韓燒就食得多,但係蘋果加五花肉就真係第一次見一向食韓燒都係燒熟五花腩之後加埋泡菜、洋葱、辣椒醬等等再用生菜包住黎食,估唔到用薄薄的蘋果片代替生菜竟然會有驚喜!酸酸甜甜的新鮮蘋果片配上五花肉不但減低了油膩的感覺,而且帶點清新爽脆的口感,第一次嘗試呢個配搭覺得幾好味!$398的蘋果+五花肉二人套餐包括了新麻蒲五花肉、秘製豬頸肉、黑毛豬肩肉、薄餅、蘋果片、特選雜錦拼盤(大蝦、磨菇),本來有點擔心會唔夠飽,點知上菜的時候就發現原來份量非常足夠,而且仲好飽添!咁樣既價錢同食物質素算不錯呢
韓燒就食得多,但係蘋果加五花肉就真係第一次見

咁樣既價錢同食物質素算不錯呢
2016-11-09
2016-11-19 486 浏览
好多肉呀~~ 勁爆多種類!睇下幾厚幾肥美。:Apple x Pork Set 🍎🐷 蘋果 x 豬肉套餐 $398呢個套餐 豬肉有好多種😍 五花肉Pork Belly, 秘制豬頸肉 Pork neck, 黑毛豬肩肉 Black Pork Shoulder Butt🐽 再配上新食法:配蘋果片 或者薄餅 Tortilla🤔 同埋當然唔少得大量配菜嘿嘿🌝蘋果酸酸甜甜大減肥膏既油膩感 比起食生菜一個好新鮮既新食法👏🏻 至於薄餅食落就有少少似食片皮鴨 好特別😳 食韓燒除左肉係重點 其實我呢個蛋痴對爐邊蛋特別偏心 加埋泡菜soksok聲真係好好味😭🍳燒到金黃好脆好焦咁真係冇得輸架!!!係咪好邪惡好好味先~
好多肉呀~~ 勁爆多種類!
睇下幾厚幾肥美。

呢個套餐 豬肉有好多種😍

再配上新食法:配蘋果片 或者薄餅 Tortilla🤔
同埋當然唔少得大量配菜嘿嘿🌝

燒到金黃好脆好焦咁真係冇得輸架!!!
係咪好邪惡好好味先~
2016-11-16 448 浏览
市面上韓燒成行成市, 是次的選擇的原因是因為他們有一個特別的食法蘋果加燒肉。豬肉x 蘋果套餐 398五花肉 秘製豬頸肉黑毛豬肩肉 薄餅蘋果片特選雜錦拼盤(蘑菇大蝦)蘋果豬肉健康食法以烤過的蘋果片和一塊烤燒的肉,放在蘋果上連同菜及烤肉醬一起食。這種食法非常健康,蘋果酸甜味道感覺清心,而且蘋果巧妙地與豬肉很配。薄餅豬肉 夾起一塊烤過的薄餅將其中一塊已烤燒的肉放在薄餅上再沾上蘋果醋汁, 令肉更香濃不油,肉質更軟。食法很有創意。
前菜
豬肉x 蘋果套餐 398
五花肉
秘製豬頸肉
黑毛豬肩肉
薄餅
蘋果片
特選雜錦拼盤(蘑菇大蝦)

