,一直幫我地換網又換板 護心肉係主打🤤我自己最中意就係豬排骨🤤🤤 仲加左錢食芝士😋 呢個任食套餐只係得豬同雞,想食牛可以半價,我自己鐘意食牛當然要叫返碟牛食下💕仲有無限添加蛋圈🥚 九十分鐘,絕對夠食 飽曬肚出門口唯一可惜嘅係甜品冰機壞了,呢到嘅雪花冰真係好好味,之前食嘅時候見到員工好細心逐碗逐碗整出,絕不馬虎,希望下次黎到可以

因為最近推出了$168任食,打算試一試,

估唔到食任食前菜份量一樣沒有減少到!

果然一按 服務員真的快速到達幫我們下單

不知道是否這店本來不是任食 服務真的是保留了一直的水準👍🏻

燒嘅過程,一直幫我地換網又換板

護心肉係主打🤤我自己最中意就係豬排骨🤤🤤

仲加左錢食芝士😋

九十分鐘,絕對夠食 飽曬肚出門口

唯一可惜嘅係甜品冰機壞了,呢到嘅雪花冰真係好好味,之前食嘅時候見到員工好細心逐碗逐碗整出,絕不馬虎,希望下次黎到可以食返啦🤤💕

2017-04-04 254 浏览
Decent BBQ, get the sauce, its pretty good. You put your order in and they bring it. I personally like it when a waiter comes to the table, takes my order and provides good service. The food was decent, and if you want BBQ this is nice place to go! Highly recommended
2017-04-02 372 浏览
今日同朋友行開旺角,又未諗到食咩好,甘岩行行下見到呢間韓燒又未試過就上去試一試🇰🇷上到去好好彩吾洗等位,仲有窗口卡位坐😁一坐底侍應就勁好笑容送上前菜,仲會提我地前菜可以添加,岩晒我呢啲甘鐘意食泡菜既人😋重點係依加原來做緊$168任食放題限時個半鐘(任食豬肉類,雞肉類🍽),牛肉類半價就食到,一人一杯飲品,又有熟食,其實都會諗任食會吾會比啲差啲既肉我地食,但同朋友見幾抵就試下!出乎意料啲肉好好食,我覺得比起7080,喜來烯肉個啲仲好食啲🖖🏻仲要有爐邊蛋任fill咖😍我覺得護心肉同五花肉係必揀⭐️好味到食吾停🤤啲侍應周不時一見到我地啲烤板有燒燶都會主動幫我地換,值得讚👍🏻👍🏻禁鐘叫人,又會好快行到黎幫你!整體黎講,依間服務態度良好,侍應都會有問必答,細心解答,起碼係笑住吾會黑面🤗食物方面都衛生又好食,吾會好似出面食個啲甘難食!下次都會再黎幫襯🙆🏻
上到去好好彩吾洗等位,仲有窗口卡位坐😁
仲要有爐邊蛋任fill咖😍
我覺得護心肉同五花肉係必揀⭐️好味到食吾停🤤
禁鐘叫人,又會好快行到黎幫你!
食物方面都衛生又好食,吾會好似出面食個啲甘難食!
下次都會再黎幫襯🙆🏻
  • 新麻蒲五花肉
  • 前菜
  • 爐邊蛋
2017-03-31 380 浏览
We wanted a nice restaurant to take friends to. We were here some time ago and decided to return. It was worth going to. The food was excellent, the service quick and polite, attentive, but not hovering. Everything was great and it is close to the plaza which was wonderful to walk through. We recommend it.

