2009-01-16
當知道這一所最愛關門後,那種失落從未有過,不只我還有我很多的朋友,因此特為佢寫上結語.第一次去食時,是晚飯,又係同家姐食.比我的感覺是好舒服,好有禮.見到餐牌,八佰多元二人餐,都OK,第一次既師父係最差的那泰婆(後來走了).第三次去食,同朋友二個去食,第一以遇上佢,Circle,我的最愛廚師,那一晚我入了那四人房,感覺真的很好,有自己的空間,自已的廚師,自己的朋友.Circle第一比我感到原來鐵板燒既廚師都可完全可以影響到食物,以前我以為鐵板燒唔應該有這個問題.這裏的鐵板設計有上前後左右抽氣,加上維布,食完都唔會有油煙味.食了這麼多次無論午餐或晚餐食物都一樣新鮮.『沙律』新鮮,一定是即日製,因為一D倒冰水都無『龍蝦』好新鮮,好彈牙『大虎蝦』睇佢拆骨都值回票價,加上蝦頭,一絕『鵝干』好味到唔知點講,入口即溶,從未有過的感覺,午餐只需百三蚊就食到,這才叫平、靚、正『銀鱈魚』,煎得不但香,而且滑而脆『炒飯』,一絕實在太多
『沙律』新鮮,一定是即日製,因為一D倒冰水都無
『龍蝦』好新鮮,好彈牙
『大虎蝦』睇佢拆骨都值回票價,加上蝦頭,一絕
『銀鱈魚』,煎得不但香,而且滑而脆
『炒飯』,一絕
實在太多