2023-05-09 66 浏览
終於可以回復正常生活,同朋友Happy Hour 完就去搵食,行左陣就見到呢間新開既隱世小店居酒屋岩哂我地,夠哂多選擇.坐低,waitress 就好細心咁問我哋想飲茶定水,岩岩Happy Hour 完,緊係揀杯凍茶解一解,清淡微甜既煎茶,先解身上既俗氣,悶熱心情全消居酒屋當然就要點串燒! 一口氣就叫左幾款必食.本身諗住等上齊d食物先至起動,但waitress好貼心咁提醒即燒需時慢烹,凍左唔好食.雞腎 Chicken Kidneys $35必備既串燒,口感彈牙,唔會過熟咬落去實而韌,唔會過生咬唔開,火喉岩岩好雞肝 Chicken Livers $35抱有好高期望,因為店員話佢地用日本雞肝, 所以燒到岩岩熟。果然無令我失望,先食到第一層燒汁,咬落去第一下係外脆內軟,中間湧現肝臟獨有「粉」既口感同甘香味,聚而不散,燒汁又唔會蓋過雞肝,有口感之餘又唔會鬆散化開全粉。牛舌心 Beef Tongue Core $68朋友食後感:坦白講,本身我對佢無乜特別期望,因為係好多地方都係common dishes,但食落去,我先知道我錯了,佢係非一般既牛舌,平時出邊食牛舌一係過熟咬極都咬唔斷好似𡁻擦膠咁,一

居酒屋岩哂我地,夠哂多選擇.
居酒屋當然就要點串燒! 一口氣就叫左幾款必食.
雞腎 Chicken Kidneys $35
雞肝 Chicken Livers $35
牛舌心 Beef Tongue Core $68
朋友食後感:坦白講,本身我對佢無乜特別期望,因為係好多地方都係common dishes,但食落去,我先知道我錯了,佢係非一般既牛舌,平時出邊食牛舌一係過熟咬極都咬唔斷好似𡁻擦膠咁,一係就熟得滯咬唔開,le個牛舌咬落去似咀嚼牛根既感覺,可以一口咬斷既爽口,咀嚼間既煙韌但又唔會痴牙,面頭既調味鹽適當地帶出成個牛舌既鮮味。
日本秋葵 Okra $38
燒得岩岩好,又唔會太鹹。
甜薯 Sweet Potato $28
所有串燒都調味非常到位,燒既程度亦非常適中剛好,好怕串燒成日會鹹到利都痛.
灸燒拖羅蓉赤身卷 Negi Toro + Akami Roll $188
第一次試灸燒既拖羅蓉,賣相非常吸引,幾瓣菊花花瓣配以三文魚子做襯托,然後就係灸燒既拖羅蓉,中間再包左蟹子同赤身,
口感細膩,多種不同口感。
炙燒左口魚版裙邊 Seared Flounder Fin $28/pc
輕輕一燒,魚油即刻入口噴出,肉質鮮嫩,油脂濃郁!
辣炒牛肉烏冬 Spicy Stir-fried Beef Udon $108
用上稻庭烏冬,較薄較幼,唔會太油之餘又唔會黏埋一舊。微辣既後勁,口感岩岩好。
2023-04-30 95 浏览
餐廳:星橋居酒屋地區:中環地址:中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖日期:26/4/2023時間:20:00人數:2人 等位: 0mins 價錢: $719至從開關後都少左係香港發掘美食🙈咁啱上次係尼邊食waffle發現附近有間居酒屋見評價又不錯就黎試下😌炙燒厚切三文魚腩壽司($48)三文魚腩火炙後溫度剛剛好帶出三文魚油脂香,食落滿口油香真係滿滿既幸福感😚帆立貝壽司($38)帆立貝大大粒,質嫩爽口得來又鮮美多汁🤤日本海膽軍艦($68)日本海膽好Creamy😍一入口有種喺海入邊即時撈出來食嘅感覺😆好鮮好正~炙燒拖羅蓉赤身卷($188)拖羅蓉軟綿柔滑,入口即溶,炙燒後充滿魚油香氣,加上赤身提升整體口感😋松葉蟹膏蟹肉炒飯($158)一上枱炒飯既鑊氣香先聲奪人🤩並炒到米飯粒粒分明,粒粒通透乾爽既飯粒,吃下去還帶著焦香與蛋香,調味還蠻清淡的,主要吃的就是蟹肉既鮮甜和蛋香,不錯不錯👍整體不錯,環境舒服亦闊落,服務員態度非常好~重點食材新鮮尼樣最重要❗️
餐廳:星橋居酒屋
地區:中環
地址:中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖
日期:26/4/2023
時間:20:00
人數:2人
等位: 0mins
價錢: $719

