2024-01-17 84 浏览
一天辛勞過後,比起在嘈雜酒吧的歡樂時光,我更喜歡與三兩知己去居酒屋、在寧謐悠閒的環境下淺酌歡聚。店中的食客普遍都是女士和白領,比酒吧坐得舒適而不雜亂,難怪位置偏僻生意卻不錯。外觀雖單調,味道卻有驚喜。蕃茄新鮮爽甜,梅子的甜味全滲進果肉中,每一口都水潤爆汁,香甜中夾雜微酸,清新開胃。居酒屋常見的一道酒餚,濃烈的鹹鮮中帶點微辣,餐廳貼心地隨碟伴上青瓜片和白蘿蔔蓉,將鹹度降低,蘿蔔也能去除口中的餘韻去品嚐下一道料理。燒物全部即叫即燒,由全生開始燒製,絲毫不乾瘪,肉質濕潤飽滿,外皮金黃焦香。雞頸肉吃起來像雞腿肉般,嫩滑卻沒有脂肪的油膩,豐腴而彈牙讓人忍不住一口接一口,只用了少量的淮鹽和胡椒,鹹香鹹香的,卻沒有遮蓋食材的鮮味。講究地選用了雞胸骨尖三角部份,形狀大吃起來更實在,比平常的雞膝骱位脆身而多了點韌勁,軟骨上黏附著雞胸肉,一道菜同時吃到骨肉兩種口感,非常豐富。一般居酒屋的豚肉都配以荔枝,包裹九條蔥食法又大大不同。九條蔥比往常看到的蔥蔥味更濃,口感有點像韭菜,爽脆吸汁力強,一口爆汁,油香和蔥香相得益彰,令香味進一步昇華。與豚肉卷不同的地方在於包裹的食材改用了京蔥,辣香更突出帶勁。蜜甜蜜甜的豬
梅子蕃茄

外觀雖單調,味道卻有驚喜。

燒明太子

雞軟骨

九條蔥豚肉卷

汁卷蔥牛肉卷

豬頸肉

蜜甜蜜甜的豬頸肉質充滿彈性,芥末的一小點輟提升肉香之餘又解膩,推薦。
帆立貝

柑桔大小的帆立貝,一口下去滿滿的幸福感。

這個是餐廳的新品,改用了御好燒醬汁,是一道健康版的章魚燒。
牛油果炸蝦卷
卷物很容易找得到,但好吃的卻不多。

這裡的卷物米粒能吃出經過調和的米醋香,微微的酸味配上紫菜、香脆炸蝦和油潤的牛油果,鮮、香、酸、甜,四種味覺衝擊充斥在口腔內,久久不散。
2024-01-16
梅子蕃茄
雞軟骨
九條蔥豚肉卷
豬頸肉
帆立貝
牛油果炸蝦卷
2024-01-16 41 浏览
星橋居酒屋🏮🪭去中環街市逛街,離開後走在走着就看到這間隱世居酒屋,氣氛一流,座位舒適。🏮松葉蟹膏蟹肉炒飯整體滿意,蟹高濃郁,新鮮松葉蟹鮮甜可見,只是米飯沒有用我喜歡的珍珠米😅🏮牛蒡片好特別的炸物,把牛蒡贊成像薯片一樣脆,口感一流。🏮燒明太子搞不過味道好濃,略鹹,搭配青瓜片和蘿蔔蓉就剛剛好。喜歡🏮煮牛筋非常之腍,又好入味,共度居酒屋可以食到咁樣嘅煮牛筋,廚師廚藝算唔錯!🏮雞翼燒得剛剛好,而且肉厚,但係調味仍然出色,證明呢間居酒屋有水準。🏮免治雞肉棒口口嘅免治牛肉加上濃郁嘅日本雞蛋,又係我喜歡嘅燒物。🏮九條蔥豚肉卷🫔同樣燒得好好,不過蔥嘅段落不夠鮮甜。🏮三文魚腩串燒得好好,又瞓咁樣消化真係好惹味。大愛!🏮汁燒蔥牛肉卷由於用醬汁醃製,牛肉好好味,仲要係啲蔥係鮮甜嘅。🪭整體嚟講,性價比十分高,值得再次光顧。
星橋居酒屋🏮

