餐廳:星橋居酒屋地點:中環嘉咸街菜式:日本菜餐牌:主餐牌有刺身,壽司,沙律,酒肴,天婦羅,揚物,食事,一品料理,燒物,串燒,飲料。另外都有時令黑板餐牌。先試三道時令前菜。螢光魷魚漬 $58 另加一螢光魷魚漬一客5件,魷魚呈深啡色,口感非常滑溜,味道偏重,中間加上薑蓉去腥。岩鹽魷魚一夜乾 $98 另加一岩鹽魷魚一夜乾係一條魷魚開二再切開小片方便入口,魷魚好爽口,伴有加左七味粉既沙律醬,更邪惡。明太子芝士醬薯條 $58 另加一明太子芝士醬薯條大大兜,薯條係幼身,有少少燶面,面頭好多明太子芝士醬,食落少辣,好惹味。以下食物係主餐牌食品。梅子番茄 $58 另加一梅子番茄係一客六片番茄切開好似開花咁,中間一粒梅子。番茄已去皮,味道酸酸甜甜,好醒胃。梅子都有少少肉食,加上黃色花瓣裝飾。汁燒牛肉蔥卷 $68 另加一呢道一品料理汁燒牛肉蔥卷,係肥牛片包住蔥條,面頭灑上白芝麻粒。食落係惹味牛肉汁中帶蔥既清新,唔錯。叫左四款野菜串燒。油揚 $38 另加一油揚即係炸豆腐,一串一大件,面頭加上蔥花同白芝麻粒。食落外脆內滑,味道少少甜。唐辛子 $28 另加一唐辛子一串5條,面頭灑上木魚花,辣椒都唔算太辣。翠玉瓜
餐廳:星橋居酒屋

地點:中環嘉咸街
菜式:日本菜
餐牌:主餐牌有刺身壽司,沙律,酒肴,天婦羅,揚物,食事,一品料理,燒物,串燒,飲料。另外都有時令黑板餐牌。

先試三道時令前菜。
螢光魷魚漬

螢光魷魚漬 $58 另加一
岩鹽魷魚一夜乾

岩鹽魷魚一夜乾 $98 另加一
明太子芝士醬薯條

明太子芝士醬薯條 $58 另加一
以下食物係主餐牌食品。
梅子番茄

梅子番茄 $58 另加一

汁燒牛肉蔥卷 $68 另加一
叫左四款野菜串燒。
油揚

油揚 $38 另加一
翠玉瓜,唐辛子

唐辛子 $28 另加一
唐辛子一串5條,面頭灑上木魚花,辣椒都唔算太辣。
翠玉瓜 $28 另加一
翠玉瓜一串兩件,牛油味香濃,好多汁。正!
日本秋葵

日本秋葵 $38 另加一
日本秋葵一串四件,爽脆新鮮。

辣炒牛肉烏冬 $108 另加一
辣炒牛肉烏冬熱辣辣上枱,份量好足。烏冬非常滑溜煙韌,味道夠味,少少辣,好惹味。其他材料有唔少肥牛,椰菜,紅蘿蔔絲,洋蔥絲,菇片,再加上白芝麻粒,味道口感都唔錯。
食物質素唔錯,服務員非常有禮,環境舒適。
#星橋居酒屋#中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖#中環居酒屋
2023-09-11
岩鹽魷魚一夜乾
明太子芝士醬薯條
梅子番茄
油揚
2023-09-08 28 浏览
🍅梅子蕃茄 $58🍪炸牛蒡片 $45🌮汁燒牛肉卷 $68🍡雞軟骨串燒 $35🍡雞心串燒 $35🍡雞腎串燒 $35🍡雞皮串燒 $38🍣拖羅蓉赤身卷 $188🔸今次推介嘅居酒屋位於繁華中環區嘅一條小街,提供食客一個舒適的環境,品嚐高水準日本菜🥰🔸前菜先嚟個梅子蕃茄,佢嘅酸甜滋味令人留下深刻印象,層次豐富,係開胃好選擇;牛蒡片炸得剛剛好,外皮酥脆,內裡保持到牛蒡爽口口感👍🏻🔸汁燒牛肉卷係大推介,牛肉卷入面包咗大蔥,燒得恰到好處,軟嫩多汁,而且醬汁相當濃郁🔸雞肉串燒方面,我地試咗雞軟骨、雞心、雞腎同雞皮😙特別要提的是雞腎串燒,雞腎口感彈牙,而且鮮味十足🔸最後品嚐咗拖羅蓉赤身卷。魚肉嘅滑嫩同拖羅蓉美妙咁融合一齊,好新鮮
🍅梅子蕃茄 $58
🍡雞腎串燒 $35
🍡雞皮串燒 $38
🍣拖羅蓉赤身卷 $188

