2008-06-08 21 浏览
員工招積 ( 細聲問人,但大聲喝人 )用料非正式 ( 柴魚 代 木魚 )八瓜魚的"色"做法港式 ( 椰菜 " 沙律醬 " 芥辣醬 "西芹 )味道遜色 ( 怪味" 燒汁味啖 )唉~~"浪費了史迪妻胃容量便宜莫貪築地始終係你好 >3<
員工招積 ( 細聲問人,但大聲喝人 )
用料非正式 ( 柴魚 代 木魚 )
八瓜魚的"色"
做法港式 ( 椰菜 " 沙律醬 " 芥辣醬 "西芹 )
味道遜色 ( 怪味" 燒汁味啖 )

唉~~"
浪費了史迪妻胃容量
便宜莫貪
築地始終係你好 >3<
2008-05-03 15 浏览
每次經過都要食既小丸子.價錢比築地平.但因為客人多.所以小丸子非常新鮮!我唔中意落芥辣.咁先食得出佢個沙律醬有幾特別.抵食!
每次經過都要食既小丸子.
價錢比築地平.
但因為客人多.
所以小丸子非常新鮮!
我唔中意落芥辣.
咁先食得出佢個沙律醬有幾特別.
抵食!
旺角小食店數量不少,而有賣章魚小丸子的也不少,競爭都幾大。以日船這打正旗號賣章魚小丸子的小食店,理應有較好的水準吧?去到通常也有不少人在排隊,因為始終較便宜($13 6粒),吃完也有飽肚感覺,所以市場是有的。今次沒有要芥辣醬,只下了蛋黃醬。吃落熱辣辣,外層不算很脆口,而內裡加了些甚有咬感的椰菜粒,給人的感覺不錯,但未叫做好食,不過粒章魚已經叫做有少少咬口...平平地,都吃得過既。如果冇乜錢食築地,都會黎Encore既...

今次沒有要芥辣醬,只下了蛋黃醬。

如果冇乜錢食築地,都會黎Encore既...
2008-04-04 18 浏览
落旺角諗住食下章魚丸...去完築地, 見日船openrice 總分3.54 笑臉78個就試埋~都幾多人排隊喎, 不過好快就到我~個包裝幾好, 方便外帶d 章魚丸都係即製啦~咬落口感雖然可以叫豐富, 但用料真係... 築地會好d雖然我唔鍾意日船果d 菜多章魚極少, 但今次味道反而係日船好d anyway, 都係不濟(但$13 / 6粒我接受到)環境: 完全係路邊位, 不過樓面尚算ok味道: 普普通通啦服務: 態度ok~ 次次逐個問駛唔駛加/唔加咩醬抵食: $13 / 6粒都係算ok乾淨: 間鋪同d檯都近後欄, 檯面又多垃圾
落旺角諗住食下章魚丸...

都幾多人排隊喎, 不過好快就到我~
個包裝幾好, 方便外帶

d 章魚丸都係即製啦~
咬落口感雖然可以叫豐富, 但用料真係... 築地會好d

anyway, 都係不濟(但$13 / 6粒我接受到)

環境: 完全係路邊位, 不過樓面尚算ok
味道: 普普通通啦
服務: 態度ok~ 次次逐個問駛唔駛加/唔加咩醬
抵食: $13 / 6粒都係算ok
乾淨: 間鋪同d檯都近後欄, 檯面又多垃圾
2008-04-03 5 浏览
落旺角諗住食下章魚丸...

都幾多人排隊喎, 不過好快就到我~
個包裝幾好, 方便外帶

d 章魚丸都係即製啦~
咬落口感雖然可以叫豐富, 但用料真係... 築地會好d

anyway, 都係不濟(但$13 / 6粒我接受到)

環境: 完全係路邊位, 不過樓面尚算ok
味道: 普普通通啦
服務: 態度ok~ 次次逐個問駛唔駛加/唔加咩醬
抵食: $13 / 6粒都係算ok
乾淨: 間鋪同d檯都近後欄, 檯面又多垃圾
2008-03-30 13 浏览
自閉後到西洋菜取回修理好的相機,五時多仍未食午餐,路過便排隊買盒八爪魚丸。先食一粒八爪魚丸,外微脆,內裡有頗多椰菜餡,八爪魚粒也大粒,但食落較硬。惜自第二粒起外已變腍,但內裡椰菜餡依然多,食落沒有粉同糊口的感覺。加上木魚乾、沙律醬、芥末醬、燒汁,燒汁稍嫌甜,芥末醬不太辣,但攻鼻,不要下比較好。這裡比起金雞分店較好,但始終個人較喜歡築地的。

