上星期日家庭樂,同咗屋企人去呢間位於旺角比較隱世嘅中菜館食晚餐。內裡環境有啲似懷舊嘅酒樓格局,門口位仲養住好多生猛海鮮,唔食返餐海鮮大餐對唔住自己🤤🌟 四人海鮮餐 $298/位據聞呢個套餐係呢度嘅高CP之選,人均$300左右就可以食咁多道餸,最緊要有海鮮食😆✨ 旺角六小福前菜係由六樣白灼嘅菜式揀四樣,我哋分別揀咗韭菜花、水魷魚、鮮粉腸同埋海蜇絲。當中最鍾意食嘅係海蜇絲,非常之爽口入味,店家仲會提供埋辣椒豉油,幾惹味!相比起胡椒豬肚雞湯,我哋都偏向飲啲清淡少少嘅湯,所以揀咗杏汁豬肺湯😗 佢個湯杏汁味都重,同埋帶少少清甜,而且每碗湯嘅料好多,非常真材實料!嚟到長輩們至愛嘅豆豉果皮蒸鮑魚,鮑魚用上南非鮑,食落較爽口彈牙,但又唔會太過靭,滿滿嘅豆豉同果皮瞬間增加咗鮑魚嘅鮮味😋嚟到我最愛嘅菜式😚 粉絲份量好多,再加上滿滿嘅蒜蓉,超級入味✨ 而元貝幾大粒下,蒸得剛好,食落好鮮甜,配埋蒜蓉一齊食更惹味🤤我哋見加$100就有龍蝦食,於是就轉左呢個粉絲煲!粉絲同樣好似唔使錢咁落好多,食落帶有白胡椒嘅香味,而龍蝦則炒到好有鑊氣😋 咁啱食到隻箝,啖啖肉,好鮮味!雖然只係得一人一隻,但就咁睇相都知隻蝦有幾大隻

🌟 四人海鮮餐 $298/位

✨ 旺角六小福

白灼海蜇絲
白灼韭菜花
白灼鮮粉腸
白灼水魷魚

白胡椒龍蝦粉絲煲

翡翠金沙蝦球
雖然只係得一人一隻,但就咁睇相都知隻蝦有幾大隻😝 外皮夠薄,炸到好脆,而且充滿住蛋黃香!而蝦身好結實,爽口彈牙,最緊要係真係好大隻😎 如果佢啲蛋黃流心啲就更加正!

薑蔥霸王雞
除咗靚海鮮之外,仲有隻霸王雞🐥 雞肉好嫩滑,完全唔鞋,加上勁多蔥絲,可以減低油膩度,如果啲雞再入味啲就perfect啦!

精美私房甜品
雖然食到好飽,但係甜品係另一個胃!綠豆沙入面綠豆都唔少,煲到幾腍身下,係綿綿哋嘅口感,甜度適中,為呢一頓晚飯做一個完美嘅終結。

總括而言,今餐非常豐盛,啲海鮮新鮮生猛,而且價錢合理,想食嘅朋友仔記住啦,星期日至四先有呢個套餐㗎咋😉

白灼海蜇絲
白灼韭菜花
白灼鮮粉腸
白灼水魷魚
白胡椒龍蝦粉絲煲
精美私房甜品
同朋友去食海鮮,有意外驚喜!🥰海鮮好新鮮,感覺冇味精!六小福前菜好特別😋我地叫咗個6人餐,超級豐富!有六小福前菜,湯🍲,扇貝,鮑魚,魚🐟,雞🐔仲有龍蝦🦞。最後仲有甜品個白胡椒龍蝦煲好惹味,職員仲話其實可以轉芝士🧀龍蝦嘅欣賞佢哋啲套餐實惠又抵食!😋服務員態度友善,認真推介,好專業見到有個疑似老闆的男人,落場親手招呼客人🤩餐廳近旺角地鐵站和旺角東火車站,交通方便。對面又有地方泊車🚙🚗我覺得係海鮮🦀🦐🦞🐟愛好者飯聚之選,值得一試👍🏻
同朋友去食海鮮,有意外驚喜!🥰
海鮮好新鮮,感覺冇味精!
六小福前菜好特別😋