炙燒厚切三文魚腩壽司($48)

帆立貝壽司($38)
帆立貝大大粒,質嫩爽口得來又鮮美多汁🤤

日本海膽軍艦($68)

炙燒拖羅蓉赤身卷($188)

松葉蟹膏蟹肉炒飯($158)

中環小店,店員會同客人傾計食物即叫即製,上枱熱辣辣牛油果炸蝦卷 $118炸蝦夠脆,夾埋軟滑嘅牛油果幾好味汁燒牛肉蔥卷 $68牛肉調味唔錯,食落juicy同蔥好match自家製免治雞肉棒 $58外皮燒到少少脆,雞肉混埋雞軟骨食落脆卜卜,口感豐富配蛋黃汁好夾串燒豚腩 $48外層焦香,肉質軟腍脂肪層比例啱啱好,灑上檸檬汁感覺唔油膩洋蔥都燒得好香口天婦羅盛盒 $138 除咗炸蝦天婦羅,仲有秋葵、冬菇、燈籠椒、茄子、洋蔥好欣賞個汁係熱嘅,天婦羅沾咗汁後入口仍然熱辣辣湯烏冬 $68幼身烏冬口感軟滑味道正常
中環小店,店員會同客人傾計
食物即叫即製,上枱熱辣辣
牛油果炸蝦卷 $118

炸蝦夠脆,夾埋軟滑嘅牛油果幾好味
汁燒牛肉蔥卷 $68
牛肉調味唔錯,食落juicy
同蔥好match
自家製免治雞肉棒 $58

外皮燒到少少脆,雞肉混埋雞軟骨食落脆卜卜,口感豐富
配蛋黃汁好夾
串燒豚腩 $48

外層焦香,肉質軟腍
脂肪層比例啱啱好,灑上檸檬汁感覺唔油膩
洋蔥都燒得好香口
天婦羅盛盒 $138

除咗炸蝦天婦羅,仲有秋葵、冬菇、燈籠椒、茄子、洋蔥
好欣賞個汁係熱嘅,天婦羅沾咗汁後入口仍然熱辣辣
湯烏冬 $68
幼身烏冬口感軟滑
味道正常
2023-04-22
  • 自家製免治雞肉棒
  • 天婦羅盛盒
2023-04-24 55 浏览
🌟#隱世居酒屋🌟#中環居酒屋 #日式小店典型嘅中環街角小店 店舖前面都有樓梯先去到店舖正門一入去俾牆壁掛畫吸引咗 畫得好靚👍🏻👍🏻🌼#牡丹蝦刺身 $158- size略嫌細 但鮮甜🌼#軟殼蟹天婦羅 $118-炸得鬆脆 - 個醬汁係特別調製 少少酸 有少少辣 幾特別😆🌼#三文魚壽司 $56🌼#三文魚腩壽司 $48- 油脂豐富 肉質柔軟 鮮甜🌼#海膽壽司 $68- 好新鮮 鮮嫩🌼#秋蝦葵 $58- 切開秋葵 入面加咗蝦膠- 係一個創新ge 食法 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
🌟#隱世居酒屋

