2021-12-11
之前食過第二間分店,覺得好好食,今日經過再嚟食另一間分店。同朋友各自叫咗兩個飯。鵝肉拼鵝腸飯份量係超級多!鵝肉好好肉,有成4-5大件,食落去啲肉都好嫩滑,好有鵝味。鵝腸都係超級多,食極都好似仲有咁,咬落去好爽口。加上有跟埋一啲配菜(酸菜、蛋、菜),好飽!鵝片飯我片飯,食落去就感覺上比較清新啲,因為冇咗皮下面嗰層油。都有成六件。男仔一個人食呢個飯其實都夠飽。滷水墨魚我覺得呢個係必食$58來講份量先超級囉,而且真係煮得好入味,食落去爽口得來又唔會太韌!真心大推!鵝骨湯叫套餐,加$9就可以有鵝骨湯。本身以為剩係得一兩舊骨,會好清淡。一嚟到嘅時候覺得好驚喜完全唔係麗湯咁簡單,佢入面係有勁多配料,瘦肉、杞子、菇等等。簡直就係一個老火湯。加$9去配係絕對值得。其實仲有好多其他食物都想試,不過要留返下一次先。因為淨係個飯都已經令到好飽😂
同朋友各自叫咗兩個飯。
鵝肉拼鵝腸飯
加上有跟埋一啲配菜(酸菜、蛋、菜),好飽!
鵝片飯
滷水墨魚