2017-03-30
2017-03-30 267 浏览
尋晚九點幾行行吓旺角,好奇怪見倒新麻浦都有放題,168任食喎,食佢一碟五花腩,加杯嘢飲都回本啦,咁筍,我同個friend即刻唔食雞煲,試吓韓燒啦,我兩個一坐低,啲前菜就攞過嚟,仲係任加,沙律同泡菜真係一流,其實我有諗過放題啲肉同單點嘅肉係咪有分別,我問個侍應,佢答我係一樣,嘩,真定假呀,當時唔理,即時點最貴嘅濟州黑毛五花,再護心肉,豬排骨,豬肩肉,如果計單點,嗰度都成700幾蚊,但係宜家370埋單,仲有主食同飲品送,真係諗唔通,嘢食到,賣相同份量都ok,味道,一流,特別係豬排骨,我一個人都食咗4塊,我地兩條友一共食咗18碟,如果唔係放題,我諗張單唔過千都落唔倒樓,講環境,地方都幾企理,枱大,卡位,望住條街,啲伙計都好有禮貌同成日問我地加唔加泡菜,生菜,又好勤力咁幫我地換塊烤板,我諗我地由食到走,換咗7次板,真係辛苦晒,不過最尾中不足就係無韓國雪花冰食,因為部機壞咗,唔緊要,下次再嚟食過,今餐真係好滿足,飽到上心口......一個字《正》
2017-03-29
2017-03-30 230 浏览
朋友說想吃韓燒,就到這裡嚐試一下單點韓燒,以往都因價錢較便宜而選擇任食的韓燒點,這次嚐過單點的才知原來差這麼多,味道固然不同,服務更是差天共地進店後一坐下就有店員送來六款前菜並告知可以添加,還未吃眼睛就已經先飽啦,我這大鄉理不清楚吃法就問一下店員,他就細心的告訴前菜可以直接吃或是跟肉一起包在生菜裡,各種前菜裡沙拉是最吸引我的,醬汁是其他店沒見過的黑芝麻汁,甜甜的跟沙拉拌在一起非常開胃,而且吃了感覺比較健康可以減輕吃太多肉的罪惡感呢這次我在店員推薦下點了護心肉、豬皮、五花肉、牛肋排各一份,身為芝士控的我還點了個火山芝士泡菜炒飯,結果最後發點太多了吃不完,所以建議各位點餐的時間可以先點一定份量的不夠再點,他們上餐的速度很快,所以也不怕食到一半再點會餓著他們的肉都有特別醃製,烤出來很香,咬著不會韌,而且燒的過程都有店員來協助,提醒我肉快能吃了,並幫忙剪肉,才免得好好的肉被我給糟蹋了,這裡不同的肉要用不同的烤盤,上菜時店員都有說明,不過吃到一半時我都忘了,還好店員都有主動留意過來幫我換掉,前菜也是他們主動過來幫我添的,所以說這裡的服務真的一級棒下次有機會我會再來的,因為這裡的美食,也因為這裡的

下次有機會我會再來的,因為這裡的美食,也因為這裡的服務
2017-03-28
2017-03-24 380 浏览
平常都是吃慣喜來稀肉這間韓式料理,今天心血來潮帶台灣客戶來試新鮮,在點菜上菜過程中我已忍耐住此新麻浦餐廳的服務生的態度,數次態度不耐煩的服務態度品質我已忍耐住,當時客戶在場不想與他們一般見識,直到在點餐後半小時發現我們點的一盤生肉還沒上餐,請服務生幫忙跟進,然後他們回答因為是牛肉所以需要解凍時間,我們也耐心等候和理解,但再過多40分鐘後我們用餐即將結束時客戶提醒牛肉還未上餐,於是告訴服務生牛肉都過一個半小時了,而且我們都要離開了,我們要取消餐點,接著一位女服務生也沒説任何話,過了五分鐘丟了一盤牛肉在我們隔壁桌(因為隔壁桌當時是空著的),但我馬上反應我們已用餐結束也要離開餐廳了,我們已說要取消此餐點,接著服務人員非常怒吼大聲的説:點了餐又取消是怎樣(大聲到隔了好幾枱的我都聽到了),當時我就直接回:請問你們,這是什麼態度?!並不是我要取消餐,試問牛肉需要一個半小時後才上嗎?我們烤肉都結束了,取消不是你們服務生的錯嗎?接著我要求見經理,但是爛芋充數,随便找個人來而且更不是解決問題和與客戶道歉的服務人員,他理直氣壯說他們沒有錯,我反問一個小時半上菜,你真的覺得沒問題,但他態度惡劣並譲人感覺到沒有任何抱歉的服務業品質,再次譲我客戶對香港服務餐飲業的水準感到難過和失望,這間餐廳, 被我極度列為黑名單...再也不會光顧了。
2017-03-24
2017-03-16 463 浏览
第一次打食評 上星期同男朋友即興想食韓燒 所以就想去試下新麻蒲 見佢有個新優惠 168 雞同豬任食我唔知去到係咪太晏 10點15分到1入到去 有個侍應講11點15分last order我地話ok 然後行緊入去又有個人話我地11點半就last order我地話知道 然後坐底左又有個人行黎話佢地11點幾會last order 但心入面唔明點解3個人講既時間都唔同 真係唔想做生意甘之後叫左個168任食 雞同豬 再加左牛 半價左既牛真係好抵食 但佢仲有1份主菜您揀 我地叫左個芝士飯 但等左好耐都未到追個陣 原來佢話無晒飯 叫我地揀其他😢真係有d失望 但佢既肉真係唔差 同埋都幾抵食護心豬肉同黑毛五花都ok
第一次打食評