- 切開秋葵 入面加咗蝦膠
- 係一個創新ge 食法 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
2023-04-24
2023-04-24 39 浏览
今晚約左舊同事去中環一間日式居酒屋食下串燒消遣一下,揀咗呢一間望落好新淨環境幾舒服嘅居酒屋。可能係平日夜晚緣固人流唔多。📍雞皮餃子🥟雞皮內釀入豬肉餡再落油炸至金黃,入口香脆多汁,蘸上師傅特調的蒜香蛋黃醬,十分惹味,充滿心思同手藝嘅小食❤️📍九條蔥豚肉卷燒得表面金焦香嘅薄豚肉,包著爽嫩嘅日式大蔥條,豬肉嘅肉汁同蔥嘅清香配搭得天衣無縫… 肉味濃厚中帶蔥香餘韻,真係佐酒佳品👍🏻📍鹽燒雞翼燒雞翼無人不愛,雞翼外皮燒到薯片咁脆,雞肉保持香濃肉汁,咬落鹹香脆口,一食就知道師傅嘅燒烤功力深厚!📍雞肉大蔥雞肉嫩滑,同燒香過嘅大蔥係絕配😇另外點左四款壽司🍣 炙燒左口魚裙邊、油甘魚、赤身、三文魚子軍艦。每款壽司都非常新鮮鮮甜,特別喜愛左口魚邊燒過之後魚油迫晒出嚟入口即溶💖總括而言,居酒屋嘅所有食物都好高質素,以後有機會一定要再黎試埋佢嘅清酒!

📍雞皮餃子🥟

📍九條蔥豚肉卷

📍鹽燒雞翼

📍雞肉大蔥
雞肉嫩滑,同燒香過嘅大蔥係絕配😇

另外點左四款壽司🍣

2023-04-18
2023-04-21 49 浏览
今晚約左朋友銅鑼灣搵食,佢提議試試呢間居酒屋。進入居酒屋後,發現這是一家非常有誠意的店。店內以簡約木系裝潢為主調,並裝飾咗一幅巨型特色街景牆畫,非常吸睛。窗邊位能夠一邊欣賞街上行人百態,一邊享受美食,絕對能夠讓你感受到文青小清新的氛圍。居酒屋既餐牌非常豐富,包括前菜刺身、壽司串燒、天婦羅及主食等等,還有一些期間限定的推介,非常適合一大班人一邊品嚐美食,一邊暢飲。首先試左燒牛肋肉串,這道菜色的牛肉串烤得剛好,肉質鮮嫩多汁,每一口都散發著濃郁的肉香。接下來的燒海鰻也是相當不錯,鰻魚烤得恰到好處,口感有些韌勁但又不失脆嫩,讓人吃了感到相當滿足。如果你是喜歡吃牛舌芯的人,這裡也有一道不可錯過的燒牛舌芯,牛舌芯肉質軟嫩入味,一定能夠滿足你對於牛肉的所有幻想。除此之外,仲有燒豬頸肉和燒三文魚腩等等,每一道菜色都烤得恰到好處,相當好吃。小食方面,佢既雞軟骨和唐揚雞也是非常值得一試,雞軟骨有著韌勁的口感,而唐揚雞的外皮則是炸得酥脆可口,裡面的肉質也是相當的嫩。最後仲食埋壽司先走,都勁新鮮一啲都冇hea你👍🏻