我地叫咗個6人餐,超級豐富!
有六小福前菜,湯🍲,扇貝,鮑魚,
魚🐟,雞🐔仲有龍蝦🦞。最後仲有甜品
個白胡椒龍蝦煲好惹味,職員仲話其實可以轉芝士🧀龍蝦嘅

欣賞佢哋啲套餐實惠又抵食!😋

服務員態度友善,認真推介,好專業
見到有個疑似老闆的男人,落場親手招呼客人🤩

我覺得係海鮮🦀🦐🦞🐟愛好者飯聚之選,值得一試👍🏻
2022-10-09 1412 浏览
一行四人去食晚飯,揀左間裝修看似有歷史嘅中菜館。中菜館環境都幾舒適,店員又有禮,有選擇困難症嘅可以好似我哋咁點選套餐:🦞旺角四人海鮮餐($298/位).🥢旺角六小福六款前菜中可自選四款,揀咗白灼韭菜花、白灼海蜇絲、白灼水魷魚及白灼鮮粉腸,簡單蘸配豉油等調味料,味道已不錯😌🥢杏汁花膠豬肺湯杏汁味又香又濃,花膠及豬肺養顏且潤肺,女士飲就最啱😌🥢豆豉果皮蒸南非鮑魚鮑魚有經過洗刷,火候又拿捏得好好,口感軟腍有嚼勁,而且豆豉及果皮味道好香😌🥢蒜蓉粉絲蒸日本元貝蒜蓉勁多,粉絲及元貝均帶好香蒜味,食落好惹味,元貝又蒸到啱啱好,口感鮮嫩多汁😋🥢白胡椒粉絲龍蝦煲(全單+$100)賣相吸引,龍蝦啖啖肉,粉絲帶濃郁白胡椒香及龍蝦味,食落好惹味,大家都爭住食😆🥢翡翠金沙蝦球蝦球好大隻,外層包住香脆鹹蛋黃,外脆內彈牙好好食😋另配西蘭花可減輕膩感。🥢薑蔥霸王雞霸王雞肉質嫩滑,最鍾意伴蔥絲同食😌🥢精美私房甜品飯後甜品係綠豆沙,味道唔太甜,食多碗都仲得😆

🦞旺角四人海鮮餐($298/位)
🥢旺角六小福

🥢杏汁花膠豬肺湯
杏汁味又香又濃,花膠及豬肺養顏且潤肺,女士飲就最啱😌

🥢豆豉果皮蒸南非鮑魚

🥢蒜蓉粉絲蒸日本元貝

🥢白胡椒粉絲龍蝦煲(全單+$100)