蘋果豬肉健康食法

薄餅豬肉
2016-11-15 421 浏览
和男朋友在旺角看完電影,剛好到了晚飯時分。心血來潮想吃韓燒的我們來到了新麻蒲,看到他們全新推出的蘋果X豬肉套餐 ($398),忍不住要試一試。套餐包括新麻蒲五花肉,秘製豬頸肉,黑毛豬肩肉,薄餅,蘋果片,特選什錦拼盤。五花肉又厚又多肉汁,店員會很細心的幫我們剪成小塊小塊,方便我們夾在蘋果片和薄餅之中。蘋果片利用爐邊的熱力燙過,更加清甜,夾著五花肉、豆板醬、芽菜和洋蔥一起吃,更顯出肉質的鮮甜。夾薄餅的話,除了剛才的配料,還要沾上秘製的蘋果汁料,當中帶著微酸,十分開胃。豬頸肉雖然很厚切,但肉質不會韌,反而很爽口彈牙,燒過後不會油膩。黑毛豬肩肉的肉質很柔軟,肉味比較香濃。特選什錦拼盤包括蘑菇和大蝦,大蝦有很多蝦膏,很新鮮。飲品我們點了新出的sangria ($138),很大JAR,很抵飲。它的酒味很清淡但又有sangria的香味,所以酒量淺的朋友也不怕會飲醉。
黑毛豬肩肉的肉質很柔軟,肉味比較香濃。
2016-11-12
2016-11-13 349 浏览
最靚五花肉*韓國忠州直送蘋果套餐2人份 $398韓燒⋯係香港真係少食,今次決定玩玩新意思,唔止要韓燒,仲要蘋果加燒肉!位置位於旅遊旺區~旺角!2條女食韓燒,有啲過份,我認😂不過難得見面,真係唔好理咁多,開懷咁食,暢快地吹水😆2人份豬肉套餐,我完全覺得夠晒數,夠晒飽;肉類有3種,五花肉,祕製豬頸肉,黑毛豬肩肉;五花肉2大塊,好夠份量,燒時滋滋作響,嘩,啲肉汁啲油份,邊燒邊流出來,香到呀;豬頸肉就相對無咁油,但食落好彈口,唔駛包生菜就咁食已經好好味;拿,我就覺得黑毛豬肩肉係最為乾身同埋要最留神嘅,因為舊肉大塊到好似舊扒咁,真係要比足精神慢慢燒,雖然較乾但食落好有肉味,我就最鍾意整個生菜包一齊食,好滿足(啲生菜真係一塊塊,大大塊,好新鮮👍🏻)但既然要有啲唔一樣,當然要試下豬肉配搭其他食材一齊食:新麻蒲既然採用咗韓國忠州直送蘋果,甜中帶點點酸,唔係唔試嘛?好~試就試,想健康啲就配蘋果一齊食,蘋果片微微烤過就好了(太耐會變軟身,唔好食)一塊蘋果片配上一舊燒肉(一舊好啦,蘋果片唔係大大塊,包唔到咁多),再加蔬菜/配菜,配搭上祕制烤肉醬,一啖塞落口,真係又甜又啲啲酸又啲啲鹹再黎啲肉味,真係好多味道多
最靚五花肉*韓國忠州直送蘋果套餐2人份 $398
但既然要有啲唔一樣,當然要試下豬肉配搭其他食材一齊食:新麻蒲既然採用咗韓國忠州直送蘋果,甜中帶點點酸,唔係唔試嘛?好~試就試,想健康啲就配蘋果一齊食,蘋果片微微烤過就好了(太耐會變軟身,唔好食)一塊蘋果片配上一舊燒肉(一舊好啦,蘋果片唔係大大塊,包唔到咁多),再加蔬菜/配菜,配搭上祕制烤肉醬,一啖塞落口,真係又甜又啲啲酸又啲啲鹹再黎啲肉味,真係好多味道多層滿足;想更滿足?配薄餅食啦,薄餅已經烤過並放上點點祕制醬汁和配料,把燒肉放上,再加蘋果碎條又再加秘制蘋果醋汁,食落更有口感更香!
除咗肉類,更有冬菇和大蝦,大大粒,大大隻,鍋邊更有烤蛋配上洋蔥;整個套餐大大份,大滿足;醬料多,配菜多,仲有沙律👍🏻地方大,乾淨,無時間限制之餘坐得舒服!
豬肉x蘋果?
2016-11-08
2016-09-28 1646 浏览
今日遲咗收工出到MK已經8點,朋友話肚餓所以搵咗最近嘅廳餐醫肚。間餐廳唔多人我諗得1/3顧客。所以去到門口冇人理要等一陣因為呢間唔係放題,所以我地睇住個餐牌諗咗好耐都唔知叫咩。最終叫返d平時食開嘅韓國野..步隊鍋同伴飯😔⋯⋯呢到又冇可能唔食烤肉架嘛,所以叫咗碟護心肉試吓。落完order d 姐姐第一時間送上我最喜歡食嘅前菜,不過呢度d前菜份量都算大,但係唔吸引。而且唔知點解...碟烤肉仲遲過伴飯出現🙄🙄。簡單嚟講呢度食野都環境都唔抽,因為坐得舒服而且冇咩油煙味,但係d服務態度就真係👎🏻⋯⋯
間餐廳唔多人我諗得1/3顧客。所以去到門口冇人理要等一陣
因為呢間唔係放題,所以我地睇住個餐牌諗咗好耐都唔知叫咩。

