2014-05-14 3197 浏览
近來很喜歡到光顧,尤其一些很出名的店,所以不得一提這間時新對於漢堡包沒有情有獨鍾,但倒想試一試這間的,叫了一個雙蛋芝士漢堡包,它內裡用的是沙律醬,配合煎得剛好的蛋和漢堡包原來真的很好味,很多香港的風味,而不是西式快餐店的風味。又叫了一客薯條,味道一般,不過它是較粗身的薯條,所以吃上去特別好吃。
近來很喜歡到光顧,尤其一些很出名的店,所以不得一提這間時新
2014-02-19
2014-05-12 3058 浏览
平時返學經過都想試下,今次終於有機會食! 是日點了個黑椒汁雙層漢堡,麵飽皮係用嘉頓飽,漢堡一咬下去很多肉汁,比起美McD 好得多。不過薯條感覺麻麻,可能因為唔夠熱。 但係以這個價錢來說已經是非常不錯了
平時返學經過都想試下,今次終於有機會食!

2014-05-02
  • 黑椒汁雙層漢堡
2014-05-04 3306 浏览
今天特地去試一下時新的港式漢堡包,6點多去到不用等位。我男友點了必吃的雙層芝士蛋漢堡,我就點了芝士漢堡。漢堡包賣相還不錯,不過看到漢堡扒的油一滴滴的流下來,對於正在減肥的我來說很有罪惡感!味道方面,只能說不過不失,不難吃,但不覺得特別好吃,就是試過就好,下次應該不會再去了,我還是比較喜歡Trible O 和麥當當的漢堡。。kkk不過價錢方面確實很抵吃,作為香港地道餐廳,還是值得一試!

不過價錢方面確實很抵吃,作為香港地道餐廳,還是值得一試!
2014-05-04
2014-05-04 2538 浏览
巳經幫襯左呢間食肆好多年,因又平又正D包即叫即整,  漢堡扒入面加有洋蔥, 包經烘製過, 再配上沙律汁. 食落好多肉汁, 比連鎖式快餐店好食好多.做出來的味道一定好過流水作業工廠式食物整體上我覺得以一個$20蚊既漢堡飽黎講可以有咁既質素真係超值!一定要支持
巳經幫襯左呢間食肆好多年,因又平又正

做出來的味道一定好過流水作業工廠式食物

2014-05-01
12 分钟 (外卖自取)
2014-05-04 2232 浏览
第一次黎食,估唔到真係咁好食~~~~個飽雖然係唔系話好大個,但可以試下不同口味既野食...炸雞脾雞肶都唔錯, 好多地方都可食到,我個人覺得鹽度都OK,合我口味芝士蛋漢堡沙律醬好味了,我個人中意沙律醬,加埋牛肉同蛋同芝士,真系一級棒...真係想食多幾個~~~超正!魚柳包一個魚柳大塊正~~~, 又有魚味tim~~XD完全冇\\\"淋\\\"既感覺.
第一次黎食,估唔到真係咁好食~~~~
個飽雖然係唔系話好大個,但可以試下不同口味既野食...
炸雞
芝士蛋漢堡
真係想食多幾個~~~
超正!魚柳包一個

2014-05-04 1441 浏览
八百幾個哈哈笑 遠d 都要黎try trybut 只係失望的一餐食jor 芝士蛋漢堡包同炸雞比漢堡包無mud 特別 普通茶餐廳貨色 芝士無芝士味 炸雞比就只有鹹味 雞肉好鞋好dry 食完仲勁勁勁口渴 to conclude 茶餐廳可能仲出色過時新 不推介收錢個位人兄完全係唔恨做你生意的樣子 點解宜家普遍d老字號餐廳就等於無服務 唔憂做的態度?
八百幾個哈哈笑 遠d 都要黎try try
but 只係失望的一餐
食jor 芝士蛋漢堡包同炸雞
漢堡包無mud 特別 普通茶餐廳貨色 芝士無芝士味
炸雞比就只有鹹味 雞肉好鞋好dry
食完仲勁勁勁口渴
to conclude 茶餐廳可能仲出色過時新 不推介