🥢翡翠金沙蝦球

🥢薑蔥霸王雞
霸王雞肉質嫩滑,最鍾意伴蔥絲同食😌

🥢精美私房甜品
飯後甜品係綠豆沙,味道唔太甜,食多碗都仲得😆
2022-10-08 121 浏览
嗰日我哋一班朋友準備去旺角麥花臣場館睇演唱會,所以就決定喺附近搵一間中菜,可以坐埋一圍食飯嘅。有朋友就介紹咗呢間旺角海鮮菜館。我仲有提前book位,所以去到唔駛等,即刻就可以入座。餐廳嘅裝修係有啲舊嘅,應該都開咗一段時間。侍應嘅服務都幾好。佢哋仲因為知道我哋要趕住睇演唱會,所以特別安排廚房幫我哋上菜上得快啲。我哋叫咗個餐超抵食!鮑魚、扇貝、龍蝦粉絲煲、炒蟹、雞、蔬菜,樣樣齊!真係超級抵食! 侍應姐姐仲提議我哋可以炒個麵開嚟撈炒蟹嘅炸蒜頭。所以我哋最後追加左個豉油王炒麵,係好食嘅。 性價比高,值得推介👍🏼
性價比高,值得推介👍🏼
2022-09-14
2022-10-08 84 浏览
旺角鬧市中也可以吃到新鮮的海鮮大餐‼️餐廳為米芝蓮星級班底‼️🌟 當晚所見不少食客都為老顧客,可見食物水準相當有保證‼️🙌🏻 ▫️旺角四人海鮮餐🦞🦐🦀會員價❥$𝟮𝟵𝟴/位 (原價$𝟰𝟮𝟴/位) 週日至週四供應~~~~~~~~~~~~~~~~❶旺角六小福🥢(六選四,另有白灼鮮豬脷、白灼鮮腸粉)⋄⋄白灼韭菜花⋄⋄白灼海哲頭⋄⋄白灼水魷魚⋄⋄白灼鮮豬肚四款前菜白灼後,裡面簡單地加了調味料‼️想更滋味的話不防加點餐廳的秘製辣椒油‼️😋▫️❷胡椒豬肚雞湯、杏汁花膠豬肺湯🥣⋄⋄胡椒豬肚雞湯有著胡椒微辣的口感,冬天來一碗一定很棒‼️💪🏻⋄⋄ 杏汁花膠豬肺湯奶白色的杏汁湯氣味清新(不像平時吃甜水那般濃郁),很滋潤呀‼️💋▫️❸蒜蓉粉絲蒸日本元貝🦪日本元貝份量頗大,鋪滿了蒜蓉粉絲,撒上蔥花,很鮮甜喔‼️😻▫️❹豆豉果皮蒸南非鮑魚🥢爽口彈牙,肉質很嫩‼️😚▫️❺油浸/清蒸虎杉斑🐠清蒸吃得多,這次選了油浸‼️魚肉炸得有點脆口,但仍品嚐到它的鮮味‼️👅 令人吃不停口‼️👏🏻▫️❻翡翠金沙蝦球🦐蝦球裹滿了鹹蛋黃,看著都覺得邪惡‼️😈 Q爽的蝦肉滿嘴鹹蛋黃的香氣,很美味‼️🤩 ▫️❼薑蔥霸王雞🐥肉質嫩滑不韌‼️夾著伴碟的蔥絲一齊吃,不錯呀‼️😚▫️❽甜品🍭有薏
旺角四人海鮮餐🦞🦐🦀
會員價❥$𝟮𝟵𝟴/位 (原價$𝟰𝟮𝟴/位)
週日至週四供應
~~~~~~~~~~~~~~~~
❶旺角六小福🥢
(六選四,另有白灼鮮豬脷、白灼鮮腸粉)
⋄⋄白灼韭菜花
⋄⋄白灼海哲頭
⋄⋄白灼水魷魚
⋄⋄白灼鮮豬肚

▫️
❷胡椒豬肚雞湯、杏汁花膠豬肺湯🥣

❸蒜蓉粉絲蒸日本元貝🦪
日本元貝份量頗大,鋪滿了蒜蓉粉絲,撒上蔥花,很鮮甜喔‼️😻

❹豆豉果皮蒸南非鮑魚🥢
爽口彈牙,肉質很嫩‼️😚

❺油浸/清蒸虎杉斑🐠

❻翡翠金沙蝦球🦐

❼薑蔥霸王雞🐥
肉質嫩滑不韌‼️夾著伴碟的蔥絲一齊吃,不錯呀‼️😚

甜品🍭
有薏米、蓮子、百合等食材,甜甜地很滋潤‼️😋
2022-10-07 79 浏览