步隊鍋
牛肉伴飯
2016-08-26 1315 浏览
係一餐值得回味既韓燒 原本都唔知呢個飯有咩特別一上枱 店員就拎住支gas慢慢向住堆芝士噴當芝士半溶 撈埋個泡菜炒飯個刻係唔想同同枱既frd去share呢個飯另外叫左個set 油花分配唔錯性價比黎講算叫唔錯兩個人叫呢個set 食完唔會唔夠喉剛剛好價錢嘗算可接受 等天氣凍d時缺再黎食
係一餐值得回味既韓燒

剛剛好
價錢嘗算可接受

等天氣凍d時缺再黎食
2016-07-08 1116 浏览
麻浦晚市有套餐提供, 套餐勝在樣樣都有少少, 岩晒情侶2個人食。今次叫左個SS5牛肉套餐, 牛肉份量唔係好多, 連埋海鮮一個3層架就放晒, 埋單差不多$6XX 價格都真係幾高! 😐韓式蛋鍋入面有泡菜粒, 食落幾香口牛肉質脂肪均勻, 食落有牛香味配菜可以叫店員續, 燒肉配埋韓式醬汁同菜咁一齊食口感冇咁單調同冇咁油膩, 好食!👍🏻👍🏻👍🏻另外, 套餐有附送沙冰(有幾款可選) 但口味唔岩我所以就+左錢叫左: 藍莓芝士蛋糕沙冰估唔到呢度既既甜品一啲都唔hea!!上面一粒粒既係芝士蛋糕凍餅, 口感好實淨而且味道好濃, 沙冰係將奶雪成冰再打碎, 食落甜絲絲奶味好濃, 配埋藍莓醬好夾而且味道唔會重甜, 真係越食越好食!😋😋😋👍🏻
韓式蛋鍋入面有泡菜粒, 食落幾香口

牛肉質脂肪均勻, 食落有牛香味

估唔到呢度既既甜品一啲都唔hea!!

2016-05-04
2016-07-07 586 浏览
配菜任加 蝦 豬都麻麻 牛好D呢個唔係放題 但有時間限制 好似系90mins 如果佢係任食有限時都正常 但係吾系任食都限時我覺得冇咁好 不過呢度坐都幾舒服嘅 兩個人坐卡位 即係四個人坐嘅位都幾ok
配菜任加 蝦 豬都麻麻