🏮松葉蟹膏蟹肉炒飯

🏮牛蒡片
好特別的炸物,把牛蒡贊成像薯片一樣脆,口感一流。

🏮燒明太子搞
不過味道好濃,略鹹,搭配青瓜片和蘿蔔蓉就剛剛好。喜歡

🏮煮牛筋

🏮雞翼

🏮免治雞肉棒
口口嘅免治牛肉加上濃郁嘅日本雞蛋,又係我喜歡嘅燒物。

🏮九條蔥豚肉卷🫔
同樣燒得好好,不過蔥嘅段落不夠鮮甜。

🏮三文魚腩串
燒得好好,又瞓咁樣消化真係好惹味。大愛!

🏮汁燒蔥牛肉卷
由於用醬汁醃製,牛肉好好味,仲要係啲蔥係鮮甜嘅。

🪭整體嚟講,性價比十分高,值得再次光顧。
2024-01-15 699 浏览
星橋居酒屋 地址:中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖放工當時要去happy hour食日本野啦🤣~免治雞肉棒🐔$58一層金黃色嘅外表非常吸引!免治雞肉質鮮嫩,啖啖肉🤩,加上佢啲蜜糖香甜味道和日本蛋黃汁,簡直係絕配,正😋。雞翼🐔$452隻炸雞翼,雞翼炸到金黃色,肉質嫩滑😝,一點都不油,再配上自家製醬汁,鹹鹹香香,真係幾好食,值得一試😎,正!汁燒蔥牛肉卷🐮$68估唔到汁燒蔥牛肉卷咬落去係咁Juicy☺️,肥牛片牛肉味又重又嫩滑,再夾埋入面啲香蔥夠哂清新夠惹味,正😜。雞皮餃子🥟$60超薄雞皮炸到金黃色再加上佢入面啲肉碎; 甘筍粒和自家製醬汁😏,啖啖都超香脆又多肉汁,酸酸地,好開胃呀,正😊。牛蒡片🐮$45牛蒡片質地軟身香脆,啖啖鮮味😋,送酒一流😍,正。豆腐沙律🥗$78先來沙律作為前菜,沙律擺放好有心思嘅感覺,超啱打卡😜。沙律好鮮而且啲豆腐味好突出好香好滑再配上餐廳嘅油醋汁味道酸酸甜甜好Match好開胃,正🤪。甜薯🫘$28即叫即焗連皮嘅日本甜薯,食落好煙煙靭靭又香甜😌,好有口感,正。雞肉大蔥$38雞肉肉質都幾嫩滑多汁,唔乾身🤪,再配搭起佢啲香蔥和自家濃郁嘅醬汁,都真係好好食😛,值得一試,正!油揚🍢
星橋居酒屋