兩個人想食頓海鮮餐,基本人均消費4-500蚊走唔甩~比我發現到旺角有間小店 #旺角海鮮菜館 有專做人均海鮮餐嘅餐單~平日每人只需$298 (另加1)閒日一至四二人 海鮮套餐假日加$100~旺角六小福 (6選2)白灼鮮豬脷唔乾柴,質地唔錯!白灼鮮魷 爽彈有口感!湯品杏汁花膠豬肺湯比較特別多了菜膽,另有花膠更滋補!胡椒豬肚雞湯胡椒味濃郁,豬肚嫩滑油浸/清蒸虎杉 (轉龍蝦🦞十$100)店員推介油浸,果然無介紹錯!炸得香口,外脆內嫩滑,肉質亦非常緊緻!蒜蓉粉絲蒸日本元貝元貝肉鮮甜,粉絲惹味豆豉果皮蒸南非鮑魚豆豉蓉好香,南非鮑魚軟熟鮮味翡翠金沙蝦球 黃金外衣包裹住零死角,超大隻蝦球爽彈紮實自家製紅豆沙真材實料,唔太甜!
兩個人想食頓海鮮餐,基本人均消費4-500蚊走唔甩~

閒日一至四二人 海鮮套餐
假日加$100~

旺角六小福 (6選2)

白灼鮮豬脷
唔乾柴,質地唔錯!

白灼鮮魷
爽彈有口感!

湯品

杏汁花膠豬肺湯
比較特別多了菜膽,另有花膠更滋補!

胡椒豬肚雞湯
胡椒味濃郁,豬肚嫩滑

油浸/清蒸虎杉 (轉龍蝦🦞十$100)
店員推介油浸,果然無介紹錯!
炸得香口,外脆內嫩滑,肉質亦非常緊緻!

蒜蓉粉絲蒸日本元貝
元貝肉鮮甜,粉絲惹味

豆豉果皮蒸南非鮑魚
豆豉蓉好香,南非鮑魚軟熟鮮味

翡翠金沙蝦球
黃金外衣包裹住零死角,超大隻蝦球爽彈紮實

自家製紅豆沙
真材實料,唔太甜!

2022-10-04
好耐冇食海鮮喇,係網上睇到旺角海鮮菜館口碑唔錯,今晚同父母黎試下佢地海鮮質素🐟🐟去到時見到門面估計佢地都有一定歷史🤭餐廳環境符合一般中菜廳格局,提供約5️⃣0️⃣個座位,整體感覺乾淨衛生❤️店員們有禮貌,老闆娘親切友善👍🏻上菜前先奉上一小碟花生及每人一小碗辣椒豉油,仲有公筷同公羹🫶🏻點左個三人海鮮餐,每位$2️⃣9️⃣8️⃣ (另收茶位,茶芥及加一服務費)已包括前菜,湯品,海鮮同甜品==========🔹前菜:白灼韮菜花菜花好新鮮嫩口,完全冇渣只以少量豉油調味,食到食物原味道👍🏻==========🔹前菜:白灼海哲絲海哲切得好粗身,口感爽彈,調味恰到好處不過鹹😋==========🔹前菜:白灼鮮豬肚豬肚洗得好乾淨冇異味,豬肚口感爽滑,爸爸勁讚😆==========🔹杏汁豬肺湯每人一盅,每碗湯都有兩條菜膽,兩件豬肺及一件魚肚杏汁味非常香濃美味,調味剛好不過鹹菜膽新鮮嫩口🫰🏻==========🔹清蒸虎杉斑目測最少超過一斤的🐟,加上大量香口的蔥白魚肉雪白,食落非常驚喜,口感嫩滑彈牙,魚味重而不腥,食得出好新鮮🥰而且師傅功夫好到家,將魚蒸到剛剛離骨僅僅熟,掌握到咁好的蒸魚時間應該係好有經驗👏🏻蒸魚豉油不過鹹,更能
去到時見到門面估計佢地都有一定歷史🤭
店員們有禮貌,老闆娘親切友善👍🏻
🔹前菜:白灼韮菜花
菜花好新鮮嫩口,完全冇渣
只以少量豉油調味,食到食物原味道👍🏻
🔹前菜:白灼海哲絲
海哲切得好粗身,口感爽彈,調味恰到好處不過鹹😋
🔹前菜:白灼鮮豬肚
豬肚洗得好乾淨冇異味,豬肚口感爽滑,爸爸勁讚😆
🔹杏汁豬肺湯
每人一盅,每碗湯都有兩條菜膽,兩件豬肺及一件魚肚
杏汁味非常香濃美味,調味剛好不過鹹
菜膽新鮮嫩口🫰🏻
🔹清蒸虎杉斑
目測最少超過一斤的🐟,加上大量香口的蔥白
蒸魚豉油不過鹹,更能帶出魚的鮮味
爸爸媽媽表示非常滿意💯