2014-05-02
$23.5 (晚餐)
2014-05-02 1464 浏览
時新真系食左好多年 個舖面十分有舊式香港快餐店風味 啲食物水準都系唔錯 有日下奏4點幾去食唔算多人唔需要排隊 嗌左個雙層漢堡芝士 個漢堡扒入面有埋洋蔥 食落去好juicy但唔會覺得好油  至於個薯條就唔太油 中規中矩 推介大家可以試下
 至於個薯條就唔太油 中規中矩 推介大家可以試下
2014-04-22 1513 浏览
人氣小店,當然要排隊LA, 雙層芝士BURGER,新鮮既嘉頓麵包,內有一層沙律汁,加地道內餅,雖然沒有外國店的香,呢道果D食入口比較易散,但有洋蔥香,芝士當然是卡X牌都不錯,呢個錢呢質素,都幾好。雞翼就比較DRY,薯條都OK脆。除了人多,再等等位,其他都OK LA。
2014-01-12
2014-04-21 1306 浏览
好耐都未食呢D有芝麻係面既漢堡飽,連鎖店既就當然唔計,不過依D鋪頭真係買少見少,所以一定要珍惜。今次食左依個叫做雙層漢堡蛋包既漢堡。點樣雙層漢堡蛋呢,姐係有兩塊肉再加隻蛋咁樣就係依個包喇。佢依到都好醬汁選擇,如果你係唔鍾意食沙律醬既話,都可以食到其他三款!不過我自己就愛沙律醬既,講番個包,個扒非常之外肉汁,又夠厚,當然絕對唔係連鎖式個種肉,煎到乾哂無哂汁,佢依到應該整得幾有技巧,裏面既肉汁可以鎖住唔會乾哂,咬落去個陣時仲可以食到佢既肉汁,果然係正!蛋方面就無咩特別,如果可以揀半生既有埋蛋汁應該好正整體黎講,我覺得以咁既價錢換黎一個咁既漢堡,真係抵食既,不過當然唔係人人都鍾意,我自己就覺得唔錯,下次黎再試下其他醬。

2014-04-14 1399 浏览
好久冇食,因人太多等得耐.今日經過居然有位,立即走入去.叫左:雙層漢堡蛋漢堡包+茄汁,雙層漢堡芝士蛋包+沙津汁雙層漢堡蛋漢堡包+茄汁$18:牛肉好味,手打點都係好食D,大大件超正,蛋煎得剛剛好,唔會太熟.加上原始最基本嘅茄汁已經足夠了.雙層漢堡芝士蛋包+沙津汁$20:同樣好味,加上芝士再多一重更香軟嘅口感,沙津汁唔肥膩,最佳配答.走時人潮又來了,全店滿坐.
好久冇食,因人太多等得耐.
今日經過居然有位,立即走入去.
叫左:雙層漢堡蛋漢堡包+茄汁,雙層漢堡芝士蛋包+沙津汁

走時人潮又來了,全店滿坐.
雙層漢堡蛋漢堡包+茄汁
雙層漢堡芝士蛋包+沙津汁
2014-04-13
雙層漢堡蛋漢堡包+茄汁
雙層漢堡芝士蛋包+沙津汁
2014-04-05 2242 浏览
慕名來時新碰碰運氣,聽說漢堡包頗具特色。同老公叫左芝蛋漢堡同芝士漢堡,再加雞脾雞翼。漢堡塊包鬆軟可口(鐘意d芝麻),平時容易唔多鍾意食漢堡朳(尤其係m記果種)的我竟然覺得塊朳好香好美味,再加上秘制沙律醬同芝士真係驚喜。個人覺得加唔加蛋分別未必好大。雞翼冇乜特別,但隻脾真是不容錯過,外面好脆,咬落去竟然有肉汁。唔知點解諗番起細個媽咪半煎半炸雞脾比我地姊兄食嘅回憶。我同老公鍾意食T字頭三個O同B字頭三個字母的漢堡。我們都覺得時新塊漢堡朳正!如果食舒適環境極佳服務,相信你去錯地方。但要食到香港風味,出色的茶餐廳野食,時新係好好嘅選擇。
芝士堡同雞脾