地址:中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖

放工當時要去happy hour食日本野啦🤣~

免治雞肉棒🐔$58

雞翼🐔$45

汁燒蔥牛肉卷🐮$68

雞皮餃子🥟$60

牛蒡片🐮$45
牛蒡片質地軟身香脆,啖啖鮮味😋,送酒一流😍,正。

豆腐沙律🥗$78

甜薯🫘$28

雞肉大蔥$38

油揚🍢$38
一大串件炸豆腐,食落外脆內滑甜甜地,再加上面頭上啲蔥花和白芝麻粒☺️,好香口呀,正。

秋葵🍢$38
日本秋葵爽脆新鮮☺️。
2024-01-06 52 浏览
今天去了中環嘉咸街,一間隱蔽又裝修雅緻的日式居酒屋叫星橋居酒屋,牆身有d可愛繪畫,別具特色😃牛蒡片 $45每塊片也炸至香脆可口,送酒一流餐前小食😋炸日本川海老🦐 $68蝦干咬落好有嚼勁,十分有口感😚鷄翼🐔 $45鷄翼皮脆肉嫩,配上鹽燒,真係食到停不到口😝鷄心 $35口感Q弹嫩滑,味道不錯😛鷄尾 $39燒出來嘅香又juicy,腍腍軟軟😍鷄肝 $35肉質細嫩味甘,完全沒有腥味😙豬腸 $48豬腸腍滑軟身,又不失嚼勁,好味😋豆腐沙律 🥗 $78豆腐好軟滑,配上爽脆沙律菜,鲜甜車厘茄和粟米粒,口感豐富😋牛油果炸蝦卷🥑🍤 $118內裹也有好多配料,口感豐富,調味好好 賣相又靚,既有牛油果又有炸蝦,好正😍 Draft Beer 🍺 $88手工啤酒選了白桃口味,味道剛好,有清香白桃甜味😗Christmas Apple Pie🍹賣相吸引,係鷄尾酒混合蘋果果香,味道清新😝整體得分: 5/5味道: 5/5環境: 5/5🎇星橋居酒屋🎈中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖

牛蒡片 $45
每塊片也炸至香脆可口,送酒一流餐前小食😋

炸日本川海老🦐 $68
蝦干咬落好有嚼勁,十分有口感😚

鷄翼🐔 $45
鷄翼皮脆肉嫩,配上鹽燒,真係食到停不到口😝

鷄心 $35
口感Q弹嫩滑,味道不錯😛

鷄尾 $39
燒出來嘅香又juicy,腍腍軟軟😍

鷄肝 $35
肉質細嫩味甘,完全沒有腥味😙

豬腸 $48
豬腸腍滑軟身,又不失嚼勁,好味😋

豆腐沙律 🥗 $78
豆腐好軟滑,配上爽脆沙律菜,
鲜甜車厘茄和粟米粒,口感豐富😋

牛油果炸蝦卷🥑🍤 $118

Draft Beer 🍺 $88
手工啤酒選了白桃口味,味道剛好,有清香白桃甜味😗

Christmas Apple Pie🍹
賣相吸引,係鷄尾酒混合蘋果果香,味道清新😝

整體得分: 5/5
味道: 5/5
環境: 5/5

🎇星橋居酒屋
🎈中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖

一向對串燒印象一般,感覺食唔飽亦冇乜亮點。今晚在星橋吃到的令我相當有驚喜,我形容佢可媲美在日本吃過的串燒,令我對串燒的印象改觀了不少。店子不大以熟客為主,牆上的手繪畫成為焦點,因為有超多可愛的喵喵。系串燒未到前我哋一邊傾一邊食黒枝豆$38同平時吃到的枝豆味道差唔多,加左少少海鹽調味,密密拆好過引。燒鱈魚乾$48脆口小食,因為天氣凍我地以茶代酒,用茶送一樣美味。鷄軟骨$35名乎其實鷄軟骨,比平時吃到的大一陪,咬落也特別有口感,灑上小許黑椒更惹味。牛舌芯$58厚切我喜歡,燒至外面微脆但入口肉嫩夠稔,形成強烈反差,牛肉味又夠濃。推介 鷄翼 $45燒鷄翼冇人吾鐘意食,包括我,外皮焦香,微燶,鷄肉咸香,食得過。喜歡吃雞的我們還點了鷄肉大蔥$38、免冶鷄肉棒$58後者是每次吃串燒必食之物,因為喜歡啖啖肉,吃時點些日本鷄肉,令口感更滑更濃郁。唐揚鷄 $68 炸彈皮極薄,鷄肉超爆汁,鷄肉原汁原味,以往吃炸鷄九成會介損脷,今次冇發生,極度推介。油揚 $28以自家製麵豉醬淘上豆腐面燒香,最重是醬汁咸道控制得啱啱好,而且滲出淡淡的甜味,豆腐芯也嫩滑可口,出色!我們也點了幾款蔬菜平衡肉類的飽濟。甜薯 $28