居酒屋既餐牌非常豐富,包括前菜刺身壽司串燒、天婦羅及主食等等,還有一些期間限定的推介,非常適合一大班人一邊品嚐美食,一邊暢飲。

最後仲食埋壽司先走,都勁新鮮一啲都冇hea你👍🏻
2023-04-15 29 浏览
.星橋居酒屋🏮@__hoshihashi__ 係Zara online買左件衫出左中環攞,見唔太餓搵左間居酒屋🏮坐下食下野😌傾下計……….我地簡左飛機✈️貨,店員推薦嘅壽司🍣,同埋3件福餅做甜品😜……….蜜柑鯛魚薄切($380)店員好推薦我地試下蜜柑鯛魚薄切,大概有16-18片🐟,店員仲介紹原來呢款鯛魚由細到大都係用蜜柑皮養嘅,食落真係會有d蜜柑🍊味,又幾得意😆朋友話食落好新鮮,仲甜甜地添😝………蟹肉蟹膏軍艦($48)蟹肉🦀好鮮甜😯感覺好新鮮,唔錯😌三文魚腩壽司🍣($48)好香油香,造型都好得意,師傅用魚皮燒到企左係度😆……….福餅($24)有蜜瓜味、布丁🍮、櫻花🌸味,櫻花味面有一朵花,食落酸酸地,三隻味都幾特別🥸……….
星橋居酒屋🏮
@__hoshihashi__
我地簡左飛機✈️貨,店員推薦嘅壽司🍣,同埋3件福餅做甜品😜
……….
蜜柑鯛魚薄切($380)
………
蟹肉蟹膏軍艦($48)
蟹肉🦀好鮮甜😯感覺好新鮮,唔錯😌
三文魚腩壽司🍣($48)
好香油香,造型都好得意,師傅用魚皮燒到企左係度😆
福餅($24)
2023-04-15
蘇豪區是近二十年崛起的熱蒲點,而相對於蘭桂坊,那邊有著較多的橫街窄巷,不少特色食肆藏身其中,所以亦多上了一份隱世感覺。而在市集對上旺中帶靜的一段小斜路上,早前就發掘到了一間很有誠意的居酒屋,位置旺中帶靜,明明是地舖卻位於Eye level之上,很有旁觀鬧市的感覺。🔹小店以簡約木系裝潢為主調,中央一幅由本地創作人 @simplebao 所創作、以貓貓為題的巨型特色街景牆畫異常搶眼;加上坐在窗邊居高望著街上行人百態,增添了文青小清新的感覺,在內用餐悠閒自在。🔹餐牌內菜式種類蠻多,前菜刺身、壽司串燒、天婦羅及主食一應俱全,其中也有一些期間限定的推介以黑板告示呈現,古早味濃。🔹一般佐酒小食或串燒幾十元已有交易,其他的菜式也只是中檔價格,在這區份以貨比價定位算很合理。🥗明太子沙律 $48,粒粒明太子方丁堆得小山一般,真材實料爽彈綿密,撈上沙律醬味道偏甜帶微辣,相對一般明太子抹去了鹹鮮卻多上了一份清新。🐟鮟鱇魚肝 $88,4件厚切口感十足,放上了海藻、花瓣和醃蘿蔔蓉伴碟擺盤精緻,魚肝入口鬆軟細滑,味道濃香甘甜,完全沒有內臟臊味,似是自家調製的貨色,幾可媲美鵝肝嫩滑,每一口都充滿幸福感。🧀酒盜芝士

酒盜芝士

🔹餐牌內菜式種類蠻多,前菜刺身壽司串燒、天婦羅及主食一應俱全,其中也有一些期間限定的推介以黑板告示呈現,古早味濃。

明太子沙律

鮟鱇魚肝

酒盜芝士

🧀酒盜芝士 $68,酒盜可能大家未必太熟悉,但其實在日本是一種十分受歡迎的送酒醃漬物,一般都會用鹽或醬油加上海鮮如鰹魚或吞拿魚的內臟發酵熟成,入口濃烈鹹鮮;據說就是因為實在太好下酒讓人吃過後忍不住杯接杯,不知覺間將酒喝光而得名。而這裡將酒盜配上芝士,以傳統的日式食法呈現給客人,先不說味道如何,單是層層曡加上小花瓣的賣相已叫人心動!入口Creamy奶香中帶著獨有的鹹腥,濃烈得來又引人入性,而且還帶著悠長的回甘,用脆餅伴食中和濃味添上香脆口感更是豐富,與酒品簡直是天作之合,酒盜之名果真是名不虛傳!

雞皮餃子

🥟雞皮餃子 $60,邪惡美食的代表作,大廚在雞皮內釀上肉餡炸至金黃,入口酥脆多汁,蘸上師傅特調的蒜香蛋黃醬,添上酸香惹味,有助減膩亦加強了層次,是花上心思的一道手工小食。