🔹豆豉果皮蒸南非鮑魚
大量的豆豉鋪面,好香口,果皮味反而唔算好重
鮑魚新鮮黏殼,口感夠滑夠彈牙😉
🔹蒜蓉粉絲蒸日本元貝
海量的蒜蓉及粉絲,調味同樣恰到好處
蒜蓉極香,粉絲掛哂汁好好味
平時係出面間中食到粉絲會乾會硬,但呢度完全冇呢種感覺,粉絲夠軟身濕潤又不過腍👍🏻
元貝係完全黏殼,要花點力量及時間先可以將佢同殼分離,證明元貝極新鮮
元貝鮮味十足,肉質有咬口😋
🔹薑蔥霸王雞
以大量蔥白鋪面,不過就唔係好覺有薑😅
雞肉嫩滑,有口感的肉質👍🏻
如果雞味再重一點會更理想😝
🔹上湯浸時蔬
加上蒜粒,杞子,芹菜的上湯菜心,絕不馬虎
菜心鮮嫩冇渣,有淡淡的菜味,上湯夠鮮甜
🔹精美私房甜品
每人一碗的番薯糖水,薑湯略甜,番薯質素正常🆗
==========
整體用餐體驗很滿意,大部分食物質素都係水準以上,食材新鮮,廚師技巧到家,老闆娘好客🫶🏻
埋單$1️⃣0️⃣5️⃣1️⃣,以呢個質素海鮮餐黎講都幾抵食🤩
下次會再黎試下龍蝦餐😺
  • 杏汁燉豬肺湯
  • 白灼韮菜花
  • 白灼海哲絲
2022-10-04 61 浏览
好耐無同屋企人出街食飯,所以就搵左一間專食海鮮既中餐廳,食左好多海鮮🤩 咁岩4個人,所以就嗌左個「旺角四人海鮮餐」,有前菜四款、燉湯、鮑魚、元貝、虎杉斑、金沙蝦球、霸王雞仲有甜品😋前菜六選四😬燉湯揀左杏汁花膠豬肺湯,好清香既杏仁味!另外仲有胡椒豬肚雞湯,屋企人都話吾錯😉豆豉果皮蒸南非鮑魚蒸得岩岩好,口感超嫩!👏🏻大大隻既蒜蓉粉絲蒸元貝份量好足,好鮮甜!😚油浸虎杉斑炸得好香口,啖啖肉好好味🤩翡翠金沙蝦球好大隻,蝦球痴晒咸蛋黃,好邪惡🤭因為太飽既關係,薑蔥霸王雞已經食吾落了🤣 屋企人話雞肉好滑身😋最後食埋糖水,大滿足🤩下次要再黎😙

前菜六選四😬

豆豉果皮蒸南非鮑魚蒸得岩岩好,口感超嫩!👏🏻

大大隻既蒜蓉粉絲蒸元貝份量好足,好鮮甜!😚

油浸虎杉斑炸得好香口,啖啖肉好好味🤩

翡翠金沙蝦球好大隻,蝦球痴晒咸蛋黃,好邪惡🤭

最後食埋糖水,大滿足🤩下次要再黎😙
2022-10-03 52 浏览
旺角有水準中餐廳ꕀꕀ⇢旺角海鮮菜館總會經過但從來未食過位於Moko商場附近ꕀ旺角天橋下面的旺角海鮮菜館裝修很有歷史是很傳統的菜館店ꔐ閒日二人海鮮餐($298/位)ꔅ白灼海蜇|ꔅ白灼魷魚海蜇同魷魚白灼完拌上麻油醬油海蜇非常爽口而水魷魚很厚切ꕀ爽嫩彈牙ꔅ杏汁花膠豬肺湯白雪雪的杏汁湯淡淡的杏仁味順滑又滋潤ꕀ而且非常足料ꔅ豆豉果皮蒸南非鮑鮑魚蒜得剛剛好厚肉而且彈牙豆豉同果皮這組合很可以ꔅ蒜蓉粉絲蒸日本元貝最愛蒜蓉粉絲香濃惹味ꕀ 元貝新鮮爽嫩ꔅ翡翠金沙蝦球超大隻金沙蝦金沙咸蛋黃醬非常香口炸到酥脆的外層蝦肉非常彈牙ꕀ啖啖肉ꔅ清蒸虎杉斑虎杉斑份量十足ꕀ魚肉很厚而且嫩滑本身就很喜歡酒家的蒸魚其醬油香很難模仿醬油配上蔥香ꕀ絕對有提鮮作用ꔅ 是日甜點|薏米糖水絕對不馬虎薏米煮到軟腍綿爛飯後來一配很舒服另收茶位 ($15/位)及 茶芥花生 ($16)¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩門面不起眼但食物質素很有水準是我近期食過最推薦的而且以海鮮菜館來說價錢絕對公道!