系串燒未到前我哋一邊傾一邊食
黒枝豆$38

燒鱈魚乾$48
脆口小食,因為天氣凍我地以茶代酒,用茶送一樣美味。

鷄軟骨$35

牛舌芯$58

鷄翼 $45
燒鷄翼冇人吾鐘意食,包括我,外皮
焦香,微燶,鷄肉咸香,食得過。

喜歡吃雞的我們還點了
鷄肉大蔥$38、免冶鷄肉棒$58

唐揚鷄 $68

油揚 $28

我們也點了幾款蔬菜平衡肉類的飽濟。

甜薯 $28 、秋葵 $38 和
日本銀杏 $38
翠肉瓜 $28
當中以「翠肉瓜」最為出色,看似平平無奇,但一咬下是creamy 口感的翠肉瓜,只以小量海鹽調味更突出其清甜
完全超出我對翠肉瓜的感覺,我極度推介大家試吓。

傾吓、食下原來我地不知不覺地食咗好多嘢,今餐多謝好友請客。
2023-12-16
  • 免治雞肉棒
  • 唐揚雞
  • 翠玉瓜
2023-12-23 618 浏览
Hoshi using wood themed, pretty relaxing environment, playing japanese songs, you may think you are eating in japan haa, and the service is okayGrilled Cod is so different from fresh cod what we usually eat, this grilled cod is like dry squid pieces as a snack when we were young, tasting good with salad saucePork Belly having good seasoning with nice fat ratio, so juicy too Sautéed Vegetables, added with strong butter, overall just soso, preferring the meats moreCartilage having a bit of spicine

Grilled Cod
Grilled Cod
Pork Rolls
Pork Rolls
Sautéed Vegetables
Cartilage having a bit of spiciness and the texture is pretty chewy  Chicken Neck Meat is quite yummy and you can’t imagine it’s neck meat haa
fried foods
Chicken Skin is so crispy with this fried cooking  method, such a funny experience eating chicken skin like this haa
Chicken Skin
Chicken Neck Meat
Chicken Wings are juicy and tasty, really well cooked one
Chicken Wings
Couchette is well cooked, i like the soft texture haa Sweet Purple Potatoes is sweet and sticky haaa, yea i’m big fan of sweet potatoes
Ginkgo Nuts has a cute looking but not match my stomach sadly
Couchette, Sweet Purple Potatoes, Ginkgo Nuts
Okra is sticking with its original flavor
Okra
Christmas Apple Pie is a cocktail having light alcohol flavor, adding rice shochu and apple juice and i like the sweet topping cream
Christmas Apple Pie
outsides:
insides:
menu:
The quality of fried meats are good but vegetables are pretty soso here, not bad having a japanese dinner in Hoshi  but pretty overpriced here
fried foods
Chicken Skin
Chicken Neck Meat
Chicken Wings
2023-12-19 44 浏览
隨意喺OpenRice碌碌,見到一間冇負評嘅餐廳!就即刻同個同事去食晏晝🤭12:15到,得一枱客,之後走都其實係多2枱,所以都算坐得舒服👍🏿Waiter妹妹就得一個,所以人多起上嚟應該都幾呢Hea 🙈我哋2個都嗌咗個溫泉蛋牛舌飯 $138+哇 🥰 真係好好食 😍😍牛舌每一塊都好薄,仲有好多塊 🤭溫泉蛋都好好味 😋 好香有個沙律仔 酸酸地好食 😋麵豉湯唔會太鹹 細細碗 會好想再飲 😍整個餐嘅份量對普通女仔嚟講係啱啱好 👍🏿下次會試吓佢啲壽司 😊
我哋2個都嗌咗個溫泉蛋牛舌飯 $138+
哇 🥰 真係好好食 😍😍
牛舌每一塊都好薄,仲有好多塊 🤭
溫泉蛋都好好味 😋 好香
有個沙律仔 酸酸地好食 😋
麵豉湯唔會太鹹 細細碗 會好想再飲 😍
整個餐嘅份量對普通女仔嚟講係啱啱好 👍🏿
下次會試吓佢啲壽司 😊
溫泉蛋牛舌定食
2023-12-19
溫泉蛋牛舌定食
環境幾舒服,食物味道都唔錯平時好少去上環,但店鋪或附近都有不少食店入店舖前要上一道樓梯,感覺唔錯🥰壽司🍣油甘魚+三文魚+帆立貝+三文魚子軍艦件件都幾新鮮,賣相不俗,價格都算正常串燒雞肉棒+牛舌+雞翼+豚肉串+豬腸每一串都好香,感覺唔係一早燒好晒放在度,一串一串,最適合一邊同朋友傾計一邊食。明太子芝士薯條好似第一次咁食薯條🍟,感覺都幾夾,有少少似千島醬嘅感覺我個人最愛食雞肉串,而且沾蛋黃真係好好味😋環境幾適合邊食飯邊傾計。不過今次無留意有無酒飲,下次有機會可以一試