汁燒雞肝

🐓汁燒雞肝 $35,採用了日本雞肝燒得剛熟,入口粉嫩軟綿,帶肝類獨特的甘香,配上薄薄的甜香醬汁更能帶出風味。

雞肉大蔥

🐔雞肉大蔥 $38,燒得微焦、嫩滑多汁的雞肉加上大蔥的濃香脆口,簡單鹽燒已是惹味辛香,啖出天然原味道。

汁燒牛肉蔥卷

🥩汁燒牛肉蔥卷 $68,薄牛肉捲上青蔥包得扎實,火喉熟度剛好,外脆多汁,味道不會太甜,牛肉脂香加上蔥條的香爽,濃厚中帶蔥香餘韻,又是一款佐酒佳品。

天婦羅盛盒

🍤天婦羅盛盒 $138,以大隻鮮蝦、香菇、秋葵、洋蔥、茄子和南瓜蘸上大廚自家調配的天婦羅脆漿炸至金黃,薄薄的脆皮鬆脆香口,跟一般現成的量產脆粉完全是兩回事。當中天婦羅炸蝦自然是主角,香脆爽彈;香菇脆口軟滑,秋葵外脆內黏,全都做得火喉剛好沒有油味,薄脆的外皮加上酥鬆的脆碎,夠乾身沒有出水狀況,簡單中盡顯師傅功架,貼近傳統日本天婦羅的做法,對 @keithkkku 這個天婦羅控來說實在是無法抗拒,火速清碟。

辣炒牛肉烏冬

🍝辣炒牛肉烏冬 $108,鮮有的以稻庭烏冬入饌作炒製之用,加上肥牛香菇、洋蔥紅椒和椰菜炒製,入口細滑Q韌,吸上醬油甜香帶微辣,加上多樣配料的不同口感,豐盈爽口順滑飽肚兼而有之。

整頓飯的出品質素不俗,尤其欣賞其中的雞皮餃子、鮟鱇魚肝和天婦羅,可以吃得出師傅對烹調的熱情和堅持,間中大廚還會出來和客人溝通徵詢意見,實在有夠誠意!加上店員親切有禮的招呼態度,很有日本小店的感覺,如此用心經營的熱誠小店,實在值得支持推介一下!
2023-03-20
汁燒牛肉蔥卷
天婦羅盛盒
辣炒牛肉烏冬
2023-04-08 36 浏览
呢晚響中環收工,就同男朋友響果邊搵野食醫肚,無意中發掘到呢間隱世高質居酒屋,野食大大份又好味,店員服務態度幾好,而且晚市客人唔太多,可以吹水吹耐D都得😙❀松葉蟹膏蟹肉炒飯❀炒飯超大份夠2個人share食,加左蟹膏落去炒所以好香口,炒飯粒粒分明,配埋蟹肉+蟹籽好正。❀鹽燒油甘魚鮫❀油甘魚餃肉厚又肥嫩,油香感豐富,滴少少檸檬汁提鮮就得,每次到居酒屋必食😍❀天婦羅盛合❀有好多唔同種類既天婦羅,包括:大蝦、菇、秋葵、洋蔥、紅蘿蔔等,炸漿好薄又香脆,唔會好油膩。❀自家製免治雞肉棒❀雞肉棒有埋軟骨,肉質嫩滑又有口感,點少少蛋汁食,香噴噴又惹味。❀鮟鱇魚肝❀魚肝口感綿密,唔會好重油脂感,味道唔錯,推薦試下🫶🏻
呢晚響中環收工,就同男朋友響果邊搵野食醫肚,
無意中發掘到呢間隱世高質居酒屋,
野食大大份又好味,店員服務態度幾好,
而且晚市客人唔太多,
可以吹水吹耐D都得😙