2023-08-29 35 浏览
今日同朋友喺中環去食飯 ,見到有間隱世嘅日本野食。 二話不說立刻衝咗入去食。 入面裝修簡潔企理 ,走呢個日式木系設計而且坐得都舒適,咁我地叫左以下食品:鮟鱇魚肝: 鮟鱇魚肝呈現出奶油般的質地,入口即化,散發出濃郁的海洋風味和淡淡的甜味。每一口都能感受到魚肝的豐潤滑順,口感十分細膩。九條蔥豚肉捲:豚肉的鮮嫩與蔥的香氣交織出迷人的味道,每一口都帶來滿滿的滿足感。這道料理的外觀吸引,精緻的捲法展現出廚師的高超技藝,讓我讚嘆不已。銀雪魚西京燒:銀雪魚西京燒是一道散發出誘人香氣的料理。每一片銀雪魚都經過精心的調味和燒烤,保留了魚肉的鮮嫩口感,讓人欲罷不能。這道菜的外觀也十分吸引人,金黃色的外皮散發出誘人的光澤,令我忍不住咀嚼的欲望。天婦羅盛合: 炸蝦、矮瓜、洋蔥、冬菇同紅椒:這個天婦羅盛合菜單上的綜合拼盤真是令人驚喜不已。炸蝦、矮瓜、洋蔥、冬菇和紅椒的組合給予了這道料理豐富的口感和層次感。每一種食材都經過細致的處理和炸製,外酥內嫩,美味十足。這道菜的色彩搭配也相當吸引眼球,五彩繽紛的食材在盤中交相輝映,給人一種視覺上的享受。湯烏冬:這碗湯烏冬是一道暖心的美食選擇。湯底清澈透亮,帶有淡淡的魚香味,

湯烏冬:這碗湯烏冬是一道暖心的美食選擇。湯底清澈透亮,帶有淡淡的魚香味,令人回味無窮。烏冬麵條煮得剛好有嚼勁,讓我心情愉悅。

最好食埋佢嗰福餅就閃人,福餅整得唔差,真係好似同我喺日本食嘅差唔多,令我懷念返鄉下嘅感覺,如果大家鍾意食日本嘢大家可以試下呢間隱世餐廳。
2023-08-25 31 浏览
瑩光魷魚漬 $58咸香又鮮味, 不過唔係日日都有. 要睇當日嘅黑板menu牛舌芯 $68牛舌芯雖然唔算厚切, 但燒得剛好, 口感爽彈牙, 以少許黑椒同鹽吊味帶出牛肉香雞軟骨 $58呢款軟骨有咬口得黎, 仲有肉係中間五花肉洋蔥 $38五花肉雖然中間夾有肥肉, 但燒過逼走油脂唔覺得油膩, 反而香口. 中間洋蔥香甜豚肉京蔥 $38肉薄薄一層包住中間大蔥, 大蔥燒過好香口一齊食更減低膩度雞翼 手羽先 $45比較細隻, 但雞皮燒得金黃肉嫩juicy三文魚牛油果沙律$108Salad 幾大份, 中間切粒嘅salmon同avocado, 加咗d 沙律醬醬味道都唔錯天婦羅蝦太卷蝦炸得香脆, 加埋佢配嘅mayonnaise 幾惹味. 星橋居酒屋📍中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖
瑩光魷魚漬 $58
咸香又鮮味, 不過唔係日日都有. 要睇當日嘅黑板menu

牛舌芯 $68

雞軟骨 $58
呢款軟骨有咬口得黎, 仲有肉係中間

五花肉洋蔥 $38

豚肉京蔥 $38
肉薄薄一層包住中間大蔥, 大蔥燒過好香口一齊食更減低膩度

雞翼 手羽先 $45
比較細隻, 但雞皮燒得金黃肉嫩juicy

三文魚牛油果沙律$108

天婦羅蝦太卷
蝦炸得香脆, 加埋佢配嘅mayonnaise 幾惹味.