但佢既肉真係唔差 同埋都幾抵食
護心豬肉同黑毛五花都ok
豬腸
2017-03-01 854 浏览
好耐之前食過一次 覺得好正好好食決定再同朋友泥食一入到門口 見到佢貼住張紙話製冰機壞左😟我之前係度食過雪花冰 覺得好好食 可惜今次泥試吾到😞我地嗌左牛/豬四人套餐其實都無乜特別無第一次食咁好食 普普通通亦都有牛肉壽司佢現場即燒比你 可以揀生熟度不過 攤凍左就覺得吾好食同埋 今次泥發現蛋邊 無限加👍🏻但係佢地既小食仍然好好食🤘🏻平時我吾太中意食泡菜可能新麻蒲既泡菜 迎合左香港人既口味所以我都好中意佢地泡菜😍👍🏻我地叫左草莓+香蕉味既米酒(?)冇香蕉味得草莓同甜味食到好少好少既果肉😟
好耐之前食過一次 覺得好正好好食

但係佢地既小食仍然好好食🤘🏻
平時我吾太中意食泡菜
可能新麻蒲既泡菜 迎合左香港人既口味
所以我都好中意佢地泡菜😍👍🏻

我地叫左草莓+香蕉味既米酒(?)
冇香蕉味得草莓同甜味
食到好少好少既果肉😟
2017-02-08 1268 浏览
之前食過一次,覺得$168一位,任飲任食,已經覺得好抵,食物質素亦好,服務都好好,所以先會返兜但今日大約21:45左右去到,入到去坐低左,諗住叫野食,點知某職員走過黎問我地:係咪想叫$168果個任食?我地話係呀,點知佢同我地講$168果個任食full哂,大家冇睇錯,係full哂,我眼見裡面得七至八枱客左右,仲有好多位,一間咁大既鋪,竟然同我講任食既限額已經full哂,但就可以散叫。即係$168既優惠時段係唔一定會有,睇你好唔彩好明顯係佢地唔想做任食尼個優惠,想焗啲客去散叫,而講一d咁既理由。雖然佢冇迫我地一定要食,但係真係失望,因為真心想去食,真心覺得佢地抵同服務好,但今晚尼件事真係令我地覺得好失望,其實好明顯係想趕客早d收工,而求其比一個理由趕客走。*如果真係想用尼個優惠,真係要問清楚先好坐底*

