2020-03-02
係月色皎潔既晚上,我成為左一粒同樣識發光既電燈膽~~呢晚同一對小情人一齊黎到呢度食著料理串燒聚返晚!!!呢度有齊一般居酒屋有所提供既刺身前菜 煮物料理同串燒小食,我地睇完meun之後,我地打算share食,所以每人揀左幾款自己既心頭好就坐定定等野食xppp率先上陣既係“醋漬蕃茄”HKd$28+10%,我地每人一份味道酸甜清新,感覺涼冰冰咁好開胃!!跟住係呢份“花。季節刺身限定”HKd$480+10%,厚切新鮮既魚生刺身,哪有說不的理由xpp接住就有我最近愛好既炸物“吉列廣島蠔”HKd$128+10%,炸至金黃,外脆內鮮,沾上師傅自家調制既酸汁,既可中和油感,又令胃口進一步擴大呢xpp之後就有幾款既串燒到場;)三款雞類既串燒都好出色!!串燒既火侯同味道都調節得岩岩好~~然後呢個“金線一夜干”HKd$330+10%係我地一致推薦既必食item!!!!魚身燒至外層脆薄,肉持嫩滑,味道咸香而鮮,係下酒一流之選~~而“網燒熟成西冷”HKd$380+10%都係亮點之一,好少係日式料理中食到熟成牛肉色粉嫩既西冷富含牛香肉味,不錯不錯:)最後店員仲請我地食“水玄信餅”甜品添~~
呢晚同一對小情人一齊黎到呢度食著料理串燒聚返晚!!!
之後就有幾款既串燒到場;)
三款雞類既串燒都好出色!!
串燒既火侯同味道都調節得岩岩好~~
肉色粉嫩既西冷富含牛香肉味,不錯不錯:)
最後店員仲請我地食“水玄信餅”甜品添~~