旺角有水準中餐廳ꕀꕀ⇢旺角海鮮菜館

總會經過但從來未食過
位於Moko商場附近ꕀ旺角天橋下面的
旺角海鮮菜館
裝修很有歷史
是很傳統的菜館店

ꔐ閒日二人海鮮餐($298/位)
ꔅ白灼海蜇|ꔅ白灼魷魚

ꔅ 是日甜點|薏米糖水
絕對不馬虎
薏米煮到軟腍綿爛
飯後來一配很舒服

另收茶位 ($15/位)及 茶芥花生 ($16)
¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩
門面不起眼
但食物質素很有水準
是我近期食過最推薦的
而且以海鮮菜館來說
價錢絕對公道!
2022-09-21 186 浏览
經常經過這餐廳,門口寫住有米之蓮推介,一直到昨天可進去試吓菜。內部地方不大,屬中型食肆,但環境尚算乾淨衛生。幾個人沒點套餐,散叫了几個下飯菜,居然有啲驚喜。大大碟的小炒王,蝦干、魷魚、腰果等等,配合韮菜花,是下飯的首選。另外,滑蛋蝦是用大大隻的蝦球,沒有雪味,也是佳選。埋單不貴,人均消費大概二百多元,幾個成年男士都吃得很飽。總體來說,以水準和價值而言而言,是可以過關的。餐牌上還有不少小炒,以后還可以再試。

小炒王

蒜蓉蒸勝瓜
菜膽雞(半隻)
  • 滑蛋蝦仁
2022-09-05 291 浏览
I love to go to Wang Jiao Seafood for their cheap supper courses ranging from $498-$698. You may choose either crab, lobster or mantis shrimp, freshly caught from their fish tank. The course also included a bottle of complimentary Tsing Tao. Mantis Shrimp Course $498 We opted for the 避風塘 typhoon shelter style this time. So much chili and garlic. The shrimp meat was still soft and juicy. For the small dishes, we picked ork intestines and pork tongue. Both were so tender. I dipped their homemade c

避風塘瀨尿蝦

Mantis Shrimp Course $498

For the small dishes, we picked ork intestines and pork tongue. Both were so tender. I dipped their homemade chili sauce instead of soy sauce. So yum!