環境幾舒服,食物味道都唔錯
平時好少去上環,但店鋪或附近都有不少食店
入店舖前要上一道樓梯,感覺唔錯🥰

壽司🍣
油甘魚+三文魚+帆立貝+三文魚子軍艦
件件都幾新鮮,賣相不俗,價格都算正常

串燒
雞肉棒+牛舌+雞翼+豚肉串+豬腸

明太子芝士薯條
好似第一次咁食薯條🍟,感覺都幾夾,有少少似千島醬嘅感覺

我個人最愛食雞肉串,而且沾蛋黃真係好好味😋

2023-12-13
  • 免治雞肉棒
2023-12-16 36 浏览
中環有好多橫街,橫街裏邊有好多食肆,呢日同朋友👧🏻一齊,朋友👧🏻話要發揮一吓探索冒險精神🤣,佢👧🏻話想喺橫街發掘吓餐廳,咁我哋就呢度行吓嗰度望吓,朋友👧🏻見到呢間,話不如試吓,我都行到有啲腳軟😂,咁就梗係贊成啦🤣$78「豆腐沙律」:豆腐幾滑,沙律菜🥗新鮮爽脆,加埋粟米🌽、蕃茄粒同自家製沙律醬汁,開胃幾好食🤣$58「燒明太子」:明太子有鹹香,輕輕燒過,配一片青瓜同埋白蘿蔔蓉,幾夾🤩$68「酒盜芝士」:幾 creamy,仲有餅乾配嚟食🤣$48「鰻魚肝」:幾 creamy, 有魚肝香味🤩$35「雞軟骨」、$35「雞頸肉」、$38「雞皮」、$45「雞翼」:呢幾日放埋一碟,全部都燒得幾香口🤩$48「九條蔥豚肉卷」、$48「豬頸肉」、$48「日本豚腩」:呢幾樣又放埋一碟,豬肉油脂好夠🤩$38「三文魚腩串」:魚腩就梗係夠肥啦🤣

$68「酒盜芝士」:幾 creamy,仲有餅乾配嚟食🤣

$48「鰻魚肝」:幾 creamy, 有魚肝香味🤩

$38「三文魚腩串」:魚腩就梗係夠肥啦🤣
2023-12-14 33 浏览
嚟到中環同朋友飲酒傾偈,最好就係食居酒屋❤️呢間居酒屋喺中環,方便又樂食🍅梅子蕃茄呢道梅子蕃茄係今日最深刻既,梅子既酸甜味道同蕃茄的鮮美相結合,口感豐富而清爽🎣日本河豚乾燒日本河豚乾串唔係間間串燒店都有🐡豐富既鮮味、嚼勁十足 好正🦴雞軟骨雞軟骨串燒酥脆可口,每一啖都可以感受到軟骨既彈性和咬勁,係一道令人滿足既小吃選擇🐥雞頸肉、免治雞肉棒啖啖肉 而且肉質鮮嫩多汁👍🏻🐖豬腸表皮酥脆,內裡鮮嫩,搭配適度既調味,口感豐富🎏三文魚腩串三文魚腩串燒的三文魚肉質鮮嫩,脂肪分佈均勻,帶有滿滿既海鮮風味🐣唐揚雞唐揚雞炸得金黃酥脆,美味可口,係下酒的絕佳選擇🥣油揚豆腐嫩滑、搭配適度既調味,帶黎簡單又好食既滋味🐠鰻魚肝鰻魚肝都唔係間間串燒店會有 帶有濃郁的鰻魚肝味道👅
🍅梅子蕃茄