2014-04-04
芝士堡同雞脾
2014-03-25 3140 浏览
二月上旬•睛人在紅磡,沒道理不兜來時新看看;見這裡沒什麼人在店內,當然要吃點東西,就來個雙層芝士漢堡。自製甜中帶點酸的沙律醬是亮點,漢堡牛肉細塊都算有口感。一口咬下,滿足。吃得飽飽,趕下場去。
二月上旬•睛

吃得飽飽,趕下場去。
2014-03-19 2317 浏览
時新快餐店 2014年3月14日(星期五) =010=舊式茶餐廳, 好細間, 一定唔會好坐同乾淨,但係就貪佢快、靚、正。至愛芝士蛋漢堡包最喜歡佢地即叫即整,因為食物熱呼呼的時候永遠是最好吃的。坦白講, 上下那兩塊包真係好普通,但係 D 料同個汁係得的。廉價買到的快樂, 值得經過的時候再買來吃。
時新快餐店 2014年3月14日(星期五) =010=

舊式茶餐廳, 好細間, 一定唔會好坐同乾淨,
但係就貪佢快、靚、正。

至愛芝士蛋漢堡包
最喜歡佢地即叫即整,
因為食物熱呼呼的時候永遠是最好吃的。

坦白講, 上下那兩塊包真係好普通,
但係 D 料同個汁係得的。

廉價買到的快樂,
值得經過的時候再買來吃。
芝士蛋漢堡包
2014-03-14
芝士蛋漢堡包
2014-03-14 2311 浏览
一直都想吃時新,因身邊太多人都說好吃。今天順路要找好友,便和友人一起到此吃個下午茶。五點多到達。幸好,還有很多空位可坐。全店都以自助形式,自購自取。最曉食點了芝士蛋漢堡,友人則點了芝士漢堡。最曉食拿了回座位後,看見兩個被內裏材料擠得厚厚的漢堡,加上醬汁多得瀉了出來,實是唾涎三尺。漢堡肉是有別於一般快餐店,全自家製,很有港式的味道。漢堡肉面積雖小,但小小的吃起來也足夠。配合上蛋,芝士和秘製醬汁,感覺實在有點不一樣,那一種‥‥小時候吃的小正方型芝士,充滿"鑊氣"的煎蛋,那一種自家製的漢堡肉,小時候嚷著要在家弄漢堡包故此媽媽到超市買一包裝的漢堡麵包‥‥四樣加起來,使最曉食勾起兒時的回憶和幸福的感覺。走的時候已開始多人,有很多人在外面等位和外賣了。最曉食有機會一定會再來。
一直都想吃時新,因身邊太多人都說好吃。
今天順路要找好友,便和友人一起到此吃個下午茶。

最曉食點了芝士蛋漢堡,友人則點了芝士漢堡。
後:芝士漢堡, 前:芝士蛋漢堡
漢堡肉是有別於一般快餐店,全自家製,很有港式的味道。
芝士蛋漢堡
走的時候已開始多人,有很多人在外面等位和外賣了。
最曉食有機會一定會再來。
2014-03-07
  • 後:芝士漢堡 前:芝士蛋漢堡
2014-03-13 1891 浏览
晚上大約6點幾左右我同老公講想食漢堡包,老公叫咗個咖哩魚柳飯連熱奶茶$36,我就叫咗個雙層漢堡芝士蛋包$20,其實之前都來呢間舖食過漢堡包,今次比我感覺服務差咗,我買個包時剛剛比完錢真係剛剛找返錢,我同個收銀講要黑椒汁,佢話入咗單剌,太遲剌,同我講下次早講,我同老公都覺得收銀個男人玩野囉,個包都未做,真係已經即時講,咁大家想改汁記得要先講黑椒汁先再講個包名,如果唔係就好似我咁個收銀連同廚房講聲都懶,我前面我見到仲有8張單,我D食物都等咗成10分鐘啦,點可能改唔到汁,我唸住同老公一齊食,點知因為沙津汁關係所以我一個人食晒,其實個包係咪好好食,我只可以話OK,只係太多人寫佢好好食,但只可以來食漢堡包就OK,個飯個咖哩汁就好唔掂,好稀同冇咖哩味,個奶茶就真係冇茶味,我本身住喺附近,如果我見到呢位收銀我一定唔會再來幫襯
2014-03-12
  • 芝士蛋漢堡