2016-02-06
雖然我係一名曰本控 ,但最近知道蒲有新菜單,當然要黎食一食啦 相約左幾位好朋友一齊去食新年大餐! .............推介: Hanwoo War $288👍👍👍👍(5分滿分).............知道新岀左二個菜單,一個是韓牛火鍋 ,一個是沙冷嘿韓牛套餐 !此韓牛火鍋 Hanwoo War係限定供應,只在旺角店有 !要注意哦!都未落單,服務員已既上一碟碟的前菜和醬料! 總共有多樣前菜:泡菜,白蘿蔔片, 韓式醬撈芽菜,洋蔥絲,海帶, 芝麻醬沙律, 整台滿滿的,非常豐富!不過天氣咁凍,單食前菜點得呢?熱辣辣的 韓牛火鍋,有三種湯底,包括豬肉泡菜、牛胸肉大醬湯及海鮮豆腐湯。 我們選了海鮮湯,內有蝦,豆腐和其他海鮮。而旁邊有大量的芝士!!芝士控一定滿意!韓牛原來有分為1++、1+、1、2、3等五級。 而韓牛火鍋採用的是1++的里脊肉,肉味好濃郁!除了1++級的100g韓牛肉,更有帶子、八爪魚、青口、大蝦等海鮮,二人食一定足夠。 而且韓牛不用點汁都非常夠味,肉質嫩滑!而食此餐,更有米纸包俾你落手玩落手食! 取代一般的生菜包肉, 以越式米紙代替生菜包 牛肉、牛油果片
推介: Hanwoo War $288👍👍👍👍(5分滿分)
............. 知道新岀左二個菜單,一個是韓牛 火鍋 ,一個是沙冷嘿韓牛套餐 ! 此韓牛 火鍋 Hanwoo War係限定供應,只在旺角店有 !要注意哦!
都未落單,服務員已既上一碟碟的前菜和醬料! 總共有多樣前菜:泡菜,白蘿蔔片, 韓式醬撈芽菜,洋蔥絲,海帶, 芝麻醬沙律, 整台滿滿的,非常豐富! 不過天氣咁凍,單食前菜點得呢? 熱辣辣的 韓牛 火鍋,有三種湯底,包括豬肉泡菜、牛胸肉大醬湯及海鮮豆腐湯。
我們選了海鮮湯,內有蝦,豆腐和其他海鮮。而旁邊有大量的芝士!!芝士控一定滿意! 韓牛原來有分為1++、1+、1、2、3等五級。
而韓牛火鍋採用的是1++的里脊肉,肉味好濃郁! 除了1++級的100g韓牛肉,更有帶子、八爪魚、青口、大蝦等海鮮,二人食一定足夠。
而且韓牛不用點汁都非常夠味,肉質嫩滑! 而食此餐,更有米纸包俾你落手玩落手食!
取代一般的生菜包肉, 以越式米紙代替生菜包 牛肉、牛油果片、冬菇絲等等,好特別嫁! 過一段時間, 鍋爐邊慢慢融化的Mozzarella芝士可以拉長到爆既絲! 雖然芝士味不太濃,但就不會太膩。 愛食牛的你要來試試哦 若果吾夠喉,更可轉碟再食烤肉。我和大食的朋友先打邊爐後烤肉,好滿足!