餐厅: 日の苑西日式外賣專門店
资讯:

喜歡這店的食物質素不錯,每個月總會光顧一兩次。但昨晚遇上一次不愉快的事,事原一向在用餐店員都會送上雪糕作甜品,我們一如以往的向店員題出。但遇上一位態度惡劣並非常無禮的店員的白眼,並說要吃滿70元才送。一直以來,從來沒有這樣的提示說這點,而且我們每次都是店員自動送上的。但昨晚那店員的態度實在是太差,她大可對我們說沒有,但她的其他同事送上後,她還在說着"送是人情,不送是道理"這樣對客人無禮的話。到了結帳時,我發現我們三人吃了209元!不知道這位店員是否真的這麼小心眼?也不知是否就只為了這1元就才客人對這店的態度完全改變?如果這店的老闆看了這文不知有何感受,要建立客人的關係昰需要時間,但要破壞只是ㄧ句話。我和家人以後也不會再到這店吃飯了!
喜歡這店的食物質素不錯,每個月總會光顧一兩次。
我和家人以後也不會再到這店吃飯了!
2017-09-16
2017-07-01 1092 浏览
平時多數係lunch time過黎食,今晚陪朋友去完圖書館溫書就行落黎食依間慰勞下自己啦8點左右黎到,一如既往都係要等位~等位既時候通常都係睇下佢啲外賣壽司有咩食但依啲外賣壽司無得拎入去食,如果拎入去既話就要比番正價等左15分鐘左右就有位嚕menu有好多唔同選擇,壽司刺身拉麵飯乜都有齊,仲有好多唔同set任君選擇平時食開佢個三文魚油甘魚嗰個刺身飯,但眼見佢越加越貴,就覺得無之前咁抵食,就嗌過第二樣啦上次見人食便當好似好豐富,今次一於嗌黎試下。便當都有好多種類,我今次就揀左$88精選便當(三文魚刺身、蟹籽沙律吉列豬扒、+$4可樂)跟餐既都會有麵豉湯,係普通正常既味道。小弟唔好飲湯,所以飲左兩啖就擺低左跟住個便當就黎嚕~擺到好豐富好多嘢食三文魚刺身有5塊,幾厚刺同幾甜,高質沙律都好大份,底下食極都仲係青瓜至於個豬扒就差少少,好厚粉又唔夠熱朋友就嗌左三色刺身飯(三文魚、鯛魚同吞拿魚)同三文魚甘蝦帶子刺身飯好足料,唔會話食到最後得番飯最後堂食會送雪米糍~值得推介

但依啲外賣壽司無得拎入去食,如果拎入去既話就要比番正價

等左15分鐘左右就有位嚕
上次見人食便當好似好豐富,今次一於嗌黎試下。

跟住個便當就黎嚕~擺到好豐富好多嘢食

精選便當

三文魚刺身有5塊,幾厚刺同幾甜,高質

沙律都好大份,底下食極都仲係青瓜
至於個豬扒就差少少,好厚粉又唔夠熱

三文魚甘蝦帶子刺身飯
三色刺身飯
好足料,唔會話食到最後得番飯

最後堂食會送雪米糍~
值得推介
2017-06-20