這裡比起金雞分店較好,但始終個人較喜歡築地的。
2008-03-21 10 浏览
21/3/2008每次去旺角都會食呢間o既章魚小丸子不過好似冇以前咁好味兩年前第一次食係好好味一試難忘但依家o既味道遜色了不過...我依然會繼續光顧
21/3/2008
但依家o既味道遜色了
不過...
我依然會繼續光顧
2008-03-11 11 浏览
以前未試過日船八爪魚丸一直都去築地, 不過廿幾蚊得六粒都幾貴有次經過依頭, 見到$12六粒試試無妨點知一試, 我和親的就變了粉絲了!雖然加了價, $13六粒真係平好多而且都好好味呢! 料都幾多醬汁幾襯平時食開肥媽轉角個間感覺依間好似好味d, 多人排隊d如果可以做到即叫即煮熱辣辣食就ichiban!
以前未試過日船八爪魚丸

一直都去築地, 不過廿幾蚊得六粒都幾貴

有次經過依頭, 見到$12六粒試試無妨

點知一試, 我和親的就變了粉絲了!

雖然加了價, $13六粒真係平好多

而且都好好味呢! 料都幾多醬汁幾襯

平時食開肥媽轉角個間

感覺依間好似好味d, 多人排隊d

如果可以做到即叫即煮熱辣辣食就ichiban!

日船八爪魚丸
2008-02-25 13 浏览
其實呢間都沒什特別呀,章魚都幾細粒的.不過點都好過尖沙咀Citysuper foodcourt那間,那兒要$23/6pcs.
2008-02-09
我買左一盒食!但係唔知係唔係天氣凍,而且擺得太耐,食既時候係室溫既溫度!味道其實唔係差,我鍾意佢既沙律醬,加埋好似有生命會郁既木耳,味道唔錯!但係唔熱邊好食呢?
我買左一盒食!

但係唔知係唔係天氣凍,而且擺得太耐,食既時候係室溫既溫度!

但係唔熱邊好食呢?
2008-01-26
它的小丸子在香港黎講真係算唔錯~不是第一就是第二~起碼不會有吃麵粉的感覺~難得的是~它竟然有<<炸燒賣>>~這是我的童年小吃~但那店摺左之後就再搵唔到有炸燒賣吃~如今見到立即一試~!!即叫即炸~但不知是不是個呀姐掛住吹水~炸得太乾身~真係試一次就夠~~最抵讚既就係口味多左~鋪隔離都多左d 桌俾人食~

難得的是~它竟然有<<炸燒賣>>~

最抵讚既就係口味多左~鋪隔離都多左d 桌俾人食~
OK
2008-01-25 13 浏览
想食吓八爪魚丸,我唔係經常食,但係咁多人鍾意既野梗要試!今日買左一盒食,食落味道一般,內裹滑潺潺.,感覺好怪!記得自己喺日本大板食過一次,是較乾身的,個皮都會脆一點…因為自己唔算太識食,所以唔敢俾喊面,改以ok取代!
想食吓八爪魚丸,我唔係經常食,但係咁多人鍾意既野梗要試!

因為自己唔算太識食,所以唔敢俾喊面,改以ok取代!
2008-01-24 7 浏览
昨晚出旺角想買波鞋,點知無哂貨(還差d比潮x特區一樓某間波鞋黑店騙了),心情很差,所以一定要掃下街慰藉一下創傷了的心情...這條街真係喜歡掃街人士的天堂呢,我去到真係睇到花多眼亂,本來想食串牛什做序幕,點知真係people mountan people sea呀...好似免費一樣,由於群情太洶湧關係唯有再往前行啦,終於到達了...排我前面都有3,4個人所以都等咗5分鐘,雖然係即刻整但並唔似得築地嗰d咁熱辣辣,個皮小小脆口加上木魚口感不錯,如果個醬唔好咁甜仲好,咁嘅價錢算係咁啦...^^ps.沿途見到有炸皮旦買,唔知多唔多人食呢,因為睇落好似好"漏"咁...???

2008-01-11 8 浏览
我間唔中經過旺角都會買黎食.真係好好味, 其實脆就唔係話好脆,因為有燒味查左係面..但我覺得好ok! 沙律醬+wasabi醬真係好正!不過美中不足就係章魚得一粒,仲要好細粒.ps 果度有個員工笑容好親切,幾靚仔.
我間唔中經過旺角都會買黎食.
真係好好味, 其實脆就唔係話好脆,
因為有燒味查左係面..
但我覺得好ok!
沙律醬+wasabi醬真係好正!

不過美中不足就係章魚得一粒,
仲要好細粒.

ps 果度有個員工笑容好親切,幾靚仔.
2008-01-07 18 浏览
都唔好食,咁多人讚,都唔知點解??皮唔脆!入面唔係好多料,章魚都好細粒..熱度都可以,服務一般!我會去築地銀座!
都唔好食,咁多人讚,都唔知點解??

皮唔脆!入面唔係好多料,章魚都好細粒..

熱度都可以,服務一般!

我會去築地銀座!