牛好D

呢個唔係放題 但有時間限制 好似系90mins

如果佢係任食有限時都正常 但係吾系任食都限時我覺得冇咁好

配菜
2016-02-04
2016-07-01 4124 浏览
之前已經好想去新麻蒲韓燒,但一直都無未約到屋企人或者朋友食 前幾日媽媽突然問我有冇興趣去食新出嘅惹火龍蝦 x 牛BBQ套餐 套餐有一隻芝士龍蝦、7安士特級牛扒、新麻蒲秘製護心肉、龍蝦豆腐海鮮湯、龍蝦海膽忌廉年糕伴麵同爐邊芝士!店員介紹話原來每一碟菜式入面都會完全運用龍蝦每個部分,絕對唔會浪費首先送上4碟小食,有辣泡菜、白菜仔、洋蔥同醃蘿白。醃蘿白醃得好入味,酸度適中,正正可以用黎解膩!之後沙律亦黎到,今次醬汁比較特別,係黑芝蔴醬但媽媽非常中意,除左覺得醬汁開胃之外,沙律菜仲新鮮爽口。隨後特級牛扒、護心肉同龍蝦肉都黎到,成個拼盤擺設盤好靚。7安士特級牛 : 今次係厚砌牛肉,啖啖都係肉而且店員仲幫手燒到外脆肉嫩,肉汁仲多到不得了護心肉 : 護心肉一早用左餐廳秘製醬料醃過,所以味道十足,仲有好輕微嘅辣味。護心肉同平時普通嘅豬肉唔同,口感比較爽口。最好係不含脂肪,係低熱量食物而呢個餐嘅份量岩岩好,夠哂我地兩個人食龍蝦肉 : 雖然份量唔多,但龍蝦肉新鮮,而且肉質爽口彈牙低層仲有薯仔沙律。當燒好之後,點少少爐邊半溶既芝士,真係好惹味龍蝦豆腐海鮮湯 : 湯用左龍蝦頭煲,而且入面有好多膏,所以鮮
之前已經好想去新麻蒲韓燒,但一直都無未約到屋企人或者朋友食
惹火龍蝦 x 牛BBQ套餐
爐邊芝士
之後沙律亦黎到,今次醬汁比較特別,係黑芝蔴醬
但媽媽非常中意,除左覺得醬汁開胃之外,沙律菜仲新鮮爽口。
隨後特級牛扒、護心肉同龍蝦肉都黎到,成個拼盤擺設盤好靚。
特級牛扒
龍蝦肉、薯仔沙律
7安士特級牛 :
今次係厚砌牛肉,啖啖都係肉
而且店員仲幫手燒到外脆肉嫩,肉汁仲多到不得了
7安士特級牛
護心肉 :
而呢個餐嘅份量岩岩好,夠哂我地兩個人食
龍蝦肉 :
雖然份量唔多,但龍蝦肉新鮮,而且肉質爽口彈牙
龍蝦豆腐海鮮湯 :
湯用左龍蝦頭煲,而且入面有好多膏,所以鮮味同辣味十足!中意辣嘅媽媽足足飲左四分三
龍蝦豆腐海鮮湯
龍蝦海膽忌廉年糕伴麵 :
愛好芝士嘅我,比95分呢個龍蝦海膽忌廉年糕伴麵
忌廉芝士汁味道濃郁,每條麵仲佔有醬汁,真係好好味啊
仲有兩隻大龍蝦蟹鉗,只要輕輕一挖,入面大大舊肥美嘅肉就走出黎。唯一不足就係麵條較為腍身

龍蝦海膽忌廉年糕伴麵
藍天檸檬汽(左) & 酸梅汽水(右)
食左咁多油膩食物,當然飲返啲解膩飲品。兩個汽水都係酸酸地,但藍天檸檬汽水有陣淡淡嘅檸檬,而酸梅汽水個base似係可樂,所以梅味相對比較少。
今次新麻蒲帶黎好多驚喜,真係無諗過龍蝦都可以整咁多款野食!

惹火龍蝦 x 牛BBQ套餐
爐邊芝士
特級牛扒
龍蝦肉、薯仔沙律
7安士特級牛
龍蝦肉
今次去試 ‪#‎新麻蒲‬ 嘅【惹火龍蝦 x 牛BBQ套餐】🦂🐮🔥2-3人份量 龍蝦三重奏 : 🧀芝士龍蝦 - 🍵龍蝦豆腐海鮮湯 - 🍝龍蝦海膽忌廉年糕伴麵牛加豬 : 🐮特級牛扒(7安士)、🐷新麻蒲秘製護心肉(100克)-1️⃣芝士龍蝦 : 非常厚肉,🤘一啲都無揸流攤2️⃣龍蝦豆腐海鮮湯 : 用左龍蝦頭來配海鮮跟豆腐,👍好足料惹味 (湯精嘅我,非常滿意)3️⃣龍蝦海膽忌廉年糕伴麵 : 這個用左龍蝦鉗來伴海膽忌廉麵,🤓個鉗啖啖肉4️⃣特級牛扒 : 這個如果唔識燒,可找侍應代勞(先燒好兩面同邊位,然後剪開)爸爸係牛魔王,😌不停食這個5️⃣新麻蒲秘製護心肉 : 我就非常喜歡這個,護心肉好矜貴,因為一隻豬只有好少,😍到我食這個食到停唔到口ps:再加上前菜,唔太大食嘅話,確係可帶父母一齊,慢嘆一個餐
1️⃣芝士龍蝦 : 非常厚肉,🤘一啲都無揸流攤
2016-05-28
  • 特級牛扒
  • 新麻蒲秘製護心肉
2016-06-19 3397 浏览
自從上次食過新麻蒲,覺得佢嘅韓燒水準唔錯,最近又相約吃貨們黎呢到食啦!見到佢有新嘅龍蝦套餐,,一於試下先!今次爐邊芝士取代左爐邊蛋,可以用黎點龍蝦食!龍蝦面層鋪滿芝士,龍蝦肉下面係薯仔沙律,燒耐左芝士溶化,混合住沙律一齊食,幾開胃!龍蝦肉好彈牙爽口,應該係用上新鮮龍蝦制成!龍蝦海鮮湯,裡面有兩個大蝦頭!我食左一個,個頭有好多膏,幾香口。湯非常鮮味,帶有少許辣,飲落幾惹味,朋友們一致都話好飲!龍蝦海膽忌廉年糕伴麵麵煮得略為淋左D,如果硬身返少許會更好食。忌廉汁都足夠用黎伴混成碟意粉。呢碟意粉,最好味就緊係個龍蝦鉗!!朋友們都好懶唔想折肉,所以我一個人食哂龍蝦龍蝦肉質真係唔好,要讚多一次,好彈牙!另外呢個燒肉三層架,望落以為唔係好多,點知燒起上黎,份量都唔少,好似食極都食唔完咁。7安士特級牛扒,切到四四方方咁,賣相好吸引!最最最好味係個秘制牛肋排!!!真係堅正!!肉質非常軟腍,咬落去勁滑,肉香充足,水準非常高,一定要試!
自從上次食過新麻蒲,覺得佢嘅韓燒水準唔錯,
最近又相約吃貨們黎呢到食啦!見到佢有新嘅龍蝦套餐,
,一於試下先!
今次爐邊芝士取代左爐邊蛋,可以用黎點龍蝦食!
龍蝦肉好彈牙爽口,應該係用上新鮮龍蝦制成!
龍蝦海鮮湯,裡面有兩個大蝦頭!
我食左一個,個頭有好多膏,幾香口。
湯非常鮮味,帶有少許辣,飲落幾惹味,朋友們一致都話好飲!
龍蝦海膽忌廉年糕伴麵
麵煮得略為淋左D,如果硬身返少許會更好食。
忌廉汁都足夠用黎伴混成碟意粉。

