2007-07-08 42 浏览
My mom simply loves the raisin wheat bread here.Especially when it is freshly out from the oven.The amount of raisins inside is acceptable and taste very good too Give it a try next time, when you want something light

2006-08-03 37 浏览
$11一包,長度大約係中指咁上下,有12條倒,份量唔多,一袋有齊三種口味:黑檻欖&芝士&藩茄口感鬆化,ok啦~
口感鬆化,ok啦~
2006-04-27 25 浏览
"蕃薯酥皮包"d酥皮都幾鬆脆,入面d蕃薯蓉係我食過最香蕃薯味的,好香甜,味道一d都唔假,比起好多日式面包店更好吃,絶對底食."藍莓(blueberry)酥皮包"的酥皮,比起"蕃薯酥皮包"更加軟熟,淋d,無咁脆口,不過都好好吃,加上好大pat藍莓漿,這兒的藍莓漿好真材實料,好多藍莓肉,少少酸酸地,又唔會凈係個甜味,好正.

2006-02-19 20 浏览
脆卜卜又唔油膩o既牛角包, 焗熱佢夾住滿滿o既自製碎蛋沙律, 係一個好健康又好好味o既晚餐選擇! p.s.大大個都唔駛$5, 好抵食添呀!
p.s.大大個都唔駛$5, 好抵食添呀!
2006-02-11 64 浏览
星期五專程去德誠號買蛋卷, 當然做下功課附近有咩好食, 見到食評, 麵包又係我既摯愛, 更係唔放過機會啦. 內到去, 樣樣都想買嚟食, 但肚皮唔爭氣, 只可以買小小. 買左scone , 什皮合桃飽, 蒜茸多士. scone -- 一袋四個, 覺得比較乾身, 而且唔多提子, 有一個完全無. 什皮合桃飽($12) -- 好正呀, 個皮脆卜卜, 不過唔多什皮同合桃, 如果加多d 就仲正. 蒜茸多士-- 未食, 所以無評語.

蒜茸多士-- 未食, 所以無評語.
2005-07-15 7 浏览
提子scone一袋$11有4個,幾根食,唔會好甜,成間d包都係少糖少油什至有d重係oil & sugar free,好健康,勁正!什皮麥包$7.8(點解唔係$7 or $8??)有6,7塊倒,好煙"UN",有d果皮,合桃等,都幾好咬口,幾好食~
2005-03-15 9 浏览
一袋三個, 較乾身, 似食緊biscuits多d. 焗熱食都幾香口. 除左o係日東本店買得到外, o係中環同灣仔o既il belle 意大利食品店都可以買到, 不過就貴d.
2004-12-30 19 浏览
乜野係露芙蛋糕? 之唔係loaf cake 囉! 呢件蛋糕唔會好似一般loaf cake咁油膩, 裡面有大量葵花籽仁同杏仁片, 反而紅莓較少. 食完成個人當堂醒晨晒!
2004-05-30 15 浏览
順手又買包黃金脆,俾錢果陣發現原來買滿廿蚊,再加5蚊就可以換把切麵包刀。問阿姐拿來看,把刀都幾正,五蚊一把絕對超值,如果唔係要直接北上一定換番把。黃金脆七蚊一包,但就唔係好脆,味道都不錯,但懷疑再擺多一陣就會完全變腍。
2004-05-18 26 浏览
嘻嘻, 媽咪上個禮拜買左個栗仁檸檬muffin. 呢度o既muffin唔油, 幾鬆身! 而且會食到一d栗子碎,好得意呀!我好鍾意栗子味嫁!所以我覺得好好味呀!
2004-05-02 17 浏览
以前在北角住的時候已經成日來買麵包,呢度的基本幾款麵包如方包及法包都做得不錯,像Cathie所言,連堅道的il Bel Paese都賣呢度的麵包,可見有水準。今日同老婆食完札幌拉麵,幾滿足。之後再去德興隆食碗炭燒豆腐花,再來這裡買幾個法包明天煮西餐。大大個黑麥法包11蚊5角,當然比il Bel Paese平好多;另外亦買了提子燕麥曲奇同果仁曲奇,另外亦買了一包蜜糖爆谷球。回到家裡用我的旅行Bialetti泡了兩杯Illy的espresso吃曲奇餅,提子燕麥曲奇非乾身,不太甜淡淡牛油香,幾好味但就無咩燕麥的口感及味道,8蚊半一包有5塊,幾抵食;果仁曲奇就偏乾身,粒粒果仁亦有半油香,都係咖啡良伴,呢個一包有七塊,更抵;蜜糖爆谷球係一個以爆谷完成的球体,幾得意,味道甜甜的,我估小朋友最鐘意,8蚊3個,幾經濟。出面陽光普照,一路嘆咖啡,一路吃曲奇,一路分享食的評語,一樂也。
2004-04-15 17 浏览
尋日朝早買左呢度o既香蕉loaf cake做早餐. $10一slice, 價錢中上.個loaf cake唔油,中間有好多唔同種類o既果乾同乾果.香蕉味勁重,不過陣味重到有d假,相信佢落左勁多essence.
2004-04-04 18 浏览
好食, 不過好油好油酥餅好鬆化, 裡面不過不失
好食, 不過好油好油
酥餅好鬆化, 裡面不過不失
2004-03-25 21 浏览
呢間面包舖雖然o係街市隔離,個樣都唔似好高級咁, 但係就連半山堅道好出名o個間意大利食品店都入佢o既面包嫁!由於媽咪o係附近返工,所以成日都會買佢o既面包返屋企.我最鍾意食佢o既英式方包,比坊間o既細同薄,好軟熟,唔錯嫁!