2024-08-27 51 浏览
今天剛好看到starbucks的3款飲品做買一送一優惠:比利時朱古力鮮奶咖啡比利時朱古力咖啡星冰樂草莓松露朱古力忌廉星冰樂我選了最大杯裝的 草莓松露朱古力忌廉星冰樂底部有朱古力醬,面頭又有草莓脆脆,口感甜中帶一絲絲酸;草莓星冰樂很清甜,不過由於有朱古力醬,所以還是有一點偏甜,大家可以選走cream,會冇咁heavy
今天剛好看到starbucks的3款飲品做買一送一優惠:
比利時朱古力鮮奶咖啡
比利時朱古力咖啡星冰樂
草莓松露朱古力忌廉星冰樂

我選了最大杯裝的 草莓松露朱古力忌廉星冰樂
外卖自取
2024-03-03 401 浏览
🌟Starbucks Reserve嘅麥香雪漾冷萃咖啡Cold Brew Malt☕️🍦真係一次過滿足我兩個願望😆飲到香濃咖啡味之餘又食到雪糕沙冰🍨🍧🧊兩樣野擺埋一齊超夾好可惜唔係間Reserve都有得飲呢個🥺同埋宜家冇送塊朱古力🍫或者Biscoff餅☹️不過都唔會阻我去飲嘅耐唔耐獎勵吓自己嘅comfort food😙留意番如果想坐reserve bar一定要嗌reserve嘅item先可以呀😉
又食到雪糕沙冰🍨🍧🧊
兩樣野擺埋一齊超夾
好可惜唔係間Reserve都有得飲呢個🥺
同埋宜家冇送塊朱古力🍫或者Biscoff餅☹️
不過都唔會阻我去飲嘅
耐唔耐獎勵吓自己嘅comfort food😙
2024-02-28 187 浏览
这次新品喝的超级早!草莓醇香鲜奶抹茶🍓暖乎乎的草莓奶泡清爽又香醇,点热饮的话更是冰火两重天了。🍵下面是丝滑浓醇的抹茶牛奶,上面又是冰凉丝滑的奶泡,口感与温度的碰撞让他变得很丰富有层次,还清爽不腻💫我觉得挺好喝的,而且包装也好看,绿粉绿粉的,是春天的感觉呢
这次新品喝的超级早!
2024-01-24 159 浏览
When it comes to coffee, I'm always up for trying something new, so I went for Starbucks' Nitro Cold Brew. Let me tell you, it was like a revelation. The smooth, naturally sweet flavor was like a coffee dream come true. And then, I went all in and had it with a Double Chocolate Brownie. The fudgy, rich brownie paired with the smooth Nitro Cold Brew was like a match made for indulgence. It was like a reminder that sometimes, the best things in life are the simplest, and this combo was proof of that.
2024-01-14
  • Nitro Cold Brew
2023-12-31 190 浏览
呢次去到旺角嘅Starbucks,心情已經好開心🌞,因為知道自己可以飲到心水咖啡。直頭揀咗杯Venti caramel macchiato,呢個size對我嚟講啱哂,一試,立即覺得巴打巴手咁正!咖啡同焦糖嘅味道配合到唔錯,真係滑得嚟唔會膩口,一啖啖飲落去,舒服得滯。再嚟個cheese and mushroom pocket,一咬落去,熱辣辣嘅忌廉蘑菇味湧出,滿口嘅Cheese香,啫喱啫喱咁,我食得好滿足😍。之後再發現焦糖布丁芝士蛋糕,一見就心郁郁,馬上叫咗兩件,賣相吸引到停唔到眼。食落去,焦糖甜香得黎唔膩,同芝士香味真係合到唔得嘞,最後只能夠話:呢個味,百試百靚🍰!不過,喺美妙嘅食物背後,隱藏咗啲小遺憾。服務唔使講,有待改善咁話就夠哂,喺呢啲好地方,我真心希望服務員嘅態度都能keep住笑容,咁就完美嘞。喺享受之餘,希望下次去得時候,可以有更加愉快嘅整體體驗。