❀松葉蟹膏蟹肉炒飯❀
炒飯超大份夠2個人share食,
加左蟹膏落去炒所以好香口,
炒飯粒粒分明,配埋蟹肉+蟹籽好正。

❀鹽燒油甘魚鮫❀
油甘魚餃肉厚又肥嫩,油香感豐富,
滴少少檸檬汁提鮮就得,
每次到居酒屋必食😍

❀天婦羅盛合❀
有好多唔同種類既天婦羅,
包括:大蝦、菇、秋葵、洋蔥、紅蘿蔔等,
炸漿好薄又香脆,唔會好油膩。

❀自家製免治雞肉棒❀
雞肉棒有埋軟骨,肉質嫩滑又有口感,
點少少蛋汁食,香噴噴又惹味。

❀鮟鱇魚肝❀
魚肝口感綿密,唔會好重油脂感,
味道唔錯,推薦試下🫶🏻
2023-04-07 49 浏览
中環呢間居酒屋好易去到,地鐵行過去10mins。我好鍾意佢裝修,好有日本feel, 而且服務一流。 烤自家製免治雞肉棒: 雞肉棒烤得十分嫩,肉質鲜美,讓人一口接一口,無法抗拒。 配上蛋汁真係一流。烤牛舌芯: 牛舌芯肉質豐嫩,入口即化。 天婦羅盛合,包括炸蝦,秋葵,茄子,蟹柳,洋蔥: 炸蝦和秋葵的濃厚口感,讓人感受到炸物的酥脆美味。茄子和蟹柳也屬於口感豐富,搭配洋蔥更是完美無處。 辣炒牛肉烏冬: 這道有濃厚口感。牛肉烏冬本身的食材質地就非常好,讓人感受到厨师的用心。辣度適中,不會太辣。 松葉蟹膏蟹肉炒飯: 這道炒飯,讓人感受到大海的濃厚口感。米粒的選擇上非常精選,讓整道菜肴變得十分美味。松葉蟹膏和蟹肉的質地非常豐富,蟹味濃。炒飯的技術也非常高,讓整道菜更加美味可口。

烤自家製免治雞肉棒:

烤牛舌芯:

牛舌芯肉質豐嫩,入口即化。

天婦羅盛合,包括炸蝦,秋葵,茄子,蟹柳,洋蔥:

辣炒牛肉烏冬:

松葉蟹膏蟹肉炒飯:

2023-04-04 33 浏览
In Central's izakaya we dine,With dishes that are simply divine,Ankou foie gras and crab roe fried rice,Satisfying each and every spice.Deep sea wild fish sashimi so fresh,Bringing flavor that is truly the best,Our dinner in the city's nightlife,Bringing joy and excitement to life.A culinary adventure we embark,In an atmosphere that leaves us in the dark,Central's izakaya, a place of delight,Ending our day just right.在中環的居酒屋用餐,美食讓人讚不絕口,安康魚肝和蟹膏炒飯,每一口都令人愛不釋口。深海野生池魚刺身新鮮,味道鮮美讓人回味無窮,晚餐在城市夜生活中,享受美食和熱鬧
In Central's izakaya we dine,

Ending our day just right.

在中環的居酒屋用餐,
美食讓人讚不絕口,
安康魚肝和蟹膏炒飯,
每一口都令人愛不釋口。

深海野生池魚刺身新鮮,
味道鮮美讓人回味無窮,
晚餐在城市夜生活中,
享受美食和熱鬧的氛圍。

這裡的美食是一次冒險,
讓人嚐盡不同的滋味,
中環居酒屋是一個美妙的地方,
讓我們的生活更加精彩。
2023-04-02 161 浏览
日本料理不是一定要到日本才能吃到的,有很多很不錯的日本料理店也在香港落地生根,靠大家慢慢發掘🤪今次這間店真的稱得上隱世小店呢,因為我找了很久🤣可能在下是路痴啦,店內簡單樸素,十分整潔,但不知為何由我開始吃至結帳也完全沒有其他顧客😂似乎真的要宣傳一下啦炙燒四色丼🍚有三文魚,鰻魚,鰹魚,油甘魚,每款魚也燒過,絕對配合不喜歡吃生的魚(我)🤣的喜好,配上健康沙律,味噌湯,小魚煎菜,不錯角切魚生丼🍚有三文魚,吞拿魚,油甘魚,日式碎蛋,青瓜,蟹籽,每樣魚塊也充滿鮮味,青瓜爽碎,很好帆立貝刺身有三片,不過很大片很鮮甜,喜歡帆立貝的你必須一試🦪星橋居酒屋中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖

炙燒四色丼🍚

角切魚生丼🍚

帆立貝刺身
有三片,不過很大片很鮮甜,喜歡帆立貝的你必須一試🦪

星橋居酒屋
炙燒四色丼
角切魚生丼
帆立具刺身
2023-04-01 31 浏览
睇到間鋪名,即刻令我諗起一句歌詞,當你見到天上星星,可有想起我。舖名祈願星星上有條橋,頗有詩意。我地叫左幾道菜。前菜係安康魚肝,表面細膩,顏色也比較淺。順滑是吃到嘴裏的第一感覺,鮮嫩細膩的質感,一下就會聯想到上好鵝肝的口感 —— 細、滑、嫩,鮮味清新但是豐富,完全沒有腥氣,比之鵝肝來的沒那麼膩。配以海苔類伴碟,配搭新鮮。跟住叫左松葉蟹膏炒飯,松葉蟹作為日本高級食材,肉質鮮甜不在話下,鑊氣十足,微焦的飯粒粒粒分明,蟹膏濃郁甘香,回味無窮。我地之後叫左天婦羅盛盒,炸蝦炸到金黃,茄子同冬菇配合埋店方特製的醬汁滋味可口!最後叫左三隻飽魚,鮑魚鮮甜無比,除先以冰鎮方式處理鮑魚,鎖緊鮮味,加熱後上碟,別有一番風味!
我地叫左幾道菜。
2023-03-27 30 浏览
喜知次一夜乾 hkd158🐟它被烤得外焦里嫩,♪(^∇^*)配上日式調味料,口感鮮美。.炙嬈拖羅蓉赤身卷hkd188壽司卷, ٩(❛ัᴗ❛ั⁎)主要由拖羅蓉赤身和NEGI TORO(蔥花拌拖羅)組成,再加上一些日式調味汁,🥢最後裹上海苔捲成卷狀。這道料理通常被認為是高級壽司的代表之一,´∀`因為其中的食材質量非常高,口感鮮美。.梅子蕃茄 hkd58小菜,🍅由鮮美的櫻桃番茄和日式梅子醬組成。這道菜品口感清新,(๑• . •๑)梅子醬的酸甜味與番茄的甜味相互映襯,非常開胃。👍它通常被當作開胃菜或小食品,可搭配其他日本料理一起享用。
喜知次一夜乾 hkd158

炙嬈拖羅蓉赤身卷hkd188

梅子蕃茄 hkd58
2023-03-19 757 浏览
今日喺中環行完行亂行搵餐廳,被呢間餐廳既大窗吸引左🥰木系既簡潔裝修俾人感覺好舒服。燒雞泡魚乾|居酒屋必食👍🏻燒得好靚,有咬口,面層仲好似加左蜜糖甜甜地,加埋七味粉同沙律醬食唔停口😋自家製免治雞肉棒|雞肉混合雞軟骨,外層燒到微脆,而裡面爽脆,點埋蛋黃令味道更濃厚。牛舌芯|呢個係老闆既招牌菜⭐️果然名不虛傳!口感軟嫩,多汁又有嚼勁,咬開內層仲好粉嫩😍九條蔥豚肉卷|平時好怕食蔥類既串燒,因為一係燒到好乾一係仲好生😩但呢個係好juicy既蔥😋燒到好淋身,外層既豚肉片燒得好香口,係外脆內軟架!豬頸肉配wasabi |呢款係我話既招牌菜⭐️驚為天人啊!豬頸肉用上慢燒方式烹調,面層燒至焦香,入口油香爆發,超多肉汁,配埋wasabi中和番油膩感。大家一定要點呢樣啊!灸燒三文魚腩壽司|睇相都見倒係超肥美厚切,入口即溶,成個口都係魚油既香味🤤老闆仲好有心機炸左層三文魚皮放喺面,心機之作❤️另外仲叫左翠玉瓜、日本甜薯同雞賢,全部都好出色😋好小有地食飯會同老闆傾計,feel倒佢係好有熱誠去經營呢間居酒屋🫶🏻大家去到記得要留意埋個壁畫,係搵香港畫家畫架,可以數下有幾多隻貓🤣餐廳午市仲有lunch set,款款都好想食

燒雞泡魚乾|

自家製免治雞肉棒|

牛舌芯|

九條蔥豚肉卷|

豬頸肉配wasabi |

灸燒三文魚腩壽司

另外仲叫左翠玉瓜、日本甜薯同雞賢,全部都好出色😋

餐廳午市仲有lunch set,款款都好想食😍下次約朋友喺中環lunch又多個選擇!
  • 牛舌芯
  • 豬頸肉配wasabi