Stir-fired clams and fried noodles were full of wok hei and perfectly seasoned. Portions were big. More than enough for 2 people to share this course.
避風塘瀨尿蝦
2022-08-30 290 浏览
好耐冇去旺角海鮮菜館食避風塘嘢,去到先知原本佢嘅班底已經換左人,所以有少少擔心會唔會冇以前咁好食坐底先嚟支青島,用凍杯 serve 好細心!😍😍😍😍😍宵夜套餐好抵食,$498-$698,送一支啤酒,先有蟹/龍蝦/賴尿蝦,煮法可以自己揀,另外可以揀兩款小碟,我就最鍾意豬粉腸同埋豬脷,兩樣都夠晒淋,粉腸漲卜卜好夠粉,豬脷厚薄啱啱好,點埋佢個秘制辣椒油超級好佐酒😋😋😋😋😋豉油椒炒蜆炒得啱啱好唔啲肉縮晒,調味亦唔會太咸😋😋😋😋豉油王炒麵大大碟😋😋😋😋最後炒麵同炒係食唔曬打包😅😅😅

坐底先嚟支青島,用凍杯 serve 好細心!😍😍😍😍😍

豉油椒炒蜆炒得啱啱好唔啲肉縮晒,調味亦唔會太咸😋😋😋😋

豉油王炒麵大大碟😋😋😋😋

最後炒麵同炒係食唔曬打包😅😅😅
2022-08-22 345 浏览
當晚在旺角海鮮菜館🧜🏻‍♀️食到一餐豐富又美味的食物😍呢度嘅環境有點懷嘅感覺,好有人情味Feel,食物方面我們點了白胡椒龍蝦粉絲煲,海鮮荷葉籠仔蒸飯、特色酸菜魚、薑蔥肉蟹陳村粉等全部都好Yummy Yummy🥰😋真係開心難忘嘅一晚👍🏻👍🏻👍🏻
2022-08-15
  • 特色酸菜魚
  • 潮式炸蠔餅
  • 海鮮荷葉籠仔蒸飯
2022-07-11 770 浏览
星期日一家四口去食飯,諗住食海鮮,叫咗個2人海鮮餐再叫多3味餸,其實海鮮品種不算多,價錢亦偏貴,一路上菜都沒有問題,由於海鮮餐包咗金莎蝦球,我地又另加咗一碟黃金蝦球,等咗好耐都未有,再三追單,到第三次問,店員才告知剛才上的蝦球已合併了套餐和散叫的,其實不太合理,這個情況應該早點告知客人,而且要第三次催單才勉強揾個藉口說已上齊餸,令人反感。至於味道方面,扇貝味道鮮美,酥炸蠔香口,黃金蝦球雪蝦味重,炒蜆一般,價錢亦偏貴,茶葉用一般茶包,冇乜茶味,總括來說,唔會再有下一次。
2022-07-04 678 浏览
7大3小有兩個小朋友唔食嘢,所以叫左8個每人$428餐再加個乾燒伊麵。先嚟兩碟花生前菜$30之後頭盤6小碟,之後再上花膠猪肺湯,仲話送多隻龍蝦比我哋,芝士龍蝦伊麵同粉絲焗龍蝦。D龍蝦好細隻冇乜肉,切碎晒都唔知有幾多隻🤔D伊麵小到見唔到😅之後就上蒜蓉粉絲蒸扇貝同豆豉蒸鮮鮑。每人可以各一隻味道都Ok,跟著上左半隻霸王雞,我們8人竟然得半隻雞,媽媽話隻雞冇乜味,但我都覺得滑嘅。之前問我哋加唔加$150條魚轉油浸筍殼,但媽媽不想食炸所以冇加。點之睇返openrice條魚同二人餐差唔多😡但我們係叫$428X8人餐🙄,最後仲有菜同紅豆沙。家姐話碟菜少到攝牙罅😅除咗鮑魚同扇貝每人一隻之外,其他都貨不對版,埋單四千幾,唔覺得值四千幾蚊,原來茶錢佢計我哋十位$150,咁小孩要計都冇辦法,🤣不過最後連紅豆沙都唔記得影,最終大家得半飽😔

2022-07-02
庆祝纪念