2023-12-09 194 浏览
今日去咗間街坊口碑載道嘅小店試吓。第一次嚟到,冇乜期待,但食完後,真係覺得自己撈到寶!🤩 首先,個皇牌蛋撻,鬆化得黎唔膩口🤤,蛋香濃郁,啖啖都食到心坎入面去!再講吓個叉燒酥,外皮層次感好,咬落去「鬆脆」兩字立即躍上腦海,入面嘅叉燒,甜中帶鹹,絕對好過市面上啲叉燒!食完既溫暖,仲停留喺我口腔。嚟到呢家店,香港人嘅飲茶情懷又提提我哋,原來最抵食嘅地方,往往就係最接地氣嘅地方。唔使浮誇,每一啖都係誠意滿滿。👌 有機會嘅話,我一定會再黎,因為我已經開始掛住嗰份家常嘅滋味。這家店真係值得推介!🥰

2023-11-24 170 浏览
呢度啲員工,可以講係我去過咁多間Starbucks最差,懶懶行咁。特別係個四眼魏仔,等佢整杯咖啡整左10分鐘,但中間係冇出過飲品。喺度行嚟行去掛住傾計。好彩呢度係大品牌,有啲咁嘅員工就真係倒米。其實呢間分店啲客多數都係一坐坐成幾個鐘,睇怕佢都唔會好多嘢做呀,打工打到咁就不如唔好做啦。唔明點解公司會忍受呢啲員工,做衰哂個品牌。平時幫襯開中環,Elements ,嗰度啲staff真係好好多。唔知係咪咁所以條懶精要喺呢間舖
2023-11-24
等候时间
10 分钟 (堂食)
2023-10-17 241 浏览
星巴克摩卡融合了浓郁的巧克力和浓缩咖啡的美味。它采用混合浓缩咖啡、牛奶和巧克力酱的配方,最后加上奶泡和巧克力粉点缀。摩卡饮品带来浓郁的巧克力风味,与咖啡的苦甜交融,让人享受一口口感丰富的美味。无论是早晨的能量补充,还是下午的小憩时光,星巴克摩卡都係我既首選。
2023-08-14 371 浏览
Starbucks 經常都會有期間限定既special drinks! 今次出左杏仁系列 Almond Butter Bliss 💡有日小編食完lunch 飽飽地 熱熱地 想飲清爽D 又吾想飲奶啡 但又想無咁寡就簡左呢款Almond Cream Cold Brew 烤杏仁忌廉冷萃咖啡 點知好驚喜!冷萃咖啡加左綿滑的杏仁忌廉泡沫係頂層,再加上糖衣杏仁脆粒😍飲落既有清爽冷萃咖啡但又有香滑既杏仁cream!無唸過唸兩樣加埋一齊會咁夾🤩

有日小編食完lunch 飽飽地 熱熱地 想飲清爽D
又吾想飲奶啡 但又想無咁寡
就簡左呢款Almond Cream Cold Brew
烤杏仁忌廉冷萃咖啡 點知好驚喜!

2023-05-23 668 浏览
天氣開始熱,又忍唔住要買杯凍嘢嚟飲吓。旺角手搖店唔少,但高質嘅唔多,見今日想飲咖啡,銀包又有張coupon 未用,所以嚟呢間用咗佢。佢個地點好易搵,家樂坊下面有條電梯落去,門口位就係。入面好大,燈光暗暗地,裝修幾型,仲有個coffee bar area。最後叫咗杯Iced Americano就走啦。呢杯Iced Americano 夏日飲好清爽,冰的比例剛剛好。比起奶啡也更能飲得出咖啡豆本來的味道,帶微酸,唔會令到個胃容易脹氣。順帶一提,本身諗住叫佢既Coffee of the Day 但只有熱飲供應。
天氣開始熱,又忍唔住要買杯凍嘢嚟飲吓。
佢個地點好易搵,家樂坊下面有條電梯落去,門口位就係。