龍蝦肉質真係唔好,要讚多一次,好彈牙!
另外呢個燒肉三層架,望落以為唔係好多,
點知燒起上黎,份量都唔少,好似食極都食唔完咁。
7安士特級牛扒,切到四四方方咁,賣相好吸引!
最最最好味係個秘制牛肋排!!!
真係堅正!!
肉質非常軟腍,咬落去勁滑,肉香充足水準非常高,一定要試!
  • 秘制牛肋排
2016-05-26 3099 浏览
惹火龍蝦x牛BBQ套餐-介紹下哩個餐先😂套餐包括有一隻芝士龍蝦、7安士特級牛扒、新麻蒲秘製護心肉、龍蝦豆腐海鮮湯、龍蝦海膽忌廉年糕伴麵、爐邊芝士-佢既芝士龍蝦又係啖啖肉...低層有薯仔沙律,面層龍蝦上滿滿芝士!整熟左芝士溶化 龍蝦鮮味 仲可以再點埋爐邊既芝士食...好正呀!7安士特級牛超讚...厚厚既牛...燒好後外脆而保留入面肉汁,好juicy呀!啖啖肉,食多好多肉汁!正!店會會幫你cut開一粒粒~非常細心!新麻蒲秘製護心肉係用佢地既醬料醃過食落好嫩滑!份量好多2個女孩係食唔哂!最後龍蝦豆腐海鮮湯係用龍蝦頭煲既,輕微既辣!鮮味!原來佢地除左燒肉出色,佢既龍蝦海膽忌廉年糕伴麵都好好味呀!龍蝦2個大蟹鉗啖啖肉!忌廉汁濃味多汁!仲有年糕增加口感!伴一碟仲有啲蜆呀!好味呀!頭盤仲有沙律、泡菜、醃製蘿蔔、洋蔥.等等...主打龍蝦既BBQ第一次食!超正!
惹火龍蝦x牛BBQ套餐