🎣日本河豚乾

🦴雞軟骨

🐥雞頸肉、免治雞肉棒
啖啖肉 而且肉質鮮嫩多汁👍🏻

🐖豬腸
表皮酥脆,內裡鮮嫩,搭配適度既調味,口感豐富

🎏三文魚腩串

🐣唐揚雞
唐揚雞炸得金黃酥脆,美味可口,係下酒的絕佳選擇

🥣油揚
豆腐嫩滑、搭配適度既調味,帶黎簡單又好食既滋味

🐠鰻魚肝
鰻魚肝都唔係間間串燒店會有 帶有濃郁的鰻魚肝味道👅
2023-12-13 37 浏览
朋友喺中環返工,佢就最熟路~佢同我講沿中環街市一路行上去就會有間坐得舒服又好好食嘅居酒屋🏮果然一坐低就覺得樓底好高,座位又唔會好迫,坐得舒服👍🏻「豆腐沙律/赤貝刺身/唐揚雞軟骨/🍹cocktail: Christmas Apple Pie」活赤貝超新鮮,啲肉閃令令✨✨爽脆厚肉又鮮甜😋😋至於豆腐沙律有驚喜,除咗平時嘅日式沙律汁之外再加上日式金菇醬,清新中多番一點口感同鹹味,感覺更討好❤️而雞軟骨粒粒酥脆可口,佐酒一流👍🏻所以我都忍唔住點返杯🍹Christmas Apple Pie味道會稍甜,有肉桂同蘋果味,就係聖誕節嘅味道🎄🎄是夜串燒:「雞肉大蔥 / 雞翼 / 九條蔥豚肉卷 / 豬頸肉 / 牛舌芯 / 三文魚腩 / 油揚」每一串都係燒得剛好,調味唔會死鹹,加上少少焦香好好食😋而比較有特色嘅有:豬頸肉 / 三文魚腩 / 油揚豬頸肉個燒汁甜甜地配上wasabi 嘅少少辣,而入面肉質又勁juicy彈牙~甜中帶辣,惹味無窮😋😋三文魚腩咁樣窄身一串燒啱啱好👍🏻魚味唔重,燒起又唔會太肥太漏,反而仲有啲爽口~而油揚我勁鍾意呀❤️即係炸豆腐,口感外脆內軟,加上甜甜嘅燒汁,正😋😋

朋友喺中環返工,佢就最熟路~
果然一坐低就覺得樓底好高,座位又唔會好迫,坐得舒服👍🏻

活赤貝超新鮮,啲肉閃令令✨✨
爽脆厚肉又鮮甜😋😋
而雞軟骨粒粒酥脆可口,佐酒一流👍🏻
味道會稍甜,有肉桂同蘋果味,就係聖誕節嘅味道🎄🎄

是夜串燒:

每一串都係燒得剛好,調味唔會死鹹,加上少少焦香好好食😋
而比較有特色嘅有:豬頸肉 / 三文魚腩 / 油揚
甜中帶辣,惹味無窮😋😋
三文魚腩咁樣窄身一串燒啱啱好👍🏻
魚味唔重,燒起又唔會太肥太漏,反而仲有啲爽口~
  • 豬頸肉
  • 油揚
  • 牛舌芯
2023-11-30 52 浏览
📍 星橋居酒屋中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖今晚約咗個朋友,佢就帶咗我去佢屋企附近間居酒屋食嘢,都幾隱世,但真心好食,所以要介紹大家去試下😆😆喺OpenRice訂咗仲有清酒送,大家食之前可以喺OpenRice訂咗先💕👉螢光魷魚漬💰 $58😋😋😋😋.8/5呢個魷魚係非常惹味,咸咸香香,加埋啲薑蓉一齊食就無咁咸,惹味到食完再棍食👉汁燒蔥牛肉卷 💰$68😋😋😋😋.6/5無諗過咬落去係咁Juicy,好重牛肉味又嫩滑,夾埋啲香蔥夠哂清新👉九條蔥豚肉卷 💰$48😋😋😋😋.8/5睇落好似好乾身,但食落一啲都唔覺得,豚肉燒得好香口,咬落去蔥汁溶入埋豚肉,係好夾👉免治雞肉棒 💰$58😋😋😋😋.7/5雞肉夾雜埋雞軟骨碎,咬落好有口感,點埋個蛋黃就更加出色👉油揚 💰$68😋😋😋😋.8/5外層燒到金黃色,搽埋醬汁係面,有微甜,好有豆香味,又夠厚實,嫩滑入喉👉日本銀杏 💰$38😋😋😋😋.7/5唔好睇小呢幾粒嘢,確實係幾好味,銀杏味濃,面層塊衣燒到有微脆口感,唔錯👉油甘魚鮫 💰$138😋😋😋😋.8/5唔好以為魚鮫無乜嘢食,實情就有好多肉,啖啖肉好鮮甜,魚皮燒到金黃香脆,咬落仲有脆口感覺,點埋個酸汁仲開胃回頭:
📍 星橋居酒屋