2023-03-13 598 浏览
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕其實係叫左杯mango passion 沙杯,約左朋友,朋友未到,又想搵個地方坐低飲杯野,Starbucks絕對係一個好地方,杯野飲都幾好飲,又唔會太甜,推介🤤🤤🤤🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌕現場好乾淨,又超大,好多位,坐得好c服,chill下😎😎😎🎈服務:🌕🌕🌕🌕🌕Starbucks作為國際知名品牌,服務又點會差,signature 係杯野飲到寫你個名🤭🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕一定會la,特別係想搵個位坐下飲杯野😁😁😁
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕

🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌕
現場好乾淨,又超大,好多位,坐得好c服,chill下😎😎😎

🎈服務:🌕🌕🌕🌕🌕

🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕
一定會la,特別係想搵個位坐下飲杯野😁😁😁
2023-03-09 302 浏览
夜晚同朋友一齊,約咗其他人食人又未夠鐘,唔想周圍行,所以入嚟食少少嘢,我哋share咗一杯caramel frappuccino、一條肉卷同一件檸檬撻杯caramel frappuccino冰嘅份量適中,飲到碎冰,焦糖同咖啡味都夠濃,cream滑,肉卷整返熱,酥皮夠脆,肉餡又多又香,檸檬撻幾清新,夠酸,再少甜啲同撻皮脆返啲會好啲呢間starbucks都算大,環境都幾舒服,frappuccino質素唔錯,唔係間間starbucks都好飲

2023-02-22 252 浏览
朋友叫咗杯 朱古力咖啡拿鐵:我都試飲咗一啖,我同佢都覺得好飲,朱古力味偏重,輕微咖啡味,唔會太甜。面頭cream食/飲落都唔會好油膩。鮮奶抹茶(熱):我每次來星巴克,都叫呢個鮮奶抹茶,因為我唔飲咖啡,我隔咗一段時間冇飲,味道依然,好濃郁,唔苦澀。
朋友叫咗杯 朱古力咖啡拿鐵:
面頭cream食/飲落都唔會好油膩。

鮮奶抹茶(熱):
我每次來星巴克,都叫呢個鮮奶抹茶,因為我唔飲咖啡,
我隔咗一段時間冇飲,味道依然,好濃郁,唔苦澀。

2022-12-07 525 浏览
位於油麻地地庫的Starbucks是我最鍾意的coffee shop之一✨🤙🏻🤙🏻🤙🏻店舖面積很大,大部份時間都比較多人,尤其是假日,但是真的很喜歡到這裏📒📕📗📘最喜歡就是位於吧枱位置,一邊品嚐咖啡☕️一邊看看四周環境👀感覺好像身處於旅行當中✈️工作人員尚算細心,問一可以在吧枱前落order,不用專程排隊付款,當然不是每一次都可以到時看情況吧,但總算節省一點時間,而且可以快點享用美味的咖啡😍左:美式咖啡右:特濃焦糖鮮奶泡沫氫氣冷萃咖啡(個人口味走甜)另外配兩塊黑朱古力咖啡,怕苦的可以吃一口,但比較略為甜了一些

左:美式咖啡
右:特濃焦糖鮮奶泡沫氫氣冷萃咖啡(個人口味走甜)

右邊:特濃焦糖鮮奶泡沫氮氣冷率咖啡
右邊:特濃焦糖鮮奶泡沫氮氣冷率咖啡
2022-12-06 255 浏览
呢一間星巴克雖然都係其中一間非常之大型同埋旗艦嘅星巴克店,主要原因係因為佢有售賣一啲唔同咖啡豆同埋用唔同咖啡豆沖出嚟嘅手沖咖啡,得閒過嚟試吓唔同品種嘅豆同埋唔同品種嘅狗沖出嚟嘅咖啡都幾開心,而且喺手沖咖啡部嘅咖啡師態度都好好,有時會細心咁介紹咖啡嘅來源同埋咖啡嘅口感,但係相反另一方面普通咖啡吧嗰邊嘅職員嘅態度就比較差,想問佢攞返張單攞返個Wi-Fi密碼佢哋都拒絕,而且出嘢飲嘅時候亦都冇注意到枱面嘅整潔度,坐嘅話又唔係話太好坐,所以都好少嚟。