星橋居酒屋
📍中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖

【✨星橋居酒屋|中環輕鬆小品回憶】居酒居係我鍾意嘅其中之一,串燒壽司刺身仲有好酒!但今晚朋友唔飲酒,嘥晒個Mood la! ⭐️自選壽司:油甘魚、海膽軍艦、赤貝、三文魚子軍艦、灸燒左口魚邊、紋甲魷魚。師傅手握功力唔錯,夠實淨,而壽司米飯醋味好足夠,我喜歡酸所以好啱我食。壽司飯份量偏少,可以留有空間叫串燒食。隨意點的幾款壽司,味道都好平均,且有份安穩感覺。⭐️串燒:日本豚腩兩件豚腩肉中間間住塊洋蔥。豚腩我讚不絕口!調味得好好食。⭐️牛舌芯我係牛舌嘅粉絲,今次呢道嘅牛舌比我預期中更好食😋。好食在牛舌夠淋身之餘仲有份爽口感覺,絕無異顧此失彼,應該說是相得益彰。⭐️自家製免治雞肉棒隨一隻日本蛋黃。雞肉棒廚師自製,食出心機 ,肉棒有少少雞軟骨好有咬口。⭐️鮟康魚肝唔係度度都有得食,今次朋友笑說似午餐肉,味道就有少少沙甸魚味,廚師調咗個汁酸酸甜甜易入口,食多舊都唔覺太滯。🌈星橋居酒屋📍中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖
【✨星橋居酒屋|中環輕鬆小品回憶】

隨意點的幾款壽司,味道都好平均,且有份安穩感覺。

⭐️串燒:日本豚腩
兩件豚腩肉中間間住塊洋蔥。豚腩我讚不絕口!調味得好好食。

⭐️牛舌芯

⭐️自家製免治雞肉棒

⭐️鮟康魚肝

🌈星橋居酒屋
📍中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖

2023-08-04
2023-08-05 218 浏览
中環蘇豪區不嬲美食臨立,由大館到PMQ一段路,已經有不同的食店。今日專登去到一間隱世居酒屋,朋友經推介超值的午市套野,今日去完大館便順便試試呢度的晚餐。一入到去就見到餐廳整齊企理,座位唔係太多,牆上面有一大型壁畫,充滿日本味道。最欣賞係佢地d餐具,一黑一白的碟同木制餐具同水杯,冷氣充足!Menu有唔同野食:沙律、送酒小食、串燒、天婦羅、揚物、料理等等….當然要叫番幾個小食開下胃先:燒三文魚腩($38)平時好少食到串燒三文魚腩,魚油香連埋燒得乾脆的魚皮,同平時食的魚腩好唔同,值得一試!汁燒牛肉蔥卷($68)牛肉包住新鮮嘅蔥,加上芝麻及醬汁,食落滿足,簡單但顯出功架,特別係充滿蔥香。炸墨魚咀($58)香口野不嬲係我最愛,呢個炸墨魚咀令我食唔停,一隻墨魚得一個咀,炸粉薄而香脆,加埋新鮮爽口的墨魚咀同蛋黃醬,送酒一流,黎到一定要叫啦!天婦羅盛盒($138)天婦羅盛盒有鮮蝦、香菇、秋葵、洋蔥、茄子、南瓜。師傅以自己調配的天婦羅脆漿,炸得乾身但不過火,沒有出水情況,加埋熱辣辣的天婦羅醬汁,恰到好處。辣炒牛肉烏冬($108)有椰菜,冬菇,洋蔥,紅椒作配料的炒烏冬,份量好足,烏冬彈牙,穩穩陣陣夠晒飽肚

