2018-03-20
好難得有機會去試下呢間coffee shop, 仲要係外賣回家吃🙈,西餅都整得好精緻,令人唔捨得食呢~一睇都覺得製作過程複雜⋯$70幾蚊一個⋯真係要試真d...我叫左兩個米老鼠造型的蛋糕,米老鼠的內裹係 提拉米蘇 而米妮老鼠 就係朱古力加莓味慕絲。米老鼠 內裹因爲係提拉米蘇所以就比較軟/「淋」d, 但外殼因爲係朱古力所以就一定會硬d,一個硬一個軟,其實口感都不是想像中的差,反而鮮明咁享受到兩種感覺,其實都是不錯的。但紅色朱古力的部份就一般般⋯可能不太喜歡那種味道。米妮老鼠 的外表其實都吸引我一點,可能比較女仔之外感覺表面紅色的鏡面醬就令我好想試了!入面的朱古力味好濃厚~加埋表面的朱古力增加了層次感,唔會好飽濟,加埋底部類似布朗尼的蛋糕底~~真係不錯,可以一試