*如果真係想用尼個優惠,真係要問清楚先好坐底*
2017-01-29 1079 浏览
很喜歡到新麻蒲吃午餐,因為座位寬敞,人流不算多,可以坐耐一點也不會被「趕」;要是人多的話,可以享用到買四送一的優惠。店員會奉上前菜,泡菜是符合香港人要求,味道不會太辣,吃完不夠可以再添午市套餐奉送飲品,而且格價也很實惠冒煙的燉牛排骨,遠遠捧來已聞到牛肉的香味燉湯的排骨肉一點也不老,吃下去很嫩滑,牛肉湯味道很濃,配上白飯也不會太清淡石鍋牛肉拌飯,用料很足,跟韓國吃到的味道很相若可以自行按需要加添拌飯辣醬
午市套餐奉送飲品,而且格價也很實惠
冒煙的燉牛排骨,遠遠捧來已聞到牛肉的香味
石鍋牛肉拌飯,用料很足,跟韓國吃到的味道很相若
可以自行按需要加添拌飯辣醬
2016-12-03 1858 浏览
任食韓燒通常質素都麻麻所以想試下食散叫前菜夠開胃有勁多款沙律個汁好好食生牛肉拌飯原來幾好食牛肉唔un而且調味幾好食牛肋肉都幾多汁護心肉肉質較實不過鑊邊d蛋好難食好腥三個人食都幾飽埋單合共五百幾蚊
2016-11-24 1379 浏览
唔食牛嘅朋友仔可試下這個全新嘅🐷豬豬餐<🍎蘋果x豬肉🐷套餐> $398今次個set主打3大豬部位,分別係新麻蒲五花腩、秘製豬頸肉、黑毛豬肩肉😍再加上用蘋果片夾埋豬肉一齊食去增加層次蘋果可以即時減低油膩感😌亦可配佢薄餅跟醋汁一起食👉另外仲會有一個特選什錦拼盤(蘑菇、大蝦)整體都唔錯😈連埋佢任加嘅配菜可2-3人分享
唔食牛嘅朋友仔可試下這個全新嘅🐷豬豬餐

<🍎蘋果x豬肉🐷套餐> $398

整體都唔錯😈連埋佢任加嘅配菜可2-3人分享
2016-11-22
2016-11-23 6806 浏览
今次同朋友黎新麻浦食韓燒, 主要係因為比呢個Apple Pork Set吸引, 暫時呢度係Vi第一次見到有呢個食法~Apple Pork Set好特別, 套餐2人份包五花肉、豬頸肉、黑毛豬肩肉、薄餅、蘋果片、大蝦、菇, 另外仲有蘋果蓉沙律、蘋果醋汁, 而泡菜同生菜就係任添~飲品點左sangria, 係紅酒浸左蘋果同檸檬, 甜甜地有果味, 但紅酒味唔突出, 唔飲得既朋友都可以飲~店員細心咁介紹點樣食呢個set, 有3種食法, 一係用蘋果夾埋豬肉食, 一係用薄餅夾豬肉, 加蘋果醋汁食, 再唔係就用番最傳統既食法, 生菜包~用蘋果配燒肉係好創新既食法,夾埋豬肉食好清新,甜甜地感覺無咁油膩,Vi就最中意呢個新食法!而用薄餅亦唔錯, 好似食墨西哥卷咁, 個蘋果醋汁酸酸地, 入面有d蘋果絲, 就咁點肉都好食~呢度既豬肉質素亦不錯,肥瘦適中, 雖然唔係好juicy,但食落唔會un而且肉味香值得一提個蘋果蓉沙律都好味, 菜好新鮮爽口, 加左蘋果蓉好清甜開胃!整體一個set兩個人食岩岩好,食得好滿足,值得一試~
整體一個set兩個人食岩岩好,食得好滿足,值得一試~
2016-11-22
2016-11-20 1058 浏览
上月同友人去食生日飯,叫左個有牛有豬既套餐放上枱原來好似high tea咁一層層食唔同層既食物仲要換唔同既鐵板真係分得好仔細,個餐仲有個和牛壽司佢個汁好入味牛味好夠,但最衰有口感少少'un'其他肉類都不錯。環境方面坐得好舒適,服務好好成日會幫客人加水整體上都不錯!可以成班人一齊去呀
上月同友人去食生日飯,叫左個有牛有豬既套餐
放上枱原來好似high tea咁一層層
食唔同層既食物仲要換唔同既鐵板
真係分得好仔細,個餐仲有個和牛壽司
佢個汁好入味牛味好夠,但最衰有口感少少'un'
其他肉類都不錯。
環境方面坐得好舒適,服務好好
成日會幫客人加水
整體上都不錯!可以成班人一齊去呀