當然要叫番幾個小食開下胃先:

燒三文魚腩($38)
燒三文魚腩

汁燒牛肉蔥卷($68)
汁燒牛肉蔥卷

炸墨魚咀($58)
炸墨魚咀

天婦羅盛盒($138)
天婦羅盛盒

辣炒牛肉烏冬($108)
有椰菜,冬菇,洋蔥,紅椒作配料的炒烏冬,份量好足,烏冬彈牙,穩穩陣陣夠晒飽肚。
辣炒牛肉烏冬

松葉蟹膏蟹肉炒飯($158)
炒飯粒粒分明,一嚟到充滿蟹嘅香味,蟹肉隱藏於炒飯,肉眼可見蟹膏充滿炒飯,另一誠意之作。
松葉蟹膏蟹肉炒飯

成餐飯出品唔錯,尤其係炸物同天婦羅,顯出師傅功架,店內冷氣充足,店員加茶夠密夠晒細心,經過絕對要黎試吓!
燒三文魚腩
炸墨魚咀
天婦羅盛盒
松葉蟹膏蟹肉炒飯
2023-06-05 84 浏览
有咩開心得過happy friday食餐好同朋友誤打誤撞搵到呢間星橋居酒屋係嘅 地點有少少唔方便 不過真係少少姐但服務完勝 當然食物質素都係啦坐低先黎一杯白桃酒消暑先 好甜叫左個豆腐沙律醒下胃先 酸酸地配上沙律菜無疑係夏天之選當然唔少下酒菜啦 螢光魷魚係必須的重有雞皮餃子 呢個真係唔係周圍有得食之後叫左店家推介嘅炙燒拖羅蓉赤身卷拖羅蓉好香 入口即溶 我鐘意佢飯唔多 食左都唔會太頂胃重有天婦羅盛合 即叫即炸 重有師父特登調嘅醬 完全係心思野 最後叫左個炸墨魚咀 吹住水食呢啲居酒屋真係好正
有咩開心得過happy friday食餐好

之後叫左店家推介嘅炙燒拖羅蓉赤身卷
拖羅蓉好香 入口即溶
我鐘意佢飯唔多 食左都唔會太頂胃
吹住水食呢啲居酒屋真係好正
之前去中環行街,行得攰攰地就想搵個地方食個晚飯。我哋就去咗「星橋居酒屋」。餐廳有Regular 嘅Menu之外,仲有每日唔同嘅時令食物,寫喺黑板到。帆立貝刺身、鮑魚刺身:帆立貝刺身非常鮮甜、完全唔會有雪味、而且切好後。鮑魚刺身食落去似有少少醃咗,都好鮮甜。炸雞軟骨:唔會太油、炸得好香脆,不過覺得份量有啲少。炙燒拖羅蓉赤身卷:壽司卷入邊包咗赤身,而上邊鋪咗滿滿嘅拖羅蓉。本身都有調味,所以可以唔需要點豉油。好新鮮完全冇腥味。野菜天婦羅:同平時食開嘅野菜天婦羅好唔同,除咗正常嘅茄子同菇之外,仲有炸京蔥、洋蔥等等。雖然我個人比較鍾意食傳統嘅野菜天婦羅,不過我都幾特別。而且炸得好香脆、一啲都唔油膩。三文魚牛油果沙律:三文魚嘅份量超級多、加咗少少沙律醬芝麻醬、調味幾特別,而且好開胃。
炸雞軟骨:唔會太油、炸得好香脆,不過覺得份量有啲少。
2023-05-28 1369 浏览
琴日約左朋友去中環買野,順便去個大館半日遊,遊完剛好夠鐘食dinner,又到左苦惱既時候,突然朋友話有好介紹,叫我跟住佢行就得~OK我跟!.餐廳比較隱蔽,不過餐廳環境舒服仲有幅大壁畫可以欣賞,幅畫係老闆專登搵本地畫家去畫。老闆亦好nice會主動招呼客人,菜式方面除餐牌既選擇外,每日仲有唔同既款式比客人選擇,黑板上既畫亦畫得好靚。.燒鱈魚乾 $48雞泡魚干就食得多,今次就叫個鱈魚乾食下,燒到脆口,幾好食.唐揚墨魚咀 $58之前係其他餐廳食過既墨魚咀係勁韌,好似食緊橡筋咁,咬極都唔爛😂呢到既墨魚咀彈牙又炸到脆卜卜,好食!個醬汁係自家制會有少少辣味.三文魚腩條 $88三文魚有兩大塊,魚皮燒得香脆,魚肉油脂豐富.日本雞皮 $38(2串)雞皮燒到香脆,每啖都卜卜脆,越食越香口.牛肋肉 $58牛味濃郁,肉質粉嫩好juicy .活白鱔 $68魚肉爽口肥美,魚味鮮香.松葉蟹膏蟹肉炒飯 $158炒飯粒粒分明,加左蟹子增加口感,每啖飯都食到蟹肉既鮮味,呢個炒飯我勁推薦!.野食樣樣都高質,而且性價比高,去開中環不妨過去試下(´▽`)