介紹下哩個餐先😂
店會會幫你cut開一粒粒~非常細心!
最後龍蝦豆腐海鮮湯係用龍蝦頭煲既,輕微既辣!鮮味!
頭盤仲有沙律、泡菜、醃製蘿蔔、洋蔥.等等...
主打龍蝦既BBQ第一次食!超正!
题外话/补充资料: +10%服務費
2016-05-25
2016-05-17 1828 浏览
一直都好想試新麻蒲 但慳妹成日都嫌貴最後發現9:30pm後有Happy Hour 2人餐 ($248)好野! 終於等到機會~ 一於去食嚕!!! 一去到其實本身都好驚唔夠食(因為我地係冇食晚餐去架haha)點知一坐低都未叫野食就已然上左好多好多餐前小食 仲要係任添架!!! (我同老公立即心心眼)特別要提既係佢隻沙律 唔係用芝麻醬 而係用芝麻"糊" 你冇睇錯 真係芝麻糊撈沙律架 不過係好稀身果隻 (黑黑地色架)老公食唔慣咁新穎既野哈哈 佢主力食泡菜 我就幾like 因為好特別好refreshing主菜終於上啦!! D肉好靚呀!! 同任食韓燒D肉真係差好遠咪睇佢份量少少 我同老公都食好多野既人 都覺得夠飽!特別推介: 牛肋條肉好香牛味 又香又濃特別推介: 大蝦蝦蝦已經貼心地幫你半剝左殼第一次試呢個配搭, 好特別, 用煙肉吉住支牙簽咁一齊食 味道原來好夾簡簡單單無技巧都整到好靚既坑紋出來~ 扮大廚半價叫左杯疏打 好好飲~ 隻色又夠晒夢幻BBQ配疏打真係一流!!我地一定會再番來ENCORE的!!提提大家 like facebook仲送多一round爐邊蛋 好好味呀!😍😍😍
一直都好想試新麻蒲 但慳妹成日都嫌貴
好野! 終於等到機會~ 一於去食嚕!!!
特別要提既係佢隻沙律 唔係用芝麻醬 而係用芝麻"糊"

老公食唔慣咁新穎既野哈哈 佢主力食泡菜
我就幾like 因為好特別好refreshing
主菜終於上啦!! D肉好靚呀!! 同任食韓燒D肉真係差好遠
咪睇佢份量少少 我同老公都食好多野既人 都覺得夠飽!

特別推介: 牛肋條肉
好香牛味 又香又濃
特別推介: 大蝦蝦蝦
已經貼心地幫你半剝左殼
簡簡單單無技巧都整到好靚既坑紋出來~ 扮大廚
半價叫左杯疏打 好好飲~ 隻色又夠晒夢幻
BBQ配疏打真係一流!!

我地一定會再番來ENCORE的!!
2016-04-19
$150 (宵夜)
  • 爐邊蛋
  • 前菜
  • 二人餐
  • 牛肋骨條
2016-05-04 1736 浏览
一直對韓燒都非常著迷, 見咁耐無食過, 就去左旺角好出名嘅新麻蒲食返餐。坐低order好食物之後, 好快就係小食上場嘅時候。黑芝麻醬沙律美味, 生菜新鮮爽口、海帶味道帶甜, 泡菜酸甜醒胃, 為呢餐揭開序幕!我地要左一個芝味烤肉套餐。顧名思義, 除左烤肉之外, 必然有得食芝士, 見到爐邊咁多冬菇片、紅、黄、綠椒及大量芝士粒, 燒溶之後跟烤肉一齊進食, 滋味程度滿分! 如果係Facebook like左佢地嘅專頁, 仲可以有爐邊燒泡菜蛋食, 同樣美味!首先有火炙霜降牛肉壽司, 侍應係我們面前把火炙霜降牛肉炙至半生熟, 牛香味濃郁非常, 有入口即溶嘅感覺, 加添適量嘅芝麻花生醬, 非常之好味。到食烤肉嘅時間, 一共有3層嘅肉食。第一層為鮮菇、豬肉香腸、大蝦、年糕和金菇;第二層是護心肉;第三層則是新麻蒲秘製排骨加雞肉。第一層嘅海鮮及磨茹當然新鮮十足, 大蝦份量十足, 肉身彈牙; 但最出色嘅, 當然係護心肉, 肉身有嚼勁, 肉味濃郁, 令人食過不停!!而秘製排骨亦不可不試, 經過醃製後, 排骨非常惹味, 肉質軟腍!!最後係餐飲, 清新而甜味適中嘅藍天檸檬汽水及甜品一客。木槺紅豆泡冰份量之大, 兩
最後係餐飲, 清新而甜味適中嘅藍天檸檬汽水及甜品一客。木槺紅豆泡冰份量之大, 兩個人都食唔晒, 而味道非常吸引, 煉奶係木槺之中, 帶有絲絲甜味, 而紅豆質感軟綿, 跟整個泡冰相當合拍。
2016-05-03