💰$48

👉免治雞肉棒
💰$58
😋😋😋😋.7/5
雞肉夾雜埋雞軟骨碎,咬落好有口感,點埋個蛋黃就更加出色

👉油揚
💰$68

👉日本銀杏
💰$38
😋😋😋😋.7/5

👉油甘魚鮫
💰$138
😋😋😋😋.8/5

回頭: Yesyesyes,細膩的服務和友善的服務人員為客人提供舒適的用餐體驗。💞🍻🍶
2023-11-30 27 浏览
每逢大工程完畢, 最鐘意食好啲🌟, 今日走去附近嘅隱世串燒小店,用食物獎勵自己♥️。🍭明太子沙律,唐揚墨魚咀响度等🧑‍🍳做串燒時, 食個醒胃嘅沙律同炸墨魚咀,準備好😋去迎接美食。🍭雞串燒 ,(雞皮, 雞肝,雞㬾,雞肉大蔥,雞心,雞頸肉,雞軟骨)豬串燒 (豬腸,九條蔥豚肉卷)時間🕧同溫度控制極佳, 基本嘅風味口感毫不馬虎, 調味醬料份量啱, 唔會過鹹戓甜,口感緊實多汁, 最讚係雞肝燒到粉嫩到位,世一!🍭辣炒牛肉烏冬之前因烏冬缺貨, 所以餐廳暫停供應, 對食材嘅堅持,十分欣賞👍。好彩今次回復供應,第一時間下單。 呢個炒烏冬, 醬汁甜辣合度,烏冬Q彈十足, 每個細節都恰到好處♥️。