燒鱈魚乾 $48
雞泡魚干就食得多,今次就叫個鱈魚乾食下,燒到脆口,幾好食

唐揚墨魚咀 $58

三文魚腩條 $88
三文魚有兩大塊,魚皮燒得香脆,魚肉油脂豐富

日本雞皮 $38(2串)
雞皮燒到香脆,每啖都卜卜脆,越食越香口

牛肋肉 $58
牛味濃郁,肉質粉嫩好juicy

活白鱔 $68
魚肉爽口肥美,魚味鮮香

松葉蟹膏蟹肉炒飯 $158
  • 松葉蟹膏蟹肉炒飯
今日👭🏻孖妹嚟到中環搵食,呢間居酒屋距離地鐵站有少少距離,要行入橫街入面😜內部裝修採用木系裝修為主調,牆身有可愛壁畫,連掛牆餐牌都會畫上卡通公仔,例如有👷🏻‍♀️細孖最鍾意嘅炸蝦尾居酒屋提供多款刺身、壽司卷物、食事、串燒、燒物、酒精飲品供客人選擇,同朋友一齊嚟吹水都幾休閒寫意㗎😍店員好有善,好主動招呼客人,客人可以選擇清水式者玄米茶,再慢慢睇餐牌🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢牛油果炸蝦卷 💰118✨卷物比坊間嘅大件,一共有4件,由吉列炸蝦🍤、牛油果粒、熟青瓜、紫菜包成,除咗有壽司薑同芥末,廚師仲調製左明太子醬同沙律醬淋喺卷物上面✨壽司飯粒濕潤唔乾,炸蝦好鬆脆,牛油果入量有炸蝦直徑咁多,食落creamy , 口感外軟內脆又有牛油果軟滑,點埋明太子醬汁好滋味🥢自家製免治雞肉棒 💰58✨雞肉棒用上雞軟骨捶碎後整成雞肉件,加入蔥花、香草調味,然用上竹纖串起面塗上香油燒熟,雞肉棒打至起膠所以彈牙唔會腍,仲食到雞軟骨粒,另配上日本生雞蛋🥚,蛋黃濃郁,配埋雞肉一齊食別有另一番風味🥢野菜天婦羅盛合 💰88✨有一件秋葵、鮮菇、茄子🍆兩件洋蔥圈、紅椒,另配上煮熱嘅天婦羅醬汁✨炸粉非常幾薄,炸得鬆脆,餐廳有精

居酒屋提供多款刺身壽司卷物、食事、串燒、燒物、酒精飲品供客人選擇,同朋友一齊嚟吹水都幾休閒寫意㗎😍店員好有善,好主動招呼客人,客人可以選擇清水式者玄米茶,再慢慢睇餐牌

🥢牛油果炸蝦卷 💰118

🥢自家製免治雞肉棒 💰58

🥢野菜天婦羅盛合 💰88

✨炸粉非常幾薄,炸得鬆脆,餐廳有精心調製過炸粉漿,例如洋蔥圈會食到有調味,味道激似細個時食嘅洋蔥圈零食☺️

🥢赤身 💰88

✨肉質腍身,屬魚脂肪較低部份,冇根鮮甜,點少少壽司豉油食就好perfect😆

🥢松葉蟹膏蟹肉炒飯 💰158

✨ 店員炒飯後放入一個橢圓形大碗倒轉倒出炒飯喺圓碟上型俾客人,以醬油落鑊炒香, 飯面有鮮蟹籽,配料有一絲絲嘅蟹肉、香葱、雞蛋,飯粒分明,落油份量唔蛋炒得非常乾身🤪蟹膏滲透到飯粒,濃郁惹味

🥢汁燒牛肉蔥卷 💰68

廚師將幾條大蔥條用牛肉片捲起煮熟,淋上甜醬油茨汁,最後隨意灑上白芝麻粒,
✨牛肉味突出唔會肥,稍為熟左啲,但蔥好嫩唔渣有水份,醬汁就有少少鹹,但整體算唔錯

✍🏻總評:

• 赤身
  • 松葉蟹膏蟹肉炒飯
  • 汁燒牛肉蔥卷
2023-05-17 77 浏览
中環嘅小街又搵到一間驚喜小店🤩呢間居酒屋🏮裝修富格調,座位雖然唔多,但仍具空間感。 小店除左佈置好細緻,氛圍好好,予人寧靜放輕鬆嘅感覺😌🌸炸川海老bb 💰68海老BB 炸得好酥脆香口👍連蝦頭都可以食埋~滿滿鈣質!係好好的佐酒菜😆調味適中均勻,唔會部份過咸🤭 蝦🦐頭有尖尖位,所以要食得小心.🌸壽司🍣叫左幾款壽司,全部都好高質,新鮮又甜.個人鐘意三文魚腩嘅入口即溶感覺❤️🔸三文魚腩壽司💰48件🔸油甘魚壽司 💰28件🔸帆立貝壽司💰38件🔸三文魚子壽司💰38件🌸 九条ねぎ豚肉卷💰48串燒點左一個幾特別嘅😛九条蔥係日式京都名產,食落味帶甜,配上豚肉有清新感覺🤩連平時唔食蔥都覺得好味😜🌸松葉蟹膏蟹肉炒飯💰158我係俾佢個名吸引嘅🤓睇落去好似見唔到蟹肉,但原來蟹膏蟹肉已經完美炒勻!炒飯粒粒分明夠晒惹味
中環嘅小街又搵到一間驚喜小店🤩

🌸 九条ねぎ豚肉卷💰48
連平時唔食蔥都覺得好味😜

🌸松葉蟹膏蟹肉炒飯💰158
2023-05-16 69 浏览
係中環同朋友食完飯,講起前幾日食完串燒,突然又想食下日式串燒。路過見到呢間餐廳副牆好靚,又有串燒食,就衝咗入去。 店員超級好禮貌,裝修有啲家庭風,但係副壁畫真係好靚。 問咗店員,原來係本地插畫家"BAO" 畫㗎。 晚餐得 a la carte, 不過見佢中午都有定食。我哋2個人叫咗雞軟骨$35,雞頸肉$35,雞心$35,雞皮$38,雞腎$35,牛舌芯$58,牛肋肉$68同埋銀杏$38。 一見到個雞軟骨同銀杏為,就知道頸有heart。 銀杏仲有層衣,一睇就知唔係叫貨串燒串,而且係咁樣串啲銀杏好可愛。另外雞軟骨唔係雞脾位軟骨,係有肉嘅雞胸軟骨,真係幾特別。 另外見到隔離枱有叫sake, 店員都有介紹每枝酒嘅味道同特色。 下次有機會都可以飲番杯sake,慢慢食串燒。整體黎講,性價比高,服務好好。