🍭明太子沙律,唐揚墨魚咀

🍭辣炒牛肉烏冬

2023-11-27
  • 辣炒牛肉烏冬
2023-11-29 31 浏览
星橋居酒屋環境溫馨舒適,氣氛好適合與家人或朋友小聚💕.▫️三文魚牛油果沙律🥗 $108清爽嘅沙律以油醋汁調味,中間加入大量三文魚及青瓜碎粒,配以蛋黃醬十分滋味!.▫️明太子芝士醬薯條 🍟 $58兩款醬汁配搭色彩奪目!微鹹嘅明太子醬配以濃郁嘅芝士醬平衡得剛剛好☺️.▫️黑枝豆 🫛 $38▫️燒鱈魚乾 🐠 $48兩款前菜最適合配酒!居酒屋必點 👍🏻.▫️鹽燒雞翼 $45▫️雞肉大蔥串燒 🍢 $38串燒火候控制不錯!雞肉嫩滑又Juicy😍.▫️唐揚炸雞 🍗 $68日式炸雞有驚喜❣️雞肉預先以日式香料醃製更添風味!.▫️松葉蟹膏蟹肉炒飯 🦀 $158啖啖蟹膏鮮味,炒飯粒粒分明香口有口感,食唔停口🤤.💬 中環區少有環境舒適之餘,食物質素亦高嘅居酒屋,推薦!.Hoshi Hashi Izakaya offers a cozy and comfortable environment with a great atmosphere, perfect for gatherings with family or friends. 💕.▫️ 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐀𝐯𝐨𝐜𝐚𝐝𝐨 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 🥗 $108A refreshing
星橋居酒屋環境溫馨舒適,氣氛好適合與家人或朋友小聚💕
▫️三文魚牛油果沙律🥗 $108
▫️鹽燒雞翼 $45
▫️雞肉大蔥串燒 🍢 $38
串燒火候控制不錯!雞肉嫩滑又Juicy😍
▫️唐揚炸雞 🍗 $68
日式炸雞有驚喜❣️雞肉預先以日式香料醃製更添風味!
▫️松葉蟹膏蟹肉炒飯 🦀 $158
啖啖蟹膏鮮味,炒飯粒粒分明香口有口感,食唔停口🤤
💬 中環區少有環境舒適之餘,食物質素亦高嘅居酒屋,推薦!
A refreshing salad seasoned with vinaigrette, generously topped with salmon and cucumber bits, complemented by a delectable egg yolk sauce!
▫️ 𝐌𝐞𝐧𝐭𝐚𝐢𝐤𝐨 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 🍟 $58
Vibrant colors unite in this dish! The slightly salty mentaiko sauce balances perfectly with the rich cheese sauce. ☺️
▫️ 𝐄𝐝𝐚𝐦𝐚𝐦𝐞 🫛 $38
▫️ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐃𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐨𝐝 🐠 $48
Ideal appetizers for pairing with drinks! A must-try at the izakaya. 👍🏻
▫️ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐖𝐢𝐧𝐠𝐬 $45
▫️ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐎𝐧𝐢𝐨𝐧 𝐒𝐤𝐞𝐰𝐞𝐫𝐬 🍢 $38
Impressive control of grilling time! The chicken is tender, juicy, and simply delightful. 😍
▫️ 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 🍗 $68
Japanese-style fried chicken with a delightful surprise! The chicken is marinated in Japanese spices, adding an extra layer of flavor. ❣️
▫️ 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐌𝐞𝐚𝐭 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 🦀 $158
Abundant crab paste flavor, distinct grains in the fried rice, and irresistibly delicious! 🤤
💬 A rare find in Central with a comfortable atmosphere and high-quality food, highly recommended!
2023-11-25 41 浏览
燒鱈魚干 ($48)螢光魷魚漬 ($58)燒明太子 ($58)煮牛筋 ($75)辣炒牛肉烏冬 ($108)九條蔥豚肉卷 ($48)豬頸肉 ($48)雞肉大蔥 ($38)免治雞肉棒 ($58)牛舌芯 ($68)見到個門口已經覺得好正,真係俾佢深深吸引住!有種隱世居酒屋嘅感覺😛😛入邊裝修得好靚,全部用晒大地色系睇落都好舒服超正!!至於喺食物方面,就必定要介紹吓燒明太子,問返職員先知呢道菜係最近先出架👀首先餐廳加左蘿蔔蓉同青瓜🥒去夾住明太子食,咁就可以中和返個味道。我就覺得青瓜同明太子係最夾嘅,青瓜切到好薄好爽脆亦都好多汁,齊夾住食會覺得食緊好脆身嘅明太子咁🤤🤤感覺良好!第二樣嘢想推介下豬頸肉,喺面頭上會加咗一啲wasabi令我以為會好辣🤣點知一食落口原來係唔會覺得辣嘅,應該係因為豬頸肉都搽左蜜糖,蜜糖中和左wasabi嘅辣味🤨🤨食落口淨係感覺到wasabi嘅香,係一種幾特別嘅味道,真係值得一試!😋😋最後想講吓牛舌芯🐮👅,口感非常嫩滑之餘咬落都好容易咬開,可能係廚師煮到大概八至九成熟,帶有少少粉紅色望落已經好正😛嚟到一定要叫!評分:10/10中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖
燒鱈魚干 ($48)
螢光魷魚漬 ($58)
燒明太子 ($58)
煮牛筋 ($75)
辣炒牛肉烏冬 ($108)
九條蔥豚肉卷 ($48)
豬頸肉 ($48)
雞肉大蔥 ($38)
免治雞肉棒 ($58)
牛舌芯 ($68)

評分:10/10

中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