晚餐得 a la carte, 不過見佢中午都有定食。

整體黎講,性價比高,服務好好。
2023-05-13
2023-05-15 74 浏览
Cozy Izakaya spotted in graham street Budget $500/2-cream cheese with salted fishExtremely interesting appetiser Cream cheese cut into Lego shapeWith pickled fish on topSalty and umami Paired with crackers -pork neck Super chewy but tenderIt’s deeply soaked in bbq sauceWasabi on top to elevate the flavours-tempura combo Love the Airy feeling from the tempura skinA wide selection of vegetables and prawns -queen crab cream fried riceThough it’s fried with crab pasteThe texture is rather dry and li

Budget $500/2

With pickled fish on top
Salty and umami
Paired with crackers

-pork neck
Super chewy but tender

-tempura combo

-queen crab cream fried rice
The texture is rather dry and light
Definitely my kinda comfort food for a hectic weekday

-salmon belly
rich in omega 3
With a buttery texture
these bellies are melt-in-your-mouth good

2023-05-14 819 浏览
朋友喺中環番工,去過星橋居酒屋食lunch set,話好抵食又高質極力推🙌🏼今次就同佢去試吓dinner質素又如何。除咗本身餐牌,每日都可能有吾同菜式比客人試試,有特別餐牌。✿ 鮑魚刺身 $108架吾中會食到日式鮑片,以為系buffet戈隻,原來系磯煮鮑魚。事先廚師已經將鮑魚切成一片片薄片,每一塊亦塗滿日式醬汁,鮑魚香甜爽滑。✿ 自家製免治雞肉棒 $58叫得自家製就同出面嘅免治雞肉棒真系有吾同🐔裡面食到一粒粒雞肉口感好爽脆,雞肉棒本身就軟稔,反而呢道菜式系內脆外軟呢,沾上蛋黃更增添一份美味💛✿ 活白鱔 $68即燒鰻魚,吾系一般日式放題店食嘅蒲燒鰻魚,經過烘烤程序令白鱔爽脆,魚味鮮香。✿ 鹽燒油甘魚鮫 $138油甘魚鮫製作方法系先將鮫魚清洗乾淨後,用鹽同油塗抹喺魚身上,再將佢放入烤箱中烤製,需要花一定烤製時間,通常需要烤至表皮呈現金黃色而且魚肉熟透。口感鮮嫩多汁,肉質鮮美🐟✿ 軟殼蟹天婦羅 $118軟殼蟹好多人都中意🦀呢度更將佢變成天婦羅,喺出面好少見,別具風味。經過炸製後酥脆可口,口感結合軟殼蟹鮮美、酥脆。✿ 松葉蟹膏蟹肉炒飯 $158頂層蟹籽吸睛🧡炒飯中又吾少蟹膏加蟹肉碎🦀味道新鮮,
除咗本身餐牌,每日都可能有吾同菜式比客人試試,有特別餐牌。

✿ 鮑魚刺身 $108

✿ 自家製免治雞肉棒 $58

✿ 活白鱔 $68

✿ 鹽燒油甘魚鮫 $138

✿ 軟殼蟹天婦羅 $118

✿ 松葉蟹膏蟹肉炒飯 $158
頂層蟹籽吸睛🧡炒飯中又吾少蟹膏加蟹肉碎🦀味道新鮮,當中亦少不了炒飯必有嘅食材雞蛋🥚令炒飯錦上添花😊

2023-05-09
2023-05-09 83 浏览
咁岩約朋友食lunch,諗住近近地公司,所以揀左呢間黎試下。餐廳環境好有特色,好鍾意佢牆上面幅圖,而且食物出乎意料地好食😋。我叫左個溫泉蛋牛舌丼,唔好睇少佢薄切,但超多塊,男士食都絕對夠飽。牛舌仲要好入味,一啲都唔韌,軟硬啱啱好👍🏻。朋友就叫左角切魚生丼,睇得出師傅好有心機,將魚生丼砌得好靚。魚生都相當新鮮,朋友食後都讚不絕口。呢間絕對係和同事、或朋友聚會的好選擇。一定會再過嚟食多次!好彩我們早去,唔係就好快無位,所以想食就最好事前打電話預約。

呢間絕對係和同事、或朋友聚會的好選擇。
一定會再過嚟食多次!
2023-05-09